Nyårsafton

Ännu en dag med plusgrader. Det värsta med att det är en grad varmt, är ju att vägarna blir hala.  Hala vägar gjorde att lokalbussarna inte körde igår. Isabel sa att det var väldigt halt fastän man körde försiktigt. Och här utanför på gångvägen ser jag att jag inte kan gå ut. Kan vara glad att jag inte behöver gå till tvättstugan.
 
Inte roligt för norrbotten igår. Lule fick stryk av Brynäs i hockey och för Kalla och Hellner gick det inte bra i Tour de ski. Det märks direkt på FB. Helt tyst med kommentarer.
 
Mina tår värker som bara den idag. Det är därför jag är uppe så tidigt. Kan inte sova när det sätter igång. Idag kommer Isabel hit och lägger om. Alec ska vara här när hon jobbar. Blir att han äter lunch här och jag gör korv stroganoff och potatis till korvmannen.
 
Hade tänkt köpa en bingolott till ikväll men så blev det inte. På TV är det bara skit ikväll, så för mig blir det en tidig kväll i ensamhet. Boken Gustavs grabb kan bli sällskapet
         Önskar er ett GOTT NYTT ÅR

Varmt idag

I dag är det en plusgrad. Man tror inte det är sant. Igår när jag var i tvättstugan var det nästa -20 grader och idag så är det varmt. Får se hur länge detta håller i sig. Kanske till nästa år.
 
Såg Tour de ski igår och Kalla kom tvåa och i herrklassen tror jag Hellner blev tvåa. Tävlingarna fortsätter idag. På kvällen såg jag  Downton Abbey julextra. Avsnittet slutade med en bilolycka. Så nu får man vänta till nästa gång som det visas för att se hur det blev. Skit ocksä. Och inte vet man när nästa gång blir.
 
Vörtlimpa med leverpastej och kaffe till frukost. Samma som igår. Mina tår värker igen. Förra gången när Isabel lade om tårna kändes det så bra. Men i torsdag lade denna Jana om och efter det är det ont. Vandringarna fram och tillbaka till tvättstugan igår gjorde ju också sitt till att skorna klämde över de onda tårna. Så jag kan bara säga att nån färd till affären blir det inte idag heller. Bara jag kan fara innan den trettonde då Isabel fyller år. Ska köpa hennes födelsedagspresent.
 
Inte vann jag på postkodslotteriet igår heller. Och jag som är så köpsugen. Men det är att fortsätta drömma. Nu är det till att ta en dusch och sen bänka sig framför TV-n. Kanske jag steker en laxbit idag. Äter en Leksandsmacka till det.Tror jag har en tomat som jag kan skiva till detta. Och legym-och mimosasallad har jag också. Ha en bra söndag och hej då!
 
                                                                                
 
                                                  
                  

Lördag är det

Vörtlimpa med leverpastej och gurka på, tillsammans med kaffe. Min frukost. Tror det blir en pepparkaka också. Ring så spelar vi på radion. Alltså är det lördag idag. Jag tycker man blir lite dagvill med så mycket helgdagar.
 
Var in på livearena för att kolla om Oscars lag spelar. Tyvärr är det inte nån som uppdaterar den sidan, så man får inte veta vilka som spelar. Och när. Det är samma sak med Saiks hemsida. Där finns ingen uppdatering vad gäller juniorer och ungdomslagen. Inte ens att dom har en tabell så man vet hur lagen ligger till i serien. Det enda jag vet är att dom är vidare. På grund av resultatet.
 
Klockan tretton ska jag tvätta. Samtidigt sätter Tour de ski igång med damernas 2,5 km.  Och sen är det herrarnas tur. Håller tummarna för Emil Jönsson som är med för första gången i den tävlingen. Annars brukar han bara sprinta, vilket han är världsbäst på. Sen i kväll ser jag Downton Abbey julspecial.
 
Ska kolla med Isabel om hon kan köpa potatis och ägg till mig. Apelsiner vill jag helst också ha. Kan hon inte, får jag fara i morgon och handla. Det ska ju bli snöväder i morgon och vill helst inte ut då. Men nöden har ingen lag sägs det ju.
 
Nu ska ni ha en bra dag. Naturligtvis vann Saik igår över Rögle. Tummen upp för dessa fina killar. Det kallar jag en bra dag. Hej då! 
                                                                
 
                                                                   
 
 
                                                     
 
 
                                                        
 
 

 


Änglar finns dom?

Fjärde dag jul. Har nyss kollat ishockey från Ö-vik. Var 3-1 till Skellefteå U16 mot Timrå och innan matchslut började det buffra så jag fick inte se slutet. Klockan två är det nästa match för Oscar. Så jag ser kanske den om det går.
 
Efter en dags mindre kallt har vi fått tillbaka kylan, men enligt radion ska det bli näst intill blida i nyår. Får se hur det blir med det. Igår såg jag början på en tysk miniserie "Ödesår". Avslutande avsnitt visas idag klockan 16. Handlingen är andra världskriget och efter freden. Handlar om en tysk familj och vad som händer dom. Ser den idag. Hade tänkt fara på shopping idag men avstår pga kylan.
 
Ikväll ser jag nog "På spåret" och läser en stund. Idag hackar jag upp skinkan som är kvar. Steker upp den tillsammans med lök och fryser in  den. Sen kan jag ta fram den när jag har handlat potatis och göra en skinkfrestelse när Matte kommer hit nästa gång. Inget får förfaras när det gäller mat.
 
Inte för att jag vill vara dum mot någon, men hon som var här igår och la om mina tår ................. Aldrig har jag varit med om nåt liknande. Tur att Isabel ska göra det nästa gång. Nu hade jag inte haft ont på tre dagar men i natt var det färdigt igen. Suck!!!!!!!!!
 
