Varför hata?

-4 grader på morgonen och solen lyser med sin frånvaro. Har duschat och väntar på Linda som ska lägga om och ta en odling på vänster stortå. Den onda. Känns inte så pigg idag fastän jag sovit. Är bara less så in i bomben. Matte kommer väl idag då han ska jobba.
 
Har spelat lite spel på datorn och druckit kaffe. Gott med en korvmacka till. Igår var det premiär på allsvenskan i fotboll. I Helsingborg spelade dom mot Djurgården och på väg till matchen misshandlades en Djurgårdensuporter till döds. Fruktansvärt att det ska hända. Att hatet är så starkt i sporten. Det gäller även i hockeyn, vet jag. Usch!
 
Ska köpa några rullar tapeter innan helgen. Pernilla ska komma och tapetsera hörnet där matbordet står. Vill ha blommig tapet där. Får se om jag hittar en billig sort. Kanske på Rusta? Ni ser vilken lust jag har att ändra om. Kanske man skulle lägga sig ner och bara vänta på döden i stället? Om jag nu bara vann på postkodslotteriet också så jag fick köpa ett vitrinskåp. Och en soffa! Nya stolar till matbordet! Oj vad mycket jag vill ha! Önska kan man alltid!
 
I dag sätter semifinalerna igång. Skellefteå möter Linköping. Spännande! Hoppas på vinst naturligtvis. På TV ikväll blir det nog Talang och Hasselhoff. På lunchen Emmerdale. Klockan fyra Tillbaka till Aidensfield. Där hör ni vad jag är upptagen.
 
Hej då!
 
 
 

Sommartid men kallt

 
Hade trevligt igår tillsammans med Alec Hedblad. Den snälla killen cyklade två vändor till sophuset. Nödvändigt var det. Till lunch gjorde vi parisare och till middag kycklingklubbor med pommes frites och bearnaisesås. Isabel kom från jobbet och åt med oss. Sen fick mina ögonbryn lite färg. Bara lite.
 
Kvällen blev ensam med Lasse Croner  i TV:n. Sen såg jag ett nytt avsnitt av Selfridge. En sekelskiftesskildring från England. I min stil naturligtvis. Innan jag gick och la mig ställde jag fram väckarklockan en timme. Idag börjar sommartid. Ute är det lite halvsoligt och det ser inte så sommarlikt ut. Enligt min svåger i Stockholm har dom mer sommar där.
 
Kan bli förbannad på den bilist som har tagit min gräsmatta till vändplats till sin bil. Undrar hur gräsmattan blir av detta körande? Han verkar ju inte vara den bästa chauffören direkt. Och varför inte bara köra utan att vända. Det går ju att köra runt. Är ju det enklaste. En del är dum i huvudet.
 
Tror ni det blev nån strykning och städning av garderob igår? Icke sa Nicke. Ska sluta planera min dag. Det blir ju aldrig som jag tänkt. Men klockan tolv idag ser jag reprisen på Rötter-nästa generation. Det kan jag lova. Och ikväll Mästarnas mästare.
 
Imorgon kväll startar semifinalerna i hockey. SAIK möter Linköping. Nervöst. Håller tummarna för pojkarna!!!!!!!Kul med vinst. Jocke Lindström fick ju guldhjälmen. Toppen!
 
 
Ha nu en bra dag. Hej då!

Alec är här

Efter en dålig natt med mycket värk och lite sömn har jag nu druckit en kopp kaffe och ätit en limpmacka med falukorv (den lätta sorten) på. Ser solen som har stigit upp och vet att i natt ska vi ställa om klockan till sommartid. Fast än får vi vänta på sommaren. I norrbottens inland kan det bli snöväder i helgen. Tur man bor i Luleå.
 
Alec kommer i dag och jag kan tro att han ska cykla. Han har ju sin cykel i mitt förråd. Får be honom att fara med sopor och det gör han nog så gärna om kan cykla.
 
Red hot chili pepper spelar på radion om California cations, vilket betyder att det är "Ring så spelar vi" jag lyssnar på. Bra låt tycker jag. Ska snart ta en dusch. Det är så skönt att duscha när man fryser. Jag har frysit hela natten. Förbannade kalla lägenhet.
 
Ska inte göra nåt särskilt idag mer än serva mitt barnbarn. Kanske jag stryker lite och städar garderoben i sovrummet. Får se hur det blir.

Ha det så bra. Hej då!

 Vilken natt!
 
 
 

Röda solglasögon på drift

Härligt med solsken idag också. Varmgrader också. Men det är ju snart slut på mars månad så det är väl inte så konstigt. Sov till sju efter att ha varit upp och tagit två alvedon vid fyratiden. Upptäckte då att bandaget på fyrtån hade fallit bort. Har ringt till Isabel som ska komma och sätta på en tub (som Matte köpt). Ett bandage som man klipper till och är tillverkat av skumgummi. Apoteket säljer dom. Man trär som på dom
 
Idag händer väl inget särskilt. Ska se Badhotellet på play. Den nya danska serien som fyran visar. Kanske inte är så bra då jag somnade. Men ger den en ny chans idag och hoppas jag kan hålla mig vaken. Få se om Matte dyker upp idag. Tror han jobbar. Sen är han ledig i helgen. I morgon ska Alec komma hit och vara här när Isabel jobbar. Kul med sällskap. Kanske det blir än kaka bakad då.
 
