TV-kväll blir det

I dag är det den sista augusti, usch vad tråkigt att sommaren går mot sitt slut. Vid tolvtiden i går skjutsade Matte mig till Korsträsk där vi blev bjudna på kycklinggryta med ris. Jättegott var det! Innan dess hade jag röstat på svensktoppen för sista gången. Hemkommen från Korsträsk såg jag finnkampen på TV. Sverige vann då både kvinnor och män samt flickor och pojkar. Kul att se Christian Olsson igen även om han inte gjorde några bautahopp. Vann gjorde han i alla fall.

Sen var det sista gången för Hedebyborna. Till middag gjorde jag två smörgåsar och kaffe, en nektarin till efterrätt. Kvällen fortsatte med "The mentalist" och efter det löste jag korsord och lyssnade på radion.

I dag på morgonen var det varmt och soligt på balkongen. Åt frukost och duschade. Till lunch blev det bara kräm och mjölk med mackor. "Hem till gården" började om efter sommaruppehållet. Så nu är man fast i det igen.
Var ute en stund och träffade Anki och vi var bl a på Röda Korset. Jag köpte en fotoram.

Till middag blir det gryta på skinkstek med potatis. Och till kvällen Ser jag "Himmelblå" på fyran samt på femman "CSI NY". Fortsätter sen se Henrik Dorsin del 2, Seinfeld och CSI på femman. En riktig TV kväll alltså. Nu ska jag börka med maten och sen ska jag försöka vila en stund innnan TV. Vi höres !

Grattis Vivi

                                                   
                                                  GRATTIS VIVI!!!!!!!!!!!!!!!
                                             

Grattis Vivi på din födelsedag! Hoppas du får många kramar. Här får du då en från mig! Jag har just ätit frukost och ska snart slänga mig in i duschen. Vid lunchtid ska Matte skjutsa mig till Korsträsk där jag ska hälsa på Jocke och hans familj. Jocke och Oscar är hemma i helgen och far väl tillbaka till Skellefteå i kväll. Så det är bäst att passa på om man vill se dom.

Såg den där filmen i går kväll "Den bästa av mödrar", en riktig snyfthistoria. Jag är så känslig när det gäller barn som lider. Dom behöver inte bli slagna, dom kan ju lida själsligt. Jag har faktiskt sett denna film förut men jag såg den ändå. 

Jag har inga planer för denna dag  mer än att jag ska vara i Korsträsk på eftermiddagen. Min sista dag att rösta på svensktoppen är det också. Får väl göra det när jag kommer hem. Får se om det blir nån titt på finnkampen. Vill gärna se Christian Olsson bl. a.

Ska nu ställa fram nåt att äta till Matte, typ kräm och mjölk och smörgåsar. Och efter duschen måste jag klä mig så att jag är klar när det bär i väg. Matte jobbar ju så han har inte tid att vänta.
Jag har ett tips till er som läser detta "Lyssna på P4 på söndagmorgnar, Mannheimer & Tengby". Jag tycker det är så bra och vardagligt. Kul också.

Vi hörs i morgon igen. Hoppas vi får njuta av sommaren ännu en tid. Hej  då!

Bläh för ICA

Det blev inget bloggande för mig i går. När jag kom från Krokträsk var jag alldeles slut. Ingen vila igår och så är man inte van vid stora folksamlingar. Ja stora var väl för mycket sagt, det var drygt trettio personer som åt surströmming. Oj vad gott det var. Jag åt av filéerna för att slippa rensa, och dom var så fasta och fina. Till efterrätt var det äppelkaka med vaniljsås och kaffe. Allt var så prima och jag var så nöjd. Trevligt folk var det också så det kan man göra om.

Nu vill jag bara säga att jag är missbelåten med ICA:s gröna sortiment, här i byn. Flera gånger har jag köpt vindruvor i korg där och fått så dåliga druvor att man får slänga över hälften. Och det är inte det ända man fått slänga. Kan bara berömma potatisen och löken. Så för min del skiter jag i att köpa frukt och grönt på ICA. Detsamma med bröd för det är alltid gammalt. På nittitalet hade dom så fina grönsaker att det var en fröjd att handla där. Vad har hänt?

Pratade med Alec i går också, han berättade att han cyklar så mycket nu och så kör han motorcykel. Han är så rolig att prata med. Aldrig sur utan glad och pigg.

Hade en ny Året Runt med nya korsord i går kväll. Satt med dom framför TV:n, såg fyrans "Tyst vittne". Tycker den serien är bra. Jag kan säga att jag sov som en stock när jag la mig.

Idag har jag ätit frukost och suttit vid facebook en stund. Ska lösa melodikrysset snart . Matte kommer inte på lunch idag så jag äter rester. Kl. 14 ska jag vara på fotvården få se om jag går dit eller tar färdtjänst. Just nu regnar det som sjutton så jag ser hur det blir. Jag gör en paus nu och fortsätter skriva i kväll.

Pausen är nu slut. Det duggade lite lätt när jag gick till fotvården. Efter det att jag var klar där gick jag till Konsum för att köpa helgfrukt. Fick tag på fina druvor och en bit vattenmelon. Sen gick jag hem i duggregnet. Just när jag kom hem slutade det regna. Jag gjorde chili till middag och Matte kom och åt. Har slagit på TV:n för att se finnkampen. Kl.21.30 på ettan ser jag en svensk/finsk film som heter "Den bästa av mödrar". Verkar vara i mitt tycke bra. I morgon ska jag skriva mer nu måste jag se på de svenske. Ha en bra lördag! Hej då!

Guldspruta i dag

"So you think you can dance" går mot slutet. Då åkte min vinstfavorit ut, Ade Obayomi, 20 år, en fantastisk dansare. Nästa vecka är det final och det är så spännande att se vem som vinner. Såg det programmet i går kväll samt Seinfeldt. I Senifeldt är dom inte riktigt kloka men roliga. Jag kan skratta mig fördärvad. Det är ju inte tokigt att lägga sig med ett leende på läpparna. Eller hur?

