Ögoninflammation

Inte nog med att jag har hosta och svidning i halsen , igår fick jag ögoninflammation också. Och jag känner mig allmänt risig. Matte skjutsade mig till Ica Maxi igår. Om än man är sjuk måste man proviantera. Efter det stekte Matte parisare och jag åt lite. Har dåligt med matlusten. Sen satt jag en stund framför TV, men det blev en tidig kväll för mig. Matte sov här då han börjar jobba 4.30.

Idag 12 grader och riktigt höstväder med sol som bådar med en fin dag. Hade varit härligt med en prommenad idag, om jag hade varit frisk. Men så blir det inte. Istället slöar jag. Matte kommer vid femtiden och då ska jag gjort en gryta på fläskkorv. och mycket grönsaker. Bra för hälsan.

Det blir inte mer skrivet idag. Jag får ladda upp tills jag är frisk. Än lever jag i alla fall om än det inte känns så. Ha en bra dag och hej då!

Några rader från en sjukling

Gjorde en tidig kväll igår. Jag har nyss stigit upp och känner att jag skulle behöva lägga mig igen. Men det kan jag ju inte, måste äta nånting och sen ta medicin. Jag slarvade med maten igår. Värmde en kotlett och några färskpotatisar på eftermiddagen och sen nada. Det var vad jag åt igår. Men jag tvättade igår trots att jag mådde så pyton.

Det var en härlig dag igår vad det gäller vädret. Solen sken och värmde fantastiskt. Men nog är det tråkigt när mörkret lägger sig på kvällen. Jag ville ha kvar sommaren åtminstone en månad till. Men då måste jag flytta söderut och det orkar jag inte.

Matte kommer från sitt jobb vid tretiden idag och då ska han skjutsa mig till Kvantum. Han ska sova här några dagar. Beror på hans arbetstider. Skönt att ha lite sällskap. Helst nu när jag är dålig. Igår kom färdtjänstkortet. Så nu är jag fri som en fågel igen. Behöver inte krusa andra för skjuts. Härligt. Nu ska jag ta reda på var Kupan här i Luleå ligger. Sen blir det en färd dit för att kolla vad dom har.

Idag blev det inte så mycket skrivet, jag orkar inte. Hoppas ni är friskare än mig. I alla fall ska ni ha det bra. Hej då!

Hualigen

Mår inte så bra kan jag säga. Väntar bara på lunginflammation, det är ju vad jag åker på vid förkylning. Matte kom förbi i går och han tycker jag ska uppsökare läkare, men det känns som om jag inte ska orka det. Ska kanske bara lägga mig och hoppas det går över. Bara att hoppas på det bästa.

Skulle behöva tvätta idag och jag har tvättid klockan 13. Men det blir nog inget med det. Har snart slut underkläder så jag vet inte vad jag gör. Kan inte be Isabel för dom är ju sjuka också. Får proppa i mig panodil och tro på att det blir bra. Slut på gnäll nu.

Såg "Doc Martin" och "Wallander" igår. Dessutom såg jag en snutt av "Hollywoodfruar"reprisen på eftermiddagen. Vilka knäppa käringar det finns. Man kan ju inte säga att dom ger Sverige nån bra reklam direkt. Ikväll ser jag "Lejonet Christian". Robinson börjar ikväll men det ger jag tusan i. Dom här såporna som "Ensam mamma", "Bonde söker fru", Robinson" etc. intresserar mig inte kan jag säga. Animal planet visar ett program om späckhuggare, (kan vara hollywoodfruarna, som hugger varandra). Det tror jag att jag satsar på att se istället.

Inget för mig att skriva om idag. Ska bädda rent i sängen, duscha och törna in en stund. Kanske jag känner mig piggare efter duschen. Hoppas ni har det bra. Bättre än mig i alla fall. Sköt om er och hej då!

Host, host

Idag 18 grader men molnigt. Tack Matte för förkylningen du gav mig förra veckan. Torrhosta och svidande  hals är inte kul. Värk i lederna är jag van vid, men det här är en annan värk som sitter i musklerna. Men det är bara att tacka och ta emot. Det är ju sånt som händer. Man kan ju inte isolera sig alldeles. Jag är ju beroende av sällskap. Och Matte är så snäll mot mig så jag kan inte säga bu.

Ska snart starta TV och se friidrotten från Sydkorea. Där händer det mycket. Inte för att jag tror på medalj för Sverige men det är ju roligt se friska människors ansträngningar. De första sex medaljerna igår gick till Kenya. Tre tjejer i maraton och tre i 10000 meter. Strongt av det landet att få fram så uthålliga damer. Vi, Sverige, fick en sjunde plats i maraton genom Izabellah Andersson, som vi har importerat från Tanzania (?). Hon blev bästa europeiska. Bra gjort.

I PT kan man läsa att Älvsbyn blir av med fyra poliser som går till Luleå. Är det för att jag har flyttat dit, eller? Man kan ju tro det. Kan vara att dom är rädda för björnar. Det är ju så mycket björn där i byn och om det händer nåt på björnfronten ska ju polisen rycka ut. Och polisen i Älvsbyn är ju känd för att vara skjutglada.

Mannheimer & Tengby har ju startat om på söndagsmorgnar. Det betyder väl att hösten är kommen. Nu tycker jag att sommaren gick alldeles för fort detta år. Kan bero på att jag flyttade  och att det tog bort sommartid. Ska ladda nu för nästa sommar.

Nån städning verkar det inte bli för mig. Det är väl bara i min fantasi jag städar. Tur att jag har sopborste och skyffel att ta bort smulor och skit med. Annars skulle jag väl vada i det. Har tagit fram kotletter att steka till middag. Får se om jag orkar det.

Nu önskar jag er friskhet och glädje denna söndag. Hej då mina vänner!

