Zlatan, va bra du är!

Jag såg matchen i går kväll. Den mellan Barcelona - Real Madrid. Först blev jag besviken när inte Zlatan var med och efter första halvlek hade jag tänkt slå över och se på nåt annat. Men gjorde inte det och ca 30 minuter i på andra halvlek, kom Zlatan in på plan. Och sen gör han mål. Så bra han är. Jippi! Så Barca vinner med 1-0.

Jag skulle nog behöva en ny madrass. Jag ligger ju så still när jag sover och nu har jag börjat få ont i höften på den sida jag ligger, alltså höger sida. Men det är ju en utgift som min pension inte klarar av, så det är bara att skita i detta.

Igår kväll satte Matte upp stjärnan i fönstret så nu firar jag advent. Sen ska jag gå igenom kartongen med julsaker och se vad jag ska ha framme till jul. Vad jag kommer ihåg nu så har jag fyra klättrande tomtar som jag ska ha upp samt tomtarna som Matte gjorde när han var liten. Dom är så fina. Sen måste jag köpa nåt till julfesten. Bara jag inte glömmer det. Och så kommer jag till festen utan julklapp, skämmigt.

Matte hörs vara bättre nu. Jag tror han fick bihålinflammation. Känner igen symtomen med hemsk huvudvärk. Sen började det rinna ur näsan och då blev huvudvärken mindre. Men vad vet jag? Tur att han är bättre i alla fall.

Julskyltning var det i går, men jag var hemma med min värk. Ambulansen tror jag skjutsade barn, och just utanför hos mig provade dom sirenen. Tutututu!!!! Hela eftermiddagen höll dom på. Kul för ungarna. Sen var det ett fyrverkeri från Lomtjärnsparken. Det är vad jag hörde av julskyltningen. Sen var det ju skotermässa på Forum också, och det är ju ett stort intresse här.

Idag måste jag gå ut till soprummet med plåtburkar, glasdito samt plastförpackningar. Jag har faktiskt ett skåp under diskbänken som är till för sopsortering och när det är fullt måste jag ut med det. Det är första stället jag bor på som har så. Det uppmuntrar ju till sopsortering. Jag försöker att handla så det ska kunna ta så lite plats som möjligt. Det blir ju  mycket förpackningar och en del slänger det bland vanliga sopor. 

Dags för att laga lunch nu. Värmer en soppa bara. Det är ju kallt ute så då passar det med en värmande soppa. Hörde på radion att Nikkaluokta har 31 grader i dag. Så kallt är det inte här. Har inte kollat men jag kan gissa på 10 minus. Det får vara som det är. Det blir ju inget bad för mig i dag tack vare såret, så jag ska inte ut nån längre sträcka. Vi hörs i morgon. Hej då! 


Första advent

Och jag har inte fått upp stjärnan än. Skäms jag? Nej inte det. Har just kollat skidtävlingen från Kusamo. Saarinen vann och Kalla kom nia. Det var ju klassigt stil, inte Kallas favorit stil direkt. Anna Haag är sjuk så hon ställde inte upp.

Idag händer väl inget särskilt. Ska göra parisare till lunch, jag har tre stycken i kylen. Lita sallad till dom blir bra. Till middag blir det gorgonzolabiff med pasta. Receptet kommer från Glenn Hysén och har varit Mattes favorit bland maträtter. Hoppas att Matte är lite piggare i dag. Jag blir så orolig när han blir sjuk. Han är inte den som klagar, utan säger han att han är dålig, så är han det.

Kl 12.45 är det skidor igen på Eurosport. Då är det herrarna som åker 15 km. Har inga stora förväntningar. Skellefteå spelade oavgjort i går mot HV. I förlängningen gjorde HV mål tyvärr. Men jag tror att Saik ligger tvåa i tabellen. Leder gör HV.
                                 
I dag är det 9 grader kallt. Och solen tittar fram. Lite frostigt är det på backen. Men nog kunde det komma lite snö tycker jag. Den här årstiden är det inte ljust så länge på dagarna. Så då behövs snö som lyser upp i vintermörkret. Ska ta en dusch nu innan jag börjar med lunchen. Måste grubbla på vad jag ska ha med mig för julklapp till reumatikernas julfest på söndag. Kanske jag går in på Krubban och kollar vad dom har att  erbjuda. Visst är det julskyltning i dag. Jag tror att jag struntar i det. Ha det nu så bra så höres vi. Hej då!
                                   

Kattens dag

Idag tittade faktiskt solen fram. Helt fantastiskt! Annars mår jag inte så bra. Ont i hela kroppen har jag. Var på affären i går och höll inte på att orka gå hem. La mig direkt när jag kom hem. Sen  på kvällen började jag frysa så fruktansvärt. Ett extra täcke åkte fram när jag la mig.

Inte nog med det, så har jag fått ett sår på vänster ben. Så nu är det slutbadat för min del. Varför jag har fått såret är nog för att jag är så torr i huden. Ändå har Matte smörjt mig på benen. Skit!!!!!!!!!! Sen i dag blev Matte sjuk. Huvudvärk och snuva. Och det är ingen vanlig huvudvärk säger han. Sånt är livet!

Skellefteå spelar mot HV i dag kl 16. Får höra på radion hur det går. Jag har inte satt upp min adventsstjärna än. Men jag har hämtat den från källaren. Vill inte be Matte nu när han är sjuk. Själv törs jag inte klättra på en stol. Få se om den kommer upp innan jul.

Gjorde chili till lunch men vi hade ingen matlust direkt. Åt lite grann bara. Har köpt en Lotto på Ica. Få se om jag vinner nåt. Önskar det. Kanske jag blir frisk då. Nu har jag legat hela eftermiddagen och tycker att jag känner mig bättre. Eller bäst att inte känna efter. Vilken gnällig blogg det här blev.

 Kattens dag är det i dag. Kanske katten mitt över gatan, slipper bli utlåst på balkongen då. Fåglarna som gästar min balkong ser ut att må bra fast jag har städat bort fröna. Har fyra talgbollar hängande där. När det blir kallt får jag ordnade lite mera mat åt dom. Kanske en svål. Ska köpa en fröautomat också.

I morgon är det ju första advent, skulle vilja ha en saffransbulle och pepparkaka då. Hör som till tycker jag.

Hör nu att Skellefteå har gjort mål på HV. Heja grabbar! Ha nu en skön lördagkväll så hörs vi morgon. Hej då!