Köpte ögonbrynsfärg som jag nu ska pröva. Mina ögonbryn är vita som håret. Inte snyggt tycker jag. Blir som färglöst ansikte och ska försöka göra dom lite bruna. Om jag nu klarar av detta. Såg också att mina solglasögon har försvunnit från hallen. Dom var röda och snygga. Passar kanske nån annan människa nu. Lätt att ta med sig för en långfingrad individ. Slit dom med hälsan du som är fattigare än mig.
 
Ha en bra dag!      
 

Är våren på gång?

Har inte svårt att somna framför TV:n nu för tiden i den sköna fåtöljen. Igår skulle jag se kockkampen om vilka som ska tävla i finalen nästa vecka. Då somnade jag och fick i morse kolla på nätet hur det gick. Det blev Ala som möter Amir.
 
Matte bjöd på middag igår. Han gjorde sin berömda chili con carne. Alec och Isabel var också inbjudna. Sen skulle Alec göra läxan. Det gillade han inte varken att skriva med små bokstäver och att göra sammansatta ord med stj-ljudet. Men det ordnade sig i alla fall. Matte for på jobb efter maten och efter sitt skift for han hem för att ha en ledig dag.
 
För Luleå hockey slutade årets slutspel med förlust mot Växjö. Men det är väl bara att komma igen nästa år. Mitt lag är då kvar och vi får se hur det blir i semin.
 
Omläggning i dag. Ska jag aldrig på säga hej och tack till sköterskan. Och då menar jag att såren har läkt.  Har nu äntligen stickat färdigt Mattes sockor. Nu gör jag uppehåll i stickningen. Är gode less sockstickning nu. Kommer att vara en lat människa idag. Glo på dumburken och vila. Har startat en tvättmaskin så det blir det ända jag gör idag samt att värma rester till mat. Skönt att vara pensionär på egna villkor.  Plus grader ca 7 och halvsoligt bakom slöjmoln. Men min gräsmatta är fortfarande isig. Ingen vår på min uteplats. Inga kottar har vaknat än.
 
Semla skulle smaka bra idag.
 
 
 
 

Längtar efter kaffe

Nyss uppstigen och ser att solen finns här idag också. Visserligen är det ganska kallt men.... Det blir väl varmare varefter dagen går. Skulle göra kaffe men såg att mina kaffepaket är längst upp på hyllan och burken tom. Försökte med tången men det går inte. Min tanke går till Matte och hoppas han har rast snart. Annars får jag väl be nån förbipasserande om hjälp eller sluta dricka kaffe. Har i alla fall ätit en ostmacka till min medicin. Kan ju inte vara bra att proppa i sig piller på fastande mage. Känns som magen blir sur då. Utan kaffe på morgonen är det svårt att hålla sig vaken.
 
I Öjebyn har en kvinna med hund hittat en kartong med en ihjälplågad katt. Va är det för fel på folk? Katten var slagen och till slut skjuten med hagel. Fy för den lede! Man önskar att man fick plåga den skyldige, eller hur?
 
Ikväll är det final i kockkampen. Sen ser jag efterlyst med andra knäppisar som man skulle vilja sätta in bakom låsta dörrar och kasta bort nyckeln.
 
Nu ska jag försöka ta upp lite skit från golvet. Jag tappar ju så mycket där jag far fram. Det blev ingen utgång för mig igår. På grund av skoproblem. Eller på grund av bandagen. Som blev för stora för skorna. Nästa omläggning är i morgon. Blir det mindre bandage då? Nu till golvvård hihihi!
 
En bra dag önskar jag er!
 
 
 

Hästsort utrotas

 
 Höga molnslöjor på himlen och fem grader. Solen förgyller dagen och det verkar lovande för ett fint väder.  Så underbart att leva såna här dagar. Matte kom just för att äta frukost. Det blev kräm och mjölk, fint för magen.ko Själv åt jag en limpmacka med hushållsost på. Och kaffe naturligtvis.
 
Hör och häpna nu är det risk för att den nordsvenska hästen kommer att utrotas. Det föds bara 200 föl per år och det är inte tillräckligt. Annars är det ju en bra häst att köra med, både i skogen och på bana. Jag skulle gärna ha en om jag kunde. Kommer ihåg Emil i Lönneberga och hans Lukas. 
                                                       
 
 Ska jag ta mig ut idag. Kanske på eftermiddagen. Bara söka igen solglasögonen och ta med mig i rulatorn, så jag kan sätta mig var som helst och sola. Min svåger Bengt ringde nyss från Skarpnäck. Där hade dom varnat för dåligt väder. I  detta lilla land vi bor i, kan det vara stor skillnad vad det gäller väder och vind.
 
Våffeldag är det. Får se om jag ids göra våfflor idag. Hade tänkt mig palt men får se hur det blir. Man är väl inte sämre än att man kan ändra sig. På TV igår såg jag en bagare som gjorde våfflor. Han serverade dom med löjrom och gräddfil. Såg gott ut men jag föredrar nog sylt och grädde.
 
Nu ska jag starta en maskin med tvätt. Har en obehaglig doft i mitt duschrum. Kommer kanske från golvbrunnen. Den går ju inte att rensa som jag är van vid. Kanske jag måste köpa nåt skarpt att slå dit. Finns väl nåt som rensar bort  skit.
 
Ha en bra dag och hej då!              