                              

En snabbis

Nu ska jag skynda mig att skriva lite på bloggen innan melodikrysset. Det blev inget städat igår så kanske jag gör det idag istället. På eftermiddagen kom Jocke och Oscar och hälsade på. Jätteroligt var det. Oscar skulle stanna här på Regnvägen hos en kompis. Han skulle spela match på söndag i Sunderbyn. Kanske han skulle komma förbi idag också. Oscar ligger nära mitt hjärta och han är samma gullunge som när han var liten. Fast nu är han stor, jättestor. Och då menar jag på längden, och inte på bredden.

17 grader idag och naturligtvis mulet. Inget regn än så känge i alla fall. Har ätit en ciabatta med rökt skinka och gurka på. Nu är hela frysen full med bröd som Jocke hade med sig. Ska ge lite till Isabel också.

Ikväll ser jag "Gäster med gester", "Tack för musiken", "friidrotts-VM" samt "Kommissarie Barclay". Full TV-kväll alltså. Blir det tid över idag blir det mahjong.

Till veckan vandrar vi in i höstmånaden, september. Och det är inte långt till vintern. Jag känner bara, hua, inför det. Längtar redan till våren. Ska jag sätta tulpanlökar i höst? Tror jag ska prova och se om det tar sig i vår.

Nej nu ska jag bläddra fram melodikrysset för att lösa detta. Sen blir det dusch och städning. Ha en bra lördag så hörs vi i morgon. Hej då!


Doobidoo

Nyss druckit en mugg kaffe och ätit en lingongrova med skinkost på. 16 grader idag och mulet, förstås. Fredag är det också och snart ska en förkyld Alec komma hit medans hans mamma ska handla mat. Jag hade tänkt städa idag men det får vänta till jag är barnfri. Nu är lampan över bordet på plats och även spegeln i hallen är upphängd. Jag tackar Isabel och Matte för det. Det ända som ska göras nu innan hela lägenheten är färdig är plafonden i sovrummet. Men det är ingen brådska med detta.

Jag har bott här i två månader nu, och jag kan säga att jag har bott in mig. Trivs jättebra i lägenheten trots skavanker. Jag har ju en reparationsfond så jag kan måla, tapetsera och fixa golv om jag vill. Men jag väntar med det, det är så bökigt att bo i en reparation. Jag gjorde ju det när jag bodde i Ersnäs.

I helgen börjar VM i friidrott. Jag väntar inga medaljer för Sverige, men ska ändå kolla. Det är ju min gamla idrott som jag höll på med när jag var ung. Tillsammans med längdåkning skidor. Därför är det intressant för mig.

"Nasse frågar Nalle Puh: Hur stavar man till kärlek? Nalle Puh svarar: Det stavar man inte till, det känner man -i hjärtat." Tycker att det stämmer ganska väl. Det är svårt att förstå kärlek, men det känns.

Ikväll startar "Doobidoo" igen och det ska bli kul att se. Sen visar ettan "De dimhöljda bergens gorillor". Jag har sett den förut, men den är sevärd igen. Mitt djurintresse är ganska stort. I veckan har jag sett med ett öga på "True talent" (varför ett engelskt namn). Det är treans svar på "Idol". Få se hur det blir?

Nu blir det ett slut på dagens blogg. Har en funderation om att göra om bloggen, om jag klarar det. Men det är bara en tanke än så länge. Får se hur det slutar. I alla fall ska jag göra annat nu. Lillen kommer snart och då tar han över datorn. Fast han bara är sex år är han snart expert. Ha det så bra ! Hej då!

                              

Skönt med sömn

Sovmorgon i dag. Jag behövde verkligen sova ut, och det var jätteskönt. Ingen eftermiddagslur i går heller. Jag hade fullt upp med köttbullsrullning och andra bestyr. Hade sällskap av Matte så det var roligt förstås. Slöade framför TV på kvällen i väntan på att Matte skulle gå av sitt skift vid 23 tiden. När jag vaknade i morse hade Matte redan åkt till jobbet och snart han jobbat sitt förmiddags skift. Då kommer han hit i väntan på nya jobbtiden.

Vi ska äta tacos till middag tillsammans med Isabel och Alec. Gott ska det bli. Skulle behöva dammsuga ser jag. Få se om jag kan vänta till imorgon med detta. Tror jag är solokvist då. Ingen ide att sätta igång städningen innan främmande. Om man nu kan kalla mina barn och barnbarn för främmande. 

Har betalat räkningarna nu på förmiddagen. Herre min je vad lite pengar det blev kvar. Och skattelättningarna som regeringen lovat pensionärer, blir det inget av med. Dom bara lovar och lovar som tvåtaktsmotorer. 

Idag 15 grader och uppehåll efter en solig eftermiddag igår. Men nog tycker jag att det ser ut att bli regn. Men inget att göra åt det. Ska försöka hinna duscha innan Matte kommer för lunch. Jag tror jag gör mackor i klämgrillen med skinka, ost och tomat. Det får duga idag. Annars har jag väl inget att förtälja idag. Som vanligt kanske ni säger. Ha det så bra nu så ses vi i morgon. Hej då! 

Uppe med tuppen

Uppe tidigt för att vinka av Alec när Isabel följde honom till skolan. Dom hade sovit här eftersom Isabel jobbat sent. Och snart kommer Matte som har jobbat tidigt och har timmar tills ikväll, då han börjar om på sitt skift. Hos mig var det år och dag sen det var så mycket spring. Ingen risk att man får lata sig, kan man säga. Idag blir det att laga både lunch och middag. Till lunch soppa och till middag köttbullar. Tog fram köttfärsen igår så det är till att göra smeten efter Emmerdale. Tror det är före och efter Emmerdale, nu för tiden.