Barbro kom och gav mig sprutan på morgonen. Sen har jag tvättat idag också. Skönt med moderniteter när man ska tvätta. Till lunch i dag blev det inlagd sill, ägg, potatis och limpmackor. Matte gillar inlagd sill. Det har han gjort sen han gick med blöjor. När han var liten var inlagd sill på limpa det ända som han åt av julbordet. Sen utökade han det med Janssons frestelse, ägg och prinskorv. Nu äter han det mesta av julbordet.
Till middag blir det korv och tomater i ugn med potatismos. Så gör jag en sallad till för att det är nyttigt.

Har läst ut boken "Den mörka ängeln"på eftermiddagen. En lättläst bok var det. Så nu kan jag börja på "Den döende dandyn".  Det är ju samma författare och handlar om samma personer. Får se vad jag hittar för program på TV i kväll. Har inte kollat vad som visas. Håller på att göra en handlingslista för helgen. Så jag kan handla i morgon innan jag far och äter surströmming i morgon. Ska nu sätta på ugnen så jag kan börja med middagen.

Vädret är skönt fast det har blivit mörkt på kvällarna nu. Men det är ju mysigt det också. Man sover bättre tror jag.  Vi får se om jag har nåt att skriva i morgon. I alla fall ska ni ha det så bra till dess!

Böcker med ond bråd död......

Onsdag och halva veckan har gått . Varmt och skönt ute, tala om vilken kanonsommar vi fick och än är den kvar. Åt ärtsoppa till lunch och sen bar det i väg ut.
Först biblioteket och lämna igen mina lånade böcker och hämta två reserverade. Det är Åsa Larssons "Till dess din vrede upphör" och Mari Jungstedts "Den döende dandyn". Bra att ha böcker att läsa. Deckare ska det vara, helst.
Sen gick jag till Konsum och handlade lite. Köpte körsbär (från USA) till en kostnad av 44 kronor (149 kr/kg). Finns det inga körsbär i Sverige längre? Ja herre gud vart är vi på väg.

Satte mig utanför affären och pratade med Birgit. Lill-Börje vandrade förbi och han berättade att han hade sålt huset i Vistträsk och han har flyttat till Arjeplog. Han har ju sonen där så jag förstår att han ville vara närmare honom. Och kan man så gör man ju det som han gjorde. Han har ju bara ett barn.

När jag kom hem så gjorde jag klart för middagen (pannkaka) och när Matte kom så åt vi. I går såg jag filmen (den svenska). Var nog mer en ungdomsfilm. Pernilla ringde och vi pratade en stund. Sen såg jag dansarna. Det är ju bara tre par kvar och i kväll får man se vilka två som åker ut och vilka som blir i finalen. Spännande!
Kanske ser jag Miss Marple i kväll och sen dansarna. Seinfeldt om jag inte somnar i kväll. (Jag gjorde det i går). CSI är ju så bra så det vill jag inte missa. Hoppas vädret håller i sig så jag kan tillbringa mer tid ute. Ha det så bra så hörs vi!

Härligt väder

Härligt väder i dag. Man verkligen myser. Barbro kom och tog prover för sprutan så nu är det gjort för denna månad. Denna dag kom att gå i lathetens tecken. Finns det nåt som heter latets år, som typ råttans år. Jag skojar bara. Till lunch kom Matte med palt som han hade köpt på Centrum. Efter disken så jag mig och läste, det är världens skönaste.
Ska inte göra så invecklad mat till middag. Steka ett par ägg och göra pytt i panna. Sen beror det på vad man ska göra i kväll, sticka eller se på TV, kanske lösa korsord. Ska i alla fall se dansarna på femman. Matte tipsade mig om en film på femman kl 20. Den heter "Linas kvällsbok" och är ett svenskt drama. Kanske man ser den.

Dom ringde från reumatikerföreningen i dag och jag anmälde mig till surströmmingspartajet på fredag eftermiddag i Krokträsk. Jag skulle få åka med ordföranden. Det var ju ett tag sen man åt surströmming så det ska bli gott. Min mamma tyckte om surströmming trots att hon var söderböna. Hon brukade bli bortbjuden till bekanta att äta hos dom. Pappa skojade och sa att hon skulle vara tvungen gå fyra gånger runt kvarteret och borsta tänderna fem gånger innan hon kröp ner i sängen till honom. Jag kollade aldrig om hon gjorde det.
 
I går skulle min bror Björn fyllt 75  år men han har varit borta i flera år. Finns ofta i mina tankar.

Det är fortfarande tjat om vaccinera sig eller inte på radion. Det jag drar mig för angående vaccinationerna är ju folksamlingen som blir när den ska utföras. Jag har ju varit och gjort annan vaccination och har tänkt på att där är väl chansen stor att bli smittad. Jag är inte rädd för sprutan men smittan. Jag skulle väl dö om jag blev smittad. Tur att jag inte är rädd för döden. Fast det skulle ju vara onödigt.

Det är väl tid att börja med maten nu. Ska ringa till Alec och höra om han har tid att prata med mig. Vill höra hur han hade det hos farmor. Höres kanske i morgon, hej då!

Slut på sommarlovet

Måndag, en ny vecka. Skolbarnen börjar skolan idag. Vädret verkar bra, solen tittar fram men det är några moln på himmelen. Efter frukost gjorde jag en bärkräm (hallon och blåbär). Det var till lunchen. Satte mig den vid datorn och läste PT. Sen kom Matte och vi åt lunch.
När Matte hade farit igen la jag mig och läste ut boken, Björn Hellbergs, "Tacksägelsen". Sen gick jag ut.

Gick till Röda Korset för att kolla vad dom hade till försäljning. Det var så mycket folk att jag drog till Konsum i stället. Köpte en pocket, Mari Jungstedts "Den mörka ängeln (?)". Köpte också en glass och lite annat. Träffade Birgit utanför och vi satt och pratade en stund. Sen var det bara att gå hem och börja med maten, korv stroganoff och ris. Efter disken la jag mig och vilade en stund.