 
 

Vecka 13

Jag ser solen mina vänner. Den underbara, värmande och lysande. Ute nu är det -1 grad. Jag hoppas att det tinar idag. Vill ha bort snön så att gräset grönskar. Vill ha den sköna gräsmattan att gå i med bara fötter. Men då får jag hoppas att mina sårtår kan gilla att gå barfota
 
Jag har börjat dagen med en dusch och sen intag av medicin. Har gjort kaffe och en leksands med skinka på. Och så var det måndag igen. Med Emmerdale och Dallas som jag inte missar.
 
SAIK är nu färdiga för semifinal efter gårdagens vinst över HV. Vet inte vilket lag dom får möta eftersom motståndarna inte har spelat färdigt sina matcher. Kan bli vem som helst, även Luleå.
 
Kan ska jag hitta på idag mer än att glo på dumburken? Igår åt jag ju pölsa och äter upp resten av den idag. Gott i magen. Ska göra is idag så att jag kan ta en kvällsdrink, whiskey med is. Hade tänkt ta en igår men utan is vill jag inte ha.
 
Hoppas ni får en skön dag som jag. Hej då!
 
 
 

Slappardag

Sitter framför datorn och har snott om mig den nya koftan, bara för att få ha kvar värmen i kroppen. Jag är nyss uppstigen. Har gjort kaffe och en macka med skinka på. Har sovit ganska bra i natt. Var upp vid fyratiden och tog två alvedon men somnade om. Nu är klockan strax nio. Matte är väl hemma och sover. Såg att hans väska var borta.
 
Bara att tala om vädret, som inte är så roligt är knäppt. Kring nollgradigt är det och ganska mulet. Ser inte inbjudande ut. Verkar som om jag blir ledsen för att jag inte kommer mig ut. Skulle bli glad om jag kunde få träffa lite roligt folk. Är ganska less på min ensamhet.
 
På TV igår såg jag Lasse Croners program och sen Rötter. Spelade lite mahjong innan läggdags. Idag ska ja äta pölsa med potatis  och rödbetor. Länge sen sist. Tycker det är gott. Jag är ensam om det i min familj, att gilla det. Därför passar det att äta den maten ensam. Ensamhetsmat.
 
Ikväll ser jag nog Mästarnas mästare (?) på ettan. Sen Rötter igen. I den serien har vi kommit fram till att amerikanska inbördeskriget är slut. Lincoln har mördats och kukluxklan bildas i södern. Även på den tiden är amerikaner knäppa.
 Det börjar med Kunta Kinte som blir infångad av slavjägare och fraktad till den amerikanska södern och såld där. Sen får vi följa hans släkt. Boken är skriven av Alex Haley och är en släkthistoria.
 
Nu ska jag ta bort den torra tvätten och lägga i garderoben. Lyssnar på radion "Zimmergren & Tengby". Ha en bra dag! Hej då!
 
 
 

Vill söderut

Lördag morgon. Just nu är det mulet men det snöar inte. Men snö har vi ändå, i massor. Hua säger jag bara. När man trodde att vinter var slut upptäcker man att den finns kvar. Funderar på att lämna norrland.
 
Har lite magvärk. Det brukar jag inte ha. Hm! Steg upp 5.45 just när Mattes klocka ringde. Han for på jobb och jag gjorde kaffe. Radion lyssnar jag på och det är "Ring så spelar vi" med Peje Johansson. Ska duscha nu och klä mig. Idag händer inget för mig. Hade det inte varit så mycket snö hade jag kunnat gå ut en stund i solen som inte finns. Usch så trist. Ska lösa melodikrysset också.
 
Tror jag tvättar en maskin med vittvätt. Har satt torkställningen i sovrummet. Den har stått i hallen förut. Nu är den inte så mycket i vägen. Det ryms en maskin att hänga på den.
 
Köpte cookies på Ica i torsdags. Kakor med blåbär och choklad i. Gott till kaffet igår kväll. Var inte så söta utan precis lagom goda.
 
Hockeyn gick inte så bra för SAIK igår i Jönköping. Blev 2-1 till HV efter förlängning. Men det kan vi bjuda på. Kan kanske vara en ekonomisk fråga också. Om ni förstår vad jag menar? Men ni kan veta hur Älvsbyborna låter på FB. Undrar vad det är för fel på folk? Pga att det går så dåligt för Luleå så måste deras fan kasta skit på Skellefteå. Och hejar på HV. Men vad gör det? Hahahaha!!!!!!!
 
Nu ska jag önska er en bra dag. Jag sätter mig i duschen och värmer mig lite. Hej då!
 
Vem blir svenska mästare?
 
 

Det snöar

Oj vad det snöar. Började igår kväll och det har kommit jättemycket snö. Varför kan man undra? Det är -3 grader.
Igår var jag och Isabel på Ica Maxi och gjorde av med pengar. Inte svårt för mig att spendera 2000 bara så där.  Men det var mycket som jag hade slut på t ex toapapper, tvättmedel, glödlampor osv. Inte gråta över spilld mjölk eller hur?
 
Gjorde te tills Matte kom från jobbet vid niotiden. Såg hockeykväll innan sänggåendet. Pga det dåliga vädret har jag mer ont i lederna. Men det är ju inget ovanligt. Skulle behöva städa tror jag men vet inte hur det blir med det. Har gjort kaffe men det var blaskigt. Varför kan jag inte göra gott kaffe varje gång? Istället för bläh-kaffe. Dricker hellre starkt kaffe än blask.
 
Nu drar jag fram dammsugaren i alla fall. Har startat en tvättmaskin också. Ska försöka se Skavlan i kväll då Mando Diao är med. Fick ett mail om det igår. Ha nu en bra dag, hoppas det klarnar upp på himlen och slutar snöa. Tack!