                                                 
                                                                                  
Jag önskar att en ängel kom med varma helande händer och hjälpte mig. Jag ber om det. Ha det så bra mina vänner. Hej då tills i morgon!
 
                              
 
 
 
 
 

Tredjedag jul

I min ungdom var det ingen dans på juldagen. Juldagen firades mer i stillhet, i samvaro med den närmaste familjen. Kommer heller inte ihåg om det var nån rea på annandagen. Kan bero på att jag aldrig varit nån reamänniska. Men jag kommer ihåg tredjedag jul då det var dans i Medåker. En liten by i trakten av Arboga. Och då var jag där. Det var bugg som gällde och jag satt inte en endaste dans. Konditionen var bra kan jag säga. I pausen drack man en cola, för sprit och öl fanns inte på agendan. I alla fall inte där jag umgicks.
 
Nu har juldag och annandag gått i stillhetens tecken. Och whiskeyn är osmakad. Matte for hem i går kväll och idag kommer distriktssköterskan och ska kolla mina tår. Sen ska jag kolla hockey på datorn. Oscar är ju i Ö-vik på cup med U16 Skellefteå. Man kan se matcherna på livearena.com. Och det ska jag göra.
 
Ska ju fara nån dag för att köpa en födelsedagspresent till Isabel. Frukten börjar också ta slut. Inget nyår utan frukt. Idag blir det till att äta rester. Och kolla TV, kanske sticka och läsa. Och sova en stund.
 
                                       
   Min sköna säng väntar på en eftermiddagslur. Ha det så bra och hej då!
 
 
 
 

Annandagen

Ja så var det annandag jul och jag är tröttare än på länge. Sov till nio men jag är fortfarande trött. Men det är nog mörkret som gör det. För jag har ju ingen blodbrist. Såg ishockey med Matte vid lunchtid. Det var småkronorna som spelade mot Tjeckien i Moskva. Sverige vann med 4-1. Dom släppte in ett mål när matchen nästan var slut. JVM är det som gäller och Sverige ska ju försvara titeln från förra VM.
 
Isabel kom och klippte Matte och sen drog dom iväg hem till Isabel för att kolla på vad det är för fel på hennes TV. Sen blir det väl att plocka fram julmaten igen. Säger som Jocke att nu är jag less på julmat. Men det är bara att äta upp och inte klaga. Kan ju göra pytt på det  sista.
 
Ikväll klockan nio visar SVT  Fjällbacka morden. Det ser jag. Men det blir det en tidig kväll för mig. Har inte smakat på julklappswhiskeyn ännu. Men tar kanske en sängfösare i kväll. Fast å andra sidan somnar jag nog utan.
 
Har stickat klar halsduken och sen blir det sockor igen. En fortsatt bra jul till er ! Hej då!
 
                                        

Juldagen

Var i Tväråsel och firade jul i ett glatt gäng. Jättegod mat och dryck samt tomtebesök. Fick bland annat prova smaka en lagrad glögg (alkoholfri) som är den godaste glögg jag druckit. T o m jag fick julklappar, chokladaskar och en liter whiskey bland annat. Tur att jag inte hade köpt nåt på bolaget. Med en mätt mage drog vi hemåt på kvällen. Matte följde med hit och blir här någon dag.
 
Idag har vi ätit dom obligatoriska bruna bönorna till lunch och har nu en Janssons i ugnen till middagen. Matte sitter och ser Laurence of Arabien nu. Den filmen visar dom varje jul. Jag känns jättetrött och skulle vilaj ta en lur men får vänta till i kväll. Har en ny bok att läsa, Gustavs grabb. Leif J W Perssons nya.
 
Det är -21 grader så jag håller mig inomhus. Kommer en och annan snöflinga. Skönt att julen snart är över.
                                             En fortsatt fin helg mina vänner!
                                      
                                     
Mätt i magen vill man bara vila!
                                                       
                                                    
                    

Då var det julafton

Julaftons morgon. Frukost skinka på julknäcke och kaffe. Uppe före sex för att ta medicin. Lyssnar på radion där Sven Wolter läser Tomten av Viktor Rydberg. Vid tiotiden ska vi fara mot Tväråsel för att fira julafton där tillsammans  med Jockes svärföräldrar. Det är ju roligare att vara mer folk på julafton. Fast sen är det lika  skönt att komma hem igen.
 
Gjorde två stora Janssons och legymsallad som jag tar med mig tillsammans med en massa julmust. Ska snart in i duschen och sen ska Isabel komma och vara sköterska och lägga om mina tår. Jag får instruera henne hur hon ska göra.
 
Idag ska jag ha kläder på mig som jag aldrig haft på mig förut, fast än jag köpte dom för länge sen. Det är ett par bruna byxor i sammetsplysch och en brunrandig tröja. Pga att det är kallt sätter jag på mig en stickad väst (beige) uppepå. Tar också med mig mina fårskinnstofflor. Det kan ju vara golvkallt. Tror jag tar med mig en filt i bilen också. Man vet inte när den kan behövas.
 
Kring -20 idag här i Luleå. Uppöver landet och västerut är det mycket kallare, men det ska bli mildare. Hoppas ni får en bra julafton med en massa god mat och härligt sällskap.
                                               GOD JUL!

Julgranen grön och grann

 
Idag -21 grader men det ska bli varmare. Ingen Jocke och Pernilla kom igår. Det blev nåt strul för dom. Det enda sällskap jag hade var Alec en stund. Sen blev det att prata för mig själv. Nej just, jag ringde till Vivi och fick mig en pratstund. Och med posten fick jag brev från Lund men det var inget roligt brev. Bara en massa sjukdomsskrift. Men ändå roligt att dom hör av sig. Ska skriva ett brev till dom sen. Dom har ingen e-mail och ingen mobil. Ringde till dom men förstår att dom är i sonens stuga och firar jul.
 
