Anders braskar

Fortfarande kallt! Startade morgonen med -23 men nu är det -21. Hörde dock att morgondagen ska bli varmare. Kan behövas en dag över 10 tycker jag. Skulle behöva bära hem lite frukt och grönt. Det blev inte att jag gick till Ica igår. Tog två värktabletter och la mig en stund och läste innan jag skulle gå. Det blev så att jag somnade. Sov så skönt och vaknade först när Matte kom med maten. Så kan det bli när man stiger upp så tidigt på morgonen. Ingen fara direkt, jag går idag istället. Jag måste i alla fall ut med allehanda sopor.

 Hur kan man skriva en deckare och förvandla den till en krönika över tennisen. Jag är så less denna bok som jag läser nu. Tur att den snart är slut. Jag gör då ingen reklam för denna bok "Den vita döden" av Björn Hellberg. Så var det då sagt.

Hörde nyss en gammal låt på radion. Mikael Rickfors´s "Dancing on the edge of danger". Den låten är jättebra. Tror den finns på Spotify.
 
Måste ta fram dammsugaren och gå ikring med den efter det jag kommit hem. Väntar till dess för man drar ju in en massa grus och sand med rollatorn. Matte jobbar idag så det blir till att äta solo. Men det går bra för nån gång. Ganska skönt ändå att äta när man vill och är hungrig. Idag har jag mat att värma.

Om Anders braskar ska julen slaska. Eller var det tvärtom. I alla fall har Anders namnsdag idag och det braskar, så då kanske det blir varmt i jul, i alla fall varmare. Jag tänker då vi ska till Luleå, är det ju inte bra om det är för kallt.

Nu ska jag söka igen hyresvärdens epost adress. Ska påminna honom om att jag vill ha en annan lägenhet. Tror han är ganska glömsk av sig. Vill flytta innan sommaren. Han läser inte sin meil varje dag vet jag. Om jag meilar nu, kanske han läser det vid nyår.

Nej nu ska jag göra nåt annat. Skriver kanske i morgon. Hej då!

Fortfarande kallt

En ny morgon och vecka. -19 grader är det också denna morgon. Man kan tro att tempmätaren har hakat upp sig. Det var ju skyltsöndag igår med allt vad det innebär. Allt avslutades med fyrverkeri som vanligt. Varför kan man undra? Nu är det inte kommunen som bekostar detta utan köpmännen och i slutändan kunderna. Det är ju ganska dyrt med fyrverkeri och jag tycker pengarna kunde användas till något behjärtansvärt i stället. Men det är ju inte jag som bestämmer, tyvärr. 

Annars är det en vanlig måndag och jag måste till Ica idag och fylla på förrådet. Lunch och middag med Matte, som är ledig idag. Till lunch rester, Matte får äta pastagratäng och jag fisk. Middag vet jag inte än.

Jag har just druckit en mugg kaffe och ätit en leksands med falukorv på. Mycket gott måste jag säga. Lyssnar på radion och dom där bruttorna i Luleå som är så kloka och förståndiga, men kastar så mycket skit på andra. Om jag ids ska jag ratta in nån annan kanal.

Igår såg jag dokumentären om hon som hade HIV-smitta och inte sa det till sin man. Sen såg jag Beck-filmen. Ikväll ser jag "Våra vänners liv". Har inte så mycket kvar på boken, tack och lov. Den handlar mer om tennis än om mordgåta. Och tennis är jag inte så förtjust i. Däremot gillar jag mordgåtor, knäppt va?

Nu ska jag ta en dusch och stöka lite. Sen ser jag som vanligt Emmerdale. Hoppas ni har det bra så här i adventstider. Sköt om er och hej då! 

Första advent

-19 grader så kylan håller i sig. Vaknade i natt kl 3, trodde nåt hänt Matte. Verkligen obehagligt när jag vet att han jobbade natt. Och jag brukar ha såna känslor när nåt har hänt. Men eftersom jag inget hört så var det nog bara ett obefogat varsel. Däremot är det hemskt vad som händer i Korea. Ska detta bli ett nytt krig? Usch!

Det är julskyltning idag. Jag håller mig då inne, mina leder gillar inte kyla om än jag inte fryser. Däremot ska jag tvätta kl.13. Kul söndagsnöje jag har. Till lunch broccolisoppa med rostat bröd. Har tagit fram köttfärs som jag ska göra nånting av till middag. Blir det pannbiff eller stekar jag bara köttfärsen som den är med lök?

Freya, mitt barnbarnsbarn, fyller 2 år idag. Hon bor i Skåne så jag har aldrig sett henne, tyvärr. I verkliga livet vill säga. Jag har ju sett kort på henne.

                       

En liten klämmig, busig tjej vad jag förstår. Grattis till henne!

Nu ser jag att solen tittar fram från mörkret. Konstigt nog känns det kallare då. Nu är det väl bara att sätta igång med soppan så att den är klar till lunch. Har inget mer att skriva om idag så det blir bra så. Ha det så bra alla ni! Hej då!
                                

Uttråkad

Sen blogg idag. -21 grader just nu här i byn. Ska skriva några rader innan jag börjar med middagen. Idag gör jag kyckling i ugn och till det ris, sås och sallad. Den vackra granen på torget är ståtlig. Den som väljer ut granar som ska stå på torget är verkligen duktig. Sen jag flyttade hit har jag sett så vackra granar. Täta och ståtliga och inget glest nånstans. Bra gjort!

Såg Idol igår kväll så jag ser På spåret reprisen 16.50 idag och sen ser jag Från Lark Price till Candleford 18.15, mitt i maten. Men det kan inte hjälpas jag vill inte missa det. Sen i kväll ser jag Petras (September) dag på fyran. Vad det nu heter. 

Vad mer göra. Sockorna till Alec är klara och ingen annan stickning har jag på gång. På eftermiddagen har jag läst i boken, tennismorden. Är helt uttråkad idag. Matte var snäll efter lunchen och var sällskaplig en stund. Ska jag skriva en bok kanske? Men jag har ju inget ordbehandlingsprogram. Ska visst finnas att ladda ner gratis på nätet. Får väl söka igen det och ladda på.

 Undrar vad jag ska skriva om. Då var det ett problem till. Jag har ju lite att berätta från mitt liv, men vet inte om folk skulle tåla att läsa om det. Ska jag dela in boken i kapitel om karlarna i mitt liv. Alla idioter som jag träffat, men då avslöjar jag ju mig som den största idioten av dom alla, som lagt ner tid på dom. Bättre att skriva om nåt annat kanske. Jag har ju ett manus i byrålådan om min pappa. Är meningen att mina barn ska kunna läsa det när dom blir intresserade,och det är  när dom blir äldre. Kanske jag gör detsamma om min mamma. Stockholmsbönan med dom snygga benen. Hon vann faktiskt en tävling om söders snyggaste ben i början på trettiotalet. Men först ladda ner ordbehandlingsprogrammet.

Nu ska jag sluta och dra mig till TV-n. Ha en bra dag i kylan. Hej då!