Ingvar Kamprad är på tapeten igen i tidningarna. Hans samröre med nasisterna under andra världskriget, är väl ingen merit direkt. Och har han verkligen värvat medlemmar till nasistpartiet så tycker jag han är en skitstövel. Tur att jag inte varit på IKEA på 30 år, vill inte ge den rike nasisten mer pengar. Håller mig till Kupan. Skulle vilja ha en fåtölj, typ den på bilden här nedanför. Köper den gärna på Kupan om den är i fint skick. Nu vill jag väl inte ha den så där randig, men man kan väl klä om den så att den passar min smak. Ett snyggt tyg, en symaskin och en häftpistol så kan man göra underverk.

Måste köpa en TV tidning. Förstå min frusteration när jag har så många kanaler och måste bläddra mellan dom för att se vad det är på TV. Visserligen kan jag kolla på datorn men jag tycker det är för omständigt. Har jag tur köper Matte en tidning. AB brukar ha en TV tidning som bilaga, och Matte köper AB.

Det blir roligt att se vad dagen har att bjuda på. Än så länge är det 14 grader och dimmigt. Men igår fick jag se solen igen och hoppas det sker idag också. Ha det så bra och hej då!

                                      

Att bo i skogen

Vaknar efter ännu en regnig natt. 15 grader är det och uppehåll. Sent igår kväll såg jag en hare skuttandes förbi mitt fönster. Man kan tro jag bor ute i skogen. Jag bor i ett skogsparti och en ekorre bor i en tall här bredvid. Två igelkottar brukar traska förbi här och nu en hare. Isabel bor en bit bort och hon hade två älgar som gick förbi hennes fönster en dag. Då man kan säga att vi bor i vildmarken.

Idag kommer Alec vid fyratiden. Igår när han kom hit var han jättehungrig och trött. Men när han fått mat piggnade han till. Innan Isabel hämtade honom åt han oboy och skorpor som kvällfika. Bara för honom att åka hem och lägga sig för att invänta nästa skoldag. Han är nog hyperhungrig idag för det är broccolisoppa till lunch i skolan, Och broccoli är inte hans favorit direkt. Igår var lunchen pasta sallad med kalkon. Jag kan säga det att maten i skolan får inte högsta betyg av Alec. Sallad (kall mat enligt Alec) och soppa är bläh, tycker han.

Efter duschen spelar jag en mahjong och sen blir det Emmerdale. Kan inte förstå varför jag finner detta program så intressant. Där händer inte så mycket, men jag har sett det i flera år. Vill inte missa det. Jag älskar ju England och deras landskap. Även regnet som gör det så bördigt. Deras trädgårdar är makalösa. Deras TV-serier också. Minns ni "Familjen Ashton" på sjuttiotalet, och "Forsythesagan". Fantastiskt!

Ja det var väl allt för idag från mig. Nu skjuter dom björn i markerna här utanför. Jag förstår att det är nödvändigt. Det vimlar ju av björnar, och det finns folk som vill ha bort dom precis som vargen. Men vargar finns det inte så många av. Hoppas dom får leva. Vi hörs hej då!

                                           

Skolan börjar

Skolorna börjar idag och mitt yngsta barnbarn Alec träder in i skolbarnens skara. Han kommer nog att ha lätt för sig i skolan, tror jag. Han har lätt för att fatta och vill lära sig så mycket som möjligt. Vill gärna att jag ska berätta om saker som har hänt förr. Sanna historier om när jag var liten och när hans mamma och hennes bröder var små. Då är öronen på helspänn, Roligt att se sån iver över att lära sig.

15 grader idag men fortfarande mulet. Men tro det eller inte, solen var framme en stund igår. Tyvärr försvann den igen. Men det finns hopp om att den ska komma tillbaka. Idag ska jag tvätta, det är ju måndag. Vid fyratiden kommer Ellie att hämta Alec på fritids och lämna honom här. Isabel jobbar till 20. Så han får vara här tills hon kommer hit. Jag får laga middag till honom, och han brukar vara jättehungrig den tiden. Han älskar ju korv så det blir nog det.

Såg ett program om plastikkirurger som far till Etiopien och opererar barn med skador i ansiktet. Det kan vara medfödda skador och dom opererar gratis. Att se barnens glädje när dom får se resultatet efter operationen är fantastiskt. "Operation Smile" heter det och läkare kommer från hela världen. Underbart att det finns såna människor som inte tänker på ekonomisk vinning. Kunde jag skulle jag skänka en slant till detta projekt.

Ettan visar en ny underhållningsserie ikväll "Maestro". Slår en koll på detta och ser vad det blir.  Annars blir väl kvällen som vanligt lite slökoll på TV. Nu blir det uppfräshning av mig innan tvättiden. Ha det bra govänner!
Hej då!


Bra TV kväll

Försöker att röra mig tyst så att jag inte väcker Matte som sover på min soffa. Han har ju jobbat till fyra i morse och ska börja jobba igen klockan tretton. Det är 14 grader idag också. Och mulet förstås. Men nu är det så att man inte väntar sig nåt annat väder. Jag skiter i om solen finns kvar eller inte. Jag kan inte göra nåt åt det.

En helbra TV kväll för mig. Det var ettan jag såg på. Först klockan åtta såg jag "Gäster med gester" ett roligt program med Rickard Olsson som programledare. Efter det ett program med Niklas Strömstedt som heter "Tack för musiken". Inbjuden gäst var Ola Salo. Även Peter Kvint och Tove Styrke var med. Sen en engelsk deckare "Kommissarie Banks". En perfekt kväll framför TV-n.

Isabel och Alec var hit en stund och jag fick lite hjälp med torkningen av överskåpen som den förra hyresgästen missat. Slog en signal till Birgit för att höra att hon mådde bra. Jag saknar hennes sällskap.