Ännu ingen snö

Det drar ihop sig mot helg igen och på söndag är det första advent. Tänk förr vad man pyntade till första advent. Nu blir det bara en stjärna i fönstret och en ljusstake. Det blir ju så när man måste ha hjälp med det mesta. Man vill inte besvära. Jag bakade lussekatter och pepparkakor till den helgen. Men det var länge sedan. Nu är det knappt man äter en lussekatt på hela december. Kan nog sakna den tiden men det går ändå.

Har nyss ätit frukost. Det blev bara två fullkornsmackor med ost på och kaffe. Kaffet är nog godast på morgonen. Sen blir det inget mer kaffe under dagen om det inte kommer nån. Jag har inte planerat nånting för denna dag. Tova kommer på eftermiddagen så då får vi hitta på nåt. Kanske hon vill sticka, hon började ju med det i måndags och hon verkar vilja lära sig det.

Det har snöar här om kring. Till och med i Korsträsk, 9 km härifrån snöar det. Men inte här. Vi har en grad varmt och mulet. Låter det bekant? Man tappar nästan lusten att titta ut.

Jag skrev om katten mitt över gatan förut. Den katten är ofta utlåst på balkongen. Den balanserar på räcket och jag bara väntar på fallet. Sen skriker den och vill in, men det verkar som om det inte finns nån inne som kan släppa in den. Varför har man katt om man inte bryr sig om hur den har det. Man kan ju undra?

Ska gå till Öbergs och köpa textilfärg. Behöver vitt och blått. Kommer jag ihåg detta när jag är på byn? Sen kan jag sätta igång att måla på tyget som ska bli kuddar. Köpte ju vita barnlakan på Kupan. Klipper till utav det, målar sen och syr. En del kuddar ska ha spets eller brodyr. Ska passa på min sommarsoffa. Byter tyg på soffan mellan vinter och sommar. Helst skulle jag vilja ha en ny soffa men om man inte kan köpa en ny så får man göra som jag. Ni ser att jag redan tänker på sommaren.

Inget meddelande om böckerna jag har reserverat på biblioteket. Om jag inte hör nåt ifrån dom snart går jag på Konsum och köper mig en. Ingen jul utan bok.

Nu måste jag göra nåt nyttigt. Viker tvätten först och sen blir det plock. Ha en bra torsdag, ni vet väl att det är Thanksgiven day i USA, i dag. Så är det, hej då!

Vinst i hockeyn

Jag bloggar tidigt i dag. Har mycket att stå i så det är därför. Ska snart duscha och sen är det lunch. Kl.13 tid att tvätta och 13.30 kommer Tova för att vara här till 16.30 då hon har träning. Och det är inte så kul att jag ska sitta vid datorn då hon är här.

Så vann då Skellefteå över Luleå med 4-1 i går kväll. Dom som såg matchen sa att Luleå blev utspelade. När jag var in på FB i morse, såg man ingen kommentar från Älvsbyborna. Konstigt när man vet hur det skulle låta om det hade varit omvänt. Oscar var då lycklig för SAIK är ju hans moderklubb och han var ju där och såg matchen. Så heja SAIK!

Vädret är samma som i går. Slask och mörker och snart jul. På lördag är det julskyltning, inte att man längtar ut och se den i detta skitväder. Annars kan det ju vara trevligt med julskyltning. Alla upplysta fönster och smyckade gator samt allt folk gör ju att det blir trevligare. Alltid träffar man nån bekanting som man inte har sett på länge. Kul!

Nu ska jag bädda rent i sängen (va jag ska sova gott i rena lakan). Till lunch blir det fläskkorv och potatismos. Så gör jag en grönsallad till. Gott!

Glömde nästan gratta Isabel på Katarinadagen. Visserligen heter hon Caterina (efter sin farmor) men det är ju samma namn. Så grattis gumman!

Ja det blev en kort blogg men nu måste jag in i duschen. Ha en bra och trevlig dag! Vi hörs!

Derby i kväll

Samma skitväder idag, fast det har blivit lite snö på backen. Pernilla hämtade Tova i morse och det gick bra. Jag steg upp kl 6 och det är ju inte vanligt för mig. Sprang runt med dammsugaren en stund. Det blir ju grus på golvet fast alla tar av sig skorna. Jag är ju alltid barfota så jag tycker inte det är så kul med grus på golvet.

Efter lunch blev det att vila en timme och sen gjorde jag en paltdeg. Stekte sidfläsk och snart ska jag sätta ner flatpalt i kokande vatten. Ska bli gott till middag med lingonsylt och smör. När jag stekte fläsket kom jag att tänka på hur mycket vatten det är i fläsk och allt annat kött. När började dom spruta in vatten i kött? Förut när barnen bodde hemma köpte man aldrig kött och fläsk på affären. Man hade älgkött (jagat) och så köpte man helslakt när det gällde griskött. När man nu ska steka en köttbit får man först koka den i stekpannan innan den kan brynas. Helsjukt i mitt tycke. Var det bättre förr? Ja, i alla fall enklare.

Spännande i Skellefteå i kväll. SAIK tar emot Luleå Hockey. Vinner nu inte Skellefteå så kommer man att få höra det i en hel vecka minst. Dom flesta som bor i denna by håller ju på Luleå. Jag kan inte med all vilja hålla på dom. Jag har ju hållit på Skellefteå sen mitten på 70-talet. Och sen är Klacken i Luleå så hatiska att jag blir rädd. Tänk dig att gå med ditt barn på hockey i Luleå och höra klacken som bara hatar allt. Hata, hata, hata skriker dom. Barnet man har med sig skulle ju bli rädd. Men efter ett par gånger skulle detta lilla barn hata och hata. Livet är sånt. Så heja SAIK!!!!!!!

En månad till julafton i dag. Denna helg som skiljer ut agnarna från vetet. Tänk alla ensamma människor som ingen har att fira jul med. Jag har i alla fall Isabel, Alec, Johan och Matte på julafton. Sen ska väl dom jobba resten av helgen så då blir jag väl ensam, men det går bra. Julafton är ju den dag som man inte vill vara ensam. Jag känner några som är ensamma men dom säger att det är skönt att vara ensam. Jag tror inte att dom menar det. Men vad gör man? Jag har slagit in några julklappar i dag. Har bara en klapp att köpa + en till reumatikernas julfest. Vad hittar jag på till den. Det är ju mest äldre människor som har allt och en del har diabetes. Tål att tänka på.

Ska nu lägga ner palten och duka. Alla tummar och tår håller jag på SAIK i kväll. Jocke och Oscar ser matchen på plats, lyckosar. Ha de govänner! Hej då!