Såg Downton Abbey sista delen för denna säsong. Har hört att det ska komma flera avsnitt senare. Även Emmerdale har uppehåll nu. Kommer ni ihåg Familjen Ashton från 70-talet. Skulle gärna vilja se den serien igen. Då tyckte jag den var så bra. Engelsk serie som utspelar sig under andra världskriget. Men det kommer nog aldrig att hända.
 
                                
Har ingen gran i år heller. Förra året hade jag en snögubbe på uteplatsen som lyste upp. Men den är kvar i förrådet i år och där får den vara. Så den enda gran jag kan se på, är en bild på datorn. Jag har då ingen plats för en gran numera.
 
Idag ska jag göra Janssons och legymsallad som jag ska ta med mig till Tväråsel. Sen blir det väl att sticka färdigt sjalen och dammsuga lite. Vet inte om jag skriver nåt i morgon. Tiden räcker nog inte till. Så jag får önska er en riktigt GOD JUL      

Det närmar sig

Nu drar det ihop sig mot jul. Dan före dan före........ ja ni vet. På radion är det " Ring så spelar vi" med Peje. Lisa är väl julledig. Ganska kallt idag, över 20 grader i alla fall. Får se om Jocke och Pernilla kommer idag. Om dom nu inte tycker att det är för kallt.
 
Ska griljera skinkan idag. Väntar med att göra Janssons och legymsallad till i morgon. Brevbäraren kom med ljuslyktan igår. Den var ganska liten och gullig. Tände den och satte den i fönstret direkt. Så nu är den invigd också.
 
Lunchade med Matte igår när han kom från Sunderbyn. Gjorde prinskorv och potatis samt legymsallad. Jag plockade in min rena tvätt och Matte for hem vid femtiden. La mig en stund och sen blev det TV. "På spåret" och sen "Örnnästet". En gammal film som jag tycker är bra. Med Clintan och Richard Burton. Ganska trött när filmen var slut. Sov gott till 4.30-tiden när tårna gjorde sig påminda. Sparkade omkring i sängen till 7.30 när jag steg upp. Och nu sitter jag här med en kopp kaffe. Åt en julknäcke med rökt skinka.
 
Kommer in J o P ska jag städa idag. Annars skjuter jag på det till i morgon. Måste ju städa in julen. Och sätta upp mina tomtar (måste ha hjälp med det också). Men först en dusch. Ha det bra nu. Hej då!
 
                                            
                
 
                                               
 
                                          
 

Fryser

Smyger fram för att inte väcka Matte som sover ännu. Han behöver sin sömn innan han ska till Sunderbyn. Ska snart göra nån  slags frukost innan jag ska till tvättstugan för veckans stora nöje. Är lite kallare idag med ca 14 grader. Tur att jag har handlat mat så jag klarar mig över julhelgen, ifall det blir så kallt att man blir strandsatt på grund av kylan. Det har hänt förut.
 
Peppar, peppar så har jag knappt ont i tårna. Får se hur länge det håller i sig. Sitter här vid datorn och har mammas sjal över axlarna. Känns lite kallt även inne. Lulebo är lite snål med värmen. Får söka igen några värmeljus och tända. Bara att se upp så att man inte startar en brand.
 
I min stickning har jag gjort halva halsduken. Den blir så vacker med den fina röda färgen. Kanske jag behåller den. Kan ju ha den istället för den jag har nu. Fast jag är inte så glad att ha nåt runt halsen. Får strypkänslor. Mammas sjal har jag bara över axlarna.
 
Idag ska jorden gå under enligt mayafolket spådom, eller nåt sånt. Och då behöver inte jag fundera på om det ska bli kallt eller inte. Nu ska jag önska er alla en fin fredag. Hej då
 
                          
 
                                         
 
 
 

Ska kylan komma nu

Idag är det -8 grader. Ska det nu smälla till och bli kallt till jul, då vi ska ut med bilen. Visserligen bara till Tväråsel men det är ju ändå ca 9 mil dit och bilen är väl inte den nyaste modellen. Ja vi får väl se hur det blir. Det brukar ju vara smällkallt vid jul. (Småkallt=25-30 grader).
 
Igår var jag till Ica Maxi och träffade Isabel och Alec där, som uppgjort. Det är inte klokt vad jag handlade. När jag hade dragit en rabattcheck blev summan jag skulle betala 2500,- lite drygt. Mest bara mat om jag undantar några chokladaskar, en teburk och en pocketbok. Ja, ja det är bara att betala och se glad ut.Tur att jag har mindre med räkningar denna månad.  Men det blir ändå att snåla resten av månaden tills nästa lön.
 
Har nyss duschat. Det blev så att jag sov till 8,30 efter en orolig natt med värk. Har också druckit kaffe och ätit en halv macka. Har ingen matlust direkt. Matte ska komma idag och till middag ska vi äta tacos. Han ska ju till Sunderbyn imorgon på kontroll.
 
Jag har stickat halva halsduken nu. Hade tänkt köpa nåt nytt garn igår men hittade inget jag ville ha. Var väl inte på garnhumör. Nu ska jag dra mig mot TV:n så att jag är bänkad när Emmerdale börjar. Ha en fin dag så hör jag av mig imorgon, tvättdagen. Hej då!
 
                                 

Julhandel

-6 grader och det ska snöa idag. När jag vaknade hade jag sparkat och haft mig så mycket att bandagestrumpan jag har på foten hade lossnat. Fick ringa Isabel så att hon fick komma hit och hjälpa mig med den. Är jag less på mina tår? Vad tror ni? Måste på affären idag och julhandla. Så då gäller det att allt sitter i ordning. I alla fall så att jag får på mig skodon.
 