I går såg jag en film på TV  4 film. Ett engelskt drama "Mansfield Park". Handlingen utspelas i början på 1800-talet.  I mitt tycke en sevärd film. I kväll ska jag se" Himmelsblå" på ettan kl.20. Sen blir det väl detsamma som alltid, Sienfeldt och CSI. Om jag inte hittar nåt annat att titta på.

I morgon bitti kommer dom och tar prover för sprutan. Dom är då så snälla som kommer hit, för nu har jag ont överallt. Det är nog mycket blåstens fel också. Vi går ju mot blåsiga tider tyvärr. Nu är det slutbloggat för denna dag. Jag skriver mer i morgon. Ha det!

Grattis Norge för guldspjutet

Har för mig att dom sa på radion att vi skulle få fint väder i helgen. Jag måste hört fel, varmt har det varit men lite småregnigt då och då. I morse till frukost lyssnade jag på Mannheimer & Tengby. Sen vart det duschen och kl. 11 svensktoppen och den röstningen.
Efter lunchen gick jag ut en stund. Handlade lite, bl a en Cornetto Classic. Kom hem vid tretiden och då la jag mig en timme och vilade. Sen var det tid för matlagning. Stekte kotletter. Såg sen Hedebyborna på TV.

Nu är ju VM slut. Norge fick guld i spjut. Det var säkert kul för dom. Vi fick inga medaljer men det var ju inte väntat heller. I kväll ska jag se på TV en stund. Har inte bestämt än vad jag ska se, så det får bli en överraskning.

Rötmånaden är slut nu och i går började ramadan. Vi har ju några muslimer här, så dom ska fasta under ljusa tider på dagen, en månad framåt.  I morgon är det en ny vecka. Det är sprutvecka för mig och det känns. Jag tycker att veckorna går så fort. Tyckte det inte var länge sen jag fick en spruta. Men det var ju den trettionde juli, så det var ju nästan en månad sen.

Ha det så bra så hör jag av mig i morgon!

Lata jag

Det blev ingen blogg i går. Tiden räckte inte till. Det var friidrotten som tog för mycket tid. Men idag blir det. Steg upp ganska tidigt och gjorde kaffe. Till kaffet gjorde jag en baguette med kokt skinka. Satte mig sen vid datorn och läste Piteå Tidningen. Sen gjorde jag en chokladkaka innan jag löste melodikrysset. Det var ju lätt i dag. Skalade potatis och tog fram torsk som jag skulle göra typ fiskpinnar av. Jag gillar fiskpinnar men inte såna som man köper färdiga på affären. Dom innehåller ju bara skorpsmulor och ingen fisk. Till fiskpinnarna gjorde jag en sallad med en tusen-ö-dressing. Efter maten var det meningen att jag skulle ut en stund. Skulle bara vila innan. La mig och läste och naturligtvis somnade jag. Så gick den eftermiddagen. Men vem bryr sig?

Till middag i dag ska vi äta pizza. Det var ganska länge sedan vi gjorde det. I kväll blir det TV med mer friidrott, kanske en film också. Har ju en ny Året Runt med korsord som sällskap. Blev ju ingen medalj för Linus Törnblad i går men en hedrande femte plats. Få se hur det går på stavhoppet i kväll. Jag väntar väl ingen medalj. Det är kul att se ändå. I morgon är en ny dag med mycket att göra. Bl a rösta på svensktoppen. Vi hörs då. Hej då!

Vaccinera eller inte

Nu är jag döless på allt prat om svininfluensan. Vaccianation eller inte. Själv hör jag till riskfolkhet med min lungsjukdom så jag måste vaccinera mig. När jag nu hör gamla människor som inte ska vaccinera sig för dom tror inte på det, så kan dom väl skita i det då. Får dom sen sjukdomen smittar dom ner sina nära och kära. Vill säga sina barn och barnbarn. Och dom kanske inte vill bli sjuka och har dom inte nog med motståndskraft ligger dom dåligt till. Hoppas dom som smittat ner dom dör före så dom slipper ha dåligt samvete. Förstår dom som är allergiska mot ägg, inte vaccinerar sig men andra borde väl göra det tycker jag. Tänk om det funnits vaccination mot digerdöden när den härjade. Men dessa bångstyriga tjurskallar hade väl inte vaccinerat sig ändå.

Surströmmingspremiär är det i dag. Jag har inte ätit surströmming på ett par år, har inte haft nåt sällskap till det. Det är ju inget man sitter ensam och äter. Nej, man ska vara ett roligt gäng som äter dessa strömmingar, mandelpotatis, lök, tunnbröd och en bordsdricka (smakar som must). Nu är jag bjuden till reumatikerföreningen på surströmming (75 kr) men innan maten ska man åka buss till Luleå och dricka kaffe med landshövdingens fru och shoppa i stan. Jag har lite svårt att ta mig upp och ner på en buss så jag avstår detta. Sen har jag väl inte råd att shoppa nåt. Bättre då att vara hemma, billigast också.

Var ju meningen att jag skulle gå till apoteket på eftermiddagen. Men jag var så trött efter lunchen att jag var tvungen att lägga mig. Somnade så gott och sov som en stock i två timmar . Då hinner jag inte till apoteket i dag utan jag får göra det i morgon. Får göra det efter  att jag har tvättat klart i morgon. Blir ingen sömn efter lunchen då.

Har inte sett just nån friidrott idag, men det blir snart. Ska skala potatis nu till middagen. Det blir köttfärs med lök samt kokt potatis. Ha det så bra ni som läser detta så höres vi sen

Inga köksklockor

För att gå vidare med idrotten så gick Linus Törnblad lätt till final i höjdhopp. Däremot får vi inte se Johan Wissman i semifinalen, 400 m.  Han har fått halsfluss. Vi har två killar i 10 kampen. Dom sköter sig bra en så länge. Nog om det nu.

