Kyligt i dag

I dag är det 19.2 grader kallt och det snöar. Är det inte konstigt att det snöar fastän det är så kallt. Nu är man ju så ovan med kyla så jag är nog inne idag. Annars brukar Älvsbyn vara ett kallhål. Oftast brukar dom säga på radion "Kallast i landet Älvsbyn med .....grader." På sommaren kan det vara varmast i landet. Men i dag var det Naimakka som var kallast med 37 grader. Naimakka ligger långt upp i landet vid finska gränsen. Jag har aldrig varit där och längtar inte dit heller.
Jag vaknade vid åttatiden. Jag tror att jag börjar vänja mig vid min sköna, nya säng. Bra det, annars måste jag nog ställa klockan för att inte sova bort hela mitt återstående liv. Duschade, gjorde kaffe och bredde en hård macka med ost. Satte mig vid datorn och kollade posten och läste tidningen. Alltså den vanliga proceduren på morgonen.
Såg en film på ettan i går kväll. Den heter "Slutet på historien". Ett engelskt-amerikanskt drama från 1999. Jag såg den men jag tyckte inte den var nåt speciellt bra. Hade lika gärna kunnat se nåt annat.
I kväll ser jag dansen på femman. Matte kom med glass som han köpt från glassbilen, Sundborn heter glassen. Får snaska till dansen i kväll. Jag såg aldrig "Vänner" när det gick förut, så nu ser jag reprisen på femman varje vardag.
Har börjat på boken "Först när givaren är död" av Anna Jansson. Handlingen utspelar sig på Gotland. Har inte hunnit så långt så att jag kan säga om den är bra eller inte.
Ska skriva en handlingslista till fredag. Matte följer mig på affären. Han får packa ner varorna i påsar så slipper folk bli tjuriga för att det tar lång tid för mig. Onödigt så här före jul när folk ska vara snälla.
I går blev jag orolig för min granne. Såg att han inte tagit in tidningen. Den stack upp ur brevinkastet. Jag ringde på men inte ett ljud hördes där inne. Jag ringde en som vi båda känner och hon skulle forska om var han var. Sen ringde hon och sa att han låg på lasarettet. Kanske dom tycker att man är nyfiken, men jag blev bara orolig. Han har ju ingen fru och inga barn och sällan främmande. Men jag ser honom nästan varje dag när jag går ut och det var ett tag sen jag såg honom. Folk får tycka vad dom vill. Jag måste döva mitt samvete först av allt.
Idag gör jag korv i ugnen och potatismos till middag. Frysen och kylen börjar vara tomma nu. Tur att det är löning på fredag. Nu ska jag ta itu med nåt nyttigt. Vi får väl höras i morgon, guldsprutedagen. Hej då från kylan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0