Annars är allt som vanligt med värk och trötthet. Alla klappar klara, men jag ska lyxa och köpa några chokladaskar, Anton Bergs choklad är god. Ska också köpa en till värdfolket. Annars är det julmat som ska inhandlas. Till systemet kommer jag nog inte. Hade tänkt köpa en whiskey men det är ju inte nödvändigt. Kanske jag köper glögg på Ica. Alkoholfri visserligen men jag kan ju blanda i lite vodka. Jag har lite i barskåpet.
 
Nu ska jag in i duschen och sen sticka en stund innan Emmerdale startar. På eftermiddagen tar jag färdtjänst till Storheden där jag träffar Isabel och Alec för storhandling. Hua! Så dyrt det ska bli.
 
Har inget mer att berätta idag så det blir bara att säga hej då!
 
             
  
 

Utvilad

 
Jag är senstartad idag. Sov till 9,30 så nu är jag ifatt efter den tidiga timmen igår morse. Matte kom hit och bjöd på lunch som bestod av sparrissoppa och pain riche. Jättegott och tänk att bara sitta där och bli uppassad. Bara det kan man njuta av.
 
Matte hade varit på sjukan och for efter maten till försäkringskassan. Bäst att passa på då han är i stan för FK har ingen lokal för besökande i Älvsbyn längre. Och här i Luleå har dom bara öppet på tisdagar. Ingen service där längre. Och den regering som bestämmer numera vill ju inte att folk ska vara sjuka så FK ska väl helt läggas ner.
 
Läste nyss AB och ser att ett hundra år gammalt trähus i centrala Älvsbyn står i brand. Så hemskt för dom som blir utan hem så här innan jul. Huset består av två affärer och två lägenheter.
 
Fick 2 hg garn från Örebrotrakten igår. Vackert röd-grå melerat. Efter många om och men hittade jag ett mönster på tubhalsduk som jag börjat sticka på. Eftersom man måste sticka med nr 7-stickor blev det så. Få se hur resultatet blir. Blir nog bra för garnet är mjukt och skönt.
 
Mina tår ger sig aldrig vad det gäller smärta. Stundvis känns det bra men dess emellan som om hela foten ska explodera. Sopberget hos mig håller också på att explodera. En stor kasse med plastförpackningar tar snart upp hela köksgolvet + alla andra sopor. Om jag snart kan få på mig skor och dom skottar ska jag halta iväg med mina onda tår för att tömma skiten. Ja det är en senare fråga. Hoppas det händer innan jul. Ha nu en bra dag och släck era ljus innan ni lämnar rummet. Hej då!

                                 
                                           
                                  
                                            
                                               
 
                                          

Ishotell

 
Måndag morgon och efter en sen natt, fick jag stiga upp 06,00 så att jag är duschad och klar när Åsa kommer för omläggning. Då frågar sig vän av ordning varför det blev en sen natt? Jag såg först "Morden i Midsomer" och efter det "Whitechapel" . Sen diskade jag och skulle stänga av datorn när jag kom på att jag skulle kika på SVT play och "Odjuret" som hade visats klockan nio. Och där blev jag sittandes till 01.30. Hua så hemskt sent det blev. Jag får nog vila en lång middag idag.
 
Ute är den -5 grader och ingen snö denna morgon. Men nog är det snö att skotta för Lulebo efter helgens nedfall. Nu har vi nog med snö så vi behöver inte få nåt mer denna vinter. Om två veckor vill jag börja vänta på våren. Jag brukar börja efter nyår. Planeringen börjar då och just nu är mina ljung översnöade. Och tacka för det med hela takets driva nedfallande på min uteplats. Jag skulle kunna bygga en igloo om jag ville. Kunde kanske göra ett extra uterum byggt i is och snö och likt som i Jukkasjärvi. Kommer det mer snö kunde jag ansöka om bygglov och göra ett eget ishotell. Och sen ta inträde och tjäna en kova. Vad sägs om det? Var det inte vårens planering jag skulle göra. Jag lägger ner nu.
 
                  Entren till ishotellet i Jukkasjärvi
 
Idag blir Isabels sockor klara. Vad ska jag sticka då? Matte ska till Sunderbyn i morgon. Har jag tur kommer han hit i dag så jag får lite sällskap. Om det nu inte blir så kallt för hans gamla åk. Nu in i duschen. I morgon har jag planerat att jag ska städa lite. Får se om jag infriar detta löfte. Ha det nu så bra och hej då!
 
 
 
 
 
 

Snön faller

Ja se det snöar, ja se det snöar det är väl roligt, nähä! Nu kan det väl bara bra. Ni skulle se min uteplats. Snö i massor överallt. Och igår när jag lagade lunch åt Alec, small det som f-n. Då rasade det ner en lavin från taket  till min gräsmatta. Man kan ju undra om snön hinner smälta bort innan midsommar. Och det fortsätter snöa och är bara några minusgrader.
 
Har just sett play av både Downton Abbey och Så mycket bättre. Och nu hör jag Mannheimer & Tengby på radion. Funderar på vad jag ska laga till lunch. Kanske bara en hamburgare med sallad. Ska också göra en lista på vad jag ska julhandla i veckan.
 
Annars blir väl dagen som vanligt. Inget händer av det roliga slaget i alla fall. Får väl hoppas att det ljusnar. Ha en bra söndag, tredje advent. Ciao!
 
                                       

Glaslykta

Det snöar inte just nu och det är bara -3 grader. Men det ska visst snöa idag. Precis som om det inte hade kommit nog med snö igår. Jag kan säga att det inte var nån lätt match att färdas mellan åttan och tian (där tvättstugan ligger) igår när jag tvättade. Jättemycket snö skulle jag ta mig igenom med rullator. Dom skottade inte förrän igår kväll. Och man får väl vara glad för att dom skottade över huvud taget, för det brukar dom inte göra annars.
 