Heja SAIK

-16 grader denna fredag. Jag var ju ut igår och måste säga att det kändes skönt den stund jag var ute. Jag frös då inte, men det är klart att jag har varm jacka, lovikkavantar osv. I alla fall njöt jag av den friska luften.

Roligt känns det när mitt favorithockeylag tog steget upp till ledarplats i serien igår. Alltså SAIK menar jag. Så länge det varar måste jag säga för det är lång tid kvar på serien. Kul i alla fall. Heja SAIK!

Idag kommer Matte på mat. Till lunch blir det pastagratäng och till middag uppstekt palt. Matte ska också få sätta upp stjärnan i fönstret så den är uppe till söndag när den ska tändas.

Såg Robinson igår. Där verkar det vara rena kriget bland deltagarna. Tur att man inte är där. Ikväll sätter "På spåret" igång på ettan. Ser kanske det. Fast det går ju i repris imorgon 16.50, så jag kan se Idol om jag vill. Bestämmer mig i kväll. 

Har inget att skriva om idag. Hela hjärnkontoret är tomt. Lika så bra att låta det vila. I morgon är det ingen vinterstudio så då löser jag melodikrysset. Vi hörs i morgon. Hej då!

Jag är lat

Sovmorgon idag, sov till 8.30. Skönt var det faktiskt. Idag -19 grader allt över 20 är bra. Måste på Ica idag och jag har med mig en liten yllefilt i korgen som hjälper mig att frukt och grönt inte fryser innan jag är hemma. Sätter filten över och om dessa grejer. Brukar gå bra. Man skulle ju kunna ha en sån där väska som man har på sommaren för att hålla matsäcken kall. Fast omvänt så att säga. Men jag har inte kvar nån sån, så jag kör med filten. Ska också ringa till Ica idag och beställa ett till Icakort i mitt namn som Matte ska använda. En dublett kan man säga.

Tror ni jag besökte källarförrådet igår? Jag hann inte kan man säga, men sanningen är att jag inte iddes. Hade det så bra under den vita spetsbomullsfilten med min bok. 

Har tagit fram en fisk ur frysen så nu blir det ugnstekt röding med potatis till middag idag. Gott till tusen. Sämre att äta ensam men jag får väl sätta på TV-n som sällskap. Appropå TV så såg jag reprisen på Doobidoo, sista delen denna höst. Jag säger bara Caroline af Ugglas! Har hon alla hemma? Hon beter sig som ett litet barn. I och för sig, hon är ju helt oförarglig men konstig tycker jag. Men alla kan väl inte vara så som dom var stöpt i samma form. Bara så ovanligt med en sån människa.

Såg också slutet på "Brottet". Visste att det var nåt mysko med denna polis, han som var den skyldige. Ikväll är det Robinson men jag vet inte om jag ids se det. Inte så bra tycker jag. Men då var det ju detta om limpan. Jag får se hur jag gör.

Nu ska jag göra nåt nyttigt. Ska också hinna duscha innan Emmerdale. Tänk att det är fredag i morgon igen. Måste tänka ut vad jag ska handla för mat till helgen. Skulle också kunna göra julköttbullarna i helgen. Har ju köpt färsen så det är bara att komma ihåg att ta fram den från frysen dagen innan så den får tina så sakteliga. Gör nog det i helgen. Sen är det bara att frysa ner bullarna och ta fram dom till jul.

Kan inte låta bli att tänka på jularna då då barnen var små. Jobbigt före jul men roligt också. Mycket mat och godis. Kortspel och andra spel och det bästa av allt, mycket glädje och samvaro. Den tiden kommer aldrig mer igen. Mina bästa jular var i min barndom med stor släkt och alla hemligheter. Alla kusiner och lekar. Det var jul det.

Ha det nu så bra alla vänner. Hej då!  

Brrr kallt ute!

Jag slutar aldrig att reta mig på morgonprogrammet P4 norrbotten, och helst den manliga programledaren. Han som kommer från Öland har så många förutfattade synpunkter på folk från södra och mellersta Sverige. I går satt han och hånskrattade åt människor som inte kan köra bil i snöstorm och halka. Dom som drabbades av detta tror jag kan hålla sig för skratt. Flera långtradare som låg på sidan efter olyckor. Mest skrattade han åt att trafiksäkerhetsverket varnade folk för halkan och tyckte att dom skulle lämna bilen hemma. Själv tycker jag att programledaren ska stanna hemma.

Idag startade vi med -25 grader men nu har det blivit varmare, -21. Jag tror inte jag går ut idag. Ska ju vara solo vid maten idag och i morgon. Och mat har jag ju hemma så jag klarar mig. La mig redan vid 22-tiden igår. Jag var så trött, fastän jag sovit middag. Det är mörkret som gör mig trött. Tur att jag har bra sömn. Undrar vad jag ska hitta på att göra idag. Ska jag äntligen komma mig iväg till källarförrådet. Så tror jag att det blir. Drömde i natt att jag flyttade in i en annan lägenhet. Ska det vara en sanndröm måntro?

I kväll är det väl sista delen på "Brottet" och det måste jag ju se. Sen vet jag inte mer vad det är. Jag skulle vilja ha en symaskin nu. Har så mycket att sy och ska jag nu flytta in i ny lägenhet behöver jag sy saker. (?)

Igår vann SAIK med 5-1 över MODO. Bra grabbar! Enligt AB kommer dom att vinna serien. Så långt vill jag inte gå, men är glad över varje vinst. Ibra gjorde mål i går också med Milan. Duktig gosse! Slut på sporten för idag.

Nu blir det väl en dusch för mig. Tur att vattnet är varmt i denna kyla. Jag har så varmt och skönt här hemma. Inget drag kring fönstren här inte. Hoppas ni också har det bra. Hörs imorgon så hej då!

Svensk palt idag

-16 grader och en ny morgon, tisdag. Somnade i går med tankarna på Martin Adler som blev skjuten i ryggen i Mogadishu för några år sen. Han var en svensk krigsreporter, kanske en av de bästa. Han var alltid där det hände, helt orädd och försökte gräva fram sanningen i alla krig. Han såg människan. Dom visade en dokumentär om honom igår kväll på fyran. Han efterlämnade fru och två små barn.

I dag mat med Matte. Kycklingsoppa till lunch och till middag palt. Var ut till Ica igår och handlade lite så idag blir jag inne. Har planerat det så, för ska jag nu göra palt så tar det ju sin lilla tid. Har snart klart sockorna till Alec. Igår slog jag in de julklappar som jag har. En liten pakethög har jag på fotpallen. Vilken dag ska jag ner till förrådet och hämta stjärnan? Kanske jag gör det idag. Skulle också behöva dammsuga så jag får bort smulor och grus på golvet. Gruset kommer från rollatorn. Kanske jag börjar lämna den utanför dörren. En del gör ju det, har jag sett.

I kväll ser jag nog "Veckans brott" på TV. Sen blir det nog boken och sängen. Nu väntar duschen på mig och skönt ska det bli. Ska bara stänga av norrbottensradion och sätta på svenska radion.
Idag hugger dom som bara den. Som om dom är bättre än andra. Bäst på allt är dom. Hualigen!!!!!!! Tacka vet jag vanliga svenskar.