Vårdagjämning

Efter några soliga dagar ska det nu komma snö enligt radions väderlekstjänst. Ska det vara nödvändigt? Ner över landet har dom haft snö några dagar. Måste vi vara precis som dom? Ja än skiner solen från en kall himmel.
 
Igår kom Matte till jobbet på eftermiddagen och i natt har han sovit här. Han börjar jobba vid lunch igen. Ingen handling för mig igår. Hade så ont i axlarna så jag uteslöt Storheden. Få se om det blir idag. Beror på när Linda kommer för omläggning. Och hur trött min kropp är.
 
Vinst i hockeyn igår och 3-0 i matcher. Om dom vinner i Jönköping (Huskvarna) i morgon är dom i semi. Bäst av sju är det ju. Heja SAIK! Mästarna regerar.
 
Kokar torsk med äggsås till lunch och potatis samt en sallad  till det. Fisk är ju bra för hälsan.
 
 
Det var en bra tid då mitt yngsta barnbarn försåg mig med fisk. Storfiskarna! Men nu är det andra tider.
 
Nu ska jag sticka en stund. Är snart klar med Mattes sockor. Ha en bra dag, det ska jag ha. Hej då!

Löningsdag

-13 grader nu på morgonen men så fort solen kommer fram ska det bli varmare. Säger dom! Mina axlar värker otroligt och har tagit två alvedon. Tänkte jag skulle fara till Storheden och Ica Maxi men det blir inte pga värken. Jag väntar med att besluta mig om saken.
 
Isabel är nu i Gävle och ska idag köra sin nya bil till Luleå. Då ska man vara nervös för det också. Inte för att hon är en dålig bilförare men det finns ju andra i trafiken.
 
Var in på nätet för att kolla om en vårjacka. Köpte en förra våren. Men den är alldeles för stor så jag tror jag lämnar den på Kupan. Sen har jag en gammal röd, så jag får väl använda den. Tillsvidare! Måste nog ta fram dammsugaren idag. Och använda den så klart. Jag är en riktig smulare. Där jag drar fram faller grejer och smulor på golvet.
 
Ikväll är det hockey igen. Samma SAIK mot HV och hoppas på vinst naturligtvis. Omgången är bäst av sju. Och nu har det spelats två matcher. Pojkar, pojkar lägg på ett kol!!!!!!!
 
Ha en fin dag och jag hoppas ni har sol som jag. Ciao!
 
 

Hua, kallt

Hua va kallt det är idag. Kanske årets kallaste. Och jag som väntade på våren. I alla fall har jag fått sova i natt utan andningsproblem. Skönt. Har ätit en spartansk frukost som bestod av kaffe och skogaholms limpa med ost och skinka på.
 
Igår kväll såg jag hockey på nian. SAIK mot HV 71 som spelades i Huskvarna. SAIK vann med 3-2 så nu står det 2 -0 i matcher. Nästa match i morgon på Krafts Arena.
 
Ikväll tar Isabel flyget mot Gävle för att hämta sin nyköpta bil. Så nu ska man vara orolig innan hon kommer hem igen. Hönsmamma är jag.
 
Ont i vänster stortå har jag. Hur länge ska detta fortgå? Förbannade fotvårderska som utlöste det hela!!!!!!!!! Än har dom inte tagit de två afganer som mördade Nils Horner med ett nackskott. Mördarna är ju på bild i en övervakningskamera. Men det blir ändå svårt att hitta dom. Dom är väl som andra brottslingar fega uslingar som inte törs stå för det dom gör.
 
Dagen blir väl som andra dagar för mig. Enahanda!! Solen försöker sig på att visa sig. Kan bli en solskensdag för mig. Kanske jag försöker mig på en promenad om inte tån blir så ond. Skulle behöva gå med lite sopor som ska sorteras. Får se hur det blir. Ha i alla fall en skön dag. I morgon blir det Ica Maxi för mig. Hej då!
 
 


Hopp om livet

Solen strålar om än det är kallgrader. Underbara sol! Neröver landet har dom fått snö. Inte kul när våren är i antågande. Vi har ju lite snö kvar men det är bara en cirka centimeter. Däremot har jag kvar istäcket på gräsmattan. Längtar till jag kan vandra med bara fötter i det varma gräset. Sista veckan har det blåst så mycket att allt är huller om buller på ute platsen. Men jag kan ju inte göra nåt åt det förrän isen är borta. Nog om det.
 
Hade en jobbig natt fram till tre. Andningen var inte så bra. Det känns som om jag har svårt att få luft. Men till slut gav det sig och jag kunde somna. Har ju en larmknapp som jag kan trycka på, men drar mig för det. Det är jobbigt att komma till akuten också. Sist blev jag kvar på undersökningen hela natten och det var skitjobbigt. Vill hellre vara hemma.
 
                                                                  
Nu har jag duschat och ätit en skinkmacka med senap på med kaffe. Ska måla mina ögonfransar. Ifall det kommer nån (?). Precis som dom skulle bry sig. Den ända som jag vet kommer är Linda, sköterskan. Hon ska lägga om tårna. På fyrtån har det blivit skorpa. Alltid något. Matte är ledig. Kan vara skönt för honom att få sova ut. Jag har makaroner att värma tillsammans med köttfärs. Gör en sallad till det så blir jag mätt. Sen stickning och TV. Grattis till ett barnbarn i huvudstan som blir 18 år idag.
 
Ha en bra dag mina vänner. 
 