Har varit och handlat litegrann. Herre je, man behöver bara öppna börsen så går det en tusenlapp. Bäst att hålla sig inne. Skulle köpa en köksklocka, min har ju slutat fungera, men det fanns bara väckarklockor. Jag blir knasig utan klocka i köket. Måste be nån som är till stan att köpa en.

Vädret är soligt men lite blåsigt. Det var i alla fall skönt ute. Har stickat ganska mycket på den nya halsduken. Köpte också lovikkagarn till vantar.

Sista delen på Foyle´s war såg jag igår. Vet inte vad jag ser i kväll, kanske Miss Marple. Skit detsamma vad det blir, håller mig till friidrotten än så länge. Nu ska jag slöa en stund. Jag hör av mig i morgon. Hej då!

Håller tummarna för Johan Wissman

Friidrotten fortsätter, Emma Green enkelt till final i höjdhopp, tre hopp och ingen rivning. Johan Wissman, min favorit, vidare på 400 m. Tyvärr kom Musse sist i finalen 3000 m hinder. Inte så underligt med skador och förkylning innan VM. Bra gjort i alla fall att komma till final.
                                                          
P g a att Johan varit skadad hela säsongen så har han inte så stor chans att komma till final. Håller i alla fall tummarna för honom. Han är ju europamästare.

Vad har jag gjort i dag? Inte så mycket, stickat och sett på TV (friidrott). Har börjat på en ny halsduk, och det blir i restgarner denna gång. Matte kom med palt till lunch och till middag  stekte jag bacon, lök, paprika och slog på mellangrädde. Severade det till makaroner och sallad. Efter middagen kom Susanne och vi fikade och spelade skipboo.

Snart ska jag se "Foyle´s war" på ettan och efter det slutet på dansarna.. Sen blir det som vanligt Seinfeldt och CSI. Sen sängen. Har förstått att Jocke kommit hem från Norge. Hoppas få se han innan han far till Skellefteå. Nu ska jag sluta svamla och ni får höra av mig i morgon. Hej då!

100 m på 9,58

Idag vill jag bara meddela att det blåser som bara den och det gör inte gott i mina leder. Även min nacke håller på att säga upp sig.  Svininfluensan uppe på detta skulle vara droppen. Nu har dom lovat vackert väder till helgen, med värme som plåster på såren.

I alla fall har jag dammsugit och vaskat på förmiddagen. Måste göras trots värk och elände. Dammning blir i morgon. Att damma är det värsta att göra tycker jag. Till lunch åt vi upp bruna bönorna som var kvar, samt korv. Så här före pensionsutbetalningen gäller det att snåla med matkassan. På onsdag smäller det, då är jag kung på konsum.

Idag verkar det inte vara nån friidrott från Berlin på TV. Börjar inte förrän vid femtiden. Såg i går när Bolt slog nytt världsrekord  på 100 meter. Tänk att kunna springa 100 meter på 9,58 sekunder. Strongt!  Han verkar vara en rolig och glad typ. När man betänker att jag med rullatorn måste ha flera minuter att förflytta mig samma sträcka. Inte så att jag är missunsam direkt, men kanske avundsjuk!

Mina garderober skulle behöva en genomgång. Det är mycket där som ska i källaren och det måste jag göra innan hösten. Har man bara två garderober och ett linneskåp så kan man inte samla på sig allt där. Men först måste jag röja i förrådet så det blir mer ordning innan jag kommer med mer grejor. Då blir det att lasta rullatorn full och ta hissen till källaren. Hade tänkt att ta hjälp av Isabel men hon har väl nog mycket att göra och så vet man ju inte när hon kan komma nästa gång. Och när hon kommer behöver jag bli klippt i första hand. Jag är så långhårig nu och det är inte snyggt.

Till middag steker jag några hamburgare och gör pommes frites i ugnen samt en grönsallad. På TV i kväll  blir det friidrott. Ettan har ju flyttat fram sina ordinarie program för VM. Det gör ingenting man stickar så bra till TV, så halsduken börjar vara färdig snart. Den är lång kan jag säga. Sen är det nog tid för sängen. I morgon hörs vi nog igen så till dess, hej då!

VM i friidrott

Ja igår blev det ingen blogg från mig. Jag var så upptagen med friidrotten hela dagen och sen var jag ute en stund när det var paus. Matte åt ingen middag här igår för han var bjuden på kräftskiva. Så jag åt middag med TV:n  och det gick bra det också. TV var inte nån hit i går kväll. Såg "Spårlöst försvunnen" på trean kl. 20 och sen löste jag korsord med TV:n som sällskap i bakgrunden.

Idag ska jag ju rösta på svensktoppen så jag sätter inte på friidrotten förrän jag gjort det. Det blir bara kräm och mjölk till lunch. Vädret är bara bra idag. Men nog märks det att hösten är i antågande, åtminstone på att det har blivit mörkare  på nätterna. Jag ser inte fram emot vintern. Alla dessa kläder man måste ha när man går ut och att det blir mindre utetid. Men tiden går ju fort. Måste nu sätta fart på julklappsstickningen. Det blir nog sista gången jag ger julklappar. Man ska ju ge av glädje och jag har svårt att känna den glädjen nu. P g a olika saker. Får se hur det blir i framtiden om det nu är nån framtid.

Idag har "Mannheimer & Tengby" på P4 startad om efter sommarlovet. Jag tycker att det är ett bra program att starta söndagsmorgnarna med. Dom är ganska roliga att lyssna på. Radion är ett fantastiskt  media för ensamstående. Man behöver inte känna sig ensam. Vill man säga något så kan man meila till dom. T ex sina synpunkter på saker och ting.

Idag blir det nog mycket idrott för mig. Bryter för att se Hedebyborna på ettan 18,15. Sen idrott igen. Kanske det blir nåt annat program också när jag har kollat vad som bjuds. Hela veckan blir nog upptagen med VM. Jag njuter!!!!