Ha det bra nu, hörs i morgon. Hej då!

Saftiga apelsiner, mums!

Ny vecka och måndag igen. -10 grader just nu och det är acceptabelt. Jocke kom förbi en sväng igår. Han hade just kommit med flyget från Göteborg och skulle vara ledig en vecka. Säkert skönt för honom. En granne i huset höll på att tända eld på sin lägenhet i går. Hon glömde en pannkaka i ugnen, som gjorde att det började brinna i köket. Man börjar tro att man lever farligt som bor här. Det var visst inte första gången det hände. 

Ingen Matte på mat idag. Jag måste i alla fall gå på Ica och bunkra upp lite mat. Tänkte mig palt i morgon. Har köpt fläsket men behöver mer potatis och mjöl. Det blir till i morgon middag. Till lunch gör jag en enkel soppa. Idag äter jag rester i min ensamhet.

Såg Beckfilmen igår. Var ingen höjdare direkt. Såg sen en repris på Life om primater. Jag gillar sådana program. Såg också att SAIK fick däng av AIK. Dom sistnämnda fick hjälp av domaren som dömde bort ett mål. Gör ingenting, SAIK är ändå bäst. Dom duktiga norrbottningarna, Kalla och Hellner(?), skötte sig med bravur. Så nu kan vi sörlänningar gå och gräva ner oss. Men vi kommer fram till sommaren. Ibra Kadabra fortsätter göra mål för Milan. En verkligt strålande talang innehar han.

Läser en bok av Björn Hellberg, "Den vita döden". Det är en deckare och handlingen utspelar sig i tennisvärlden. Därav många tennistermer, som jag inte behärskar. Annars är den harmlös.

Nu är apelsinerna goda. Får behärska mig för att inte äta för många. Det är ju inte bra för magen. Synd bara att frukt är så dyrt. Mycket dyrare än godis, som är onyttigare. Dyrast är svensk frukt. Konstigt, men det är väl de höga lönerna i det här landet som gör det. Appropå dyrt, så är Konsum så dyrt. Inte behöver man handla så mycket så kostar det 1000 kronor. Kan inte tycka att det är så bra. Ica är mycket billigare och passar min plånbok bättre.

Ikväll ser jag om de fyra vännerna på ettan. En bra svensk serie. Ser kanske också dokumetären om Martin Adler, krigsreportern. Den visas på fyran. Nu är klockan 9,20 ock jag ska stöka omkring lite. Jag önskar er en skön måndag. Ha det bra och hej då!  

Stafetter idag

Temperaturen gryper ner mot -18. När jag bokade tvättid till idag tänkte jag inte på att det är vinterstudion. Vill ju se stafetterna idag. Och då menar jag skidor i världscupen. Spännade blir det kan jag säga. Annars är det väl det mest spännande i mitt liv just för tillfället.

Såg en film på tvåan igår "Closer". Bra skådisar men en dålig film i mitt tycke. Värdelös dialog! Kan inte fatta att jag inte bytte kanal. Var väl för slö. Ikväll blir det Beck, och en film jag tror jag inte har sett.

Vi åt gott igår, tacos. Verkligen smaskigt med mycket tillbehör. Matte bjöd på efterrätt, fruktsallad och glass. Vad det blir i dag vet jag inte. Nån grönsakssoppa tror jag till lunch. 

Har snart stickat färdigt Alecs sockor. Vad ska jag sticka sen? Kanske jag lägger ner stickorna ett tag. Har lite klappar att slå in. Inte många men några. Fick ju ett paket igår med lite saker, hemligheter. Hittade ingen kandelaber på Kupan, men jag ska dit i morgon också för dom hade inte packat upp alla julsaker. 

Nu ska jag duscha och sen hacka grönsaker, allt ska vara klart 10,30 då vinterstudion börjar. Har det så bra! Hej då! Heja SAIK! 

Idag Vinterstudion

Bara -5 grader idag. Klockan tio börjar "Vinterstudion" på ettan. Denna dag kommer att bli mycket skidor för mig. Melodikrysset får vara för mig idag, jag vinner ju i alla fall inte. Skidorna från Gällivare är mer lockande. Inte för det att jag vinner nåt , utan för det jag tycker att det mer intressant. 

Igår såg jag Idol och dom sjöng klassiker som t ex Frank Sinatra och sånt. Jag tyckte dom gjorde det bra. Ingen var väl bättre än nån annan egentligen. Skulle väl vara Jay Smith då, som låste in sin hårdrocksröst och sjöng Madonna och Sinatra. Såg sen i AB, skvallerbladet, att han har rökt hasch. Kan ju tänka mig vad detta ska vandra runt på FB. Nu har han ju erkänt detta så jag tycker man ger honom en chans. Det är inte alla som får det. Jag blev beskylld en gång för femton år sen för att ha tagit en ask cigaretter. Detta hade jag inte gjort och hon som beskyllde mig åkte senare dit för stöld av en stor summa pengar. Så kan det gå men jag är fortfarande arg för beskyllningen. Det fanns nog en del som trodde på det. Men jag hade rent samvete.

Matte har inte hört av sig men jag antar att han ska äta här idag. Gör en redd grönsaksoppa och har tagit fram painriche från frysen. Till middag blir det tacos. Få se om jag går ut nåt idag. Har ett paket att hämta på Ica. Spännande, fast jag vet ju på ett ungefär vad det är.

Ser TV ikväll, det gamla vanliga. Men nu ska jag göra mig klar för skidtävlingen. Ha en bra lördag. Hej då! 

 

Jag ser solen nu

I dag fredag, är det -15 grader. Lagom tycker jag. Ska ju bara ut och shoppa idag. Gjorde en stadig frukost, så jag klarar mig ett tag. Kokade ägg och bakade två små baguetter som jag satte Robertsons citronmarmelad på. Till det en mugg kaffe. Mmm så gott!

Har läst mina tidningar, PT och AB.  Det är på nätet jag läser dom. Ser att Elin Nordegren, Tiger Woods exfru, ska rusta upp sitt skärgårdshus för 12 miljoner, så att hon kan vara där i sommar med sina barn. Det måste vara skruttigt eftersom det kostar så mycket. Är det inte billigare att bygga nytt? När mina ungar var små, skulle jag ha varit överlycklig om jag fick bo i skärgården i ett ruckel över sommaren. Men det är skillnad på folk och folk.

Igår kväll såg jag en film på sexan som jag inte vet vad den heter. Har inget TV-program. I alla fall spelade Jodie Foster huvudrollen. Handlade om hur hon och hennes pojkvän blev misshandlade och rånade. Pojkvännen dog och hon köpte en pistol och började sanera på New Yorks gator. Till slut träffade hon på dom som dödade hennes pojkvän. Hur det slutade talar jag inte om. Ganska bra film trots dödandet. 

I kväll tänkte jag se Idol, i brist på bröd. Lasse Cronér kan jag se i morgon eftermiddag, efter skidtävlingen från Gällivare. 