Denna lykta från Kosta Boda vann jag igår på FB. Visst är den vacker. Påminner om norrsken tycker jag. Det var Fyndklubben som lottade ut den. Jag brukar aldrig vinna nåt, så jag blev så glad. Nu måste jag bara få tag i ett vitrinskåp snart. Där jag kan ställa mina favoriter. Bland annat glaslyktan.
 
Fortsätter väl med stickningen idag och kollar nog på vinterstudion. Men först ska jag lösa melodikrysset. Det var några veckor sen jag gjorde det sist. Niklas Strömstedt är gästprogramledare på "Ring så spelar vi" idag. Han verkar vara en så lugn och skön människa.
 
Nu ska ni ha det så bra mina vänner. Hej då!
 
 

Mera snö

Hua vad det har snöat och än verkar det inte vara klart med snövädret. Men ingen kyla kan man säga att det är, bara -3 grader. Igår kväll sent ( ca elvatiden) såg jag ut genom fönstret och vad fick jag se, en ung kvinna som bor på tian är ute med sitt barn, ca 1 år gammal. Bara det är ju uppseende verkande. Men inte nog med det. Barnet hade bara en t-shirt och kalasbyxor på sig och kvinnan ett boxarlinne. Vet inte ens om detta barn hade skor på sig. Det såg inte ut så. Kvinnan rökte och lät barnet snubbla omkring i snön. Det är samma donna som cyklade omkring med en sovande baby på pakethållaren utan hjälm. Jag säger som alla andra, att jag vill inte lägga mig i, men nog kliar det i fingrarna eller tungan att säga ett sanningens ord till denna donna.
 
Så var jag då till doktorn igår. Han mätte trycket i mina fötter och det var då bra. Fick ett recept på värktabletter. Man får inte mer än 50 tabletter,  pga att de är så starka. Tog en när jag la mig i tron att jag skulle få sova. Men efter en timme var jag tvungen att ta en till och ändå sov jag dåligt. Steg upp före sex då det gjorde för ont. Ska ju till tvättstugan klockan tio, så det är det samma med sömnen. Om jag nu tar mig fram med rullatorn  i snön.
 
Fortsätter med stickningen och sockorna blir snart klara. Ikväll ser jag väl "På spåret" och kanske jag lyssnar på Karlavagnen när det är. Kanske jag städar lite om jag nu inte skjuter upp det till i morgon. I alla fall ska jag bädda rent i sängen. Ja det var väl allt för idag. Ha en bra fredag och hej då!
 
  
                                        Pappa och barn för några år sen. Tova och Jocke.

Luciadagen

-3 grader och varning för snö på eftermiddagen.Vaknade vid sex och var upp och tog en värktablett som inte hjälpte ett jota. Steg då upp klockan sju och tog en tablett till samt den andra medicinen. Kaffe med kräftostmacka. Väntar på att medicinen ska värka och sen en dusch.
 
Blir lite stickning på sockorna, är snart färdig med den ena. Randiga, granna med mycket rosa i. Isabel kommer och hämtar mig före tre och skjutsar mig till VC där jag ska träffa Jörgen Harila. Han ska kolla på mina tår igen. Jag måste också be att få nytt recept på dom starkare tabletterna. Om jag ska stå ut med livet.
 
Så var det då Lucia idag, med eller utan pepparkaksgubbar. Kommer ihåg en son till en väninna, som inte ville vara stjärngosse i luciatåget. Dom andra pojkarna retade honom och kallade honom stjärtgosse. Undrar om dom som skriver om pepparkakor på FB, kunde tänka sig det. Jag säger då inget för då ska hela konkarongen behandlas igen.
  
                        GLAD LUCIA till er!  
 
Hörs i morgon om ni vill. Kram!

12/12/12

Idag är det inte så kallt, bara -5 här. Är trött och vill egentligen sova men det vill inte mina tår att jag ska göra. Bara att häva sig upp. Har varit in på FB men börjar bli ganska less på allt resonemang om pepparkakor, chokladbollar osv. Nu var det nån som har dragit in herr Gårman i skiten. Kan nu inte detta vara utrett en gång för alla. Är det bara jag som har såna vänner som ska skriva om rasism eller inte. Ge er!!!!!!!
 
Nu är köttbullarna i frysen och det var tur att jag gjorde dom stora för dom krympte ganska mycket i långpannan. Undrar vad det är i köttfärsen nu för tiden. Kanske fett och vatten. I alla fall är den inte billig, köttfärsen alltså.
 
Idag har jag bara tänkt lata mig. Sticka lite blir det väl.  Jag började ju med Isabels sockor igår. Var uppe till framåt ettiden i natt för att se Dox på ettan. Om jag inte visste det förut så kan jag bara konstatera att USA är ett konstigt land. Dom sätter tre oskyldiga killar i fängelse och låter dom sitta där i arton år och släpper ut dom om dom erkänner. Samtidigt låter dom den skyldige gå fri. Fastän han mördat tre små pojkar. Helt knäppt! Det är annat det, än att tjafsa om pepparkakor.
                                                 
Hoppas nu att ni får en bra dag och att inte datumet gör så att jorden går under som en del säger. Inget nytt under solen. Hej då!
 
                                               
 
 
 
 
 

Klantigt bokköp

Idag är det vackert snöigt på Hagelvägen och -13 grader. Man kan säga att det ser julkortsvackert ut, rent och fint. Och det ska bli soligt idag enligt väderkartan på lulekommun. Har intagit en macka med skinka på och kaffe till det.
 