Hoppas ni förstår min passion. Ha det så bra så hörs jag av!

Bruna bönor

Härligt väder idag. Soligt och grant. Men jag har tillbringat förmiddagen i tvättstugan. Efter lunchen satte jag igång att koka bruna bönor som jag haft i blöt under natten. Vilken tid det tog då. Birgit och jag drack kaffe på min balkong under tiden dom kokade. Nu blev det för sent att gå ut. Jag är ju inte så snabb i svängarna. Få se om jag går ut efter middagen. Skulle behöva vila en stund också. Känns så trött nu.

Såg filmen på 4 film igår kväll. Den var så snyftig som jag ville ha igår. Såg sen Seinfeldt och CSI Vegas.Till kvällen har jag inget förslag på TV program. Verkar vara bara skit. I morgon börjar VM i friidrott. Då blir det mycket tittande för mig. Skulle faktiskt behöva städa också, men skjuter på det nu. Eller jag får se hur det blir. Tar nog en tupplur nu. Behöbver ju bara smaksätta bönorna och steka korv till middagen. Vi får höras igen i morgon. Hej då!

Huset där jag bor

                                                                 

Huset jag bor i är byggt i slutet på 90-talet. Det innehåller mest små lägenheter den minsta på 38 kvadrat och den största på 70 kvadrat. På bottenvåningen finns det förutom lägenheter en skoaffär och ett solarium. Längst ner är det ett parkeringsgarage. Huset är i fyra våningar + en våning källare och en våning garage. Jag bor i lägenheten som har balkongen i mitten högst upp som ni ser på bilden. Det bor inga barnfamiljer i detta hus. Bara äldre människor och unga. Det beror nog på att det mest är små lägenheter. En del har bott här sen huset byggdes, själv har jag bott här nästan tre år. Min lägenhet är 42 kvadrat och har ett litet sovrum samt ett allrum med köksdel. Ett stort duschrum samt en liten hall. Det finns hiss i huset och en fin tvättstuga och ett källarförråd. Jag trivs jättebra i boendet och det är centralt och nära till affärer, bibliotek osv.

I dag har det varit en fin solig dag. Var ute en stund och satt i solen innan jag handlade. När jag kom hem gjorde jag pannbiff och potatismos. På TV 4 film i kväll ä'r det en film som heter " Där havet slutar". Få se om jag ser den eller nåt annat. Det blev ingen pling till Isabel i går kväll. Kanske i kväll om jag kommer ihåg. Nu ska jag vila en stund. Höres i morgon!


Livet är skönt

Ja då har den här dagen gått också. Började dagen med frukost på balkongen. Såg att det hade kommit en regnskur i natt så jag var tvungen att torka stolarna och bordet. Gjorde sen en mjuk chokladkaka (bjudkaka) samt vispade ihop en våffelsmet som skulle vara till lunch. Efter lunchen la jag mig och vilade en stund med en bok. Det blev inte så mycket läsa för ögonen ville bara sova. Så blev det och efter det satte jag mig vi datorn och kollade på HM. Beställde en vinterväska och en ny plånbok. Det slank ner två julklappar också.

Ni sitter jag här efter middagsdisken. Ska skriva detta innan jag bestämmer vad jag ska se på TV. Blir det " Miss Marple" före Dansarna. I alla fall blir det reprisen av "Himmelsblå" som jag inte fick se i måndags då åskan slog sönder antennen. Den börjar inte förrän 23.40 på ettan. Och efter det blir det väl sängen förstås. Vädret har varit växlande idag. Det har varit ett par regnskurar men där emellan sol. Lagom varmt i mitt tycke. Ska ta en promenad i morgon åtminstone till affären. Har försökt ringa till Isabel idag men hon jobbar väl. Kanske jag kommer ihåg det i kväll, men jag brukar inte göra det när jag blir trött. Och jag vill inte ringa så sent eftersom jag vet att hon är kvällstrött och lägger sig tidigt. Jag vill väl inget särskilt är bara pratsjuk.
 
Lägger mig nu en stund och läser igen innan TV börjar. Hoppas ni har det lika skönt som jag och så hörs vi i morgon.

Luften är klar efter regnet

Jag berättade om vad jag skulle se på TV i går. Tji vart det. Hela huset vart utan TV p g a åskan. Nu har Radiohuset varit och fixat antennen. Jag antar att det var den som gick sönder. Så det blev en stilla kväll med radion och en tråkig bok. Matte kom hit och såg om han kunde göra nåt åt TV:n men det var innan vi visste att hela huset var utan bild. Det kom en riktig åskskur senare på kvällen och jag tror att det regnade senare också. Nu regnar det inte men är inte så där helsoligt heller. Skönt att det kom regn ändå. Man kan säga att det var behövligt.

Nu ska jag ut och handla lite. Vi har ätit lunch, spagetti och köttfärssås. Så gick jag ut till affären och handlade det jag behövde. Satte mig utanför och åt en cornetto classic. Anki kom från jobbet och vi gick till torget och satte oss där och pratade en stund. Det är så skönt att sitta där vid vattendammen. Sen skildes vi åt och jag gick hem och utanför mitt hus satt det några grannar. Jag satte mig där en stund och pratade med dom innan jag gick in.  Gjorde hamburgare till middag. När jag var klar med dom började det storregna så när Matte kom var han jätteblöt. Det regnade bara en liten stund, men det regnade ordentligt.  Efter mat och disk la jag mig en stund och vilade.

Få se om det blir nån TV i kväll. Det är ju "Foyle´s war" på ettan och "So you think you can dance´" på femman. Vill inte missa detta. Sen blir det väl "Seinfeldt" och "CSI" till avslutning. På nyheterna ska vi väl matas med prinsessan Madeleines förlovning. Stackars dessa människor som inte får vara ifred. Eller tycker dom om det? Man vet ju inte. Jag har aldrig förstått mig på, att det finns folk som tycker att detta är intressant. Men så är det i bland.

