Alla helgons dag

Det är ju också Halloween, men det brukar jag inte fira. På alla helgons dag brukar jag tända ljus för mina nära. Min  mamma, pappa och bror har ju ingen grav, deras aska är spridd i asklunden, Örebro. Så därför kan jag ju tända ljus för dom även här, numera på min balkong. Och så tänker jag en extra stund på dom. Känns lättare i mitt hjärta. 

Efter melodikrysset duschade jag och sen gjorde jag lunch. Hade köpt grillad karré med potatissallad. Och till det gjorde jag sallad. Jag gillar inte potatissallad så jag uteslöt det. När Matte farit hem la jag mig och läste. Naturligtvis somnade jag. Tog sen fram dammsugaren och gick över golven. Sen regjorde jag porslinet i duschrummet (tvättställ och toastol). Såg en repris på Doobidoo. Nu är det bara att vänta på rätta stryktipsraden. Undrar när dom säger den?

Jag behöver inte laga nån middag idag för Matte skulle väl bort nånstans. Värmer på några plättar och jordgubbar från frysen. Smaskens! Vet inte vad jag ser på TV i kväll, men nåt blir det väl. Verkar bara vara skräckfilmer. Kanske ser en film på DVD:n. Har ju några som jag inte sett förut. Först ska jag lägga in lite musik på spotify.

Hoppas ingen skrämmer er i kväll. Själv låser jag dörren. Ha en fin kväll!

Isabel

Isabel har namnsdag idag, älskade unge! Vem har stökat om bland namnsdagarna. Förut hade hon namnsdag i maj, om jag minns rätt. Eller är det min stroke som har spökat? Grattis i alla fall!

Mulet väder i dag och nån kallgrad. Har börjat på vante nummer två av de blå. Gjorde hamburgare med sallad, gurka och dressing till lunch. Har just diskat och sitter här och bloggar. Längtar inte ut idag. Det ser så tråkigt ut.

 Apropå tråkigt så läste jag en artikel i AB i går. Handlade om en schimpans, Dorothy 40, som hade dött i ett vildmarkscenter i Kamerun. Dödsorsaken var hjärtfel. När skötarna skulle forsla bort henne, svepte dom in henne i ett blått lakan och lade henne på en skottkärra. När dom skulle passera stängslet stod ett dussin schimpanser  sörjande bakom. En del höll armarna om varandra. Det finns en del människor som säger att djur inte har några känslor. Det tror jag att dom har. Jag blev tårögd när jag såg denna bild. Man nästan kände deras sorg.

Jag kanske ser "Morden i Midsomer" kl 20 på trean i kväll. Fortsätter sen att titta på "Smala Sussie" på ettan. Har inte sett den och den har fått fyra + i TV-tidningen så den borde vara sebar (finns det nåt som heter det?).  I alla fall blir det detta som jag ser på TV. Nu ska jag vila en stund tillsammans med "Räven". Hoppas ni får en  skön och trevlig fredag! Hej då!

Sol, sol härliga sol

Ännu en härlig höstdag. Ringde till Reumatikerföreningen och anmälde mig till Tacoskvällen den 6/11. Stickade på nya vantar, blåa. Gjorde en makaronilåda till lunch.

Gick ut i det fina vädret, satt en timme på Storgatan och bara njöt av solen. Sen gick jag på Ica och helghandlade. Köpte en ny Året Runt så jag har korsord att lösa. Glömde köpa presentpapper som jag behöver ha hemma. Det är en sån där sak som lätt blir bortglömt.

Såg på nyheterna om Leksands hockeylag som har fått vaccin före andra. Vilken nyhet det blev då? Och vem bryr sig? Jag har inte vaccinerat mig än och ändå tillhör jag riskgruppen. Bara för att jag inte vill hänga på vårdcentralen och bråka, så vill jag inte missunna andra som får vaccin före mig. Nu funderar dom på att anmäla detta till polisen. Har inte polisen nog mycket att göra? Lägg ner nu! Snälla!

Jag har nyss diskat efter middagen. Ska lägga mig och vila en stund, eventuellt läsa i boken "Räven". Den är så spännande,men jag blir så trött när jag läser, så det brukar sluta med att jag somnar. Men det är skönt att sova en stund.

Har inte kollat på TV programmet för kvällen. Det brukar vara "Criminal minds". Får se vad det blir? I alla fall ska ni ha en bra kväll! Hej då!

Skellefteå - Djurgården 3-2

Idag är det soligt. Härligt är det och inte så kallt, just över noll grader. Men värken i nacken och axlarna är kvar, tyvärr. Stickar en stund ändå. Lagar lunch till Matte och det blir snitzel med kokt potatis och sallad. Efter lunch kom Jocke och Oscar förbi. Roligt se Oscar, han har växt lite för varje gång man ser honom. Han trivs då bra i Skellefteå både med skolan och hockeylaget. Kul!

Har sovit en stund nu. Ska ta två Panodil innan jag börjar med middagen. Tänkte bara steka upp palt och fläsk från gårdagen. Ibland får man vara bekväm när det gäller maten.

Ikväll stickar jag vidare på blåa vantar. Sen blir det TV, vet ej vad mer än "Southland" kl. 22.00. Hoppas min väska som jag har beställt från HM kommer i morgon. Behöver den nu. Hoppas att det fina vädret är kvar i morgon, då ska jag ut. Blev inte mycket skrivet i dag, men jag är inte i form. Hoppas ni mår bra och så hör jag av mig i morgon. Hej då!  

Ingen vinst på lotto, blev det

Ny dag och ny morgon. Mina axlar och nacke värker. Det blev ingen blogg i går för när jag fick tid att skriva så orkade jag inte.

På eftermiddagen tog jag mig själv i kragen och gick ut i slaskvädret. Gick först till tygaffären och köpte en stor stoppnål samt två härvor blått lovikkagarn. Sen gick jag till Röda Korset och köpte tre vita babylakan, ett örngott med brodyr runt  och tre fina glas, allt för 50 kr. Lakanen ska jag måla på och sy kuddar av.

Sen gick jag på Konsum och handlade lite. När jag kom hem gjorde jag klimp och värmde köttsoppa till middag. På kvällen såg jag "Livet i Fagervik" på ettan samt en film på kanal nio, "Kung Artur". Jag är ju intresserad av historiska filmer. Vet ju inte hur mycket sanning det ligger bakom, men intressant ändå.