Knall och fall

Uppe vid sju och tar medicin. Gör nyponsoppa som får kallna till frukosten. Matte sover på soffan. Han jobbade till fyra så han är säkert trött. För att inte väcka honom sätter jag mig vid datorn och ser nattens skörd på FB. Spelar lite spel också.
 
Solen är framme men det ser inte att vara varmt. Men bara det att solen visar sig är hopp om livet. Mina reumatiska fötter värker. Så att jag förstår att jag lever men ändå inte har  hälsan. Egentligen kan det inte vara svårt att bli gammal. Om man får vara frisk. Som min far som aldrig var sjuk i alla fall inte sjukskriven. En dag i hans ålderdom gick han ut för att starta bilen. Där dog han bara så där. Knall och fall!  Om man nu jämför med modern som plågades i åratal innan hon fick somna in. Jag kommer nog att tillhöra den plågade sorten. Inget knall och fall för mig inte.
 
SAIK vann igår efter mycket om och men över HV. 3-1 till gossarna från Skellefteå. Från början gick det trögt och man såg att dom inte spelat på länge. Som tur är vände det. Men nog får dom lägga på ett kol i fortsättningen. I dag är det sista tävlingen i värlscupen för skidlandslaget. I Falun slutar dom med 10 km damer och 15 km herrar. Blir nog ingen vinst för damerna men herrarna kör med öppna kort. Daniel Rickardsson verkar vara på hugget.
 
Nu tror jag att kaffetarmen säger ifrån. Blir att göra en panna och en limpmacka till detta. Eller kanske en Brandt skorpa med räkost. Eller både ock. Sugen om än inte hungrig. Nu ska ni ha det så bra. Hej då!
 
 
 
 
 

Vänster stortå värker

Mulet idag och det ser lite råkallt ut. Matte har jobbat natt men for hem för att sova innan hockey börjar. Nu startar det med slutspel och SAIK möter HV. Hoppas pojkarna har vaknat nu efter vilan dom haft. Klockan 17 går signalen för nedsläpp.
 
Matte handlade lite åt mig igår. Så nu har jag mat. Både korv, köttfärs och kotletter. Också sura godisar.
 
Isabel far till Gävle på tisdag för att hämta sin nya bil. Hon blev ju lurad av bodensaren som hon köpte sin bil av. Det finns mycket skit i vår herres hage. Han tog 14000 för en skitbil som såg fin ut, men bara var skrot. Nu har Pierre kollat in en bil som är fin. Så hon flyger ner för att hämta den. Tänk att det är biliigare att flyga än att åka tåg.
  Och så här ser bilen ut. En liten gullig bil som kanske är billig i drift. Hoppas på det.
 
Idag blir det väl att glo på dumburken. Skidåkarnas avslutning i Falun är det i helgen. Igår var det sprinten och Stina Nilsson kom tre. Herrarnas sprint slutade med Teodor Peterson etta, Emil Jönsson tvåa och Calle Halvarsson trea. Kan det bli bättre. Också i kväll Lasse Croner och hans program "Bättre än en femteklassare" . Måste jag se.
 
Ny duschad och frukosterad hälsar jag er en god dag! Hörs i morgon.

Fortsätter blåsa

Idag fick jag till kaffet någorlunda. Rostade två fullkornsfranska till det. Och marmelad på. Som vanligt är det tomt i kylen. Matte har lovat handla när han kommer.
 
+2 grader men dom har lovat kallväder över hela landet. Synd om dom som har fått vårblommor. En annan är ju van med is och kyla. Men det är väl övergående.
 
Isabel och Alec kom hit igår. Alec gick med sopor och Isabel möblerade om. Jag bjöd på korvgryta (det enda jag hade i kylen). Alec och jag spelade monopol. Och vi hade det så mysigt. En dag i helgen ska dom komma och då ha med sig Melvin, Alec´s lillebror. Det blir kul.
 
Som sagt var så fick jag ett nytt sovrum igår. Det blev som större med sängen intill väggen, mot förr. Sov som vanligt i den. Inget kinesiskt feng shui. Eller vad det heter. Får väl se hur jag trivs i hörnet.
 
Fredag morgon i alla fall. Får se vad denna dag har i sitt sköte. På väggen ovanför skrivbordet har jag tre av mina barnbarn på kort. Något att vila ögonen på. Nu ska jag spela lite mahjong fastän jag är sömnig. Steg upp klockan fem. Blir nog att sova framför TV idag.  Hoppas ni får en skön dag. Ciao!
 
 
 
 

Kaffeblask

Det är varmgrader idag också men inte soligt. Igår kväll regnade det. Mera blött alltså. Har i alla fall sovit gott inatt. Till sju ungefär. Duschen innan frukost. Gjorde svagt kaffe. Bläh! Två rostade med skinka och gurka.Skulle nog ha en kaffemaskin som gör gott kaffe.
 
Ska försöka göra klart för ommöblering i sovrummet. Isabel och Alec kommer efter fyra. Gör en korvgryta så att dom kan äta här. När Isabel kommer går det undan när hon gör saker. Ska också försöka muta Alec så han går med soporna.
 
Annars kan det bli så här. Sopor både högt och lågt.
 
Annars idag då. Vad händer? Samma gamla Emmerdale på TV. Sticka en stund på Mattes sockor.  Det går ju ändå framåt på sockfronten. Linda kommer för omläggning, igen. Har gjort en lista på vad jag behöver från affären. Sen är det bara att hoppas att nån kan handla också.
 