Nu ska jag stänga av datorn så den inte står och tar ström i onödan. Vi får höras mer i morgon. Ha det så bra govänner!

Äntligen en regnskur

Idag kom det en riktig regnskur i 20-25 minuter. Åskan mullrade lite och det blev betydligt svalare. Nu skiner solen igen men det är uthärdligt, lätt att andas. Passade på att städa på balkongen vilket kändes välbehövligt.

Har inte gjort nåt särskilt idag mer än att laga mat och diska. Och städat balkongen som jag nämnde. Till lunch gjorde jag en fläskpannkaka och till middag blev det korvgryta. Lättgjort och lättuggat. I morgon måste jag nog på affären och handla lite.

Det enda jag såg på TV i går kväll var ett program på 24:an  "Där ingen kunde tro att någon kunde bo".  En dokumentär om ett par svenska konstnärer som hade bott i väglöst land innanför norska gränsen. Det var i Nordnorge och dom hade bott där i 40 år. Nu var karln över åttio och kvinnan något yngre. Dom hade gift sig på äldre dar för ifall att nån av dom skulle gå bort så blev inte den som är kvar arvlös. Klokt tänkt när man vet hur det gick för Stieg Larssons sambo, när han dog. Det var i alla fall en intressant dokumentär.

I kväll börjar jag med "Himmelsblå" på ettan sen kl.21 blir det CSI NY på femman, avslutar med med Seinfeldt och eventuellt CSI Las Vegas.

Hörde på nyheterna om han som vann 20 miljoner och dog. Säkert är det nåt som skulle kunna hända mig. Men jag skulle ändå chansa. Måste komma ihåg att köpa en triss. Nu ska jag ringa till Alec och höra vad han gör. Vi hörs i morgon!  

Svensktoppen nästa

Filmen jag såg i går kväll "Hotel Rwanda" berörde mig mycket. Det var en sann historia från inbördeskriget i Rwanda. Önskar att alla hade sett den. Helst dom missunsamma människor som är så rädda att dela med sig av det här landet som heter Sverige. Det ända vi ser av de människor som kommer hit, är de dåliga sidor som visas upp. Aldrig behovet av att få leva i fred och frihet. Jag ser nästan varje dag människor (nästan jämt äldre) som är så missunna att dom ej kan dela med sig av detta land. Plats finns ju eftersom vi inte förökar oss som vi skulle behöva. Om vi då här i Norrbotten ska vara restruktiva, så ska väl jag också flytta härifrån. Jag är också invandrare, född i Uppsala så jag har inte heller nån rätt att vara här. Hit kommer Somalier och folk från Eritrea. Båda krigshärjade länder. En del kommer från mellanöstern. Förut kom folk från forna Jugoslavien. Ingen kommer hit för att det är roligt. Tänk på hur dom får vända ut och in på sina liv för att få uppehållstillstånd. Skulle vi orka med det. Knappast! Och i alla fall inte för att komma nånstans dit man inte är välkommen. Jag blir så ledsen när jag ser dessa vassa blickar som utdelas av folk jag känner. Oftast är det folk som knappt lämnat byn och ännu mindre varit utomlands. Nog om det nu!

I dag ska jag rösta på svensktoppen. Ska bli kul. Det blir i dag och fyra veckor framåt. Verkar inte vara så svårt.  Vädret är oförändrat, alltså bara sol och framför allt värme. Har nyss duschat men skulle vilja duscha igen. Och ändå är min lägenhet sval, har bara sol tidiga mornar. Det är som om man inte ids göra nånting i värmen. Visst är det skönt med sol och värme, helst för alla barn som badar och blöter. Men för mig är det bra nu, jag vill att det ska regna.

Till lunch blir det bara hamburgare. Skulle vilja äta kräm och mjölk, men jag har inte det hemma. Till middag blir det bogfläsk med grönsaksris. Kl. 18.15 ska jag se Hedebyborna. Jag vet att det är en repris men jag såg det inte då.  Sen får dagen bli som det faller sig.
Kom ihåg att släppa in din nästa i ditt hjärta. Alla människor är lika så var lite human. Hej då!

Botten är nådd

Så var det då lördag igen. Fredag kväll och TV är Clintans kväll men filmen som var, har jag sett flera gånger så jag skippade den. Morse hade jag också sett men till slut såg jag en film på fyran som heter "Cold Blod". Den var sevärd men inte mera.
Lördagens tecken går i värmens tid, alltså 30 grader i skuggan. Jag är så less på att aldrig få nåt regn. Snälla, snälla lite vatten bara. Man vill ju inte ens äta, tur att man kan dricka vatten. Slut gnällt för i dag.

Jag har läst lite i dag. Beslutade mig för att hålla mig inomhus. I kväll visar tvåan ett amerikanskt drama som heter "Hotel Rwanda" med Don Cheadle. Har hört att den ska vara bra så jag provar den kl. 21.05. Nästa helg börjar VM i friidrott då blir det mycket sånt. Eftersom det är i Berlin så blir det ju på våra tider. Alltså inget på nätterna och det är ju bra.

Jag skulle gärna träffa nåt av mina barnbarn. Hela sommaren har snart gått och dom har hållit sig undan. Inte ens ett kort eller ett telefonsamtal kan dom kosta på sig.  Har försökt ringa men det är svårt att komma fram. Eller så svarar ingen. Oscar och Tova är i Skellefteå, tror jag. Alec har jag inte sett sen dagen före midsommarafton. Hans mamma jobbar jämt. Dom har jag pratat i telefon med i alla fall. Mina äldsta barnbarn vet jag inte vad dom gör. Dom har väl så mycket att göra så dom har väl glömt mig. Själv kan jag ju inte resa till dom. Jag är för fattig. Och varför skulle dom vilja ha främmande av mig. Hade jag haft mer pengar skulle jag nog haft mer umgänge med dom. Hade jag inte haft en son som heter Mattias skulle jag vara helt ensam. Ska köpa en triss och hoppas jag vinner en större summa, då ska jag slösa dessa pengar på Matte. Det är han värd. Nu säger nån, klart att han går dit, han får ju mat där. Men han betalar för maten. Så det så.
Nu har jag gnällt över det också. Men det känns inte så roligt  när man ser bekantas barn och barnbarn hälsa på dom. Då undrar man vad man gjort för fel. Skit detsamma.