Igår for jag ut på Storheden och Ica Maxi och handlade. Köpte garn till Isabels sockor och en pocket att ha och läsa när jag vilar. Men när jag kom hem med boken, som jag så noga valt ut, ser jag att jag redan har denna bok. Så onödigt! Och ändå hade jag glasögonen på mig. Så jag har ändå inget att läsa. 
                        
                                                                      
 
Idag blir det till att göra julköttbullarna. Fryser ner dom i påsar. När jag var liten hade man inte frys utan allt skulle konserveras. Mamma lagade mat i oktober då grisen slaktades. Skinkan saltades och även sidfläsket. Kotletter och annat konserverades. Korv, syltor och leverpastej gjordes också. Kan ännu känna smaken. När sen nån kalv eller tjur slaktades gjordes köttbullarna. Det var hos mormor och morfar det slaktades. Så nån brist på mat hade man inte.
 
Träffade Alec och hans pappa på Ica där dom hade varit på Apoteket och hämtat ut medicin till Alecs halsfluss och kanske scharlakansfeber. Stackars liten som har ont i halsen. Tur att inte Matte var här i helgen när Alec sov här. Matte har ju ingen motståndskraft när han tar cellgifter, så han skulle bli jättesjuk. 
 
Nu ska jag lägga upp för att sticka i mitt nya garn som går i rosa, svart, grått och vitt. Kanske jag lägger in några ränder i ljusrosa också. Ha en bra dag i solen (haha vi får se solen idag). Hej då!

 
                                           
 
 
 

Nobeldagen

-6 grader och molnigt. Ganska mycket snö har kommit sista dygnet men nu är det uppehåll. Oskottat är det men jag tror att jag tar en färdtjänst idag på eftermiddagen. Behöver proviantera. Både läsning och garn behöver jag och mat förstås. Ska även köpa köttfärs till julköttbullarna som jag gör i morgon. Tror jag lägger in sill också i år. Matte älskar ju inlagd sill och han vill gärna ha min inlagda. Men jag väntar med att göra den till nästa vecka.
 
Åsa kommmer och lägger om tårna i dag. Då får jag väl höra om jag hade dåligt blodvärde. Är inte kul att vara trött jämt. Det värsta med att bota blodbrist är med järntabletter. Jag blir himla dålig i magen av järn så man kan undra vilket som är bättre.
 
Hade tänkt göra glögg till jul men jag tror att jag struntar det. Om jag får främmande är det ju ingen som sover över utan måste köra bil, tror jag. Då kan dom inte dricka min hemgjorda glögg. Och jag klarar mig utan. Köper en whisky istället. Som jag kan smutta på i min ensamhet. Hoppas det blir en massa bra filmer på TV. Som jag kan sova till.
 
Nu är det dags för min dusch i väntan på Godot (Åsa). Nobeldagen får vi inte glömma. Norrmännen ger fredpriset till EU. Rimmar dåligt tycker jag. EU och fred, hm!
 
Ha en bra vinterdag mina vänner. Hej då!  
 
                                  
 
 
 

9/12

Idag vräker snön ner. Tur jag inte måste ut. Visserligen hade jag tänkt fara till affären och köpa garn men det är ju inte nödvändigt. Har nyss sett TV4 play och "Så mycket bättre". På radion är det Svensktoppen och nu spelas Mando Diaos Stövtåg i hembygden. En så bra låt!!!
 
Kommer att tänka på mina föräldrar. Minns deras kärlekslycka. Kommer ihåg när jag växte upp och då pappa kom från jobbet varje dag och direkt gick fram till mamma och gav henne en kyss. Och då menar jag en riktig kyss, en passionerad kyss. Minns också då han på ålders dagar sa "Iris är den vackrast kvinna jag sett. Och tänk att hon valde mig!" När dom möttes var mamma förlovad med en greve. Men hon blev kär i pappa och gifte sig med honom. Dom fick femtio år tillsammans innan mamma gick bort. Pappa dog senare och jag tror han dog av brustet hjärta. Dom gifte sig under depressionen och det var väl inget stort bröllop och ingen bröllopsresa. Men när dom varit gifta i trettio år for dom med bil ut i Europa och var borta hela sommaren. Jag skulle kunna avundas dom deras kärlekslycka, men det kan jag inte. Jag fick ju ta del av den med en kärleksfull barndom.
                               
Den nionde december är dagens datum. Visst är det den dagen man ska lägga lutfisken i blöt. En del säger att det är den dagen man ska baka pepparkakor. Visste inte det. För mig är det varken lutfisk eller pepparkakor som gäller. Brukar inte äta lutfisk och pepparkakor köper jag nu när jag inte har småbarn som vill baka. Och då blir det Annas pepparkakor och det är dagens namnsdag, så där knyter jag ihop det hela.
 
Hoppas ni får en fin söndag och hej då!

Vill inte frossa i julmat

Har haft nattfrämmande och den ena ligger och sover fortfarande och miniman är uppe men oklädd. Jag har lagat lunch. Prinskorv och potatis och mini har ätit lite. Jag säger bara lite för han är dålig på att äta eller kanske han inte gillar min mat. Själv känner jag mig som en osalig ande.Inget melodikryss för mig idag då datorn var upptagen. Får se om jag tar mig till stan. Idag bara -5 grader.
 
Igår blev det att se "Morden i Midsomer" för mig då Alec hade somnat. Såg också slutet på finalen i X factor. Så nu vet jag att en tjej som heter Awa vann hela köret. Onödigt vetande. Ikväll ska det väl bli "Lewis" som jag ser. Repriser eller play ser jag vad det gäller "Så mycket bättre" och även "Downton Abbey". Så i morgon förmiddag har jag nåt att göra.
 