Ikväll är det sista delen av "Från Lark Rice till Candleford", synd att det slutar. Kanske det kommer tillbaka senare. Ska ha en till slöardag. Spelar lite mahjong förstås. Ska väl också spela lite Gardens of time. Jag bygger upp typ en trädgård med byggnader, statyer och växter. Lite som Farmville där man bygger hus och åkrar och skördar. Men jag måste säga att mahjong är ett strå vassare. I brist på sällskap så spelar jag mahjong.

Ja nu ska jag inta duschen och sen se vad denna dag har att ge. Ha det så bra så hör jag av mig i morgon. Hej då!

               

Full kyl igen

Lördag och det är uppehåll i regnet för tillfället. 14 grader och det kan väl vara så att hösten är tidig i år. Bara en vecka till älgjakten och jakten på björn är igång. Sitter här och äter en ciabatta med skinka och sallad. Det är min frukost tillsammans med kaffe.

Igår skjutsade Matte mig till Ica Maxi vid tvåtiden. Jag säger bara det, hur jobbigt det är att handla. För det första hittar man inte bland alla varor. Man går, och går, spanar och glor och har man tur så hittar man det man ska ha. Strax före fyra var jag klar och hade plockat ner varorna i kassar. Köpte en banan och en dricka vid korvmojen. Satt där och väntade tills Isabel kom från jobbet och skjutsade mig hem. Då skulle jag plocka in varorna, efter det var jag alldeles slut kroppsligen. Vilade en stund innan jag gjorde köttfärssås och spagetti. Matte hade timmar mellan 19.30 och 22.30 så då åt vi.

Såg "Fallen Angel" innan jag la mig. Sov som en stock ända tills nu på morgonen. Ska lösa melodikrysset och sen ta en dusch. Inget planerat idag. Tar dagen som den kommer. Spelar väl lite mahjong. Längtar efter ljus. Och då menar jag att jag längtar efter att få upp lampan över matbordet. Jag vill lösa korsord igen. Klarar inte det i mörkret. Ska be Isabel köpa grejer till lampupphängningen. Ska väl inte vara så svårt får henne. 

Ikväll ser jag "Gäster med gester" på ettan. Av dem som medverkar blir nog Björn Skifs en favorit. Han brukar vara en rolig typ. Nu ska ni ha det så bra hörni. Hej då!

 

Jippi färdtjänst!

Jippi jag får färdtjänst. Om ca två veckor får jag mitt färdtjänstkort. Om ni visste vad glad jag är för det. Kommer också att få hjälp de veckor som jag inte kan handla själv. Det innebär att jag ringer ett telefonnummer före kl 13 på tisdagen och beställer de varor jag vill ha (från endera Kvantum eller Coop) och sen på onsdagen kommer en bil med varorna hem till mig.  Denna tjänst kostar 30 kronor. Då gäller det att ha kontanter hemma förstås.  Tänk om det skulle vara så bra att man fick pengar också, bara med att ringa ett nummer. Skämt å sido, jag är jättenöjd med detta.
Mindre nöjd är jag med detta väder som fortfarande är blött. Nu får det ge sig. 13 grader i dag också. Det är meningen att Matte ska skjutsa mig till ICA Maxi på sin matrast. Sen ska jag åka hem med Isabel när hon slutar jobba. Få se hur detta ska bli. Känner mig hela tiden skyldig, när nån måste ställa upp för mig. Vill hellre klara mig själv, men ibland går det inte.

Igår kväll såg jag "Lewis" och ikväll ser jag "Fallen angel" på Via sat/Crime. Måste också komma ihåg att betala TV-licensen idag. Svårt att komma ihåg den. Det är så udda datum. Nästan alla har den sista som förfallodag men TV-licensen har den nittonde. Har funderat på att ändra till autogiro och få den dragen varje månad. Men glömmer hela tiden att ringa om detta.

Ja detta var allt från mig för idag. Nu ska jag fördjupa mig i mahjong en stund innan dusch. Ha det bra! Hej då!
       
                                      


Idag avgörs det

Tempmätaren har inte hakat upp sig för idag är det 13 grader. Regnet är då kvar i alla fall. Hör och häpna idag kommer Ulla A från färdtjänsten och hälsar på. Hoppas, hoppas nu att jag får behålla min färdtjänst. Det skulle vara en skön känsla för mig att slippa be om att få åka och handla t ex. Det är ju så mycket annat jag måste. Är man så klar i huvudet som jag är, så är det nedvärderande att måsta be om allt. Med färdtjänst kan jag göra vad jag vill. Gå på teatern eller bio. Eller bara åka ner till stan och fika. Nu är det bara att hoppas på detta.

Hoppas gör nu monegaskerna på en liten prins eller prinsessa i vår, då Victoria ska nedkomma med ett barn. Herre min je vad det ska skrivas i alla tidningar om detta, innan det är klart. Vad less man kommer att bli. Och det ska spekuleras fram och tillbaka om allt från hertigtitlar till dop och allt som rör detta. Hua!

Kräftor åt vi i går och det var smaskens. Alec ville inte smaka. Han åt, hör och häpna, sju varmkorvar. Han älskar varmkorv, precis som sin mormor, Korvis. Bara korvar med senap och ketchup, inget bröd ska det vara. Fattar inte hur han orkade. Vad gör han av detta i sin lilla kropp. Gott var det i alla fall.

Slöade mig igenom TV-n. Ikväll ser jag "Lewis" på femman. Nu ska jag klä mig innan UA kommer. Höll tummarna för mig idag. Ni får veta i morgon hur det gick. Hej då!