Vad ska jag syssla med i dag då? Börjar med att duscha. Sen har jag stickat färdigt en vante till X men måste sticka den andra också. Sen har jag bara tre till par att sticka. Tänkte göra palt till middag. Gör flatpalt och steker fläsket till. Få se hur det går med min nacke. Skulle egentligen städa också men det får jag göra en annan dag.

I korridoren utanför dörren blänker golvet nybonat. En firma var och bonade govet i söndags och fin blev det. Nu behöver hyresvärden bara ta bort skiten på listerna så blir det jättefint. Helst innan ohyran flyttar in. Säger jag som inte är så mycket för att städa. Men nog är listerna rena i alla fall. Och jag är bra på att se skiten.

På radion pratar dom ännu om den nya influensan. Ingen risk att man glömmer bort att vaccinera sig. Få se när det blir. Tänkte ta det tillsammans med att jag varit på badet, för att kunna åka taxi dit. Göra två flugor på smällen så att säga. Det måste bli en måndag, onsdag eller torsdag nästa vecka.

Det blir kanal fem jag ser på i kväll, TV alltså. Husfruar och bröder och systrar. Rena familjeprogrammen. Blir det nått kul som händer i dag får ni höra det i morgon. Jag vann ju inget på lotto i helgen. Men i går tippade jag stryktips för 22 kronor. Så nu gäller det på lördag. Har aldrig tippat stryktips förut, kanske har jag nybörjartur! Vi får se. Ha det så bra! Hej!

Sommartiden är slut

Igår kväll såg jag på TV bl. a. "CSI Miami". Satt där med korsordet och kollade mellan reklampausarna. Satte tillbaka klockan när jag la mig eftersom sommartiden är slut kl.03.00.

I morse sov jag till 7,30 och efter frukost duschade jag. Sen gick jag till tvättstugan och satte igång två maskiner. Jag stickade och lyssnade på radion. När det ringde på dörren hade jag inte tänkt öppna. Men gjorde det och där stod Isabel, Alec, Johan och hunden Milo. Snopen blev jag. Riktigt skoj att dom kom och överraskade mig. Så då blev det till att leka, för Alec hade med sig sina gubbar. Vi spelade också kort.

Alec gjorde sallad och vi värmde på lasagne som jag hade i frysen. Matte kom också till maten och han hämtade upp tvätten. Sen satt vi och pratade om ditt och datt. Isabel och hennes familj for hem vid fyratiden och då gick jag och lade mig en stund.

Matte och jag äter varmkorv med bröd och mos till middag. Sen blir det väl TV som vanligt. Vet inte vad jag ska se, mer än att på trean kl. 00.30 måste jag se "Blackjack". Vet att det är sent men jag vill verkligen se den serien. Har ju ingen tid att passa i morgon så jag får väl sova då. Ha det så bra alla vänner! Hejdå!

FN-dagen (mänskliga rättigheter???)

Snart kväll och jag sitter och väntar på lottodragningen. Jag har ju spelat på lotto denna vecka för att försöka dryga ut kassan lite.  Går inte en ljus framtid till mötes. För det första fick jag veta att jag måste gå till vårdscentralen för att lämna proverna inför guldsprutan. Och det  när jag är som mest ofärdig, och har mest ont. Varför? Jo, landstinget eller om det är kommunen drar ner på personalen eller om det är kostnaden för bensin. Så nu hjälper jag myndigheterna, med att gå till vårdcentralen. Annars får jag skita i att ta sprutan. Och de dagar som jag inte kan ta mig, får jag göra så.

Sen efter nyår får jag hjälpa regeringen att bekosta skattesänkningarna för dom som jobbar. För då sänks min pension. Den är väl nog låg om man betänker att jag har jobbat hela mitt, liv samtidigt som jag varit ensam om att fostra och ta hand om mina barn. Ja, jag säger bara det. Undrar nån på att man vill lägga näsan i vädret och bara dö? Sa för några dagar sen att jag var glad för att få vakna! Tar tillbaka detta uttalande.

Grattis i dag till David Gunnarstedt, Kåbdalis som vann mjölkhävartävlingen i Umeå. Minns när han och Isabel var lekkompisar och så goda vänner.

Idag berättar jag inte om vad jag lagat eller ätit för mat. Däremot leder Skellefteå just nu mot Modo i ishockey. Det kan ni få veta. Jag ska väl se på TV i kväll, tror jag. Jag mår inte så bra nu kan jag säga. Mina axlar är så onda. Hade tänkt gå ut idag, men jag orkar inte prata med nån människa idag. Har legat hela eftermiddagen, men ska försöka rycka upp mig. Hoppas ni mår bättre än jag i dag! Hoppas jag vinner på lotto!  Hej!

Räksallad

Så var det då fredag igen. Har ingen lust att städa i dag fastän det nog skulle behövas. Kanske gör jag det i morgon i stället. Jag går ut en stund på eftermiddagen. Mycket roligare än att städa. Har jag tur så kommer kanske Isabel hit i helgen, och då ganske hon vill städa. Då kan jag leka med Alec i stället. Vad tror ni om det?

Skellefteå vann hockeymatchen mot Linköping i går kväll. Heja pojkar!

 "Criminal minds" såg jag på TV i går kväll. Såg också ett program som heter "Ice road truckers" en dokumentär som handlar om lastbilschaufförer som tävlade i Alaska på isiga vägar. Tuffa killar och en verkligt tuff tjej. Inga ofarliga vägar precis och tung last hade dom som försvårade resan.  Hade köpt en ny Året Runt så jag löste nya korsord, härligt! 

Till lunch i dag gör jag räksallad. Matte skulle köpa baguette när han kommer. Nyttigt är det. Till middag vet jag inte än vad jag lagar.  Det löser sig senare. Nu ska jag duscha innan jag börjar med salladen. Har redan kokat äggen och lagt räkorna på upptining i kylen. 

Börjar sticka nya lovikkavantar efter maten. Svarta, fastän jag inte gillar att sticka svart garn. Nästan alla vill ha svarta vantar, varför? Jag skulle helst vilja ha röda eller blå. Dom jag ska sticka nu är dammodell. 