Efter bloggandet ska jag duscha och sen se Emmerdale. Sen går jag ut och handlar. Ska kolla på Kupan efter en kandelaber. Köpa bordstabletter och garn på Konsum eller Coop som det heter. 

Vad jag äter till middag vet jag inte än. Alltid hittar jag på nåt. Kom ihåg melodikrysset i morgon. Ha det så bra govänner och alla andra också. Hej då! 
 

Nästan blida

Inte så kallt i dag heller. Bara -11 grader. Har två lediga dagar framför mig. Matte kommer att sova hos Isabel några dagar eller nätter är det väl. Så idag äter jag upp soppan som blev kvar igår och till middag gör jag varma mackor. Helt perfekt och enkelt. Blir ingen utgång för mig idag, tror jag. Ska ju få sprutan på eftermiddagen idag så jag får vänta hemma på detta. Det går bra och jag går ut i morgon i stället. Ska köpa mera garn till Alecs sockor som jag började på igår. Garnet är randigt i olika blå toner.
 
Läste i AB i dag om en 72-årig kvinna som funderade på att föda ett syskon till sin 5-åriga dotter. Hallå där, vad är det för fel på folk. Tror inte jag skulle vilja ha småbarn nu, och jag är inte ens 72 år. Visserligen fick jag barn när jag var 42 år, men det är väl ändå skillnad. Vid 42 är man ju mitt i livet, men vid 72 är man på livets skuggsida. Det räcker så bra med att ta hand om sig själv nu, tycker jag.

Såg näst sista delen av "Brottet" i går, det är så rörigt i denna serie att jag  blir förvånad, vem helst som är den skyldige. Inte så att den är dålig, för jag ser den ju, men ändå. Ikväll kanske jag ser "Robinson", fastän jag tycker det är tråkigt att sitta och titta på folk som bara pratar skit om varandra. Men i brist på bröd, heter det väl.

Undrar om det ska bli snö idag. Det ser lite grått och mörkt ut. Ingen sol idag i alla fall. Nu ska jag ta itu med mitt lediga liv. Njuta är det jag gör idag, trots värken i mina leder. Hoppas ni kan njuta också. Vi eller jag hör av mig i morgon, löningsdagen. Hej då!

Sugen på att måla

Idag är det -20 grader. Nu börjar jag känna igen vintern. Jag var ut igår men då var det bara -13, så det var ganska skönt ute, fastän jag mötte många som frös ordentligt. Tack och lov är jag inte frusen av mig. Tål ganska mycket kyla.

Hade främmande en stund på eftermiddagen och det var trevligt att ha kaffefrämmande och skvallra lite. På kvällen såg jag på TV en stund och löste korsord. Har ingen bok att läsa just nu. Hade tänkt köpa en pocket på Ica igår, men glömde det. Får göra det nästa gång jag går ut.

Idag är Matte ledig så det blir till att göra en soppa med räkor i till lunch. Till middag måste jag ta av korven jag har i kylen. Då skivar jag den i en form, sätter på grovhackad paprika och avslutar det hela med riven ost. Så in i ugnen. Gör potatismos till detta och en grönsallad. Enkelt och smärtfritt, eller hur?

Ska också ner i tvättstugan och se om det finns nån tid till att tvätta ett par byxor och en tröja till Matte. Han har så svårt att få tvättider när han är ledig, där han bor. Här är det inte svårt. Dom flesta har egna tvättmaskiner i det här huset. När jag väl är i källaren ska jag till förrådet och hämta  stjärnan också.

Ikväll ser jag "Brottet" på ettan. Det är väl det enda jag kan slösa tid på, vad det gäller TV-tittande. Kanske jag plockar fram textilfärger och målar nåt på tyg. Nu har jag ju ingen symaskin, så jag kan inte sy nånting. Men måla kan jag göra. Få se hur det blir. Kanske några tomtar? Ska jag nån gång få pengar över till en symaskin? Då måste jag vinna nånting. Jag har ju anmält mig med en lott till postkodlotteriet. Nån tusenlapp skulle hjälpa till. 

Nu ska jag som vanligt sätta mig i duschen och fräscha till mig lite. Längtar till lördag och skidtävlingen i Gällivare. Världscupen startar då. Sätter en krona på Kalla och Hellner. Vad tror ni? Bara det inte blir för kallt. Ha det bra och hej då!  

Bara lite tankar

Idag skiner solen och det var -12 grader på morgonen. Ser ut att bli en härlig dag att njuta av. Igår skjutsade Matte mig till VC så jag fick min vaccination och lämna prover. Jag blev hemskjutsad dirrekt och Matte lämnade boken på biblioteket. Jag tog mig en vilolur innan maten. Sen blev det TV på kvällen. Såg en film också på ettan "Huset vi Tara Road" en småtrevlig film.

Matte jobbar heldag och kommer inte på nån mat idag. Jag ska i alla fall ut, eftersom jag inte var på Ica igår, så måste jag dit idag. Annars har jag inga måsten. Skulle väl vara ett förrådsbesök för att ta fram adventsstjärnan. Det kan bli svårt att ta sig in där nu när bordet blev nedsatt dit. Men med lite trix ska det väl gå. 

Längtar till fredag då jag ska köpa garn. Ska inte glömma och kolla om det finns tallriksunderlag också. Har för mig att det ska finnas på Coop. Ska också gå på Kupan och kolla deras ljusstakar. Rätt vad det är hittar jag nåt fint för en billig penning. Men det är på fredag det.

"Veckans brott" på TV ikväll är väl det jag kan se. Brukar se programmet om släktforskning, men gör det inte i kväll. Det är Lisa Marklund som forskar och jag gillar inte henne. Fastän jag inte är norrbottning så tycker jag inte att hennes ord om norrbottningar och helst Pitebor, är så snälla. Hon kommer ju därifrån, och pratar så illa om dom. Sen tycker jag inte att hon är så bra som författare. Är överreklamerad tycker jag. Det räcker ju med att hon själv tycker hon är bäst.

Just nu spelar radion Seal med Sekrets (vet inte om det stavas så). Jag är så kär i den låten just nu. Får mig att minnas underbara stunder i mitt liv. Tid som inte kommer igen. Suck! 

Ja det var mina tankar idag. Lite av dom i alla fall. Ha det bra nu så hör jag av mig i morgon. Hej då! 

Last night of the Proms

Ja herre gud vad säger man. Jag klagade på mediakarusellen förra veckan och nu är det igång igen. Tur för tidningar och TV-radio att Mona S avgår. Först klagade dom på samarbetet med de röd-gröna och sen ville dom att hon skulle avgå. Nu ska hon avgå och då undrar dom om, varför hon ska avgå. Fattar dom inte att hon är skitless på allt som sägs och görs. Hon är inte min partiledare, jag är mer röd. Men jag kan säga att jag tycker synd om henne och beundrar det hon gjort. Hon skulle bara knäppa dom på näsan be dom dra nånstans. Och var är hennes medarbetare, dom syns inte till, mer än Baylan. Man kan ju inte tycka att partiet ställer upp på sin ledare. Då sitter gamlingarna och tycker till om sin ledare och att hon inte duger. Ja inte alla, men det är dom som hörs. Jag ska försöka att slå dövörat till och varken lyssna eller se denna dokusåpa.