                                           

Kräftkalas

Idag är det regnigt och 16 grader. Jag börjar tro att termometern har hakat upp sig. Men jag använder ju Luleå kommuns, och den är väl korrekt. Det händer väl inte så mycket för mig idag, mer än att Matte kommer med kräftor som vi ska äta ikväll tillsammans med Alec och Isabel. Gott blir det, Minns inte om vi åt kräftor förra året. Dubbelt så gott om så inte var fallet. Blir väl en pers för mina fingrar. Skulle ha haft ett specialverktyg som finns för kräftätning. Men problemet sitter i klorna, både mina och kräftans. Men det ska nog gå bra.

Spelade mahjong titan igår kväll och sen såg jag lite på TV, bl a allsångsavslutningen från Skansen. Loa Falkman sjöng Torreadorsången från Carmen. Så vackert! Det var värt hela programmet! Sen slöade jag när jag såg några kriminalprogram. Såg också en film med Sigourney Weaver och Holly Hunter "Copycat". Jag har sett den förut men den kan man se om, efter några år. Ikväll vet jag inte vad jag ser. Det beror väl på hur länge kräftorna räcker.
 
Sif Ruud är död. Hon blev 95 år. Minns henne mest från Hemsöborna när hon spelade madam Flod. Allan Edvall och hon var strålande i sina roller. Sven Wollter spelade gossen (madam Flod kallade honom så) Gusten. Jag har nyss läst boken igen. Det bästa A Strindberg skrivit, i mitt tycke. När man läser boken förflyttas man till Stockholms skärgård. Man känner igen naturen och t o m dofterna. Så är det för mig i alla fall. Frid över madam Ruud, du kommer alltid att bli ihågkommen.

Nu blir det en dusch för mig och sen värmer jag nog en varmkorv (?) innan Emmerdale. Hör på radion att Överkalix har premiär på "Jägarna 2". Stort för Överkalix att ha världspremiär. Annars har dom väl inte presterat mycket, kan man säga. Mycket skit kommer därifrån!

Ha det nu så bra i sommarens sista andetag. Vi hörs, hej då!
 
                  

Mahjong

 Helmulet idag och 16 grader nu. Regnet som har varit i mellersta Sverige är nu på väg hit. Det är bara att tacka och ta emot. Igår var det en fantastisk dag med en varm sol. Jag tvättade och det gick bra. Åt varmkorv och det gick också bra.

Hittade ett nytt spel på datorn som jag inte sett förut (på datorn vill säga).  Det är mahjong. Jag har bara spelat det som  sällskapsspel. Men nu har jag upptäckt det och man kan säga att jag fastnade i detta spel igår. Det är inte det enklaste spel, kan jag säga. Riktigt finurligt! Man brukar säga att, lite roar småbarn. Men nu kan jag säga att, lite roar en pensionär. Nämligen mig!

Läste i PT imorse att Älvsbyvattnet är historia. Och då menar jag vattenfabriken. Det är så fint och gott vatten i denna by, så några affärsmän ville dela med sig att detta fina vatten till fler människor. Men det verkade inte finnas marknad för det. Åtminstone inte i Sverige. Jag kan förstå detta.

Idag ska jag städa och stöka lite. Matte ringde och sa att han köper kräftor till imorgon kväll. Så då blir det att äta skaldjur i morgon. Han ville att jag ska säga till Isabel också, ifall hon vill äta med oss. Gott ska det bli. Det är ju inte varje dag man äter kräftor.

Nu har jag kvar att sätta lampan över matbordet och laga spegeln till hallen. Spegelglaset lossnade från ramen i flytten. Undrar om man ska limma det eller sätta plitar som håller fast glaset. Jag måste i alla fall ha hjälp med att lyfta spegeln. Den är jättetung. Till lampan måste jag köpa förlängningssladd och en sockerbit. Plus en krok att sätta i taket. Lampan är ett måste nu, annars kommer jag inte att se vad jag äter. Funderar också på att kunna ha ett pyttelitet bord i köket. Där jag kan äta när jag är ensam.  Får gå in på blocket och kolla. Fast det brukar vara så dyra grejer där. Som att köpa nytt. Men det kostar ju ingenting att kolla.

Nu ska jag sätta igång med min städning. Innan jag fastnar i mahjongen igen. Ha en fin dag! Hej då!

                         









Lev och må

En ny vecka och solen ser jag på himlen. 16 grader klockan 6 på morgonen. Ska tvätta idag klockan ett. Fortfarande tvättar jag en gång i veckan för att inte ha så mycket tvätt varje gång. Högst en eller två maskiner per gång. Och jag har ju inte så mycket kläder. Byter så ofta så det blir tvätt hela tiden.

Idag kan Alec vara på fritids och Isabel jobbar inte några kvällar denna vecka, så det går bra. Men vi ses ju ändå, hoppas jag. Som jag trodde så blev det bakning av en mjuk chokladkaka i går. Sen blev det lek både ute och inne. Tills Isabel kom. På kvällen såg jag lite TV. Bl a var jag tvungen se Zlatan som spelade match i Malmö med sitt Milan.

Skönt för mig att sitta på uteplatsen utan att ha alla avgaser att andas in. Det är ett mycket grönt område jag bor i. Ibland susar nån bil förbi, då nån ska lasta av grejer eller en gul taxi (färdtjänst). Men det är inte ofta. Folk cyklar eller går, en del med rullator. Som jag då. Det är ganska långt när man ska slänga sopor eller parkera sin bil. För en normal människa är det inte långt. Men för en som är ledbruten är det långt. Jag brukar skicka Isabel med soporna. Håller på att träna upp mig, men det är svårt när det gör ont. Bara att sitta ute är en träning. Bra att andas uteluft utan avgaser.

Vet inte vad jag ser på TV ikväll. Alltid blir det väl nåt, får väl kolla vad som visas. Detta blev en kort blogg idag men jag har inget att skriva om. Få se om jag har mer att säga i morgon. Lev och må och hej då!