Sen i kväll ser jag nog "Morden i Midsomer" som vanligt. Kanske nåt annat också som jag bestämmer i kväll. Nu väntar duschen. Ha den bra fredag!!!!!!! Hej! 

Vivaldis årstider

Nu har vi ätit middag, renskav och mos, och Matte har farit hem. Jag är jättetrött eftersom jag inte vilat nåt i dag. Men innan jag lägger mig och vilar skriver jag litegrann i bloggen.

I morse efter frukost och dusch gjorde jag klart paketet som ska till Helsingborg, så nu väntar jag på att Matte ska göra klart det som han ska skicka med. Det är nåt konstnärligt som bara han kan. Efter det gick jag in på FB och kollade vad som hänt mina vänner. Kokade sen tre ägg som ska vara till lunchen som blir inlagd sill, ägg, potatis.

Just när vi ätit färdigt kom Barbro och gav mig guldsprutan. Skönt att ha fått den. Jag gick sen ut och gick. Hamnade sen på Ica där jag hjälpte en karl att laga hans lovikkavante som hade gått sönder. Det var en gammal vante som var jättenött, men jag stoppade så gått det gick. Hade garn och nål i väskan så det gick bra. Handlade lite och sen gick jag hemåt. Satt en stund utanför huset. Fastän det var mulet så var det härligt ute. Bäst att passa på när det går att sitta ute. 

När jag kom in var det bara att sätta igång med maten igen. Ibland tycker jag inte att jag gör annat än lagar mat. Många som bor i det här huset får mat från Restaurang Fluxen. Men jag tycker det är bra att jag åtminstone kan  laga mat och göra allt annat som man måste. Jag vet att om Matte inte åt här skulle jag skita i att laga mat. Leva på kräm och mjölk och mackor.

Har gjort en ny spellista på spotify med Vivaldi, Beethoven och Chopin. Mina favoriter. Innehåller Årstiderna, Ödessymfonin osv.

Har inte kollat nåt TV-program för kvällen men alltid hittar man väl nåt att se. Om jag hade canal+sport kl 19 hade jag sett hockey,  Linköping-Skellefteå. Men jag får väl hålla tummarna och lyssna på radio. Ha det nu så bra så hörs vi!

Dagen är vaken

Jag har ju alltid radion på litegrann på natten och i morse när jag vaknade  spelade dom "Dagen är vaken" med Cajsa-Stina Åkerström. Då vaknade jag också så skönt och kände det som om dom spelade bara för mig. Fastän man vaknar och har ont så kan man ändå njuta av att bara vakna. Utan att känna efter så kan man undra vad dagen har att erbjuda. I går vann jag ju 50 kr på triss igen. Och det är ju inte vanligt direkt. Idag har jag spelat på lotto tio rader (ingen vanlig syssla). Så kl 18.15 får jag se på TV om jag har vunnit nåt. Jag brukar inte spela nåt och därför aldrig vinna heller. Men tur kan man ha nån gång.

Spagetti och köttfärssås till lunch. Matte tog bussen till Piteå efter han ätit. Han skulle på lasarettet och kolla synen. Ringde nyss och sa att han var klar så han tar 16.40 bussen tillbaka. Trodde inte att det skulle gå så fort så han kommer med en tidigare buss än han räknat med. Middagen blir vid 17.30-tiden. Skönt för mig eftersom att han äter här.

På eftermiddagen har jag läst och stickat. Solen har lyst idag men det har varit lite kyligt. Var ute en stund på balkongen utan jacka, och jag frös inte så det var inte kallt direkt. Vet inte om jag ser på TV i kväll efter lottodragningen. Är inget jag längtar efter att se. Bättre att lyssna på radion.
 
Beställde en ny väska från HM idag. Jag hade en rabattcheck på 25% som jag passade på att använda. Väskan är ganska stor och mullvadsfärgad. Passar till min vinröda vinterjacka som jag fick av Anki. Väskan kommer nästa vecka. En present till mig själv.

Ha det nu så bra alla vänner och njut av livet, det är ju så kort! Hej då!

Skäms gamla människor!

En syster kom och tog prover på mig. Så nu är det bara att vänta och se om jag får nån spruta på torsdag. Det blir ingen vaccination i dag heller. Jag blev avrådd från det för det var så många som vill ha, så det vart nästan slagsmål i går. Tänk gamla människor bli värre än djur. Ungefär som på Konsum då man nästan blir ikullsprungen när man går till kassan (av pensionärer). Väntar nog till vecka 45, då har väl dom flesta i riskgruppen fått vaccinationen. Skäms vuxna människor som beter sig. Är det för att det är gratis, månne? Jaja!

Åt inbakad pizza med sallad till lunch. Sen gick jag ut i det härliga vädret. Det har kommit ett snölager (ca 2 cm) och är nollgradigt med sol. Skitskönt. Går till och med sitta ute en stund. Var på Konsum och köpte mer lovikkagarn (svart) eftersom jag blev utan garn innan dom vantar jag stickar är färdiga. Sen gick jag till Ica och hämtade ut ett paket från Hennes. Köpte en kartong som jag ska skicka till Helsingborg med födelsedagspresenter och julklappar i slutet på veckan. Hoppas dom bor kvar på samma adress, annars kommer väl paketet tillbaka?

Till middag gör jag korvgryta med mycket grönsaker i. Jag gillar det. Morötter, kålrot, purjo och potatis. Ibland sätter jag i vitkål också. Jag tar vad jag haver hemma.

Ikväll blir det väl desperata husfruar och kanske "Brothers and sisters" om världens grälsjuka familj. Att dom orkar, men det är ju bara en TV serie. Annars har jag en bra bok som jag läser nu. "Räven" av Michael Connelly. Handlar om polisen Bosch i Los Angeles. Har läst många böcker om honom så jag börjar känna honom. Har ni inte läst några böcker av Connelly så gör det. Spänning från första till sista sidan.

Nu måste jag ut i farstun och torka av hjulen till rullatorn. Dom blev skitiga i föret ute. Måste rengöra dom innan jag tar in den. Sen är det tid att börja med maten. Vi hörs i morgon förhoppningsvis. Hej då!