Det är -14 grader nu och jag har nyss ringt till vårdcentralen och fått en tid för vaccination samtidigt som jag ska ta prover för sprutan. Så klockan 13 ska jag vara där. Då är det klart och jag slipper vara rädd för smitta. Härligt! Vi ska ju äta lunch klockan 12 och Matte ska skjutsa mig till VC. Ska också till Ica en sväng och handla lite mjölk och sånt. På fredag är det löning och det syns i börsen. 

Såg Beckfilmen igår. Jag har säkert sett den förut men glömt handlingen. Sen avslutade jag kvällen med "Last night of the Proms 2010". Ett pampigt program från England. Ser det varje år och blir för en stund brittisk. I Sverige har vi inte nåt sånt. I mitt nästa liv ska jag bo i England, I love it!
I kväll ser jag "Våra vänners liv" på ettan.

Nu till en rättelse från gårdagens blogg. Såg att jag stavat Peter Jides namn fel. Han heter inte Gide utan Jide. Säkert nån som retat sig på detta. Ser fram mot nästa helg då "Vinterstudion" startar.  

Till lunch öppnar jag en burk Soldatens ärtsoppa. Snabbt går det. Jag vet inte om Matte ska äta middag idag. Han ska ju fara till Isabel och sova där. Det pga att han börjar jobba klockan fyra i morgon bitti. Jag har köttfärssås i kylen. Då kokar jag lite makaroner till.  Nu ska jag duscha och klä mig. Fortsättning följer så hej då! 

Annalena

-18 grader i morse, brr. När man är ovan med kyla är det kallt. Längre in i vintern känns det mindre kallt. Konstigt men så är det.

Mitt äldsta barnbarn, Annalena, fyller år idag. Hon är så duktig och har tre barn som är så fina. Önskar henne allt gott både idag på hennes födelsedag och framledes. 

Vad göra idag då? Ska tvätta klockan 13. Inget kul men nödvändigt. Klockan 18 kommer Matte på middag. Det blir kotletter, potatis, sås och sallad. Jag har så dålig fantasi vad det gäller mat. Men det får duga i dag.

Såg Lill-Babs dag på fyran igår. Sen såg jag filmen "Underbar och älskad av alla". Ikväll ser jag väl "Beck" i brist på kanaler. Vet inte om jag sett den filmen redan, men det var i så fall länge sen. Matte har skjutsat Peter Gide, Elin Blom och Geir Rönning till Kallax på morgonen. Ni vet dom från Idol. Dom två sistnämnda har ju fått lämna Idol men är ändå med på nåt vis. Dom har nog en funktion att fylla. I alla fall Geir som ska åka till Japan med Robert Wells. 

Fars dag är det idag. Kan säga grattis till alla pappor, ni är viktiga för era barn. Mycket tårta till er!

Inget mer att skriva för mig denna söndag. Hoppas ni får en bra dag. Hej då!  

Idol på Arcushallen

Ja då var melodikrysset klart. Inga problem i dag. Frukosten är också avklarad. Det blir en lugn dag, bara -7 grader. Helt perfekt om man ska vara ute. Varken för kallt eller för varmt. Har läst PT och slutar förvåna mig. Piteå Kommun har inga pengar till äldreomsorgen men höjer ändå arvodena till politikerna med ca en tusenlapp per månad. Har dom ingen skam i kroppen?

Sen är jag gode less på alla debatt-och nyhetsprogram som bara kan älta Mona Sahlin och hennes gäng. Om nu dom vill ställa sina platser till förfogande är det väl deras sak. Ska alla måsta prata om detta. Tror bara att folk är så TV-kåta, att få synas och höras. Det är ju nästan samma personer på alla kanaler. Vem bryr sig, inte jag i alla fall.

Idol var ju och gästade Luleå i går. Arcushallen var smäckfull sa dom. Såg det på TV. Då såg jag Leif  Wiklund, Älvsbyn, och hans vita limo i början på programmet. Synd att Elin Blom åkte ut. Hon var väl inte bäst men inte sämst i alla fall. Tyckte Olle var den sämsta igår. Vet inte vad han höll på med. Var det nerverna? Jay var bäst som vanligt, i mitt tycke. Hoppas han inte vinner. Det vet ju alla att dom som vinner faller bort i framtiden. Jay är värd ett bättre öde än så.

Middag idag med Matte. Det blir pyttipanna med rödbetssallad och ägg. Långa skift för Matte i Luleå. Tycker han skulle knoppa hos lillasyster, men han vill ju hem. Och så tror jag han inte vill besvära.

Nu har halva dagen gått och jag har inte kommit mig in i duschen än. Men nu smäller det. Ska också sätta på TV-n. Är det nån utförsåkning idag? I morgon är det ju Fars dag. Jag har ju ingen far att gratta. Men sänder en tanke till min älskade far.

Nu ska jag sluta skriva för idag. Ha en bra lördag, så hörs vi i morgon. Hej då!

Fredag, igen

-6 grader denna dag. Ska visst inte vara nån nederbörd idag. Har ätit frukost och tagit min medicin. Matte jobbar hela dagen så han kommer inte hit och äter. Skulle tvättat idag men har för lite tvätt så jag ska ändra tiden till söndag om det går. Får smyga ner till Ica och handla lite. Hinner jag, ska jag dammsuga också. När det gäller maten idag så har jag rester att äta.

Så det blir som en vilodag för mig. Ingen matlagning och då blir det ju mindre disk. Ska bara sticka tummarna på vantarna, då är dom klara.  Såg lite på "Robinson" igår. Det är mycket hatande där. Men det är det väl så i många program. Tacka vet jag på lördagskvällarna, då är det "Så mycket bättre". Där är det mycket kärlek, och det behöver vi. Ikväll är ju "Idol" i Luleå.  Kanske jag ser det och sen ser jag "Spartacus" på sexan.

Måste också läsa ut boken "Hjärtblad" i helgen. På måndag ska den tillbaka till bibblan. Snuvan som jag fick i onsdags är borta. Kanske det var en varning till mig att jag inte skulle vaccinera mig. Varför bara få sån där snuva? I alla fall är jag då besviken på vårdcentralen som inte kan svara på enkla frågor, utan gömmer sig bakom telefonsvarare. Svaret jag ville ha, var om jag kunde vaccinera mig eller inte. Jag ville ha det på förmiddagen innan vaccinationen och inte dagen efter, då nån kunde ringa upp mig. Dåligt, dåligt, dåligt som Brasse säger. Då var det bättre när jag bodde i Ersnäs och kunde ringa min läkare dirrekt, utan telefonsvarare. 

Nu ska jag sopa av balkongen så att snön inte fastnar där. Det är ju bra om man kan gå ut där. Ska ner i källaren och ändra tvättid. Sen dusch, lunch och Emmerdale. Tar sen en vila innan jag går till Ica.

Lös melodikrysset i morgon, sen hörs jag av. Hej då!