Hör på radion att man ska se till att man inte är bredare än 70 cm runt midjan. Då lever man länge. Isabel kommer väl att leva tills hon är över 100, så tunn som hon är. Jag dör väl till veckan.
 
Nu är det bara att sätta igång att vara nyttig. Ha det så bra idag och hej!
 

Nils Horner är död

Nils Horner är död. Mördad i Kabul med ett skott i nacken. Jag som lyssnar på radion ganska mycket känner igen hans röst när han rapporterar från världen i stort. Han var världens röst från Fjärran Östern och mest från oroligheterna. Han var en man som upplyste oss om den lilla människan på gatan. Jag kommer att sakna honom.
 
 
Fortfarande blåser det men det är +7 grader. Isen har inte försvunnit på gångvägen och min gräsmatta är fortfarande istäckt. Våren verkar vara långt borta. Påsken är ju sen i år. Långfredag infaller den 18 april. Hoppas då på sol och värme. Jag kan hoppas att isen är borta .  då. Men än har vi inte haft årets aprilväder. Så man vet inte.
 
Matte for hem igår och är ledig nu till fredag. Jag har haft en sån där natt med svårt att andas. Men jag får lita på doktorn som säger att det inte är nåt fel. ? ??
 
I Arjeplog har dom problem. Detta samhälle verker vara uppbyggt på biltestverksamhet och i år har det varit dålig vinter. Vilket innebär att det inte varit så lätt att testa bilarna på vintervägar. En dålig vinter gör inget men flera sådana vintrar kan bli katastrof för lilla Arjeplog.
 
 Arjeplog ligger i Lappland vid sjön Hornavan. Fortsätter man köra västerut hamnar man i Norge i Fauske. Detta är en upplysning som är adresserad till mina vänner neröver landet.
Slut för idag mina vänner. Hej då!
 
 

Flyttar sängen

Solig morgon och blåsig och just nu +3 grader. Min gräsmatta täcks av ett tjockt istäcke. Men då solen visar sig kan man inte mer än vara glad. Känns som om livet återvänder. Väntar på dagen då jag kan stappla ut en vända. Och känna solens strålar som värmer. Inte alltför avlägset hoppas jag. Man bor ju på fel plats i livet. Väntar på vinst från postkodlotteriet. Då flyttar jag! När jag får min pension kan jag numera ångra att jag jobbade halvtid då ungarna var små. Men inte ska man gråta över spilld mjölk. Gjort är gjort.
 
Funderar på att möblera om i sovrummet. Flytta sängen längre från fönstret för att få mer värme. Men då måste jag ha hjälp förstås. Skulle behöva värmeisolera hela lägenheten.
 Så här har jag sängen nu Ni får se om jag flyttar om allt. Tar ett kort då det är klart. Ni vet väl vad man säger om dom som möblerar om. Att dom är otillfredsställda och det kan nog stämma. Hihihi! Ska jag renbädda min säng idag? Ids jag? Det tar lång tid att byta påslakan på täcket. Handikapade jag! Men skönt då det är klart.
 
Idag värmer jag upp makaronilådan från middagen igår till lunch.Till middag blir det kycklingben tror jag. Ha det bra nu. Hej då!

Konstig mat

Ser solen idag. Några grader varmt också. Efter några dagar med blåsväder tror jag att det har lugnat ner sig på den fronten. Måndag är det igen. Matte kom igår kväll och han har varit på jobb sen fyra tiden. Jag har duschat och druckit kaffe. Lyssnar på radio norrbotten. Där tror dom inte att stockholmare kan göra palt. Jag är ingen lappgumma men har ändå lärt mig göra palt. Fast jag kan medge att när jag började vara i norrbottens län, tyckte jag att dom lagade konstig, nästan äcklig mat. Mat som jag nu tycker om. Blöta, blodpalt osv. Vet att jag ringde hem till mamma och klagade på maten. Så kan det vara.
 
Men nu för tiden tycker jag att palt är jättegott. Nu hör jag att tvätten centrifugerar så då blir det att hänga upp den. Jag har tvättat en maskin vittvätt. Undrar om Matte kommer och ska äta lunch? Och middag. Bra om jag kunde veta. Så jag vet hur jag ska planera dagen.
 
Fortfarande är det halt, ja ishalt här på gångvägen. Få se när man kan gå utanför dörren utan att bryta nån lem. Linda ska komma och lägga om. Tårna på vänster fot värker igen. Hjälp!
 
Ha den bra dag! Höres!
 
 
 

VM i friidrott inomhus i Polen

Tittar ut genom fönstret nu på morgonen och ser att det har slutat blåsa. Gångbanan kantas av stora pölar efter det sista regnet. Men än är det is kvar. Några grader plus är det men det ser inte så skönt ut.
 
SAIK fick stryk av Färjestad på straffar igår. Men dom har ju vunnit serien i alla fall. Få se vilka dom möter i slutspelet. Då får dom spela lite bättre tycker jag. Har varit lite si och så på sista tiden.
 
Abeba Aregawi tog guld på 1500 m i friidrotts inomhus VM. Michel Tornéus tog brons i längdhopp i samma tävling. Emma Green Tregaro fick nöja sig med femte plats i höjdhopp. Tävlingarna fortsätter idag.
 
Trots att jag röstade på Ellen Benediktson och Songbird igår kväll blev det ingen vinst. Men min favorit är hon i alla fall. Jag förstår fortfarande inte varför halva Europa ska säga sitt om vår final. ?????? Det räcker väl att dom får rösta i slutfinalen. Bläh!
 