Haikings med Move it

I dag bad och sen blev det Ica. Så slut man blir av badet. Först det varma vattnet och rörelserna man gör bara denna dag. När jag kom hem var det första jag fick göra, att skura rullatorn. Det slaskar som bara den. När jag hörde radion på morgonen, hördes det som om det snöade i hela norrbotten. Arvidsjaur med omnejd fick massor med snö. T ex! Men Älvsbyn fick inget, bara slask. Hörde att två syskon i 20 årsåldern krockade med en buss vid Abborträsk. Båda avled direkt. Dom körde om en annan bil och hann inte tillbaka i sin körfil, så det blev krock med bussen. Hemskt!

Tova kom vid tretiden. Hon ville lära sig sticka, så vi satte igång med detta samtidigt som vi spelade musik på datorn. Bl a musik som jag fått från Håkan W. Han var sångare i en grupp på sextiotalet som hette Haikings. Han har nu spelat in en singel med två låtar, och jag fick dom sänt till mig. Roligt för Tova att höra min ungdoms musik.

Efter middagen, kalops med potatis, skjutsade Matte Tova till hennes handbollsträning. Hon kommer tillbaka vid åttatiden. Hon ska sova på min soffa i natt. Pernilla jobbar så det passar ju bra. Då får vi mysa litegrann. Det blir väl TV nånstund. Får väl ställa klockan till imorgon bitti, så Tova hinner äta frukost innan Pernilla hämtar henne till skolan. Jag är ju inte van att ha nattfrämmande men det går nog bra.
 
Nu ska jag slöa en stund och sen göra nåt fika till Tova kommer tillbaka. Ha en skön kväll. Det ska jag ha. Hej då!

Sköna söndag

Vet ni att det finns kvinnor som betalar 100.000:- för en väska. Är det klokt eller? När det finns människor som svälter. Sånt gör mig ledsen. Jag tippade tolv rader på stryktipset i veckan och fick åtta rätt. Hade önskan om en vinst.
Dagen har försvunnit i bl a städning på balkongen. Har försökt ställa i ordning efter småfåglarna. Dom skräpar ner fruktansvärt. Sen gick det några timmar skidåkning när jag såg stafetterna. En timme middagslur blev det också. Och snart är det tid att laga middag. Kyckling med ris. Mitt liv är nog ganska inrutat nu för tiden.

Oscar spelar final i cupen i Umeå. Det går nog bra. Skellefteå vann över HV i går. Bra tycker jag är bra, om än FB - anhängare i Älvsbyn är sur när Skellefteå vinner.
 
Jag blir nog tokig utan bok. Väntar på två böcker från biblioteket som jag har första tjing på.  Hoppas dom blir lediga i veckan.

Ser nåt på TV i kväll. Kanske "John Adams" om än det var tråkigt sist, men det är intressant att se hur det gick till. Nu har vi hunnit till att Jefferson skrev förklaringen. Dom är tretton stater, och dom fajtas mot engelsmännen. Förstår ni vad jag menar? Knappt jag gör det själv.

Baddag i morgon mellan 12-13. Skönt blir det! Nu till grytorna. Ha en fin söndagkväll det ska jag ha. Hej då!

Solen finns ännu

Såg skidtävlingen i dag, damernas 10 km. Kalla kom tvåa och Haag trea. Riktigt bra gjort. En bra början för säsongen. Hörde sen att killarna hade en åttonde och nionde plats genom Olsson och Hellner och det är godkänt. Själv gick jag i mål med melodikrysset, även det godkänt.

Tro det eller inte men solen sken idag. Visserligen är inte dagen så lång i slutet på november. Men ändå, jag fick se solen ändå. Hann inte ut och njuta av den, en i morgon ska jag ut om den visar sig. Måste ändå på affären. Fastän jag storhandlade i torsdag så har jag ingen mat i kylen. 

Annars är väl livet ganska tråkigt nu. När man tittar på TV-utbytet så är det kasst. Dansbandskampen med dansband som höjs till skyarna fastän dom är dåliga. Falsksång så det bara skär i öronen. Förra året hade dom bättre deltagare. Men sen tog dom slut och då var dom ju tvungna att fylla på med skiten. Kan man se detta? Nej!

  Sen alla dessa dateingprogram. Mamma söker karl, bönder söker fruar, mammor söker kvinnor till sina söner osv. Sen har vi grannar som är osams, folk som slösar pengar, kockar som räddar krogar och en massa inrednings-och byggprogram. Har man sett ett så har man sett alla. Förr gjorde jag som alla andra, såg Idol. Men det är ju som det alltid har varit. Det är nog bara för småtjejer som kan sitta och skrika och gråta. Hua!

Vad vill jag se då? Jag gillar serier och filmer med historiska motiv, samt drama. Engelska deckare tycker jag också om. Dom är gjorda med list och inte så blodiga. Naturprogram hör också till favoriterna. "Mitt i naturen" med Martin som är ute för att visa björn, järv eller nåt annat djur. Men han har sån otur att han kommer inte till skott. Så det blir ingenting. Jag ser också "Animal planet" ofta. Kanalen om djur och natur. Ser gärna en konsert på ettan eller tvåan, utan reklampausar. Såna program gillar jag.

Har radion på, det är sportradion och ishockey. Tror Skellefteå ska spela mot HV. Men det är väl senare. Mitt barnbarn Oscar är i Umeå och spelar cup. Kan kolla matcherna på nätet. Dom vann mot Piteå med 7-1 och mot Sundsvall med 5-1. Har en match till i dag. Heja SAIK!

Nu ska jag sticka färdigt sista vantparet. Ha nu en skön lördagkväll. Tänd ett ljus i vintermörkret. Ha det! 

Skitväder

Hua vilket väder. Jag blir då så trött. Nu har dom lovat bättre på söndag, få se då? Jag vill att det ska vara sol och lite kallt, även lite snö. Men när har jag fått min vilja igenom?

Igår köpte jag två kilo köttfärs och i morse gjorde jag köttbullar som jag frös in. Skönt att ha. Annars gillar jag Johans köttbullar. Han gör på älgfärs och dom är så goda så man nästan smäller av. Dom får jag äta på julafton. För jag ska fara till dom på julaftonseftermiddag. Det är ju en kort julhelg i år. Eller kort, det är ju torsdag tom söndag. Skönt tycker jag. Det var länge sedan vi firade jul med Jocke och hans familj. Och då menar jag julafton. Men sånt är livet. Man kan ju inte ha kvar barnen när dom är stora och har egen familj. Om än man ville.

Eftermiddagen har jag varit i sängen och vilat. Skönt som bara den. Två söta pojkar (av annan hudfärg) kom och sålde kakor åt Älvsby Hockey. Dom var så artiga och trevliga så jag köpte två kartonger. Får spara dom till jul. 