Löningsdag

Sov till nio. Såg på TV till 02.35 så jag var nog trött. Det var på kanal 4+ som jag såg en australiensisk serie som började i går. Den heter "Blackjack". Undrar varför dom sänder den så sent. I alla fall var den bra så jag måste fortsätta se den.

Susanne kom hit och hon åt lunch med oss. Det blev bara uppstekt pannkaka. Susanne for sen hem efter ett tag.

Det har varit jättefint väder här idag. Hörde på norrbottensnytt att det regnade i Luleå och inöver landet har det snöat. Men vi har haft några grader varmt och sol. Var ute en stund och njöt. Var på Röda Korset för att kolla om karmstol och bord. Men fann inget som jag vill ha. Men dom får ju in grejer hela tiden så det är bara att vänta.
Sen var jag på Konsum och handlade lite mat. Var tvungen att ta en färdtjänst hem, eftersom jag hade handlat så mycket. Tur att dom finns (taxi). Hade tänkt kolla om vaccinationen har börjat, men får göra det i morgon i stället.

I morgon kommer dom att ta prover för sprutan på torsdag. Må väl inte glömma det.

Har ätit varmkorv med bröd och mos till middag. Det blev Bullens korv. Tycker den är god. I kväll ser jag "Livet i Fagervik" och "CSI". Blir inte en så sen kväll som igår eller i lördags. Måste tänka på skönheten också. Nu ska jag läsa en stund innan TV. Önskar er en skön kväll, så hörs vi!

Jordgubbar till kvällen

Då är det snart slut på helgen. Efter en mulen morgon tittade solen fram. Det är ca nollgradigt. Väderrapporten har varnat för snö. Vi får se hur det blir. Men det ser vi väl inte förräns i morgon.

Oscar har ju drabbats av influensan men är nu nästan frisk igen. Bara han inte sätter igång och tokträna utan låter kroppen läka ut ordentligt. Visst är han fin Oscar

                                       

Jag har tvättat och Matte har jobbat i dag, men han kom och åt lunch. När jag var klar i tvättstugan la jag mig och läste. Läste faktiskt ut boken, Alla de stillsamma döda. Så nu ska jag börja läsa Räven av M Connelly. 

I morgon är det löning. Ska gå till Öbergs och köpa textilfärg. Sen ska jag till RK och kolla om dom har en karmstol, i äldre modell. Eventuellt ett lågt, runt bord som jag ska ha framför soffan. Ikväll måste jag göra en matsedel för nästa vecka, så jag vet vad jag ska handla. Svårt det där med maten, vad man ska äta. Varationen, så att säga. 

I går kväll såg jag TV till kl 02.35. Det var en film, "Elisabeth", från 1998, som visades så sent.  Det har gjorts en sån film senare, men den här hade jag inte sett. Den sena timmen gjorde att jag sov till kl 09.00. Ovanligt för mig. Ikväll vet jag inte vad jag ser. Blir nog nån engelsk deckare. I alla fall har jag tagit fram jordgubbar från frysen att snaska på. Ha en skön kväll! Hej!

Man måste ha "det"

Solen valde att lysa i dag. Ingen värme utan lite kyligt. Säkert halt efter gårdagens regn. Har haft en lat dag. Åt frukost vid datorn och melodikrysset. Sen en dusch.  Matte jobbar så jag har inte lagat nån lunch. Värmde bara upp lite rester. Bäddade rent i sängen och sen la jag mig och läste. Sov en stund och sen gick jag upp och stekte bacon samt gjorde en smet till fläskpannkaka som ska bli middagsmat. Där är jag nu och skriver detta.

I går kväll blev det bara deckare på TV. Barnaby, Taggart samt Tyst vittne. Den sistnämda slö kollade jag bara på. Var så trött att jag höll på att somna hela tiden. Undrar varför jag inte går och lägger mig då? 
I kväll vet jag inte vad jag ser. Kanske Lynley, ännu en deckare. Men han brukar vara så tråkig så jag brukar sluta se. Om man läser böckerna är han inte så tråkig men dom här filmade episoderna är inge bra. Beror nog på skådespelaren. Han både ser tråkig ut och är det också. Han har inte "det" som man säger.

Nu ska jag göra mina naglar fina med slip och lack. Roligt att nåt är fint på käringen. Sen åker pannkakan in i ugnen och sen kommer Matte och äter. Det blir korsord sen fram till TV:n. Vi får hoppas att ni får en bra kväll. Hej då! 

Vann 50 kronor

Fredag igen! Det regnade på förmiddagen men regnet tog slut till eftermiddagen. Kokade torsk och gjorde äggsås och potatis till lunch. Efter det jag hade diskat gick jag ut. Det var ganska varmt ute fastän solen var borta. Satt en stund och vilade utanför Ica. Pratade med en gubbe som jag har glömt namnet på. Lovade honom att laga hans lovikkavantar, ena vanten hade gått sönder vid tummengreppet. Jag får väl ta med mig garn och nål nästa gång jag är ute. Man träffar på honom nästan alltid.

Efter handlingen gick jag hem. Isen utanför huset har ju försvunnit i och med regnet. Men nu är det skitigt i stället.Fick lämna rullatorn utanför lägenhetsdörren. Där får den stå och torka en stund innan jag får rengöra den. Tar jag in den orengjord får jag skitigt i hela lägenheten. Åtminstone grusigt.

Till middag gör jag chili. Rostar bröd till det. Inget "Doobidoo" i kväll för det ska vara nån gala. Men på trean visar dom "Morden i Midsomer". Dom flesta ser väl "Idol" men jag är ganska less på det. Jag har köpt Året Runt så jag har nya korsord.

Har snart stickat färdigt dom svarta lovikkavantarna. Bara att köpa mer garn. Ska ju sticka ett par till Caroline också. Kanske ett par till Matte. Jag hinner, det är ju två månader till jul.
Isabel ringde i går kväll så jag fick prata med Alec. Han skulle nog komma nästa vecka och leka. I alla fall skulle han tänka på det. Talade om vilka leksaker han skulle ha med sig när han kommer. Det blir nog roligt.

Kors i taket, jag köpte en triss i dag, vann 25 kr x 2. Alltså 50 kronor. Inte var dag jag vinner nåt. Blir två nya lotter. Ha en skön fredagkväll! Hej då! 