Bäst att jag äter lite för syns skull. Hoppas ni får en bra dag. På FB kan man läsa om alla som ska äta julbord.Jag avstår gärna detta frosseri. Däremot äter jag mycket apelsiner nu. Hej då!  
 
                             
                   
                       
 

Fredag morgon

 
Idag -15 grader och det räcker nu med kyla. Vaknade vid fyratiden med värk i tårna. Men höll mig kvar i sängen till 5.30 då jag inte stod ut längre. Upp och tog några värktabletter, gjorde kaffe och satte mig vid datorn. Läste om SAIK på Norran och deras vinst igår över Luleå med 3-0. Gläder en gammal dams hjärta.
 
Idag tvättdag som börjar klockan tio. Har inte så mycket tvätt men tvättar ändå så det inte blir mycket. Men först ska jag duscha och idag är det omläggning av tår. Hoppas Åsa kan ta ett blodvärde också så jag får veta om jag har blodbrist och det är därför jag är så trött. Kan somna sittande i den obekväma stol jag har, bara så där.
 
Alec ska visst komma hit medan Isabel ska träffa en kompis på stan ikväll. Då får han hjälpa mig vara vaken. Åtminstone under tiden jag ser "På spåret". Sen får vi väl knoppa in i min säng i väntan på att Isabel kommer. Hon ska också sova här. Hade tänkt fara och handla idag på eftermiddagen men får skjuta på det till kanske i morgon.
 
Annars händer det väl inte så mycket för mig idag. Matte kommer väl på lunch efter sitt besök på Sunderbyn. Köttfärssåsen är klar i kylen. Den ska bara redas och så ska pastan kokas och sallad göras.
 
                                  
Ha det nu så bra  mina vänner denna fredag. Hej då!

Var inte elaka

Idag -15 grader och varning för sol. När man kollar på FB och vad det gäller snöovädret i Stockholmstrakten, skäms jag att bo i norrbotten. Vad är det som gör dom flesta norrbottningar så perfekta. Är det för att dom har snöspadar, skotrar, bilar med dubbdäck osv. Eller är det bara för att dom har stora käftar? Man behöver väl inte vara elak för att det blir snöoväder. Även jag blir strandsatt när det snöar, för där jag bor i Luleå, där vet dom inte hur man gör när man skottar snö. Så efter första snön får jag bära rullatorn när jag ska ut. Och tom skolorna får sig en känga för att dom har stängt i ovädret. Skulle väl vara bättre att ungarna frös ihjäl i nån snödriva, när dom ska gå flera mil till skolan. För bussar och tåg står stilla pga ovädret. En del har ju stopp i hjärnkanalerna som gör att dom inte tänker innan dom uttalar sig om saker och ting.
 
Igår klädde mina tår av sig bandaget så jag fick be Isabel att komma hit och plåstra om dom. Jag har sovit ganska bra men har fortfarande ont. Ska det inte ge sig nån gång. Jag har inte lust att göra nånting när jag har ont. Tog fram köttfärs från frysen igår så jag ska göra köttfärssås idag. Matte ska ju till Sunderbyn på återbesök i morgon. Så jag ska bjuda honom på lunch och det blir pasta med köttfärssås.
 
Boken har jag läst ut så jag måste skaffa mig nån ny läsning. Ska jag fara till affären på lördag eller kanske på söndag? När jag ser ut genom fönstret ser jag vitt, vitt, vitt. Cykeltstället är översnöat och cyklarna som står där har försvunnit under snön. Dom flesta har stått där sen förra vintern. Punka på däcken har dom.
 
Hade tänkt börja sticka  raggsockor idag. Men vet inte vilka garner jag ska ta. Har ganska mycket svart garn och har svårt att sticka i svart, pga synfel (tror jag). Ögonen blir ansträngda av svart garn.
 
Ikväll derby mellan SAIK och Luleå på Coop Arena. Tummarna håller jag för SAIK naturligtvis. Som vanligt! Nu blir det att dra sig mot köket och matlagning. Ha nu en bra dag mina sanna vänner. Hej då!
 
                                       

Fortfarande kallt

 
-17 grader och det är för mycket för att jag ska ta mig utomhus. Det blir för kallt för tårna. Måste nog ha Åsa att kolla mitt blodvärde på fredag, Säkert att jag har ont om blod och att det är därför jag är så trött. Skulle kunna sova dygnet runt. Och det är nog inte bara mörkret som gör det.
 
SAIK fick däng av Brynäs igår. Inte kul men så är det ibland. Hörde matchen på radio. Hade TV- fri kväll igår. Blir mer och mer att man struntar i TV:n. Radion är mer underhållande tycker jag.
 
Så här ser min radio ut. Söt eller hur! Man kan även spela CD på den. Idag meddelar radion att Luleå Airport är stängd pga att Arlanda flygplats inte kan skicka iväg några plan. Vädret är för dåligt. Snöstorm och ingen sikt på startbanan. Det är bra att jag inte ska nånstans. Annars såg jag i PT att en sista minuten till Teneriffa kostar 299 kronor. Passar min plånbok.
 
Blir nog en ökenmacka till lunch idag. Med bacon, ägg. ost och tomat. Matlusten är borta för tillfället i alla fall. Snart in i duschen och sen Emmerdale. Ha en bra dag. Hej då!
 
 
 

Burrrrr!

Hua nu ser det ut att vara kallt, -19 grader är det. Men jag låter dom sakkunniga strida om var det är som kallast i landet. Jag håller mig inomhus.
 
Har ätit en lingongrova med leverpastej och smörgåsgurka på. Det var länge sedan jag åt det. Riktigt gott om man inte äter det för ofta tycker jag. Mitt kylskåp är som tomt men än har jag mat i frysen. Fisk, köttfärs, kött bland annat så jag svälter då inte ihjäl. Skulle behöva lite mjölk kanske. Men jag har vatten i kranen så det så. Om det nu blir varmare så kanske jag tar mig till affären och provianterar innan helgen.
 