Tror att Matte dyker upp idag. Då tar jag fram kalopsen från kylen. Vidare kan jag meddela att jag har fått ont i fyrtån igen. Less blir jag. Ska dammsuga så jag får bort lite skit från golven. Kul va? Hoppas ni har det roligare än så. Hej då!
 
 
 
 
 

Kvinnodagen

Steg upp vid sextiden och gjorde kaffe. Rostade en Wasa toast och gjorde en macka med skinka och tomat på. Sen hamnade jag vid datorn och radion. Ring så spelar vi blir det att lyssna på. Igår kväll sov jag framför Let´s dance. Beror nog på att jag steg upp så tidigt. Hade tänkt se Fader Brown men som sagt det missade jag.

Har satt Mattes taxikläder i tvättmaskin så att dom är brukbara i morgon då han ska ha dom. Tur att jag har maskin så att jag kan tvätta dom. Tur för Matte alltså.
 
Ikväll ska jag se mello. Brukar inte vara intresserad men i år är jag. Läste Bubbes blogg i PT. Han ska ju vara expert (?). Ska man lyssna på honom så är det inte Ellen B som vinner. Men han skrev ju ner Loreen också så det där med expert tror jag inte på. Tror han bara vill ha uppmärksamhet. Jag laddar mobilen så att jag kan ringa, hahaha! Jag ska rösta på bästa låt, i mitt tycke. SONGBIRD!
 
Sen är det bara att tro på turen. Nu tror jag det ska vara nån sport på radion och sen melodikrysset.  Jag kan säga att igår kväll regnade det skitmycket och blåste så att man kunde tro att det spökade inomhus. Det lät så! Det knäppte och lät jättemycket.  Men jag sov gott i alla fall.Ha nu en bra dag och hej då!
 
 

Ser solen

Steg upp klockan fem imorse för att hinna vara på VC nio. Jag skulle duscha, klä mig, äta nånting och dricka kaffe. Nånting att äta blev en leksands med ost på. Hann också måla ögonfransarna. Taxin kom 8.30 och åkte till Höstvägen 7. Var sista dagen på högkostnadskortet så nu är det bara att börja på ny kula. Alla prover var ganska bra och då kunde man tro att jag är fullt frisk. Men icke sa Nicke. Men man hänger ju med och det är huvudsaken. Bara jag snart kan ut och promenera så att man för bättre kondis. Gjorde ett besök på apoteket ♥ och köpte D vitamin, shampo, duscholja, tandkräm, lotion  och halstabletter. Bra att ha hemma.
 
Inget Emmerdale idag då fyran visar inomhus VM i friidrott från Polen. Gjorde mos och korv till Mattes lunch. På eftermiddagen kom Linda och la om tårna. Sen började jag med kalopsen innan jag bloggade. Solen tittade fram sen stund. Som jag längtat. Nu ska jag se lite på TV. Klockan fyra "Tillbaka till Aidensfield". Matte far väl hem idag. Då blir man solokvist igen. Några dar i alla fall.
 
Ha en bra kväll govänner och hej då!
 

Kallas "Kalla"!

Ny morgon och samma skitväder. Väntar på solen men verkar vara långt borta. Matte har sovit här meen är nu på jobb till tio. Tänkte att han ska handla åt mig sen. Till helgen behöver jag lite skaffning. Lite smarrigt till mello som jag ska se på lördag, pga Songbird.
 
Pratade med min äldsta dotter igår kväll, så länge att jag blev utan ström i batteriet. Fick fortsätta prata med batteriladdarn i. Vi pratar inte så ofta så vi har mycket att avhandla. Fick tips om D vitamin som verkar hjälpa vid ledvärk. Kan väl inte skada att kolla upp. Matte tycker jag ska ta Enomdan. Innehåller alla vitaminer. D vitamin är ju bra för att vi har så lite sol här. Helst jag som sitter i skuggan.
 
Men nu är ju inte det problemet. Skugga eller inte när solen är nån annanstans. Kan inte skada med vitaminer då. 
 
Blir jag aldrig färdig med Mattes sockor kan man undra. Går ganska sakta med stickningen nu. Ska försöka sätta fart nu. Så han får sina sockor innan vintern är slut. Han ska ju ha dom inomhus för sina kalla fötter. Helst på mitt kalla golv. I min kalla lägenhet. Kan väl kalla den för "Kalla".
 
En trevlig dag önskas er. Ha det!

Morgon pigg, eller?

Det är sant att jag steg upp klockn fyra. Hade som myror i kroppen men när jag varit vaken en timme, kände jag hur sömnen smög sig på och jag la mig igen. Det är sådana dagar man är glad att man har pension. Nu har jag duschat och klätt mig. Fit for fight att möta livet.
 
Mailen droppar in  från SAIK om slutspelet. Den 11 mars startar dom med en kväll på arenan. Skridskoåkning med spelarna och fansen. Festligheter blir det också. Synd att jag är så orörlig i lederna, annars! Men tummarna ska jag värma upp till matcherna. GO SAIK, GO!
 
Matte ringde och meddelade att han var i jobb. Kommer och äter lunch klockan 11. Bäst att rota igenom kylen och frysen och se vad man kan bjuda på. Börjar med att göra en sallad på isbergs, gurka och tomater. Tillbehör kallas det. Vädret är samma som igår. Ingen sol här inte, bara mörkt och tråkigt.
 
Ha det bra! Hej då!
 