                          


Bullens korv

Idag sol. Det var det igår också och jag var ute ganska mycket.  Alec cyklade och gjorde konster med cykeln, och jag skulle vara domare och bedöma hans konster. Där ser ni vad man kan hitta på när man umgås med sexåringar. Ibland försvann han en stund och lekte med några tjejer och den stackars domaren blev bortglömd. Men han kom alltid tillbaka och jag såg honom hela tiden.

Vid sextiden kom Isabel och hämtade honom och jag satte mig vid TV-n och såg dansprogrammet och sen en film på tvåan. En svensk film "Födelsedagen". En ganska händelsefattig film. Skulle se en gammal repris på Morse, men jag sov mig igenom detta avsnitt. Sittande! Hade ju inte vilat nånting under dagen så jag var ganska trött. Somnade direkt när jag la mig och sov till åtta i morse.

Idag var det meningen att Alec skulle vara hos sin pappa. Men denna far var för trött, så han orkar inte. Så idag får jag vara domare igen. Troligen fortsätter denna lek i dag också. Om Alec får bestämma blir det säkert en kaka gjord också.

Till mat blir det varmkorv, enkelt och gott. Isabel köpte mig en stor korvburk igår, med Bullens korv. Det är billig mat när man har ont om matpengar. Man kan göra mycket gott av en varmkorvburk. Soppa, gryta osv. Jag har ju varit fattig i 25 år, så jag vet vad det vill säga. Men en korvburk kan vara hela skillnaden mellan att ha mat och vara utan. Tack och lov! Tänker då på all mat man läser om, som slängs bort i detta land. Nästan så att man kan gråta.

                               

Ikväll ser jag väl "Från Lark Rise till Candleford" näst sista delen, tyvärr. Det är ju så, att allt man tycker är bra måste ha ett slut. Allt annat kan fortsätta i evighet. Jag kan ju undanta "Emmerdale" som har fortsatt i flera år. Nu vet jag inte om det är en så bra serie,  men i alla fall. Innan Lark Rise ser jag nog "Doc Martin" på nian. En engelsk serie som handlar om en udda doktor på landsbygden. Det var TV kvällen det.

Har fortfarande inte plockat fram de garner jag har, för att kolla hur det är med min stickförmåga. Jag har inte hunnit. Och inte blir det i dag heller. Kanske i morgon!

Ha det så bra ni där ute i världen. Hörs i morgon! Hej då!



Komma eller inte

11 grader och sol på morgonen. På radions väderlekstjänst sa dom, att hösten hade kommit till norrland men övriga landet har sommar fortfarande. Roligt för norrbottningarna att dom får vara först på nånting.

I dag ska visst Alec komma. Det blev inte så att han kom igår, hans pappa skulle ha honom. Men idag trodde han inte att han skulle orka, så då får Alec komma hit. I alla fall hade jag en riktig vilodag igår. Gjorde inte ett skapandes grand.

För nåt år sen läste jag tre böcker skrivna av Andrew Taylor. Tre böcker som jag tyckte var bra. Igår upptäckte jag att dessa böcker har blivit en miniserie på TV. Såg andra delen igår kväll. Och nu måste jag se tredje delen nästa fredag. Den heter "Fallen angel" och visas på Viasat Crime. Tyvärr har jag bara två böcker kvar, jag gav bort den första boken. Det konstiga med böckerna är att dom börjar i omvänd ordning. Handlingen börjar i den tredje boken och allt slutar i den första. Förstår ni hur jag menar då?

Vet inte vad jag ska göra idag. Allt beror ju på om Alec kommer eller inte. Igår kväll kom Matte hit när han hade rast. Han hade med sig en chokladbit till mig, så gulligt att han tänker på sin mamma.

Kanske jag gör våfflor till lunch om Alec kommer. Det börjar bli tomt i kylen igen. Ska be Isabel handla lite när hon far från jobbet idag.  Det börjar bli tomt också i min hjärna så jag slutar skriva nu. Ha en bra lördag. Hej då!

Inget nytt på fronten

I morse var det kyligt, bara 7 grader här på Björkskatan, men solen skiner i alla fall. Och det är fredag till mångas glädje. Även min. Då är det bara en vecka till lön. Jag blev fattigare när jag flyttade hit. Kan det bero på bostadstillägget? Antagligen! Jag tror nu inte att jag svälter ihjäl, men snudd på. Och denna månad är det mycket räkningar, så det är inte att slösa en krona.

Igår var det en glad dag för mig. Hade både Matte och Isabel var här en stund. Det gör mycket att ha sina barn i närheten. Det blir mycket prat och skratt. Isabel klippte både mig och Matte. Så nu är jag riktigt korthårig igen. Så skönt!

På TV såg jag filmen om Coco Chanel och senare Lewis. Sen sängen förstås. Jag var ganska trött eftersom jag inte hade vilat nåt under dagen.

Bläddrar i TV programmet och ser att femman visar "So you think you can dance" sen blir jag alldeles snurrig vad det gäller vad jag ska se. Det kanske blir TV fyra guld. Ser att nästa lördag visar ettan "Gäster med gester" och det kan ju bli bra.

Kalles transport står här utanför. Nån som flyttar eller flyttar in. Ja nu har jag ju kommit i ordning. Fast jag håller ju ännu på och städar efter förra hyresgästen. Lite äckligt faktiskt. Jag är inte sån att jag är pedant och inte tål skit. Men det ska vara min egen skit och inte nån annans.

Alec kommer nog på lunchen för Isabel ska jobba eftermiddag. Då blir det väl lek och spel hela eftermiddagen. Kan också bli lite barnTV. Är det så fint väder som nu, kan han ju leka med sina kompisar om dom är ute. Kanske är hans kompis, igelkotten, ute också.

