Ännu ingen snö

Det drar ihop sig mot helg igen och på söndag är det första advent. Tänk förr vad man pyntade till första advent. Nu blir det bara en stjärna i fönstret och en ljusstake. Det blir ju så när man måste ha hjälp med det mesta. Man vill inte besvära. Jag bakade lussekatter och pepparkakor till den helgen. Men det var länge sedan. Nu är det knappt man äter en lussekatt på hela december. Kan nog sakna den tiden men det går ändå.

Har nyss ätit frukost. Det blev bara två fullkornsmackor med ost på och kaffe. Kaffet är nog godast på morgonen. Sen blir det inget mer kaffe under dagen om det inte kommer nån. Jag har inte planerat nånting för denna dag. Tova kommer på eftermiddagen så då får vi hitta på nåt. Kanske hon vill sticka, hon började ju med det i måndags och hon verkar vilja lära sig det.

Det har snöar här om kring. Till och med i Korsträsk, 9 km härifrån snöar det. Men inte här. Vi har en grad varmt och mulet. Låter det bekant? Man tappar nästan lusten att titta ut.

Jag skrev om katten mitt över gatan förut. Den katten är ofta utlåst på balkongen. Den balanserar på räcket och jag bara väntar på fallet. Sen skriker den och vill in, men det verkar som om det inte finns nån inne som kan släppa in den. Varför har man katt om man inte bryr sig om hur den har det. Man kan ju undra?

Ska gå till Öbergs och köpa textilfärg. Behöver vitt och blått. Kommer jag ihåg detta när jag är på byn? Sen kan jag sätta igång att måla på tyget som ska bli kuddar. Köpte ju vita barnlakan på Kupan. Klipper till utav det, målar sen och syr. En del kuddar ska ha spets eller brodyr. Ska passa på min sommarsoffa. Byter tyg på soffan mellan vinter och sommar. Helst skulle jag vilja ha en ny soffa men om man inte kan köpa en ny så får man göra som jag. Ni ser att jag redan tänker på sommaren.

Inget meddelande om böckerna jag har reserverat på biblioteket. Om jag inte hör nåt ifrån dom snart går jag på Konsum och köper mig en. Ingen jul utan bok.

Nu måste jag göra nåt nyttigt. Viker tvätten först och sen blir det plock. Ha en bra torsdag, ni vet väl att det är Thanksgiven day i USA, i dag. Så är det, hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0