Till middag idag kokar jag spagetti och gör en sås till köttbullar (utav dom jag gjorde i morse). Och ikväll ser jag nog på trean "Morden i Midsomer" som vanligt. Hade kunnat se Doobidoo, men Caroline Ugglas är med och jag är allergisk mot henne, så det skiter jag i. Sen är det en massa bra filmer, men dom har jag sett tyvärr. Men nåt ska jag väl hitta att se.

I morgon lördag igen, med melodikryss på radion och sen reprisen på "So you think you can dance". Inte missa detta. Nu dags att börja med middagen.

Vet ni nå?-- Skellefteå vann över Södertälje med 7-4. Luleå fick stryk av MODO med 4-0. Man har inte hört nåt om detta på FB, för ovanligtens skull. Jag menar hade Luleå vunnit hade det skrivits kilometervis om detta. Sånt är livet!

Har det så bra! Hej då! 

Jag flyger fram (åtminstone i drömmen)

Fick sprutan i förmiddags. Hoppas den gör skillnad. Jag vill inte ha ont. Jag vill ju vara frisk och kry och flyga fram över ängarna. Ja inte i det väder vi har nu. Men sen i sommar. Matte kom med glassbåtar från hemglass. Han är då för gullig, det är världens godaste glass. Gjorde korv med broccoli, morötter,lök och blomkål. Till detta potatis.

Till Konsum och fylla på förråden. Gäller att hålla i börsen och inte handla för mycket. Träffade lite bekanta och fick prata lite. Det är ju ont om den varan denna årstid. Blir att man pratar för sig själv mycket.

Är det Södertälje som Skellefteå spelar mot i kväll? Tror det. Håller tummarna för SAIK seger.

Till middag stekte jag upp fläskpannkaka. Enkelt som bara den. Såg sen Gokväll på TV. En kvinna som blev omgjord, både i frisyr och klädsel. Hon blev jätte fin och hon blev nöjd och glad. Vad ska jag göra ikväll då? TV eller stick! Har en ny Året Runt med nya kryss,då är kvällen räddad. Man har inte så stora fordringar av livet längre. Ska också ringa Isabel.

Vad är det mer på TV ikväll än Criminal Minds. Måste nog kolla upp det. Ha nu det bra i kväll! Sköt om er! Hej då!

Visst ska jag vara glad

För att undvika fler missförstånd från gårdagens blogg, vill jag bara säga att det var inte Annalena jag syftade på när det gällde posten och försändelsen som inte hade kommit fram. (Fast det hade den) Förlåt mig Elsy, men det var du. Nu har jag klargjort detta. Fast jag förstår att Annalena trodde att det var hon. Nog om detta!

Jag tvättar idag. Tråkigt! Och tråkigt är vädret! Ringde nyss och anmälde mig till Reumatikernas julfest den 6/12. Allt för att livet ska bli lite ljusare. Nu gäller det att hitta på nån julklapp att ta med på festen.
 
Idag har jag även fört in några sillrecept i min kokbok. Det är glasmästarsill bl a. Förr om åren när det var många som firade jul tillsammans la jag alltid in sill. Nu behövs inte detta. Lite sill vill man ju ha, men då köper jag den. Det är Mattes bästa på julbordet. Har varit det sen han var ca 3 år. Kom ihåg en gång då vi skulle äta julbord med mina svärföräldrar. Matte gick runt bordet  och sen sa han "Vet ni, den där kalla fisken är jättedålig". Bara för att han skulle få ha den för sig själv.

Skulle behöva köpa några uteskor. Några som jag bara kan stoppa ner fötterna i utan att använda händerna. Men var finns dom. När Isabel kommer hit nästa gång ska hon få följa mig på skoaffären och kolla om dom har några. Om jag har råd. I morgon är det lön. Jag har mycket räkningar den här månaden. Det klumpar ihop sig vissa månader. Och den här månaden är en sån klumpmånad. När jag har betalat allt, har jag kvar 1500 till mat och annat behövligt. Det blir mycket gröt (som jag hatar) denna månad. Vill inte tänka på nästa år då min pension blir mindre. Gud vad jag gnäller. Jag ska vara glad att jag har nånstans att sova och att det inte är krig osv. Det är inte alla förunnat!
Nu är det  tid att hämta tvätten i källaren. Sen ska jag förbereda middagen. Det blir renskav och mos. I morgon är det sprutdag. Hoppas jag får mindre värk då. Och hoppas att ni mår bra!
Hörs i morgon. Hej då!

Julgran på plats

Lika trist väder i dag som i går. Varför skulle det bli varmgrader. Det var ju så härligt förra veckan ca 6-7 kallgrader, sol och snöklädd mark. Idag är det mörkt och tråkigt, snön har tinat bort och det är slaskigt och det är inte roligt. Aldrig får man vara nöjd och glad nån längre tid. I dag har dom satt upp granen på torget här utanför. När dom tänder den och gatudekorationerna till advent blir det lite ljusare. Önskar att snön kommer tillbaka och får stanna till efter nyår.

Ishockey i går kväll: Luleå-Skellefteå 1-1. Vet ni att älvsbybor kallar skelleftespelare för kor och tunnbröätare.  Verkar vara lite avundsjukt. Mjölk och tunnbröd är ju gott.

Gjorde en fläskpannkaka till lunchen. Sen la jag mig och vilade en stund. Så skönt att sova och lyssna på musik. Man vaknar och känner sig utvilad. Ska snart steka kotletter till middagen. Kokar potatis och morötter till dom. Fick ett recept på köttfärssoppa på facebook. Den verkade god så det ska jag göra nån dag.

Var in på posten i dag och efterlyste ett paket. Fick veta att det var levererat. Skönt att veta. Jag som har tvivlat på postens leveranser. Och så var det så enkelt som att adressaten skitit i att säga tack.

I kväll blir det att sticka lite och sen se på TV. Det är ju desperata kl.21 på femman och sen brothers&sisters. Såg om Zlatan igår kväll. Zlatan har verkligen slitit för sin framgång och är värd allt han kan få. Såg även fortsättningen om John Adams.

Har väl ingenting mer att skriva om. Har ju en del tankar i min hjärna, men pga att jag är humanist förbjuder jag mig att uttala dom. Bättre att svälja dom.

Ha en bra dag!

Jobbig dag

Frukost, dusch och lite plock. Sen kom Matte och hämtade mig till badet. En timmes gympa i vattnet. Tyvärr var inte vattnet så varmt som det brukar vara. Men det gick bra ändå. Visserligen blev jag lite stel och frusen på slutet men jag duschade varmt efteråt.