I detta land verkar vargen vara hatad. Inte av mig. Jag älskar djur även krokodiler, även om jag inte vill kampera ihop med dom. I Sverige verkar dom flesta vara varghatare, t o m på FB.
 

Väntar på småfåglarna

 
Mulet idag också. Bara -1 grad men tycker det känns kyligt inomhus. Det är väl ålderns höst som kryper in under huden. Samtidigt undrar jag vad pojkarna i SAIK håller på med. Fick stryk med 6-1 av tabelltvåan igår. Nu börjar dom vara disträ i sitt spel. Tur att dom har några poäng att ta av. Skärpning efterlyses!
 
Igår lyssnade jag på Ellen Benidikson och Songbird. Klart den finaste sången i årets mello. På lördag ska jag rösta på henne. Bäst att ladda mobilen med pengar och hoppas att röstningen går fram. Det brukar vara lite si och så med det.
  
 
I alla fall är det fågeln som hon sjunger så vackert om, denna flicka. Hoppas på vinst för henne. Lyssna och rösta!
 
Är lite förkyld men inget jag lider av direkt. Igår var ju Linda här och la om mina tår. Sen skulle hon ta fem rör blod. Men det höll på att skita sig. Jag är så svårstucken nu för tiden. Det är som att ådrerna rullar bort när nålen kommer i närheten.  Det gick till slut men tog tid. Jag tror att den som sticker plågas mer än mig.
 
Idag blir det nog pytt till middag. Kanske jag gör en sockerkaka med äpplen till kaffet. Det kan vara gott. Önskar er en fin dag med hopp om bättre väder. Ciao!!!

Sportlov

 
 
Sportlovsvecka. Jag sportar ju för jämnan, framför TV:n, men nu börjar det vara lugnt med sport. Hockeyn går ju mot slutspel med flaggan i topp för SAIK. Dom leder ju ligan överlägset. Starka pojkar!
 
Har börjat dagen med en dusch och kaffe. Två skivor Wasa toast med marmelad kände jag för. Omläggning idag då Linda kommer. Tur är väl det då bandagen håller på att ramla av. Helgens tvätt är torr och inplockad i skåpen.  Undrar vad dagen har för överraskningar. Vädret är som vanligt mulet och tråkigt. Varning lokalt för snö. Bläh!!!! I alla fall är det inte kallt, ca nollgradigt.
 
Emmerdale ska jag nog se idag. I kväll blir det trean och talang och Hasserhoff. Roligt att se att Aschberg har tinat upp och slutat vara en surgubbe. Det här gänget ser ut att ha roligt och verkar skita i vad som är fint att tycka. Det är väl så underhållning ska vara.
 
Återkommer till kylan. Jag trivs bra i min lägenhet men det är så golvkallt. Väntar bara att fötterna ska frysa till is. Jag bor ju längst ner i huset och det är ingen källare. När jag bodde i Älvsbyn hade jag  golvvärme och hela kroppen var varm. Längtar efter värme. Nu för tiden är jag kall som en isglass. Även på sommaren är det kallt här inne. Hm!
 
Nu ska jag sticka en stund. Ha en bra dag och hej!
 
 
 
 

Vasaloppet 2/3 2014

För nittionde gången körs vasaloppet idag. Efter mycket om och men går starten. Jag trodde det var snöbristen som försökte sätta käppar i hjulet detta år. Men det var för att marken var så blöt. I alla fall så ordnade det sig och 15000 skidåkare for iväg. Jag följde skidturen via radion. Ganska kul att höra gubbarna diskutera loppet.
 
 Årets start.
 
Igår slappade jag mest. Matte kom och åt middag, potatis, morötter och stekt lättkorv. På kvällen såg jag Rötter. Sen satt jag vid datorn och bl a spelade jag mahjong. Lyssnade på radion samtidigt och vid midnatt blev det sängen.
 
Jag har ätit frukost och startat en maskin med vittvätt. Matte är nu ledig till onsdag. Kan vara skönt för honom att få sova ut  och vila. I veckan är det omläggning och provtagning på måndag. På fredag läkarbesök och omläggning. Jag måste också städa en dag. Ska också ringa handläggaren om att jag inte ska betala för hemtjänsten under februari månad. Mer än för larmet.
 
Vasaloppsåkarna har nu hunnit till Risberg. Täten menar jag. Heja, heja Sverige! Nu ska jag försöka göra nåt nyttigare, eller? Ha det bra mina vänner och hej då!

Första mars

 Nu är krysset löst och skickat in. Men chansen att vinna är inte stor bland flera tusen svar. Skit detsamma. Fick ingen tid att skriva igår. Mitt scema var överfyllt med både omläggning, lunch och middag med disk osv. Sen måste man ju se på TV också. Lunch blev tonfisksallad med paine riche och middag hemmagjorda fiskpinnar med mos. Matte jobbade inatt och for hem i morse. Kommer på eftermiddagen innan han börjar jobba.
 
Ska snart starta TV och kolla om dom visar nåt från sprinten. Har startat en tvätt och värmer maten från igår till lunch.
I Kåbdalis har dom tagit en fylltratt som framförde en skoter. Det var en privatperson som tog honom och sen ringde polisen som kom och hämtade honom. Är det ovanligt med fulla skoterförare i Kåbdalis? Inte det. Jag har bott i nämnda ort och vet. I alla fall var det radion som berättade detta.
 
Hoppas alla har det bra idag. Nu går vi så sakteliga in i våren. Hipp, hipp, hurra!
 
 
 

RSS 2.0