Vaccination eller inte

Kyligt, tråkigt!!!!!!!! Vilket liv jag lever nu. Känns marigt så här långt, men det ska väl ljusna. Gjorde ugnstekt korv med mos till lunch. Sen har jag legat och läst en timme.

Hörde på radion om vaccinationerna. Verkar inte så enkelt som att bara fara och få en spruta, nej då. Enligt taleskvinnan från landstinget ska man gå till disrtiktsköterskemottagningen och ta en nummerlapp och sen komma tillbaka och få sprutan. Är nummerlapparna slut får man komma tillbaka en annan dag och ta en nummerlapp och komma tillbaka osv. Det kan bli så att man får kuta fram och tillbaka och fram och tillbaka hur många gånger som helst. Har man otur kanske man hinner dö av hjärtinfarkt pga stress för att få sprutan som skulle klara livhanken. Verkar konstigt tycker jag. Det blir nog flera som skiter i att vaccinera sig om det ska vara så krångligt. För min del är det ju så svårt att ta mig till distriktet. Mattes bil är trasig så jag måste gå dit. Jag har svårt att gå i backar, helst när det är halt. Enklast är väl att chansa och sluta ut sprutan. Hoppas på att inte få influensan. Ska väl inte ha sån otur att jag åker på den och bli liggandes på lungkliniken igen. Får väl isolera mig och inte träffa några som kan smitta mig. 

Det börjar redan mörkna ute. Dagarna blir kortare och kortare och så får vi ha det till efter nyår. Tycker det var nyss som man hade balkongdörren öppen hela dagarna, och nu öppnar man bara en stund för att vädra. Men veckorna går ju fort, i morgon är det fredag igen. Hm!

Inget korsord i dag, har löst färdigt dom som är i Året Runt. Måste köpa en ny i morgon. Jag ids inte gå ut idag. Snart ska jag börja med middagen. Har inte kollat vad vi ska äta men alltid finns det väl något. I kväll blir det TV som vanligt. Matte skulle köpa TV-tidningen när han kommer så då får jag se vad jag ska titta på. 
Ni ska ha det så bra govänner! Hej då! 

 

Drömvinsten

Sitter vid radion och lyssnar samtidigt som jag skriver detta. Just nu spelar dom en gammal låt med "Fredag" nämligen "Vindarna", bra låt. Det har varit 13 grader kallt i natt men nu har det blivit mildare och solen skiner. På lördag öppnar dom backen i Kåbdalis. Det tidigaste dom har öppnat enligt David Gunnarstedt. Visserligen bara en nedfart, men ändå. Sen har dom öppet till första maj.

Jag har dammsugit på morgonen. Låter som en stor bedrift. Och det är det när det gäller mig. Hade tänkt spela på lotto i veckan och hoppats på att jag skulle vinna drömvinsten. Då skulle jag köpa ett litet hus neröver landet. Anställa en som städade och en som skötte trädgården. Sen skulle jag bara göra det som är roligt. Få se om jag kommer iväg att lämna in en kupong. Sen är det bara att hålla tummarna. 

Till lunch i dag gör jag pytt. Efter lunch ska jag fortsätta med stickningen. Jag sa förut, att jag inte skulle sticka med svart garn för att det är så svårt att se. Men nu håller jag ändå på att sticka med svart garn. Därför måste jag sticka medans det är ljust. Lättare att se då. 

Ikväll blir det väl TV som vanligt. Har alltid ett korsord på sidan om i fall att det är tråkiga program. Nu är det dags att börja med maten och hacka kött och korv till pytten. Ha det så bra! Hej då!  

Fotvårdsdag

I går fyllde ju Mattias år. Han är min yngsta son och jag hade tänkt lägga ut en bild på honom. Tyvärr glömde jag det, så jag gör det i dag i stället. Här är Matte!


                                           

Gjorde färdigt maten som vi skulle äta i går. Vi fick ju strömavbrott just när jag höll på att göra maten. Jag åt en macka och Matte for på grillen för att äta sin födelsedagsmiddag. Så kan det gå. Senare på kvällen kom strömmen tillbaka. Innan dess löste jag korsord i skenet av stearinljus. Tur att jag hade köpt tändstickor i förra veckan. Har ni tänkt på hur tyst det blir när strömmen är borta?

Efter lunch var det dags för mig att gå till fotvården. Det var en praktikant (himla duktig) som tog hand om mina fötter. Hon hade visst jobbat med sånt förut. Hon är från Brasilien och har träffat en älvsbykarl på internet. Karlen kännar jag, han har varit gift med en kompis till mig, som dog förra året.  I alla fall var denna kvinna så duktig. Avslutade fotvården med fot massage. Så skönt.

Var sen var jag på biblioteket och lämnade en bok och hämtade två. Det var "Räven" av Michael Connelly och "Alla de stillsamma döda" av Anna Jansson. Den förstnämda författaren har jag läst mycket av men den andra är ny för mig.
Sen gick jag till Ica och handlade lite. Fick använda gatan en bit när jag gick till fotvården samt när jag gick hem från Ica. Det gick bra det också. Det är ju så ishalkigt från porten där jag bor och ner till gatukorsningen mot Ica. Halkan är ju bara på trottoaren så det går fint att gå på gatan.

Träffade en som jobbar på kommun och hade lämnat ut besked om vaccianation till dom som jobbar på Fluxen. Jag frågade henne om när vaccianationen börjar. Fick bara till svar att nästa vecka ska personal vaccineras. Nåt annat visste hon inte. Hon kunde ju ha svarat lite trevligare än hon gjorde. Kanske jag också ska börja snörpa på munnen när folk frågar nåt.

Till middag i dag blir det pannkaka med grädde och blåbärssylt. Får bli som plåster på såren från i går middag. Ser desperata husfruar i kväll, kanske nåt mer. Ha en skön kväll! Hej då!

Mattias

Så fyller då Mattias år, Erik Mattias (Lill-Geira) med namn efter hans farfars bror, Erik Mattias (Geira) Sjul Lundmark. Min Mattias var den snällaste av bebisar. Han åt och sov, inget skrik och gnäll där inte. När han blev lite äldre var han en busig kille full med upptåg. Men en snäll kille som försvarade alla som var utsatta för mobbning och elakhet. En kille att vara stolt över. Jag är fortfarande stolt över honom. Han är en reko kille.