Jag hatar telefonsvarare

Har börjat dagen med en limpmacka med leverpastej och saltgurka. Till det kaffe plus två värktabletter. Tro det eller inte men det blev ingen vaccination för mig igår. Före lunch började näsan rinna som bara den. Ungefär som man öppnade en kran. Försökte ringa nån på vårdcentralen, för att höra om jag kunde vaccinera mig ändå. Men jag blev bara bollad mellan olika telefonsvarare. Det är ju så nuförtiden att man kan aldrig få prata med nån människa. Jag blev så f.......d till slut att jag la ner hela skiten. Det är väl bara att isolera sig i vinter. Får väl sluta ut julfesten med reumatikerna och julen med Isabel. Bara vara hemma tills hongkongen dragit förbi.

Idag snöar det inte och det är -3,5 grader. Har hört att det skottas ute så nu har vi snö. Matte var på Ica och handlade åt mig igår, det viktigaste som jag behövde. Jag hade värk i mina leder (säkert av vädret) så jag var inte riktigt gångbar.  Värken är kvar idag så jag är ganska less. Skulle vilja göra så mycket men mäktar inte. Det är svårt att sticka också. Vill bara gnälla.

Det är ju Mårtensafton idag så i Skåne äts det gås idag. Vi ska bara äta soppa till lunch och spagetti och köttfärssås till middag. Om jag nu kan göra köttfärssås idag. Men ska försöka i alla fall. Annars blir det mycket läsa idag tror jag.

Ikväll på TV vet jag inte vad det blir. Såg om vargarna igår kväll på tvåan. Verkligen intressant om man nu undantar hatet som kom från vissa människor. Finge dessa människor bestämma skulle det väl inte finnas några vargar i Sverige. 

Nu ska jag duscha innan jag börjar med maten. Hoppas ni har det bra och slipper mitt elände. Jag hör av mig i morgon så hej då!  

Har ni några julklappstips?

Idag är det bara -10 grader. Alltså varmare är det. Lider med dom i södra och mellansverige som hade så dåligt väder och inte var förberedd på det. Få se om vi råkar ut för samma skit. Dom har ju varnat för snöväder här, men det är sällan jag tycker att det slår in. Man kan då inget göra i alla fall. Jocke är i Skaratrakten för att jobba. Men det har nog gått dåligt i det vädret.

Ska ta fram potatisbullar ur frysen och steka upp dom tillsammans med bacon. Det blir lunchen innan jag far till vaccinationen. Matte ska skjutsa mig. Sen besöker jag Ica och handlar lite. Köper ett par kotletter till middag och till det gör jag grönsaksris. Då var maten denna dag klar. Tror det är slut på Mattes ledighet fr o m i morgon. Så då vet jag inte hur det blir med maten. Men det ger sig väl.

Såg en film på sexan i går. Den heter "Ondskans spår" och den  var lite mysko med ett konstigt slut. Huvudrollen spelades av Denzel Washington, och han är ju bra, därför såg jag den. Men hade nog kunnat se "Veckans brott" i stället som jag tänkte. Men brottet går nog i repris.

I kväll visar sexan en film med Kevin Bacon "Death sentence". Kanske jag ser den. Bacon är ju en bra skådis och filmen har fått 3 plus. 

Efter bloggandet ska jag gå in på HM:s hemsida och se vad dom har i julklappstips. Tyvärr har jag så lite pengar att spendera på julklappar. Och dom flesta av mina avkommor har väl vantar och sockor redan. Trist när man inte kan ge julklappar som man vill.

Vet inte ens var jag ska tillbringa julafton. Skulle helst vara hemma men jag kan tänka mig vara hos Isabel också. Jocke med familj tror jag ska vara i Tväråsel som vanligt. Vet inte hur Matte jobbar heller, men han brukar ju följa med mig. Hade jag stor lägenhet skulle jag vilja att alla var hos mig. Egoistisk som jag är. Minns när jag bodde i Ersnäs då alla var där. 13 personer var vi den julen. Varenda sovrum var fullt med sängar och madrasser. Men kul hade vi.

Ska väl nu göra annat innan lunch. Får väl höras senare. Ha det bra och hej då!

Sugen på släktforskning

Hua, -16 grader! Nu  tycker jag att det räcker med kyla. Fast jag vet ju att innan vintern är slut har det varit över -30. Jag bor i alla fall i ett varmt hus, inget drag här inte. Så det är bara att kura ihop sig under filten med en bra bok och vänta på våren. Jag gick inte på biblioteket igår. Matte for och lämnade tillbaka Hundraåringen. Så jag hade det bra i värmen. Nu ser jag att solen kommit fram, så det blir nog en vacker dag i dag också.

Till lunch gör jag nån pastasoppa. och till middag kanske korv med mos. Enkelt och snabbt. Såg ni på ettan klockan 20 igår? "Ung och bortskämd" (ung och dum, skulle jag vilja säga), man kunde bli rädd för mindre. Får väl hoppas att inte alla ungdomar är såna. Tänk er att kommande generation ska ta hand om landet. Hur kaos skulle det inte bli? Måste ju säga att jag lyckats med mina barn i alla fall. Programmet handlade ju inte om tonåringar, utan ungdomar mellan 20-24 år. Kan väl säga att det var en brist i uppfostrandet. Knäppa  föräldrar kan man säga. Det måste väl vara feikat detta program.

Ikväll ser jag nog "Vem tror du att du är" då Christer Sjögren forskar om sitt förflutna. Sen "Veckans brott" med Leif GW Persson. Har själv varit sugen på att släktforska. Är det väl fortfarande. Hade tänkt gå en kurs på biblioteket, men har inte råd. Inte nu i alla fall. Skulle vara kul att göra det.

I morgon är det ju meningen att jag ska vaccinera mig för hongkonginfluensan. Få se om jag tar mig dit. Mina leder är inte så inne på att gå dit. Backen ner är inte att leka med när man har svårt för att gå. Färdtjänst får man ju inte ta, när man väl behöver det. Konstig filosofi det är i detta land. Kanske jag chansar detta år och hoppar över vaccinet. Visserligen gick det dåligt det år som jag hoppade över vaccinet. Fem veckor på lungkliniken var inte att leka med. Men det behöver ju inte bli så i år.

Nu måste jag duscha innan jag börjar med maten. Ha det bra! Vi hörs i morgon, hej då!

Solen skiner idag

I dag är det -12 grader och det ligger lite snö på backen. Hoppas solen tittar fram en stund på dagen. Mörkret innesluter oss mer och mer. Dagarna blir kortare och kortare men jag har inte gett upp ännu. Jag vet att det vänder framöver. Om nu snön får vara kvar så gör den att det ljusnar lite. Vi är snart inne i mitten på november och den 28 är det första advent med första ljuset.

Nu ser jag fram emot vinterstudion på TV, den som är på helgerna. Mycket skidor och skidskytte. Härliga tider! Idag måste jag nog gå till biblioteket och lämna tillbaka mina böcker. Hoppas föret är bra. Jag gillar inte att bära rollatorn.