Jag har inte nåt nytt att komma med denna dag. Det händer ju inte så mycket för mig. Kan ju inte tvätta varje dag, eller hur? Hoppas ni har det skönt, jag hör väl av mig i morgon så ni ser att jag lever. Hej då! 
                        

Molnigt

142 kanaler på TV, vad sägs om detta. Det är vad jag har just nu. Kan man säga att jag gått från ytterligheterna. Alltså från några få till himla många. Jag undrar hur jag ska klara av detta. Inte kan man väl bestämma sig bara så där, vad man ska se på. I alla fall ska jag ha dessa många kanaler i tre månader, innan jag bestämmer mig för vilka jag ska ha kvar.

Vädret håller i sig idag också. Molnigt så långt ögat kan se. Inget regn i alla fall. Matte har sovit här mellan två arbetspass. Slutade vid 22 tiden och började 04.00. Bilarna måste ju gå fastän det är mindre med kunder. Det är ju inte så mycket åkande när vädret är dåligt. Folk håller sig hemma och vilar sig tills värmen kommer tillbaka. Men det är ju folk, från flyget bl a som åker taxi.

Isabel är ledig idag så jag ska försöka på henne att göra en massa saker dom jag inte kan göra själv. Ja en del ska jag väl få henne att göra. T ex flytta två hyllor i skåpen som Matte tog bort luckorna i köket. Har jag tur blir jag klippt också. Matte står också i tur och vill klippa sig. Han har ju gått av sitt morgonpass och åker hem till Älvsbyn snart. Är ledig till i morgon kväll.

Ja,ja nu är det väl slutbloggat för idag. Har inget att skriva om. Ibland är det så, att skrivlusten inte infinner sig. Ni ska i alla fall må som prinsar och prinsessor (mår dom bra?). Skriver mer i morgon så hej då!

                                                

Hon som har hand omett

Bara 10 grader i morse. Nu är det dags att säga, hua! Det regnar inte men det är stenmulet, om ni vet vad jag menar. Matte kom hit i morse med sin ryggsäck. Han är ju ledig en stund på dagen och då ska han montera in dekodern till TV-n, så att jag kan se flera kanaler. I tre månader ska jag ha 70(?) kanaler och sen 8. 70 kanaler är väl mastigt tycker jag. Hur ska man kunna se på detta. Det är väl knappt att man kan sappa igenom dom. Hm!

Igår kom Alec hit  vid ett-tiden och var här till 20- tiden medan Isabel jobbade. Han hade med sig en massa gubbar som vi lekte med. Sen bakade han en mjuk chokladkaka (hans favorit). När vi skulle äta middag stekte han bacon och pannkaka. Han vill som göra allt och är nöjd när han klarar av detta och får beröm. Vi satt också vid datorn och spelade Garden of time. Tittade också på you tube, om djur och streetdance (också en favorit). Har märkt vilket ordförråd denna sexåring har. Fantasktiskt hur han använder det svenska språket. Skulle önska att flera vuxna kunde prata som han. Inget slarv med språket för honom direkt. Underbart! Idag börjar han fritids.

Ska göra en chili idag. Tog fram köttfärsen från frysen igår och la den i kylen. Jag älskar chili som ni väl vet. Vet inget mer jag ska göra. Ser väl lite TV och läser. Isabel och Alec ska äta middag här vid sex ungefär.

Nu hoppas jag på lite varmare ute. Det är ju så skönt att sitta ute och spana på allt som rör sig. Jag ringde kommunen igår och hon som har hand omett (färdtjänsten) har fortfarande semester. Fick tala med en annan kvinna som sa att hon skulle undersöka detta och sen höra av sig. Hon sa att Älvsby kommun kan skicka mig biljetter att åka för innan jag har klart med Luleå kommun. Jag poängterar "om Älvsby kommun vill"!!!!! Tror inte dom vill detta, jag kunde ju inte få en följeslagare i Älvsbyn, fastän det var samma pris. Jag menar bilen går ju ändå, för samma pris. Men bara för att vara ond (verkar det som) fick jag inte nån som kunde hjälpa mig om det behövdes. Nu blev det rörigt för er förstår jag. Slut på svamlet!

Ha det bra och hej då!

                      


Naturen mår bra av vatten från ovan

Efter en regnig gårdag så är det i alla fall uppehåll i regnandet idag, än så länge. Regnet var ju välbehövligt kan man ju konstatera. Det var jättetorrt i markerna. Men det är bara 13 grader. Kunde önska lite varmare för mina leder. Igår kväll var mina stackars tår så svullna av värken. Måste nog slå en signal till reumatologen, så att dom inte glömmer bort mig, nu när min läkare är mammaledig.

Fick då iväg brevet till pensionsmyndigheten igår. Så nu är det bara att vänta och vänta få beslut. I dag ska jag ringa till kommun om färdtjänsten igen. Måste man tjata jämnt. Och det är ingen ide att vara sur, då det är nåt man ska be om. Bara stå på knä och be snällt. Annars får man tji.

Vad som händer idag vet jag inte än. Naturligtvis ska jag duscha och se Emmerdale. Där händer grejer kan jag säga. I alla fall om jag jämför med mitt liv. Steker väl upp av pannkakan att äta. Isabel börjar jobba 13.30. Kanske Alec ska vara under tiden. Då får jag sällskap vid maten. Tänk att lilla hjärtat ska börja skolan nästa vecka. Otroligt vad tiden går fort.

Sista kvällen med allsången för i sommar. Vet inte vad jag ska säga om årets upplaga. Inte så bra tycker jag. Måns är väl trevlig och så, men jag tror inte att han har så mycket att säga till om. Sen är jag riktigt less på att se dessa så kallade kändisar på dom första raderna. Plocka bort dom. Varför ska dom ha bra platser. Där kan väl vanliga Svensson sitta som får köa för att få platser. Killar och tjejer i rullstol eller med rullator borde på platserna där framme.  Annars har dom ingen chans att se scenen. Kändisarna har det väl bra i alla fall utan särskilda förmåner.
Basta!!!!!!