Sen gick jag till distriktsvården för provtagning, satt där en bra stund och väntade. Då kom en sköterska och undrade vad jag ville. Sa att jag skulle ta prover för sprutan. Då var jag helt fel ute, skulle på vårdcentralen för proverna. Sköterskan följde mig upp och sa till på provtagningen. Hon sa att dom skulle säga till när jag skulle få komma in. Satt där och väntade, och väntade, och väntade......Och sen kom en annan sköterska och sa att jag måste anmäla mig i receptionen. Kände nästan att jag blev het. Hon såg nog detta för då fick jag komma in. Lämnade proverna. Men en sak vill jag säga.........man ska inte vara sjuk när man besöker såna där ställen. När jag satt där och väntade kände jag hur yr i huvudet jag blev. Ville bara sjunka ner på golvet och sova. Mina leder är så onda nu. Kan det vara vädret som gör det.

Hade tänkt fara och handla men fick sluta ut det. Fick fara hem och inta sängen. Låg tills det blev tid att göra mat. Stekte två bitar lax och kokade potatis till. Nu har jag diskat och sitter nu vid datorn och gör detta. Har beslutat att när jag stickat färdigt dom vantar som jag håller på med nu, är det färdigstickat. Hade tänkt skicka vantar till mellansverige, men jag har ångrat mig. Skickar nog bara julkort, det blir billigare så. Nu väntar sängen på mig igen. Hoppas ni har det skönt! Hej då! 

Tyck om dina medmänniskor

Söndag då. Sov till 8.30 och låg kvar i sängen och lyssnade på "Mannheimer & Tengby" på radion. Sen frukost, medicinering och dusch. Var i på FB och kollade. Har upptäckt nu att det är ett hat mot västerbottningar här. Vet inte varför men det skiner igenom ibland. Det kan inte vara för att dom ser annorlunda ut för dom ser ju ut som vem som helst. När det gäller ishockey så förstår jag, att norrbottningar vill vara bättre än västerbottningar. Och Älvsbybor blir Lulebor när det spelas hockey. För Älvsbyn spelar inte i elitserien, därför blir dom Lulebor. Krångligt va? Tur att man inte är norrbottning eller västerbottning. Jag och mina ungar har hållit på SAIK sen 70 talet. Men det ska man nog inte tala högt om. Rätt vad det är åker man nog på en smäll då.

Värmde upp bruna bönor till lunch och stekte några korvskivor. Och nu när jag har skrivit detta så ska jag vila en stund. Matte kommer med pizza till middag, så jag slipper laga mat. Kan vara skönt och bara vila. Tyvärr har jag inget att läsa men det är skönt att sova också.

Ser nog på TV i kväll och kanske jag stickar. Dom mellanblå vantarna är klara så jag har börjat på några beige. I morgon är det bad klockan 12 och provtagning kl. 13.10 hos distriktssköterskan. 

                                                Sköt om er! Hej då!

Grattis Annalena

I dag fyller mitt äldsta barnbarn 30 år. Gör att jag känner mig lastgammal. Jag minns när jag fyllde 30, bodde då i Linköpings kommun, på gården Kärr. Hade varit en bondgård men det var bara boningshuset kvar efter en brand. I alla fall hade vi stort kalas med en massa folk från granngårdarna. Det var första gången jag smakade alkohol. Tro det eller ej! Så var det i alla fall. Roligt kalas var det. Hade två barn då, Helena och Joakim. Allt var roligt på den tiden. Man var ju frisk och kry och inga större bekymmer hade man.

I dag såg jag ett avsnitt av "Nord och syd" på trean. Där kan man tala om bekymmer. Kommer ihåg att jag tyckte den var bra när dom visade den då, minns inte vilket år det var. Vet inte om jag skulle tycka den var så bra nu. Tycke och smak ändras ju. 

Gjorde en räksallad till lunch. och till middag måste jag ta tillvara köttfärssåsen som blev kvar i förrgår. Gör nog en makaronilåda. Men innan dess ska jag se reprisen på Doobidoo.

Vet ni att det är "Arkivens dag" i dag och temat är "På liv och död". Det finns ju dagar för allting numera. Varför??
Tycker det räcker med födelsedagar och namnsdagar t ex. Ingen kan ju komma ihåg alla dessa dagar. Och hur många firar dessa dagar?  Inte jag i alla fall.

Grattis igen AL! Förstår att du inte fick paketet och det är ju synd, men inget jag kan göra åt nu i dag. Jag har kvittot kvar så jag ska höra med posten när jag ids gå dit. Ha i alla fall en bra födelsedag med dina kära.

Nu ska jag se Doobidoo innan maten. Ha en bra lördagkväll! Hej då! 

Bruna bönor och korv

Fredag den 13:e är det i dag. Låter olycksbådande men jag kan inte tro att jag är mer olycksdrabbad i dag än andra dagar. Har inte gjort nåt speciellt i dag. Stickat har jag gjort och varit in på facebook. Har ju börjat spela farmvill, så jag har skördat och mjölkat. Låter inte klokt, eller hur?

Linnea var hit en sväng, men det är inget kul när hon kommer. Hon har hörapparat men har den nästan aldrig på sig. Hur kul är det att prata med en som inte hör. En gång frågade jag henne om hon ville ha kaffe, "Sju grader", svarade hon. Hur kul är det? Då pratar man hellre för sig själv.

Har sovit en lång stund på eftermiddagen. Värken är ingen lek idag. Det är sprutdags på torsdag, hoppas värken ger sig då.

Skellefteå spelade oavgjort mot Linköping i går. Apropå hockey så ringde jag till Oscar i dag. Han mådde bra, pappa också. Mamma och Tova var där och alla mådde prima.

Idag har jag kokat bruna bönor till middagen. Vi gillar det, jag och Matte. Steker korv till det. Helst skulle jag vilja ha fläsk till men korv går också bra. När jag var liten kallade min bror mig, "Korvis" eller "Mc Korvum" pga att jag gillade varm korv. Inge roligt när andra ungar hörde det. Men han ville ju retas förstås. 

I kväll ser jag "Morden i Midsomer" på trean, kl 20. Har ni hört det förut? Ettan visar "Broarna i Madison County"  kl. 22 och har ni inte sett den så gör det. En film med Clint Eastwood och Meryl Streep. Jag har sett den två gånger och snyftade mig igenom den. Kan man se en film tre gånger? Visserligen har jag sett "Gudfadern" en massa gånger men jag vet inte om jag gör det med "Broarna". Får se!

