Första dan på älgjakten

Ny vecka igen, ganska bra väder. Mådde pyton när jag vaknade, steg upp och tog medicin och sen sängen igen. Fortsatte läsa boken och helt plötsligt var boken slut. Läste hela kvällen i går och såg inget på TV. Tur att jag har en bok till, men den är av Åsa Larsson och heter "Till dess din vrede upphör". Såg i dag att fyran visar filmer som är från Mari Jungstedts böcker. Det blir fyra filmer med början på söndag. Spännande och tur att jag har läst hennes böcker redan annars skulle det inte varit så roligt att läsa dom sen.

Gjorde fläskpannkaka till lunch och efter disken gick jag ut. Satt i solen en stund men det blev så varmt att jag flyttade till skuggan. Gick på Ica och köpte lite frukt och grönt samt lite annat. Träffade några bekanta som jag pratade med ett tag. Sen gick jag hem och gjorde köttfärssås. Till den kokar jag pasta så blir det middag.
I kväll ska jag se på TV har jag bestämt. Det blir Himmelblå bl a.

Glömde att berätta att älgjakten här uppe började idag. Så nu är alla gubbar i topp form. Tänk på att jag jagade älg på sjuttiotalet. Då var man i bra form. Vi hade så stor jaktmark (20000 hektar) och var så få som jagade där så man fick gå hela dagarna, s k smygjakt. Det vart flera mil per dag man gick. Ja det var tider det och nu orkar man knappt gå till affären. Vi jagade ovan odlingsgränsen och när man då skjutit en älg skulle man bära ner köttet till en bilväg. Då blev det flera mil dit också. Köttet vägde ganska mycket och nu kan jag inte förstå hur man orkade. Och aldrig klagade man det var ju så bra att ha köttet i boxen så det räckte ett år. Jag saknar älgköttet. Det blir jättegod köttsoppa. Ibland kan man få tag på älgkött på affären, men det kostar skjortan. Jag tycker om köttfärsen också. Köttbullarna blir så goda på älgfärs. Nu ska jag fortsätta med middagsmaten. Jag blev hungrig av allt prat om kött. Ha det så bra så hörs vi!!!!!!!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0