Nu ska jag börja med middagsmaten. Ostgrillare och pommes frites och tomatsallad. Smaklig måltid hör ni så hörs vi i morgon. Hej då! 

Äggsmet på rymmen

Man ska ju inte klaga heter det, men nu vill jag klaga på värmen innan jag smäller av. Nu har jag klagat!

Vad har jag gjort i dag då. Hm!   Började morgonen med att koka några ägg till lunchen. Matte skulle äta risgröt och jag kräm, äggen skulle vara till smörgåspålägg. Gott med kaviar på. Sen skulle jag göra en mjuk chokladkaka. Satte 3 ägg i vispskålen och satte dit socker, började vispa. När jag vispat en stund fäller jag ner skålen så att äggsmeten rinner ut på bänken och vidare ner på golvet. Vad gör man mer än att svära en stund. Det var till att börja torka äggsmet. Visste inte att det var så mycket när man ska torka upp skiten. Sen var det att börja om igen. Och nu gick det bra att göra färdig kakan. Sen kom Matte och vi åt lunch.

Dags att duscha. Jag njöt i duschen och sen klädde jag mig och gick ut. Träffade Anki J utanför affären och vi satt där och pratade över en timme. Gick sen in och handlade lite potatis och bröd. En glass slank ner också. När jag kom hem var det dags att börja med maten. Jag åt fisk med potatis och löksås som var kvar sen förut. Matte fick spagetti och kött.  Sen var det tid att diska. 

Snart ska jag vila en stund innan TV börjar. Vet inte vad jag ska se i kväll. Har ingen koll på det. Det ger sig väl. Vi får höras i morgon så ska jag berätta vad det blev. Hej då!

Oj så varmt

Nu idag så tror jag att jag rinner bort. Kvavare än kvavt. Skulle vilja vara vid en sjö och blaska. Tyvärr går ju inte det för sig. Bor inte långt från Piteälv men vill ju inte vara där själv. Har i alla fall varit ut en sväng. Skulle ju ut efter middagen i går men då fick jag främmande, Susanne kom och vi fikade och spelade skipboo. Och sen var det ju ingen ide att gå ut. Såg dansarna och Seinfeldt plus CSI. 

Gjorde varma mackor till lunch och innan dess hade jag tvättat två maskiner. Hann vila en stund innan jag gick ut. Det var inte så mycket folk i rörelse, det är väl för varmt. Folk är väl och badar.
Till middag tror jag att jag steker snitzel och kokar potatis, lite sallad, majonäs och citron till så blir det bra. Om jag ska vara ärlig så vill jag inte laga mat i denna värme. Men jag måste ju tänka på Matte som behöver äta på bestämda tider. Nu tror jag inte att jag orkar skriva mer idag, tror jag sätter mig i duschen, i kallvatten. Hm!
Vi hörs!


Slut på fantasin

Vädret fortsätter, halleluja. Har nyss duschat efter en slö dag. Kräm och mjölk till lunch. Man orkar inte äta mer. Sen har jag legat och läst ut boken. Så nu ska jag börja på nästa. Det är de lilla roliga som jag har gjort i dag. Pyttsan va roligt det var då. Men jag ska försöka ta mig själv i kragen efter middagen och gå ut en stund. Det är som om orken inte finns för tillfället.

Såg det jag hade tänkt på TV i går. Ser fortsättningen på dansen i kväll för att se vilka som åker ut. Tycker alla är lika duktiga nu, så det är svårt. Kvar blir de som har mest fans. Sen vet jag inte vad jag ska se. Blir väl Seinfeldt och CSI som vanligt.

Till middag kokar jag makaroner och steker korv. Det är vad min fantasi sträcker sig till i dag. Jag tror att min skalle har drabbats av sommartorka. Talade med Isabel nyss och hon är förkyld och mådde inte så bra, stackaren. Ni vet ju hur svårt det är att bli av med en sommarförkylning. Nej nu ska jag börja med maten så får vi höras i morgon. Hoppas sommartorkan har försvunnit då. Hej då! 

Älvsbyvatten

Har tillbringat flera timmar utomhus i dag. Om jag hade varit i solen så många timmar som jag har varit ute denna sommar , skulle jag ha sett ut som en neger. Men nu är det så, att jag har mest varit i skuggan så jag är lika blek som en albyl. Kanske inte lika blek men nästan. Men jag mår bra i alla fall. Njuter av värmen i skuggan och behöver inte svettas hela tiden. Vi har ju också gott vatten i Älvsbyn så det är bra att dricka detta vatten. Vi skickar detta vatten på flaska ner till södra landet. Kostar då 12 kronor + pant. Under namnet  "Älvsbyvatten", kan ni köpa det. Jag behöver bara sätta på kranen så kan jag dricka det. Det är några ljushuvuden som startade denna vattenfabrik som nu är igång. Köp och smaka!

Matte kom med palt till lunch, inköpt på Centrum. Det var gott. Till middag gjorde jag ostgrillare med pommes stripes. I kväll blir det inga jordgubbar bara ett grönt äpple. Synd för det är ju en engelsk deckare på TV "Foyle´s war". P g a detta missar jag början på "So you think you can dance" men det gör inget. Tror det är repris på söndag. Jag är hyperförtjust i engelska deckare. Både att läsa och se på TV.