Nu är det dags att steka korven till bönorna. Vi får höras i morgon. Ha det så bra govänner, hej då! 

Att tjäna på bloggen

Igår kväll kom Susanne och hälsade på och som tur var hade jag gjort en hallonkaka. Så vi fikade och spelade skipbo. Hon for hem strax efter nio och då såg jag på TV. Blev inget dansande för mig, jag såg "Southland" i stället. Det blir dans på lördag i stället. 

I dag har jag stickat och lagat lunch, prinskorv och mos. Såg "Efter tio" där dom pratade om bloggar. Tog upp att många var elaka i sina bloggar. Jag tar inte åt mig det minsta, tycker inte att jag är elak. Många tjänar pengar , mycket pengar på bloggandet. En 17-årig tjej tjänar ca 35000 efter skatt/månad. Inte dåligt. Men då måste man ha många läsare.

Gick sen på Ica och helg handlade. Det är inte svårt att göra av med pengar när man handlar. Allt har ju blivit så dyrt. Ska snart göra köttfärssås och spagetti till middag. 

Fick ett roligt brev från Margareta B., en klasskamrat från 50-talet. Bl a fick jag en söt skyddsängel som nu sitter vid min säng. Ett bokmärke (som man sätter i boken man läser, når man gör ett uppehåll), en sidenscarf. Jag har ju målat en scarf nyss, så nu skickar jag den till henne.  Tack vännen för brevet!

Det är hockey i kväll. Tror Skellefteå möter Linköping. Är inte säker men jag har för mig det. Tänk att det är fredag i morgon igen. Vart tar veckorna vägen? I går satte dom upp julbelysningen här på Storgatan, är ju bara två veckor till första advent.

I natt har dom haft mörkerflygövning här över. Dom startade i Vidsel 3 mil härifrån och sen dundrade dom på. Jag störs ju inte av sånt. Sover som en stock. Men jag vet grannar som inte kan sova när det låter för mycket.  Mitt över gatan här ligger en restaurang som heter Tres Corona och det betyder livat på fredag-lördag. Men jag sover, tror att jag inte skulle vakna om än huset ramlade över mig. Det är ju både på gott och ont.

Vi hörs i morgon tror jag. Ha det så bra, hej då!

Kanske jag dansar i kväll!

Har just varit i tvättstugan och lagt in smutskläder i två maskiner. Tänkte passa på att skriva i bloggen medans jag väntar på att dom ska bli klara. Har börjat sticka på nya vantar (mellanblå) och så har jag läst ut boken " Ett hus av sand och dimma". Om ni inte läst den så gör det. På biblioteket här i byn har dom den inte men jag fick den från Luleå biblioteket (det ordnade dom på detta bibliotek). Boken var verkligen bra så det är ett boktips från mig. Nu är jag utan läsning men var in på webben och la undan nya böcker. Ska försöka gå på biblan i morgon eller på fredag.

Till lunch idag blev det rester, tacosgratäng. Slutar aldrig tycka att det är gott. Måste kolla vad vi ska äta till middag. Hade tänkt slippa att gå på affären i dag när jag är i tvättstugan. Får gräva i frysen.

I kväll börjar "So you think you dance". Jag gillar det programmet. Endera ser jag det i kväll eller reprisen i helgen. Då kan jag se "Southland" i kväll. Kl 21 i kväll ser jag fortsättningen på "Morden" en svensk serie.

Jag ser aldrig dessa program "Ensam mamma söker", "Bonde söker fru", "Mammas pojkar" osv. Tycker att har man sett ett så har man sett alla. Förut såg jag "Idol", men det har jag slutat med, blir bara trött. På söndagar visar dom nu en serie som heter "John Adams". Den är en sann historia som inträffade 1770 och handlar om USA:s andra president. Det tycker jag är intressant.

Nu är det tid att ta hissen till tvättstugan. Idag är det Mårten och igår var det Mårtensafton. Det är många år sen jag åt gås, skulle vara gott. Bara jag slipper svartsoppan som jag inte tycker är god. Måste nog vara skåning för att gilla den. Ha en bra kväll!  Hej då!

Färdtjänst

Det vart städat idag. Jag hade ju så mycket grus på golvet så jag var tvungen. Kan inte skylla på nån annan som har grusat ner här. Det är jag med min rullator som skräpar. Tog en sväng på balkongen också för att torka bort lite fågelskit och sopa. Tänk att dom där små fåglarna kan skita så mycket.

Gjorde korvgryta till lunch. Gott i mitt tycke. Sen la jag mig att läsa, har inte mycket kvar av boken. I morgon måste jag gå in på biblans hemsida och beställa lite nytt i läsväg. Gjort klart Alecs´s lovikka. Så i morgon börjar jag på nya, har fyra kvar att sticka före jul. Plus mina egna vantar.

Det är skillnad på färdtjänst och färdtjänst. Jag bodde ju i Ersnäs utanför Luleå fram till 2005. Hade då Ersnäs taxi som färdtjänst. Världens bästa! Ställde alltid upp. Minns när jag skulle köpa jordgubbar när jag var på OBS och handlade. Jordgubbarna var slut och jag blev så ledsen. Jordgubbar är ju mitt allt!!!!!! På kvällen kom en av chaufförerna med två liter jordgubbar. Bara så där! Och när man hade beställt resa och man hade svårt att ta på sig skorna, så kom den som körde in och hjälpte till.

 Sista året var det Luleå taxi som hade hand om färdtjänsten. Då var det slut med hjälpsamheten. När jag hade legat på sjukhuset en tid och skulle hem, tog taxichaffisen betalt och sen fick jag öppna kofferten själv och ta min väska därifrån. Föraren iddes inte gå ut ur bilen. En annan gång var det en kvinna som skulle skjutsa mig till Storheden. Hon pratade i telefon hela tiden, stannade inte för stop när vi skulle ut på E 4:an och höll på att köra av vägen flera gånger. Jag tackade högre makter när jag kunde kliva ur bilen utan skador. Nu har jag Älvsby taxi och dom är guld värda.

Till middag stekte jag två kycklingbröst, kokade ris och gjorde sås samt sallad. Nu har vi ätit och jag har diskat. Sitter nu med bloggen och lyssnar på sportradion. Det är ju hockey. Skellefteå spelar mot Timrå. Håller tummarna för SAIK.

Ska väl se som vanligt "desperata husfruar och brothers & sisters". Men det börjar först 21. Hinner läsa en stund. Höres, hej då!