Idag är det grått och mulet, nollgradigt. Inget vidare uteväder precis. Kanske det blir snö. Skulle inte förvåna mig.

Det var deckarkväll för mig. Började med Barnaby och gick över till Rebus. Ikväll blir det Fagervik och CSI. Motpoler är det, det ena programmet är sött och gulligt och det andra våldsamt med ond bråd död. Ska försöka göra nåt annat också. Livet består väl inte  bara av TV-tittande. Visserligen ser jag inte TV under dagtid som många andra, då hör jag på radio. Det blir väl så att man har TV:n som sällskap när man är ensam. Skulle gärna göra andra saker.

Förut när jag vävde satt jag mycket i vävkammaren (med radion på). Men det var då det. Saknar det ibland. Får köpa textilfärg och börja måla på tyg. Jag gjorde det förut. Ska också gå på tygaffären och se om dom har nån stuv jag kan köpa.  Det ska jag göra nästa vecka. Sen ska jag låna Pernillas symaskin och sy några grejer, kanske mer presenter eller julklappar. Så blir det! Ska också gå på Röda Korset och kolla om dom har nån karmstol som jag kan renovera. Var in på blocket och kollade, men vilka priser folk ska ha. T ex 1 bord + 6 stolar + ett smalt vitrinskåp 18300.-.  Skulle jag inte ens ge för nya grejer. Folk lever i en drömvärld. Ska dom sälja, ska dom ha mycket och ska dom köpa, betalar dom lite.

Nu är det lunchtid så vi får höras sen. Ska umgås med mitt födelsedagsbarn. Hej då!

Sol idag också

Blev ingen vinst för Sveriges fotbollslag i går. Utan det blev förlust mot Danmark vann med 1-0. Däremot vann SAIK mot HV71 i ishockey. Alltid något.

Skulle se Lynley på TV igår kväll men jag fastnade i "Här är ditt liv". Gästen var Sven Wollter som är en favorit. Han bor ju mycket i Luleå nu för tiden pga att hans fru jobbar med nåt i Luleå. Det är inte därför han är favorit utan för att han är en bra skådis samt har mina värderingar när det gäller det politiska. Sen såg jag" Brottsplats: Försvunnen", och sen en film "Italian job". Så det blev mycket TV.

I morse, efter duschen, var det att tvätta ett par maskiner. Var sen ner i förrådet med några mattor. Efter lunchen har jag bara legat och läst. Köpte en bok skriven av Linda Olsson "Sonat till Miriam". Har läst en annan bok av henne som jag tyckte var bra. Få se om denna är lika bra. Hon är ju svenska men bor i Nya Zeeland. Var in på bibilotekets hemsida och kollade om dom hade boken "Ett hus av sand och dimma". Det hade dom inte så jag föreslog att dom skulle köpa hem den. Få se om det går igenom.

Har inte börjat på nån ny vante. Måste se vad jag har på julklappslager innan jag börjar. Matte önskar ju lovikkavantar till julklapp och det kan jag väl göra. Matte fyller år i morgon. Kommer så väl ihåg när han föddes. Det var en lördag och det var den första halkan, ca 13 mil till BB. Åkte taxi med en barnmorska i sällskap. Bråttom var det men vi hann precis in på BB. Däremot hann jag inte klä av mig mer än skorna. Men det gick det också. 

I kväll blir det som vanligt "Morden i Midsomer" på kanal åtta och sen visar 4+ en engelsk deckare. 
Erbjöd mig göra en tårta till Matte i morgon men han skulle köpa en sa han. Då blir det present och ingen tårta. Skulle vara roligt om hans syskon grattade honom. Det är han värd som hjälper deras mamma så mycket.
Ha en skön söndagkväll så hörs vi, i alla fall jag.  

Heja Sverige!!


Det var jättemycket folk i går på Konsum när jag var där och handlade. Jag tog färdtjänst dit p g a halkan här utanför. Träffade Anne Rönnbäck och hennes lille son Erik, utanför. Dom hade varit i Sunderbyn och skulle handla innan dom for hem till Lomträsk. Jag har inte sett henne på flera år så det var kul att träffas. Hon är ju tremenning med mina ungar.

Det har varit ännu en solig dag. Men jag har varit inne med min stickning. Det är ju så halt här utanför att jag törs inte gå ut. Tänkte att det skulle komma regnväder så att isvalkarna skulle försvinna. Hade jag haft råd skulle jag ha betalat nån som hade tagit bort isen. Men nu får jag hålla mig inne. Jag har stickat ett par vantar i mindre format. Ska brodera en blomma på varje vante.

I kväll är det fotboll på femman. Sverige möter Danmark i en viktig match. Jag vill inte titta för jag brukar bli på dåligt humör då. Ibland kan jag höra på radion men jag skippar det i kväll. Just nu är det sportsändning på radion, hockey bl a. Skellefteå spelar mot HV, just nu är det 0-0.

Såg en film sent på ettan i går. Det var en film med Viggo Mortensen och heter "A history of violence". Den       var ganska bra. Senare på natten visade dom en film som heter "Ett hus av sand och dimma". Den filmen ville jag se, men den var för sent. Jag orkade inte. Har försökt få tag i boken, men tji. Ska kolla på biblioteket om dom har fått in den. Vet inte vad jag ser i kväll. Blir det Oldsberg på ettan eller Lynley på åttan. Tror på det sistnämnda.

Har stekt kotletter till middag. Kokar potatis till mig. Matte får potatissallad, han gillar det. Jag gillar inte potatissallad utan håller mig till vanlig potatis. Gör en sallad till detta. 

Sen blir det vila en stund innan TV. Önskar er en fin lördagskväll! Hej då! 

Baddag

Solsken i dag och ett par grader kallt. Halt som bara den och utanför entren där jag bor måste man vara försiktig när man går. Halkigare på trottoaren än på gatan, pga att den snö som har fallit förut har fått ligga kvar och frysa fast i valkar. Svårt att gå med rullator. Får prova att använda gatan i stället för trottoaren. Ska simma idag, får nog ta färdtjänst dit. Igår skulle jag helghandla men det blev inte av. Så jag måste göra det efter badet. Stressig eftermiddag.