Stickar färdigt hundtröjan idag sen är det bara att leverera och sen för man höra om den passar. Kan tro att den är för stor för en dvärgtax. Men det är inget jag kan säga så där bara. Skickar den med Åsa på fredag till VC där Anita jobbar.
 
Igår skickade jag julhälsningar till de vänner som jag har mailadresser till. Som vanligt kom Margaretas hälsning tillbaka. Dom verkar ha hemlig adress eller så vill dom inte ha hälsning från mig. Om du läser detta Margareta så önskar jag dig en god jul. Jag ska också skicka några hälsningar till dom som inte har dator, när jag köpt kort. Som tur är blir det inte många för det blir ganska dyrt och frimärken är inte lätt att få tag på nu för tiden.
 
Nu ska jag se om jag kan hitta på nåt annat att göra. Löste lite korsord igår. Jag fick ju ett nytt nummer av Året Runt så jag plöjde igenom den. Men tyckte det var roligare förr. Ha nu en bra dag i kylan.
 
                          
                               Hej då!      
                                         
                                                                                          
 
                                               
 
 
 

Nu december

Vaknade vid tretiden men låg kvar i sängen till 5.30. Det molar i tårna som gör att jag inte kan sova. Ska snart göra kaffe och en lingongrova med sylta på. Igår kvälI såg jag ett avsnitt av Midsomermorden sen blev det sängen. Stickade mycket igår på en hundtröja samtidigt som jag hörde på TV, skidskytte bl a. Blev lite läsning också. Såg några personer vandrandes förbi fönstret. Annars var det ensamheten som bredde ut sig hos mig. Tur man är van att vara solo.
 
Idag ska jag duscha innan Åsa kommer och kollar mina fötter. Ser Emmerdale och Holby City. Lagar lite mat och tar en middagsvila. Ikväll "Pengarna på bordet". Och sen god natt.
 
Ett riktigt innehållsrikt liv jag lever. Tur att jag handlar då och då samt besöker tvättstugan med jämna mellanrum. Annars blev man väl tokig. Nu kaffe och sen en eller två mahjong. Ha en bra dag mina vänner och hej då!
 
                                       
 

Första advent

Efter mitt misslyckande då jag steg upp klockan två i natt så gick jag och la mig igen klockan sex. Eftersom jag tagit vätskedrivande tabletter fick jag vänta till dess innan jag kunde lägga mig och sova. Sov gott till elvatiden och sen har jag fikat, stickat och nu känns det som om jag skulle kunna sova lite till. Och man gör ju som man vill, eller hur?
 
Alec var här igår medan Isabel var på jobbet. Sen åt vi pizza ihop då hon kom hit. Blev sen TV och "Lewis". Sen i natt såg jag SVT play och "Downton Abbey" och "Så mycket bättre" på TV4 play. Ikväll vet jag inte vad det blir att se. Håller på att sticka en hundtröja igen av restgarner.
 
Räkningarna är betalda i veckan så nu känns det bra att bara vara. Längdskidor visas på fyran och jag nobbar det. Ettan kör med skidskytte och det känns också som om det kvittar med dom tävlingarna. Tar nog min bok och lägger mig i sängen och njuter.
 
Vad ska jag laga för mat idag? Hade jag något gott bröd skulle jag göra en soppa. Men jag tror jag steker bacon tillsammans med vitkål eller kanske det blir kalvsylta och rödbetor med leksandsbröd till. Det ger sig nog men först en vilopaus.
 
Ute är det -10 grader och en centimeter snö. Precis lagom så att det blir lite ljusare. Ska inte ut man kryper ner under filten. Ha nu en bra första advent och glöm inte att blåsa ut ljuset. Hej då!
 

God morgon

God morgon på er mina fina vänner. Ingen snö ännu. Vi börjar väl vara enda stället i landet som saknar snö nu. Men vi har -11 grader så det känns säkert kallt för ovana kinder. Vinterstudion på ettan börjar inte förrän klockan 13. Längdskidorna är på fyran och jag vet inte om jag ids se det. Hatar fortfarande dessa reklampausar. Tänk att inte dom som betalar för reklamen fattar, att man inte köper skiten som dom reklamerar om. Så det blir melodikrysset för mig idag.
 
Jag har inte börjat sticka på nåt än men det lutar åt ännu en hundtröja. Av restgarner. Till min fotvårdares dvärgtax. Sen får jag köpa nåt garn till Isabels sockor.
 
Vill ge en eloge till dom amerikanska stjärnor som vägrar uppträda på en gala för israeliska soldater i solidaritet mot befolkningen i Gaza. Jag hjälper till med att inte köpa israeliska varor. Jag tycker att Eurovisionschlagern kunde bojkotta Israel så att dom inte fick vara med nästa år. Israel ligger ju inte ens i Europa. Bort med den krigiska nationen. Visserligen är palestinierna också krigiska men mera i underläge så att säga.
 
Igår kväll såg jag På spåret och sen ett gammalt Midsomermord, som jag otroligt nog inte sett förut. Ikväll blir det Lewis på nian. Downton Abbey och Så mycket bättre ser jag imorgon. Jag har ju prenumererat på Året Runt så jag tror jag ska lösa nåt korsord idag. Det var länge sen sist. Nu blir det nog en dusch för mig. Det gäller att ta på duschstöveln på vänster ben och en plastpåse på höger fot. Pga alla bandage jag har på mina tår. Och så får man akta sig för att inte ramla när man kliver ur duschen. Hej då för idag.
                          
                                             
 
 
                               

 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0