Vit snö och strålande sol

Den här dagen gick då fort. Solen har lyst mot den vita snön och det har varit så vackert. Efter frukost och dusch gjorde jag mig klar att fara till badet. Hade beställt bil till strax före tolv. Det var samma gäng som förra måndagen i poolen. Det är ju så skönt att vara i det varma vattnet och röra sig.

  Efter badet for jag till Ica för att handla lite som jag behövde, bl a glödlampor. När jag kom hem hade jag handlat en massa men inga glödlampor. I alla fall har jag invigt min nya väska. Den är jättesnygg, men inte så praktisk. Man får gräva i den så länge innan man hittar det man ska ha tag på. Men snygg är den, mullvadsfärgad med aprikosfärgat sidenfoder (eller är det taft).

Till middag gjorde jag en tacosgratäng med sallad. Receptet fick jag på reumatikermiddagen i fredags. Gratängen blev god och den är ju ganska nyttig. Efter disken skulle jag se på svt.play. En serie som började i går kväll om Boston teaparty. Men min dator är ju värdelös. Ska ju buffra hela tiden så jag slutade ut att se och började med bloggen i stället. Ska snart se "Livet i Fagervik", en harmlös historia.

I morgon måste jag städa! Även på balkongen hos småfåglarna. Det är en skata som skrämmer dom små, jag  brukar skrämma skatan. Fast han är väl hungrig också. Vet inte hur jag ska lösa detta problem. Tål att tänka på. Få se om jag kommer på nåt. Ha det så bra! Hej då!  

Fars dag

Ja min far är ju borta sedan många år (1986). Men jag tänker på honom ändå, och det gör jag ofta. Jag tackar mina föräldrar för min lyckliga barndom.

Det har slutat snöa nu. Visst lyser det upp med snö på backen. November är ju en sån mörk månad så snön gör att det ljusnar lite. Det är inte så ont i lederna idag. Skönt, och jag har fått sova hela natten.

Har gjort klart alla vantar som ska till mellansverige. Nu är det bara att få råd att skicka dom också. Det här är sista gången jag skickar julklappar och presenter. Det kostar för mycket. Sen får man ju aldrig veta om det kommer fram eller inte. Numera ska jag bara skicka ett kort.
 Nu har jag några vantar kvar att sticka men känner ingen press. Det är ju nästan sju veckor kvar till jul och åtta till nyår. Så efter 2 månader kan man känna att det vänder mot våren. Då livet börjar igen.

Till lunch ska jag göra räksoppa. Visserligen på pulver men jag har tagit fram räkor som jag lägger i soppan. Rostar bröd till det. En riktig lat-lunch med andra ord. Kanske jag dammsuger på eftermiddagen och vaskar av lite. Skulle verkligen behövas. Tur att man inte har så stor lägenhet, det går fort att städa.

Måste fortsätta läsa boken. Den är jättebra. Så då har jag schemat klart för eftermiddagen. I kväll får jag kolla om det är nåt bra på TV. Annars blir det boken igen.

I morgon är det baddag. Det blir skönt. Ta nu och krama om era fäder, ni som har kvar era. Annars går det ju bra att krama om nån annan också. See you later!

Oj vad det snöar

Var hemma vid niotiden igår kväll. Det efter att ha ätit gott i glada människors sällskap. Vi fick en god tacosgratäng med mycket grönsaker och tacoschips. Sen kaffe och bakelse. En kille med namn Janne underhöll med sång och gitarrspel. Ett lotteri var det och jag vann två vinster, jag som aldrig vinner nåt. Vinsterna bestod av ett pussel och en flaska med Peach Melba. Inte dåligt! Hade bar köpt tre lotter. Men det var så skönt att komma hem i sitt eget ide igen.

I morse efter frukost löste jag melodikrysset och stickade på mina vantar. Gjorde grönsakssoppa och värmde på några plättar. Efter det att vi ätit och jag  diskat skulle jag gå till Ica men fick vända efter 20 meter. Det snöade ganska mycket och snön (kramsnö) packade runt hjulen på rullatorn. Och då måste man bära rullatorn. Det var bara att ringa efter en färdtjänst och åka till Konsum. Handlade och tog färdtjänst hem igen. Man ska nog hålla sig hemma på vintern. Hade faktiskt glömt hur det var förra vintern.

Har vilat en timme på eftermiddagen men nu ska jag laga middag. Ska bara koka potatis, steka prinskorv och stuva spenat. Sen ikväll blir det TV. Tror det blir kommisarie Lynley. Säkert nåt mer. Pga att jag har sån värk nu (beror på vädret tror jag) har jag svårt för att koncentrera mig på TV. Lägger mig tidigt och tycker synd om mig. Men jag önskar att ni har det bra och att vädret blir bättre. Hej då!

Gustav Adolfsdagen

Den 6 november 1632 stupade Gustav II Adolf vid Lütsen. Det fick jag lära mig i skolan och det sitter i ännu. Plus en massa andra årtal som dom har slutat lära ut nu. Det är väl ingen vanlig människa som har intresse av sånt. Där emot tycker jag att dom skulle lära ut mer geografi, åtminstone svensk geografi. Yngre vet ju inte var platser ligger. Dom kan placera t ex Umeå i Lappland eller Falun i Skåne. Jag tycker det är obegripligt när man får höra nån på TV (en lärd person) inte veta nåt om Sverige och dess geografi.

Har varit en lugn dag för mig. Till lunch hade jag två pannbiffar och en potatis som jag värmde upp.  På eftermiddagen kom brevavin om väskan. Men jag får hämta den i morgon.

Jag har stickat och läst och snart ska jag fara och äta tacos med reumatikerna. Ska göra mig färdig för 17.50 kommer taxin som jag beställt. Ska bli riktigt roligt. Det är ju tråkigt väder ute så man behöver lite som piggar upp. Jag får väl berätta vad som händer i morgonens blogg.

Ha en fin fredag! Hej då!

Var är min väska?

Idag är det en minusgrad och det har snöat litegrann. Har inte någon längtan ut direkt. Trodde min väska skulle komma idag, men tji fick jag. Var in på HM:s sida och dom har skickat väskan i måndags som brev. Jag vet inte vad som hänt. Har den inte kommit i morgon får jag väl höra med HM. Väskan är ju betald så jag måste kolla upp  det.

Det blev ärtsoppa till lunch och till middag blir det stekt lax, potatis, majonäs, citron och sallad. I morgon blir det ingen matlagning för mig. Matte åker till Piteå Lasarett på förmiddagen och kl. 18 i morgon ska jag äta tacos med reumatikerföreningen. Känns konstigt att inte laga mat!