Om en och enhalv vecka börjar VM i friidrott från Berlin. Då blir det mycket TV för mig. Friidrott är en av mina favoritsporter. Kanske för att jag hållit på med det i min ungdom. Eftersom jag vet hur mycket arbete som ligger bakom framgångarna har idrottsmännen och kvinnorna min hela beundran. Håller en extra tumme för Johan Wissman som jag tycker är så bra. Ser fram emot den 16/8 då det börjar.

Nu ska jag vila en stund innan TV börjar. Få se vad jag hittar på i morgon. Dammsög och vaskade idag på morgonen så det slipper jag göra i morgon. Kanske nåt roligare. Ha det så bra så hörs vi!

Ännu finns det jordgubbar

Ny vecka men samma väder. Varmt och skönt är det minsann. Ringde Tage i Boden  och grattade honom på namnsdagen.  Kan säga  att han blev glad. Vi pratade länge om saker som hade hänt förrut. Bl a när han fyllde 50 år och hade stort kalas i Heden. Så roligt som vi hade och snart fyller han 80. Tycker inte det var så länge sedan som han fyllde 50. Men tiden går ju så fort, tyvärr.

Var ute en stund och handlade jordgubbar och lite annat. Det satt några ungdomar utanför ICA och spelade och sjöng både gamla och nya låtar. Dom var jätteduktiga. Det skulle vara mer underhållning på dagarna och det är kul med ungdomar som tar saken i egna händer och gör nåt.

Filmen jag såg i går kväll var ganska bra. Huvudrollen spelades av John Travolta, och han är ju bra skådis. I kväll är det ju fortsättning på ettans nya dramaserie. Den norska "Himmelsblå" och den ska jag se.  Sen slökollar jag väl på Seinfeldt och CSI, som vanligt.
 
Till middag gör jag kalops och potatis. Till kvällen blir det jordgubbar. Hade tänkt städa idag men jag skiter i det och gör det en annan dag. Så ostädat har jag inte, tror jag. Synen är väl inte den bästa men jag är nöjd som det är. Är det nån som klagar kan den ju städa.
 
Hör nu att Fimpmannen är på gång här utanför. Han plockar upp fimpar som ligger på trotoaren, fimpar som han sen äter. Han låter hela tiden typ, öh öh, öh. Har man fönstret eller balkongdörren öppet så hör man när han kommer.  -Öh, öh, öh. Konstigt att han inte blir sjuk eller han är väl sjuk, på sätt och vis. Stackarn.

Nej nu ska jag börja med att skala potatis. Kalopsen är nästan klar.  Ska också göra en sallad. Rödbetor ska jag ta fram och sen är det dags att äta. Hörs i morgon så ha det så bra!

Donk-donk-donk

Vädret är sagolikt, hur länge ska det hålla i sig? Varför bry sig om det, kan man fråga sig. Varför inte bara njuta så länge som det varar.
Däremot njuter jag inte av bilarna som kör fram och tillbaka utanför på gatan. Donk-donk-donk låter det från deras högtalare (tror jag att det är). Man hör ingen musik utan bara detta donk. Sen bryter det av med nån motorcykel som dånar förbi. Och då menar jag dånar!!!  Alltså gatan är ingen genomfarts led utan en vanlig gata. Ska man hålla ett samtal med någon eller lyssna på TV:n så måste man stänga balkongdörren. Tur att det är välisolerat så att man inte hör det när dörren är stängd.

I dag efter lunch ska jag ut i solen. Tänkte ta mig en liten prommenad och kanske sitta i solen (eller skuggan) en stund. Det är ganska roligt att sitta och titta på folk. Det hade man ju aldrig tid med förut, därför är det avkopplande. Ibland träffar man nån bekant. Nu är det ju det här med sporten på TV. Det börjar kl. 12 och håller på till 18 tiden och sen är de simning. Men jag tror jag går ut i alla fall,
 Har tagit fram en öring som jag ska göra i ugnen till middag. Gör en löksås till och färskpotatis. Godis för lilla magen.

Just nu är det svensktoppen på P4. Det är ju för det mesta samma låtar som bara byter plats. Jag har ju en favorit som jag tycker är bra. Jag säger bara Amanda Jensen. Hon brukar ligga på svensktoppen. En låt som jag inte gillar är "Snälla, snälla". Bläh!!
Filmen jag såg i går "Den svarta dahlian" tyckte jag inte var så bra. Jag höll på att somna flera gånger. Hade för mig att den hade fått nån Oscar. Ja vet då inte om det är så. I alla fall var den tråkig.  I kväll ska det visst vara en bra film på fyran   "Generalens dotter". Den börjar 21. Kanske man ser den.

Nu är det tid att jag går och duschar innan jag ska börja med lunchen. Det blir soppa med ostsmörgås. Ha nu en skön söndag och njut av vädret. Det ska vist vara likadant över hela Sverige.  Vi hörs i morgon hörni! Hejdå!

Första dagen i augusti

Började dagen med frukost till melodikrysset som vanligt. Var sen in på facebook och kollade vad som hänt i bekantskapskretsen. Varmt ute men växlande molnighet. Varför kan det inte komma en riktig regnskur som blötte upp allt ordentligt. Hm!!! Läste en stund och kollade på SM-veckan på TV.  Sen var det dags för lunch. Blev bara potatismos och fläskkkorv. Satte bitar av en nektarin i salladen. Det blev jättegott.

På eftermiddagen låg jag och läste och kollade friidrott på TV. Det var från SM. Stickade också på halsduken. Gjorde en sockerkaka och även köttfärssås  som vi ska äta till middag tillsammans med spagetti. Brukar göra så mycket att det räcker till två måltider till. Bara att sätta i frysen och ta fram när man har ont om tid.

Nu är det simning på TV, VM i Rom. Ikväll tror jag att jag ska se en film på tvåan "Den svarta dahlian", en amerikansk kriminalfilm från 2006. Fram till dess läser jag, hinner nog sova en stund också. Hoppas att ni har en skön lördag denna första dag i augusti. Vi hörs kanske i morgon. Hej då!

RSS 2.0