Gamla spetsar och rosor

Nu är det -29. Men det finns kallare orter härikring. Och längre norrut är det under -30. Jag hade ju tänkt gå ut och handla men jag vet inte. Har svårt att andas när det är kallt så jag får nog be Matte om han vill handla lite, det nödvändigaste.

Igår kväll blev det TV för hela slanten. Först "Förnuft och känsla" på tvåan och därefter två engelska deckare på ettan. Avslutade med "Criminal minds" på femman. Sen blev det sköna sängen.

Vad ska man göra idag då? Man är ganska låst i kylan när man inte kan vara ute. Jag har ingen stickning på gång. Kanske jag sätter igång med ett par bäddsockor. Dom är ju roliga att sticka med spetsmönstret. Jag fick HM:s katalog för våren igår. Bl a Home spring, där hittade jag ett påslakanset (med rosor på) och en vit spetspläd samt ett örngott med spets på. Passar på min nya säng. Jag är ju så förtjust i spetsar. Har ju ganska många spetsar som min mamma har knypplat. Hade tänkt använda dom till kuddarna jag ska sy efter helgerna. Jag har ju köpt babylakan på Kupan som jag ska sy prydnadskuddar av, med spets på. Ska även måla på dessa kuddar. Kanske bli det rosor också. Det riktigt kliar i fingrarna att få sätta igång.

Appropå måla skulle ni fått se tavlan som Matte målade till Isabel och Johan. Den föreställde Alec och var så fin. Jag skulle också vilja ha en sån. Får väl önska till nästa jul.

Idag har Abel och Set namnsdag. Var inte det två barn till Adam och Eva. Jag tror det, Kain, Abel, Set och ett fjärde barn. Måste Googla på det.

Idag behöver jag inte laga lunch. Dom har öppnat Frasses före jul och vi ska prova deras hamburgare till lunchen. Har hört att det är gott. Till middag blir det julkorv med rödkål och potatis.

Ikväll ser jag "Tess" kl.20 på tvåan. Kl. 21 på ettan "Morden i Midsomer" efter det hinner jag se slutet på dansprogrammet på femman. Orkar jag, ser jag "Vänner" och "Criminal minds" på femman innan sängen får sällskap. Sen är det bara att drömma sig in i nyårsaftonen.

Ha det nu så bra så här i slutet på året. Vi får höras i morgon. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0