Sommartid

Har precis löst melodikrysset och har nu en paus fram till skidskyttet. Hörde på radion att man ska släcka ner världen en timme i kväll. Det är inget tvång utan frivilligt. T o m Eiffeltornet släcks ner och andra större byggnader. Får man ha radion på. Huset mitt över min gata behöver inte släcka ner lyset för dom har aldrig tänt. Mörka gatan ni vet!

Sen i natt ska vi ställa om klockan en timme. Det blir sommartid igen. Det känns inte som att det ska bli sommar, men kanske så småningom om vi håller ut. Hörde att det ska bli snö i morgon. Än så länge skiner solen men i skuggan är det kallt. Ska gå ut en prommenad  på eftermiddagen. Sen ska jag brodera på vantarna jag stickat. Det blir rosa blommor och gröna blad. Om jag nu klarar av det!

Annars händer det väl inget särskilt utan det blir en helg som alla andra.  En bok att läsa och kanske se nåt TV-program, så är helgen räddad. Låter tråkigt, eller hur. Men vad ska man annars göra? Det var länge sedan man hade sällskap en helg. Men människan är ju ett vanedjur så det går bra det också.

Det blir kräm och mjölk till lunch idag. Kanske makaroner och köttbullar till middag. Tala om att matfantasin är dålig. Det skulle vara skönt om nån kom med en matsedel som talade om vad man skulle laga för mat varje dag. Och tänk om nån kom och lagade maten också. Perfekt!  Då fick jag ju vara lat och bara göra roliga saker. Men det är ett önsketänkande. Och det vet ni väl att önskningar aldrig slår in. Jag brukar köpa en trisslott då och då. Önskar i mitt inre att jag ska vinna en större summa pengar. Gör jag det? Nej då, jag har vunnit 25 kr nån gång, även 25 kr X2. Jo en gång vann jag 75 kr på en lott jag fick av Jocke. Det är allt. Inte blir man miljonär direkt. Då säger en del " Man ska vara glad för att man är frisk". Och man kan inte köpa hälsa. Nej, det vet jag väl, men jag är inte frisk så lite pengar kan väl inte skada.

Slut svamlat för denna gång. Nu ska sätta mig och se på skidskytte och ni får ha det så bra. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0