Ska börja sticka på nya lovikkavantar idag. Har ju sagt att jag inte ska sticka några mer i svart garn för det är så svårt att se mot det svarta. Men nu måste jag göra det eftersom jag har svart garn kvar. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. Och så är garnet inte billigt direkt.

Till lunch i dag blir det sallad. Gjorde kyckling med grönsaksris till middag i går. Tycker det är så svårt att variera maten. Blir mycket upprepningar på menyn. 

Det är ju fredag igen men det är ju samma alla dagar för mig. Varken det är vardag eller helg. Kan tyckas tråkigt men jag tycker det är ganska skönt. Det blir väl att glo på TV som vanligt. "Morden i Midsomer" på trean är det ju kl.20. Sen ska det visst vara en svensk kriminalfilm med Rolf Lassgård på ettan. Alltid nåt!

 Nu ska jag duscha innan lunchen. Det blir mycket duschande i dag. Först nu, sen innan badet samt efter badet. Och jag som har så torr hud och inte kommer åt att smörja mig. Vad gör man? 

Hoppas ni får en skön fredagkväll med mycket mys. Hej då!

Nils

Fyra gratulationer idag. Nils heter Joakim, Oscar och Alec. Jag tror att Johan, Isabels man, också heter Nils. Det har blivit lite som ett familjenamn. Joakims pappa hette också Nils. 

Igår kväll såg jag "Uppdrag granskning", ett program som gör att jag blir upprörd, för det mesta. Jag är ju humanist och blir alltid upprörd över orättvisor. Folk är lika mycket värda och ska behandlas med respekt. Folk gör fel och bestraffas men efter straffet ska dom ges en ny chans. 
Sen såg jag "Efterlyst" där man får se vilka idioter det finns. För det mesta är det folk som inte vill stå för det dom har gjort. Dom får också en chans efter sitt straff men återgår för det mesta till brottslighet igen. Vad gör man?
Efter det såg jag en ny serie som heter "Southland", på trean. Handlar om en nyutbildad polis. Ska försöka följa den serien.

Idag skiner solen men det känns kyligt. Snöslasket har fryst fast på gatan, så det ser ut att vara halt. Kollade det när jag var ut och matade fåglarna. Småfåglarna är så roliga. När jag kommer ut, kommer dom och sätter sig på balkongräcket och väntar på mat. Är dom bortskämda, eller va?

Matte skulle köpa sallad till lunch. Det är ju torsdag idag och då brukar jag handla till helgen. Så blir det nog idag också, om jag törs för halkan. I värsta fall får jag väl ta en färdtjänst. Har inte tid med nåt brutet nu, när jag har så mycket med julklappar att göra.

Idag får man veta vem som får nobelpriset i litteratur. Blir lika förvånad varje år. Men spännade för en bokmal som jag. Det finns ju så många bra böcker så det är lite att välja på. På min dator har jag ju ett manus sparat, ska jag skicka in det till ett förlag. Törs inte! Det får nog vara kvar där.

Ska nu sticka färdigt lovikkavantarna jag håller på med. Snart klart så jag kan börja på nästa par. Ni får väl kolla i morgon vad denna dag bjuder på. Hej då!
 

Birgitta

Grattis till alla Birgittor. Jag heter Birgitta som andranamn. Likaså heter min äldsta dotter och hennes dotter Birgitta som andranamn.
I går blev det ingen blogg på grund av datakrångel. Vet inte vad som hände det bara blev nåt som var borta i morse. Skönt när det lagar sig själv. 

Vädret i dag vill jag inte säga är bra i mitt tycke. När jag vaknade snöade det stora vita flingor. Det la sig som slask på gatan. Övergick senare till regn. Detta är väder som jag hatar. Blir inte nån promenad för mig idag. Tur att jag har handlat så jag inte behöver ut. Mörkt är det också så det är bara att ha lamporna på. Riktigt "ligga och läsa väder" så det passar ju mig.

Måste gå in på biblioteksidan och boka lite böcker för "Aprilväder" är snart utläst. Linda Olssons "Sonat till Miriam" t ex eller Anna Janssons "Inte ens det förflutna" skulle jag vilja låna. Har lite andra tips som jag ska kolla. Går inte att vara utan läsa nu när vintern står bör dörren. Sen ska jag fortsätta med min spellista i spotify. Börjar få ihop en lista och ska börja med nästa. Bra att ha när radion måste envisas med sina norrbottniska finskprogram.

Igår kväll började femman visa nya avsnitt av desperata husfruar. Sen såg jag en film på ettan "Dessa vackra hästar". Ikväll blir det nog "Uppdrag granskning" och "Efterlyst".

Vi hade ju bankrån här i måndags morse. Tre killar bröt sig in på Handelsbanken och snodde en miljon. I går tog polisen dom i skogen vid Koler och då hittades pengarna också. Alltså, brott lönar sig inte. 

Det är snart tid att börja med middagsmaten. Ha det så bra govänner så hörs vi! 

Internationella barndagen

Blåser ute och när jag tittar ut mot torget ser jag dom nordiska flaggorna stå rakt ut och ibland gör dom små krumsprång. Ser ut som om dom hoppar och skrattar "Titta vad vi kan". När jag fortsätter titta ser jag en gammal man som påminner om min biologiska morfar. Han är ju död sen många år. Blev ju änkling i unga år då min mormor dog 32 år gammal i ett astmaanfall. Dom hade 7 barn och morfar försökte väl ta hand om dom men de flesta hamnade i fosterhem. Det gick ju bra det också.

Morfar var ju en äkta söderkis och han var Stockholm trogen. När han fick pension tog han för vana att besöka sina barn. Han kom och stannade minst en månad innan reste till nästa barn. Egentligen blev man inte så glad när Karl, som han hette, kom. Tyckte han hade konstiga idéer. Skulle alltid lägga sig i hur vi skulle uppfostras. Han som knappt hade uppfostrat sina egna barn. Jag hade ju min egen morfar sen förut och han var det bästa som fanns. Vad jag minns var, att han var jättelång och mycket musikalisk. Spelade de flesta instrument, vi hade ju flera såna i hemmet. Nu fattar jag att hans snålhet (för han var snål) gjorde att han reste runt till sina barn. Resorna var ju inte så dyra och han hade ju gratis mat dit han kom. På sommaren kom han aldrig för sommaren ska man tillbringa i Stockholm, sa han alltid. Morfar Karl blev 98 år men ändå kände jag honom aldrig, trots alla månader han tillbringade hos oss. Det var nog mitt fel. Han kanske ville känna mig, men jag bromsade emot.