Jag har plockat fram räkor från frysen, gör nämligen räksoppa till lunch med baguetter. Till middag gör jag laxfilé och potatis. Så man kan säga att det blir en havets dag. Skulle gärna ätit röding som jag har i frysen, men jag gör det när jag ska äta ensam. Jag är ju inte rädd för ben.
 
Hade tänkt strunta i att mata fåglarna i vinter, pga att dom skitar ner så mycket. Men jag har inte mage att låta bli. Dom små krakarna tittar in genom fönstret, oförstående varför dom inte får nån mat. Jag behöver ju inte ha så mycket mat som förra vintern. Några talgbollar och en nötautomat. Så får det bli.

Jippi, nu skiner solen. Härligt, då blir det så mycker lättare att gå ut. Men först ska jag göra soppa, se på Emmerdale och klä på mig. Tror jag sätter på kapuschongen på jackan. Skönt att dra upp om det blir kallt om öronen. 

Ser väl "Våra vänners liv" på ettan ikväll. Annars vet jag inte vad som händer. Ha ni nu en bra dag så hör jag av mig i morgon. Hej då! 


Småruggigt ute

Ca 4 minus ute och uppehåll för tillfället. Men det ser lite småruggigt ut. Håller mig nog inne idag också. Håller just på med lunchen.  Gör en pastalåda i ugnen. I lådan är det makaroner, lök och skinktärningar (som jag fräst i en stekpanna). Blandar mellangrädde med chilisås och slår på. Skivar tomater på och toppar med riven ost. In i ugnen 200-225 grader ca 20 minuter. Gott med en grönsallad och knäckebröd till. 

Det blir som i går bara lunch för Matte här. Tror han börjar jobba kl 16. Själv blir jag väl i stickartagen. Såg TV till klockan två i natt. Fastnade i en film på ettan. Filmen handlade om en fiol från tillverkningen 1683 fram till våra dagar. Typ en Stradivarius. Där satt jag och glodde. Fick nästan slag när jag såg vad klockan var. 

Före det hade jag sett Petters dag på fyran. Ett småtrevligt program och deckaren på ettan med en otrevlig polis (Insp. Boyd). Hela kvällen var fylld med TV. I kväll kanske det blir Gunvald Larsson på fyran. Har inte bestämt mig än. 

Hörde på radion om hyreshöjningar. Man blir nästan rädd när man hör hur vissa hyresvärdar höjer hyran med chockpriser. För många år sen hade jag en hyresvärd som höjde hyran för min lägenhet, för att jag hade så mycket främmande. Om det skulle gälla nu, skulle jag väl bo nästan gratis. Jag har då slutat vara med i hyresgästföreningen. Dom verkar ju vara kompisar med husägarna numera. 

Just nu är det svensktoppen på radion. Amanda Jensen ligger kvar med "Happyland". Den har nu legat där i ett år. Värst nu är Lars Winnerbäck och Miss Li med Om du lämnar mig nu. Flera år har den legat på toppen. Ja så det kan bli.

Tror jag återgår till min matlagning nu så att det är klart när vi ska äta. Ha en bra söndag. Njut nu så hörs vi säkert i morgon. Hej då!!!!!!!!   

Alla helgons dag

Vilket skitväder det är idag. Jag ska då inte ut. Det är visst bara -3 grader men det ser ut att vara snålblåst med snöglopp. Ruskigt verkar det vara. Snart är det melodikrysset och jag är redo.

Appropå melodier så åkte Geir ut ur idol igår, på sin födelsedag. Han är ju en sångare av klass, så det var ju synd, men inte oväntat. Det är ju mest småflickor som röstar och deras röster hamnar väl på yngre pojkar. Helt i sin ordning. Annars tycker jag att det är bra sångare med detta år. Inte så mycket falsksång.

Matte kommer till lunch idag men inte till middag. Han ska få tacosgratäng med grönsallad. Började grunna på varför det heter middag och lunch. Man säger ju  eftermiddag och inte efterlunch. Är inte middag mitt på dagen? Har för mig att när jag var liten, sa man att man åt middag mellan 12-13. Klockan 18 åt man kvällsmål. Jag kan ha fel, men det finns i bakhuvudet nånstans. Skit detsamma.

Annars ska jag sticka idag och kolla lite på TV. Får jag lust kanske jag hälsar på en granne. Skulle ha varit till en bekant med bäddsockor, men verkar inte komma iväg. Jag är så dålig på att hälsa på folk. Vill så gärna men det blir aldrig. Matte tror jag håller på att bli folkskygg, men jag har alltid varit konstig på det sättet. Det är så roligt när nån kommer hit men själv sitter jag fast i hemmet. Suck!!!!!

TV i kväll blir det gamla vanliga. Börjar 18.15 på ettan och sen kl. 20 på fyran och ser Petters dag. Sen tillbaka till ettan och "Mördare okänd". Efter det en kanadensisk film kanske. Kvällen är sen färdig. Ska också tända ljus för mina kära som inte finns här hos mig längre. Det är ju den lördagen.

Ha det bra nu så hör jag av mig i morgon. Nu till melodikrysset. Hej då!

Maten har blivit dyrare

Idag är det -2 grader. Var till Konsum en sväng och handlade igår eftermiddag. Tyckte inte att jag handlade mycket men det gick på 700 kronor. Det är mycket som har blivit dyrare i höst. Bl a mjölk. Nu går det inte så mycket mjölk för mig, men kommer ihåg då ungarna bodde hemma. Då gick det över 12 liter på en helg. Hur många liter man än köpte så var mjölken slut måndag morgon. Ja herre min je.

Fredag igen och inget nytt under solen. Ska tvätta idag klockan ett. Får inte glömma det. Då blir jag utan kläder. Matte kommer på lunch idag. Jag gör en soppa, kanske sparris. Har ogräddade baguetter i frysen som jag gräddar. Om det blir nån middag med Matte vet jag inte än. Han kanske jobbar då.

Det har kommit några snökorn. Så pass så att det syns. På radion surrar dom om man tycker om, november eller inte. Det är väl inget att ta upp i radion. November finns i alla fall, vad man än tycker. Bara trettio dagar, och det vet man väl hur fort dom går.

Jag har snart stickat färdigt den första vanten. Och ändå har jag inte suttit så lång tid. Det går fort med lovikkagarn. I helgen ska dom bli klara. Nu när vinter är inne behöver man vantar.

Det blir väl TV ikväll, kanske Idol nu när jag inte har så mycket att välja på. Klockan 22 är det Spartacus på sexan. En serie om gladiatorer som jag brukar se. Efter det blir det sängen.

Nu är det tid för dusch. Nästan den bästa tiden på dagen. Ni löser väl melodikrysset i morgon? Efter det hörs vi. Ha nu en bra fredag, tänd ett ljus och minns dagar som varit. Hej då!

 

Gamarna gottar sig

Hallå alla vänner! Nu  en ny morgon, torsdag är det. Bara 1 minus och fortfarande ingen snö här. Igår var jag också så trött att jag la mig vid 10-tiden och somnade på stört. Är det mörkret som gör det? En annan sak, jag glömde helt bort att jag skulle tvätta igår klockan ett. Strax före middagen ploppade det upp i min lilla hjärna, och då var det för sent. Håller jag på att bli senil, eller vad?