Birgit H kom och hälsade på idag och vi satt och pratade en stund. Har börjat på nya vantar i melerat garn, beige-brunt. Satt och nystade fem härvor igår kväll, så nu är det tråkiga gjort. Bara att sticka nu.

Har satt ut fågelmat på balkongen. Solrosfrö, jordnötter, talgbollar och äppelhalvor. Så nu har jag många småfåglar på besök på balkongen. Ganska vilsamt att kolla de små fåglarna när de pickar i sig maten. Skulle vilja ha lite tallris i mina lådor som dom kan sitta på. Men det får väl vara. 

Är ganska trött nu men måste börja med maten. Får sova efter disken. Sen kanske TV-tittande. Alltid ska det väl finnas nått att se på. Har det så bra! Hej då!

Mera garn

Ingen snö, inge kallt, inget regn. ingen sol som sagt ingenting. Kl.är 15.37 och det är mörkt. Potatisbullar med bacon till lunch. Efter den var jag tvungen ut. Var och skickade ett paket till Helsingborg. Sen på garnaffären och köpte 5 härvor lovikkagarn. Tog en sväng förbi Konsum och köpte lite grönt. Satt ute en stund och andades. Det känns så skönt att vara ute.

Nu är det snart tid för middagsmat. Ska steka ägg och göra pyttipanna på lite rester. Resterna består av grillad fläskkarré, pannbiff, potatis och lite korv. Sen sätter jag i lök, tomat och saltgurka. Min pappa kallade det för Iris påskpuss. Iris var min mamma. Serverar det med stekt ägg och rödbetor, knäckebröd och iskall mjölk.

Jag har börjat läsa boken jag lånade i går. Den verkar riktigt bra. Fortsätter med den efter maten. På TV ska jag se "Southland" på trean kl. 22. På ettan kl.21 börjar dom visa en svensk deckare med Kjell Bergqvist. Är en fortsättning på "Graven" som visades för nåt år sen. Denna serie heter "Morden". Jag ser den.

Har nu fått dag på Helenas adress och nytt telefonnummer. Kanske därför ingen svarade när jag ringde. Carro verkar bo på Helenas gamla adress. Kanske inte i samma lägenhet men samma gata och nummer. Då kan jag skicka deras klappar sen. Det är inte billigt att skicka paket, det jag skickade idag vägde 1,5 kilo och kostade 135 kronor i frakt.  Och sen kostade bara kartongen 31 kronor. Man nästan smäller av. Alltså 166 kronor för att skicka paket inom Sverige.

Nu ska jag börja med maten och ni ska ha det så bra. I morgon ska nog ha en vilodag. Hej då!

Hugo

                                                   

Idag har Hugo, mitt barnbarnsbarn namnsdag. Han är åtta år och bor i Helsingborg. Hugo är stolt storebror till Freya som fyller ett år denna månad. Osis att vi inte kan träffas så ofta.

Igår blev det ingen blogg för mig, tiden räckte inte till. For till badet på Ugglan kl. 12 och kl.13 var jag på vaccinationen. Det var 70 före mig i kön men jag var klar vid 14 tiden. Sen fick jag vänta på taxin i 45 minuter. Nästa anhalt var biblioteket där jag lämnade in två böcker och hämtade en. Boken som jag hämtade är "Ett hus av sand och dimma" skriven av Andre Dubus III. Sen var jag på Ica och handlade lite mat. Hem och lagade middag, pannbiff med potatismos och saltgurka.

Sammanfattningsvis kan jag säga att badet var jättehärligt. Skönt för lederna att vara i varmvatten och gymnastisera. Bra att jag äntligen har vaccinerat mig. Om tre veckor ska man göra om det, vet inte hur (ska man beställa tid eller vad). På lappen man fick stod det bara att man ska göra om vaccinationen om tre veckor, men inte hur. Har lite ont i armen men det är en baggis. Matte ska vaccinera sig i dag.

Ska göra en sväng till tvättstugan och kolla, om det var idag kl. 13 som jag ska tvätta. Till lunch blir det inbakad pizza med vitkålssallad. Sen blir det en vilodag kanske lite stickning. Måste börja på nya boken. Jag har ju längtat efter att få läsa den. Tipset om boken fick jag, hör och häpna, från Oprah W. Jag brukar inte se detta program men gjorde det när hon hade uppe denna bok på sin bokklubb. Det var några år sen, men boken har inte varit den lättaste att få tag på. Mitt bibliotek hade den inte, men fick låna den från ett annat bibliotek. Nu har jag den hemma hos mig.

"Desperata husfruar och Brothers & sisters" ska jag se på TV i kväll. Sen blir det läsning för hela slanten. Och sova sen.
Glömde att berätta att Oscars hockeylag, Skellefteå AIK, blev vinnare av cupen dom spelade i helgen, i Lycksele. Fem matcher och fem vinster. Farmor är stolt! 

Ha nu en skön dag så ska jag försöka skriva nytt i morgon. Hej då! 

Ny mörk månad

Bläddrade med TV-kontrollen igår kväll. Fastnade i "Dansbandskampen" en stund men skyndade mig därifrån snabbt. I juryn satt Tomas Deutgen. Tala om sur människa. Vill man vara på bra humör en lördagkväll ska man då inte se detta program. Denna sura Tomas har jobbat på Radio Norrbotten förut. Skönt när han slutade. Allt skulle bara vara som han tyckte om. Vad andra tyckte sket han i. Alltså fortsatte jag med min bläddrig. Hamnade på Animal Planet. Sen såg jag på nian, två deckarserier.

Skulle tvätta i dag men tyckte att jag hade för lite tvätt. Ska ner i källaren och kolla tvättider sen. Det blev bara kräm och mjölk till lunch idag. Man behöver inte äta så mycket när man inte gör nånting. Till middag gör jag biffar med persiljesmör.

Stickningen fortsätter men det gör ingenting när man ser botten på alltihopa. Har en sträng dag i morgon. Börjar på badet och slutar på biblioteket. Eller kanske på affären. Har varnat Matte att det inte blir nån lunch i morgon.

Oscar spelar hockeycup i Lycksele i helgen. Vet att hans lag har kommit till semifinal som spelas mot Modo. Sen vet jag inte mer än.

I vintras klagade jag över att gatan här är så mörk. Huset mitt över gatan är svart. Ett fönster med en fönsterlampa som lyser. Annars bäcksvart. Men i slutet av denna månad sätter kommunen upp julbelysningen. Då blir det lite ljusare. Man kan tro att det bor döingar i huset. Passade bra igår kväll.

Nu ska jag vila en stund innan middag. Upp med mungiporna go vänner så hörs vi. Kram från mig.

RSS 2.0