Det är ju internationella barndagen idag. Vet inte vad det innebär i praktiken. Kanske ska jag googla för att få veta det. Nu har jag gjort det och vet att det är FN:ns konvention om barnens rättigheter. Bra, då vet jag.

Matte kommer med lunch i dag. Det blir visst thaimat. Det var längesedan jag åt det. Det var medan vi bodde i Örebro. Kul att prova på det igen.

Nu har jag duschat och ska snart äta. Vi får höras i morgon igen. Hej då!

Kanelbullens dag

Egentligen är det den helige Mikaels dag (Mikkelsmäss). Men en av mina grannar, Hilding 80 år, säger att dom har slopat den dagen. Låter konstigt, men han vet nog bäst. Vädret är inte det bästa, små kyligt och det hänger lite blött i luften. Solen har semester.  I alla fall har jag städat. Dammsugit, dammat och vaskat. Skönt att ha det gjort för denna gång.

Till lunch blev det korv stroganoff och ris. Sen fastnade jag framför TV en stund i Idol-reprisen. Gick sen till Konsum och handlade lite, bl a toapapper. Ibland känns det som att jag äter toapapper. Det är ju jämt slut. Till middag ska jag bara göra varma mackor. Matte ska skynda sig hem för att se fotboll. Själv ska jag sova en stund fram till "Morden i Midsomer.

Hörde på radion i morse att det hade varit halt i natt. Massor av avåkningar hade skett under natten. Många har väl sommardäck på sina bilar ännu. Längre norrut typ Jokkmokk och Gällivare har snö. Hua!

Jag är verkligen trött nu. Längtar till sängen men det är ju inte så avlägset nu. Tror jag ska börja med mackorna nu så är det bara att sätta in dom i ugnen.

Funderar på om jag ska gå i ide, och komma fram i slutet på april. Tänk va skönt det hade varit. Ha det så bra govänner och hej då!

Ännu en solig dag

Melodikrysset gick bra och tvätten klarade jag också. Matte fick risgröt till lunch. Jag äter helst inte gröt så jag åt kräm. Efter maten såg jag filmen "Män som hatar kvinnor". Jag har ju läst boken och den brukar ju vara bättre än filmen. Men filmen var ändå bra. När man läser så skapar man sig en egen bild av huvudpersonerna. Men bilden av Lisbeth stämde ganska bra, tycker jag.

Vilade en stund och sen gjorde jag pyttipanna. Hade så mycket rester i kylen. Skönt att bli av med det. Nu är jag klar med att ha plockat bort på balkongen. Så nu kan snön komma när den vill.

Ser nog "Här har du ditt liv" i kväll. Sen vet jag inte.  Är faktiskt nyfiken och veta hur det går för Oscars hockeylag. Men cupen är ju inte klar förrän i morgon eftermiddag. I morgon måste jag städa, om än det tar emot. Jag vet inte varför jag känner mig så risig nu för tiden. Verkar som om sprutan jag fick sist inte tog, eller vad man ska säga. Har kanske blivit recistent (heter det så?). Undrar när det är klart för vaccinering. Jag har ju ingen dagstidning så jag har noll koll. Det ger sig väl. I alla fall ska jag diska nu och vila en stund. Vi hörs väl kanske i morgon. Hej!  

Husmanskost

Jag håller kvar vid Västerbottensradion. Det är roligt att höra andra röster och andra idéer. Matte installerade spotify på min dator, så nu har jag en grej till att syssla med. Håller på att göra en spellista med favoritmusik. Bl a Amanda Jenssen, Rod Stewart, Johan Becker och Eros Ramazzotti. Så nu behöver jag inte lyssna på dom finska programmen längre.

Har just ätit frukost. Längtan (limpa) med skinkost och till det kaffe. Tänk att nu är vi inne i oktober månad. Satt ute i solen i går eftermiddag och njöt. I morse var det 8 minusgrader. Hua! Men solen har kommit fram så det blir säkert varmt idag också. Har lagt in en gurka. Jocke kommer och ska äta middag med oss och jag ska göra helstekt fransyska, gräddsås, potatis och grönsaker och det är till det som jag ska servera gurkan. Skulle ha gjort det i går men glömde det. Går väl bra ändå.

Såg finalen i Superstars i går kväll. Den vanns av Patrik Andersson. Jag hade trott att Ingemar Stenmark skulle vinna. Han vann de grenar han ställde upp i men hans lag var för dåliga i vattengrenarna. Så det blev tji. I kväll blir det väl "Morden i Midsomer" om bilden på trean är bättre än i går. Då var den jättedålig och ljudet försvann långa tider. Inte kul då man ser en film.

Snyft, nu är det slut på Seinfeld. Jag vet att det är repriser som jag sett. Men jag har ju inte sett det förut så det var nytt för mig. Jag har kommit att gilla Kramer, George, Elaine och Jerry. Dom är ju så knäppa att man måste skratta åt dom. Jag har ju sett fram mot avsnitten på kvällarna före CSI. Vad ska jag nu göra? 

I går när jag skulle slänga sopor fick jag nästan slag. Det var så mycket sopor att tunnorna var fyllda till bredden. På varje tunna låg det sopor staplade minst en halv meter och runt tunnorna låg det sopor på backen. Det var bara att ställa ner sin påse på backen. Det finns bara tre tunnor plus komposttunnorna. Det har varit fler tunnor. Kanske hyresvärden har plockat bort tunnor, är kanske en kostnadsfråga? Det behövs fler. Har sett folk från Storgatan 5 som slänger sina sopor på vår gård. Tänk om det sätter igång att blåsa rejält då drar soporna ut på byn. Nu har jag lite att syssla med så vi får höras sen. Ha det så bra! 

RSS 2.0