Har börjat på en lovikkavante åt mig själv. Jag har svart garn kvar sen sist, som kommer att räcka till mina vantar. Så då har jag stickning några timmar att roa mig med. Matte kommer till lunch idag men inte till middag. Han får äta kalopps och potatis som är kvar sen igår. Jag har också kvar soppa. Måste också ner i källaren och boka ny tvättid. En tur till Ica måste jag också ta. Kylskåpet börjar bli tomt. Det är många måsten idag. Gillar inte att måsta göra nånting.

Överst på listan över viktiga händelser (?) är boken som kommit ut om kungen och hans ajabajaliv. Folk måste ha lika lite att göra som jag, som orkar bry sig om sånt. Finns det inget viktigare att skriva om och debattera om än sånt? Ja herre min skapare, jag tror jag aldrig slutar skratta. Aftonbladet (en skvallertidning) hade hela listan igår. Så jag kan se gamarna gotta sig.

Har bestämt mig nu för att ha en lott i postkodlotteriet. Man får ju gå ur när man vill. Ska i alla fall prova ett tag. Jag vet att jag inte brukar vinna, jag vill väl för mycket. Men ska ändå försöka.

Inget mer jag kan skriva om idag. Jag önskar er alla en bra dag!  Hej då!

Grattis Hugo

God morgon alla vänner! Idag är det 3 grader varmt. Tala om" hit och ditväder". Men Vad gör det om solen finns i hjärtat. Hugo har namnsdag idag, mitt äldsta barnbarns barn heter så och bor i Helsingborg. Så långt härifrån.

I USA går det inget bra för Obama. Han får ju betala för all skit som Bush ställde till med. Och jänkarna är så dumma att dom inte fattar det. Men dom får ha det som dom vill, jag bryr mig inte. SAIK vann i hockeyn igår. Ligger nu tvåa i tabellen. Bara dom inte tar ut sig så här början på sässongen.och faller ner längre fram. Det brukar vara så, att går det bra i början går det dåligt på slutet. Det är bara att hoppas på en bra fortsättning också.

Jag har värre bekymmer nu,det är maten. Vad äta till lunch och middag? Tror jag tar fram en köttbit (högrev) från frysen och gör en gryta, eventuellt kalopps. Till lunch nån form av soppa. Har ju grönsaker i frysen. Hade det varit högrev med ben, så hade jag kunnat göra köttsoppa.

I morse läste jag Sanna Lundells blogg. Hon är journalist och jag blev förskräckt av hur dålig svenska hon använder. Vet hon inte hur man stavar och hur man sätter punkt. Hennes blogg är svår att läsa. Nu är jag väl ingen specialist, men jag försöker i alla fall. Kanske ingen har sagt åt henne om detta. Jag skulle då bli glad om nån talade om mina fel och brister. Eller skulle jag det? Kanske inte, så skriv som du vill Sanna!

Matte kommer idag och ska plugga gator och vägar i Luleå. Det är 170 frågor man måste ha rätt på 80%. Men det blir nog bra. Matte har bra minne. Jag ska duscha nu och sen plocka fram tvätten. Ska tvätta klockan ett.
På kvällen ser jag "Brottet" på TV. Igår var jag så trött att jag däckade klockan tio.

Ha det så bra nu. Kanske det blir blogg i morgon också. Troligtvis! Hej då!!!!!!!

                             Grattis Hugo!

Att sitta ute eller inne

-3 grader men ingen snö ännu. Jag var ju till Ica igår en sväng. Satt utanför huset när jag kom hem, och det var skönt. Folk tittar på mig när dom passerar. "Den knäppa käringen sitter ute", ser det ut som om dom tänker. Men ingen säger nåt. Och jag bara ler, vilket säkert gör att dom får belägg för knäppheten. Skit i det, tänker jag. Jag är vuxen och inte omyndigförklarad, ännu. Bara att sitta ute hur mycket jag vill och hur kallt det än är. 

Läste i tidningen att en del fångar i svenska fängelser, har det värre än andra. T ex pedofiler. våldtäksmän, mm. 
Hagamannen och Carolin Stenvalls mördare är bland dom. Hallå, ska vi tycka synd om dom! Ja inte då jag. Dom ska väl få kännbara straff för vad dom har gjort. Svenska fängelser är väl som ett dagis ungefär. Dom som sitter inne har det bättre än många gamlingar, som lever på existensminimum. Som aldrig kommer ut i friska luften om ingen förbarmar sig över dom. Där kan man tala om att sitta inne. I Malmö fortsätter nån att skjuta på folk. Undrar hur länge han eller hon får hålla på innan polisen kan ta den skyldige?

Matte kommer på lunch idag. Jag gör en sallad med ägg och räkor. Ett viltlöksbröd blir gott till. Till middag kokar jag potatis och serverar kokt skinka och legymsallad till.

Har ännu inte kommit på vad jag ska sticka. Kanske ett par lovikkavantar till mig själv. Det går ju fort i alla fall. Ja fort går det att skriva detta också. Nu är det tomt i min lilla hjärna. Jag börjar med salladen i stället. Kan bara meddela att det gick fint att städa igår. Fint är det fortfarande, då trivs jag. Ha det! Hej då!

Nu är det november

3 grader varmt och solen börjar smyga sig fram över horisonten. Det var inte länge det var vinter i Älvsbyn. Inåt landet är det vinter. Idag har jag en helledig dag. Matte for tidigt i morse till Luleå för jobb. Han är väl inte hemma förrän vid sjutiden i kväll. Då får han väl gå och lägga sig, eftersom han ska iväg vid fem i morgon bitti. Därför har jag en ledig dag, vad gäller matlagning och disk.

Har stickat klart fuskpolon nu. Stickade 35 cm  och inte 50 cm som det ska vara på en vuxen. Annars skulle det blivit för stort (tror jag). Får väl se när Tova dyker upp nästa gång. Vet inte när det blir. Vad ska jag sticka nu måntro. Det tål att tänka på. Skulle gärna sticka nån mer basker på strumpstickor. Men det var så göra med, när det blev så många maskor på varje sticka. Maskorna ville bara ramla av. Det blev att jag var tvungen att sticka så hårt, och då fick jag ont i pekfingret. Så nån basker blir det då inte, hur snygg den än blev. Ska se om jag hittar nåt annat mönster, gärna med rundsticka. Kanske jag kan börja med strumpstickor och sen flytta över det hela till en rundsticka. Kanske det går. I så fall blir det en basker. 

Nu ska jag nog dammsuga och vaska.  Efter det blir det duschen och Emmerdale. Tar en tur ut och då blir det också Ica. Ikväll ser jag sommarpratarna på TV. Även "Våra vänners liv" ser jag. Verkar vara en tappardag för mig. Jag tappar det mesta jag tar i. Vissa dagar är det så.

Hoppas i alla fall att ni får en härlig dag. Snart är det jul och efter det kommer våren. Jippi! Hej då!  


RSS 2.0