Det drar ihop sig

Det drar ihop sig mot jul. Idag -11 och lite snålblåst, och nu är det vitt på backen. Bara att vänta på tomten som kommer på torsdag (om man har varit snäll). Om vädret och temperaturen tillåter far jag och Matte till Luleå för att fira julafton med Isabel, Johan och Alec samt hunden Milo. 

Nyss har jag gjort kycklingsallad  på kycklingen som blev kvar i går. Det blir lunchmaten i dag. Jag vet inte vad jag ska hitta på i dag. Har inget "måste" att göra. Tar det lugnt, har snart läst ut boken så jag kanske gör det. Sen blir det väl att lyssna på radion.

Nu blev min dator knäpp så jag blev tvungen att stänga av den abrupt. Nu är jag i gång igen, få se om den vart frisk igen. Ni vet gamla kärringar och gamla datorer är på ett ut. 

Så har vi då ätit lunch. Det är mörkt ute. Detta eviga mörker. Men det kan man inte göra nåt åt. Tror nog att jag lägger mig en stund med boken. Funderar på om jag ska servera resterna av chili till middag eller om jag gör en chorizzogratäng. Kanske det blir chili eftersom jag har kvar baguetter från lunchen. 

Nu gjorde jag ett uppehåll eftersom jag fick främmande. Eller främmande var det väl inte, det var Jocke med sina två telningar, Oscar och Tova som kom med julklappar. Det blev att fika lite och sen for Jocke och Oscar till ishallen där Oscar skulle träna friåkning. Tova stannade kvar här under tiden och hon åt middag med mig och Matte. Hon är så klok den ungen. Nu har dom hämtat henne så jag sitter här och skriver igen.

I kväll ser jag ett engelskt drama på ettan, "Glädjens hus" från 2000. Den visas kl. 21.45 så jag hinner läsa en stund innan dess. 

Gjorde skinkan i går och den vart jättegod. Jag skar en skiva som jag smakade på. Hm!!! Nu har jag bara Janssons att göra som jag ska ta med mig till Luleå. Ska göra en röra också som är god till lax och sill, den ska också med. Nu ska jag sluta plåga er nåt mer för i dag. Ha det så hörs vi i morgon!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0