Svensktoppen nästa

Filmen jag såg i går kväll "Hotel Rwanda" berörde mig mycket. Det var en sann historia från inbördeskriget i Rwanda. Önskar att alla hade sett den. Helst dom missunsamma människor som är så rädda att dela med sig av det här landet som heter Sverige. Det ända vi ser av de människor som kommer hit, är de dåliga sidor som visas upp. Aldrig behovet av att få leva i fred och frihet. Jag ser nästan varje dag människor (nästan jämt äldre) som är så missunna att dom ej kan dela med sig av detta land. Plats finns ju eftersom vi inte förökar oss som vi skulle behöva. Om vi då här i Norrbotten ska vara restruktiva, så ska väl jag också flytta härifrån. Jag är också invandrare, född i Uppsala så jag har inte heller nån rätt att vara här. Hit kommer Somalier och folk från Eritrea. Båda krigshärjade länder. En del kommer från mellanöstern. Förut kom folk från forna Jugoslavien. Ingen kommer hit för att det är roligt. Tänk på hur dom får vända ut och in på sina liv för att få uppehållstillstånd. Skulle vi orka med det. Knappast! Och i alla fall inte för att komma nånstans dit man inte är välkommen. Jag blir så ledsen när jag ser dessa vassa blickar som utdelas av folk jag känner. Oftast är det folk som knappt lämnat byn och ännu mindre varit utomlands. Nog om det nu!

I dag ska jag rösta på svensktoppen. Ska bli kul. Det blir i dag och fyra veckor framåt. Verkar inte vara så svårt.  Vädret är oförändrat, alltså bara sol och framför allt värme. Har nyss duschat men skulle vilja duscha igen. Och ändå är min lägenhet sval, har bara sol tidiga mornar. Det är som om man inte ids göra nånting i värmen. Visst är det skönt med sol och värme, helst för alla barn som badar och blöter. Men för mig är det bra nu, jag vill att det ska regna.

Till lunch blir det bara hamburgare. Skulle vilja äta kräm och mjölk, men jag har inte det hemma. Till middag blir det bogfläsk med grönsaksris. Kl. 18.15 ska jag se Hedebyborna. Jag vet att det är en repris men jag såg det inte då.  Sen får dagen bli som det faller sig.
Kom ihåg att släppa in din nästa i ditt hjärta. Alla människor är lika så var lite human. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0