Min pappa

Det går nästan inte en dag utan att jag tänker på min mamma och pappa. Jag tror det har med åldern att göra. Det är ca 20 år sen dom gick bort. Mamma hade ju varit sjuk länge så det var ju väntat. Pappa hade däremot varit hälsan själv. Han hade inte varit sjukskriven en dag när han gick i pension. Men när mamma dog var det som att luften gick ur honom. Drygt ett år efter mammas död skulle han göra några ärenden med bilen, men hann aldrig starta den så dog han. Jag tror att han dog av brustet hjärta. Efter drygt 50 års äktenskap blev saknaden så stor.

Efter pappas död fann jag en del brev och fotografier som jag aldrig sett förut. Då upptäckte jag att pappa var född utom äktenskapet. Mannen som var far till pappa ville inte gifta sig med farmor utan lämnade henne. Detta hände 1909 och pappa föddes 1910 och det var ju en stor skam för farmors släkt. Pappa hamnade i fosterhem och var där tills farmor gifte sig sex år senare. Fosterhemmet var det bästa tänkbara och pappa ville helst stanna där men så blev det inte. Mannen som farmor gifte sig med var en snäll och skötsam man så allt kunde ju vara bra, men det verkade inte som om farmor tyckte om sin son.

Efter mycket forskande tänkte jag att jag skulle skriva ner en berättelse om min pappas barndom så att mina barn skulle kunna läsa den när dom blev intresserade. När man blir äldre väcks intresset för sina rötter. Det blev ganska många sidor. På skoj skickade manuset till en förläggare men dom verkade inte så intresserade. Senare ska låta er läsa utdrag från manuset. Hoppas ni får en bra dag.

Kommentarer
Postat av: Annalena

Se där, det blev ju jättebra! Jag tycker att du är så cool som skaffat dig en blogg! =) Den kommer bli intressant att läsa den. Puss och Kram!!

2009-02-01 @ 11:35:13
URL: http://oka042.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0