Juldagen

Ja så var julafton avklarad för detta år. Vi for 12.20 från Älvsbyn mot Luleå. Tankade gjorde vi i Antnäs och sen var det Björkskatan nästa. Där blev vi varmt mottagna och helst av hunden Milo som blev överlycklig när vi kom. Alec var så lycklig för att tomten skulle komma. Han hade fått en julklapp på morgonen, en gubbe, som han visade för oss. Som vanligt såg vi Kalle Ankas jul och sen åt vi. Det var jättegott men man orkar ju inte äta så mycket som man vill, tyvärr.

Och sen kom Tomten. Alec blev så lycklig och visade tomten var han kunde sitta. Tala om att han fick paket. Mycket var kläder, som han behövde, men nog var det mycket leksaker och spel, även pussel och skidor. Han fick också en frän hatt som han blev så gullig i. Han tackade tomten och kramade honom. Det var ju som vanligt Matte som var tomte och konstigt nog blev han inte avslöjad.  Jag fick en pläd, en mugg, en julbock, en tavla, en bok som Tova skrivit. Jag hade ju redan fått sängen av Isabel. Matte och Jocke. Sen spelade vi ett spel och drack kaffe. Vid åttatiden for vi hem och det var skönt att komma hem också. Både Matte och Johan skulle ju jobba juldagen, så dom behövde vila. När jag kom hem såg jag en julkonsert och kommisarie Lewis på ettan och sen var det dags att sova.

Sov till nio. Idag har jag inget måste jag ska göra. Jo, jag ska koka bruna bönor. Vi äter alltid bruna bönor på juldagen. Nu blir det bara jag och Matte som äter det. Jocke och hans familj ska äta hos Pernillas farmor.
Det är -18 i dag så jag tror att jag håller mig inne. Alltid är det väl nåt på TV. På ettan ikväll är det en svensk deckare. Måste kolla Tv-programmet sen. Vet inte om Matte kommer till lunch. Men kommer han så har jag kokat några ägg. Så han får äta mackor med ägg, sill och skinka. Bönorna blir till middag.
 
Hoppas ni har det lika skönt som jag denna juldag. Ska nu lägga mig och läsa en stund. Vi hörs i morgon. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0