Nä, nu ska jag ringa till kommunen, medan jag kommer ihåg. Ha det bra nu så skriver jag några rader i morgon igen. 

                                                                                Hej då!


                 



Ättestupan

Ja idag regnar det som utlovat. Naturen behöver lite nederbörd. Men det behöver ju inte regna så länge. Jag vill ha lite mer sol och  värme innan sommaren säger farväl för denna gång. Det är inte bara nederbörd ute, jag har också lite svårt för att andas idag, kanske det är en förkylning på väg. Jag har tagit fram vattenflaskan, så jag kan andas i den, det brukar hjälpa. Jag får ta det med ro. Ska bara tvätta idag klockan ett. Jag har ju mat att värma så det går bra. Så jag behöver inte ta ut mig.

Läste i AB på morgonen att en tittare har anmält allsången för hets mot folkgrupp. Det var inslaget i tisdags när Grotesco skojade med sången "Att det är bögarnas fel". Men vad är det med folk? Förstår dom inte ironin i det hela. Det var ju en släng med skit åt dom som skyller på bögarna. Fatta det!

Isabel börjar jobba idag och Alec är kvar i Överkalix hos farmor. Så det blir ganska tyst hos mig, mot vad jag är van vid, nu för tiden. Får se om jag får papperna från banken och AMF idag, så jag får göra kopior och skicka iväg dom till pensionsmyndigheten. Undrar om jag måste rekommendera brevet? Men då är väl risken den, att dom inte hämtar ut det. Vad trött jag blir på dessa myndigheter. Sen är det bara att vänta 14 veckor (som han sa) innan jag blir behandlad och får bostadsbidraget. Som sagt, man ska inte vara fattig om man har med myndigheter att göra. Undrar om jag törs ringa om färdtjänsten idag? Visserligen har jag inte råd att åka nånstans just nu, men det skulle vara roligt att få höra om jag får behålla den i alla fall. Bara att hålla tummarna!

Vad mörkt det är inomhus idag. Det blir att tända lampor om man ska se nåt. Man kunde tro att det är vinter. Mörkt ser det ut i världsekonomin också. Hörde på nyheterna att pensionärerna får räkna med en sänkning av pensionerna. Igen! Kan dom inte ta från nån annan denna gång. Kan ju tänka mig att det skulle bli ett ramaskri om dom sänkte lönerna för inkomsttagarna. Men pensionärerna kan man visst behandla hur som helst. Till sist blir det väl så att man blir satt på fattighuset med vatten och bröd. Eller skjutsad ut på isen (ättestupan), där man får sitta tills isen försvinner och plopp, så är man borta. Reinfelt och Borg får väl ta ett snack om detta. Eller är det bögarnas fel?

Tur att jag har gamla Emmerdale att roa mig med. Har inte tagit fram garnet än, men det blir kanske idag. Nu ska ni ha det så bra. Jag ska försöka ha det så själv, och så hör jag av mig i morgon. Hej då!

                                                     

Mera blommor ska det vara

Söndag morgon och mulet på himmelen, 15 grader och det ska bli regn idag. Säger dom på SMHI. Ja, jag ska då ingenstans så mig gör det inget. Slippar då vattna mina stackars blommor. Jag har en pelargon som inte blommar och en fin planta penséer, som följde med lägenheten. Busken som växer i den andra rabatten sköter sig själv. Men jag har räknat ut hur det ska bli nästa år, om jag lever då. Mera blommor ska det vara.
              
                

Skulle ju se "Lavendelflickorna" på TV4 play igår kväll. Men det fick jag glömma. TV4 hade den inte på play. Såg istället torsdagens avsnitt av "Lewis". Det var kanal fem som hade den som play. Vad är det jag säger om fyran? Bara skit!

Idag steker jag några kotletter till middag, med lite grönsaker till. Har lite utgången mjölk, så jag gör nog en ugnspannkaka. Den går ju bra att steka upp. Är jag snål om jag gör så? Ska jag hellre kasta mjölken. Ja därom tvista de lärde. Men det lutar nog åt pannkakan för min del.

Ska sen söka igen garnerna och lägga upp för ett par barnsockor (till Rasmus). Hoppas fingrarna lyder mig och inte gör så ont, så jag kan sticka. Igår läste jag ut Ulla Carin Lindqvists bok "Ro utan åror". Blev mycket snyft och tårar på min kudde. Måste vara fruktansvärt att lämna sina små barn. Känner också att det hemska är inte att dö, utan att lämna allt man älskar. Har ni inte läst denna bok så gör det. Ska nu börja med "Snabba cash". Den är nog inte lika känslosam.

Idag ska jag ansa mina fingernaglar. Jag måste ha mycket kalk i kroppen, för mina naglar växer så det knakar.Jo, det är sant. Jag får klippa och fila hela tiden. Vill inte ha så långa naglar. Det är riktiga bakteriehärdar. Jag vill ha ganska korta, ljusrosa naglar. Och det ska bli idag innan stickningen. Efter duschen fram med sax och fil samt mitt nagellack. Sen blir det att hålla tungan rätt i munnen. Hualigen!

Ikväll ser jag "Från Lark Rice till Candleford" med nöje. Men nu ska jag duscha. Hoppas ni har det bra. Jag tycker jag har det ganska bra, men lite pengar. Hej då!

Lite pengar i börsen, även för USA

Idag 14 grader och solen tittade fram en stund men har nu försvunnit. Har fikat och löst melodikrysset. Har märkt hur dålig jag är på att skriva för hand (med en penna). Jag är bättre på att trycka på knappar på datorn. Blir mera läsligt så. Min reumatism blir då inte bättre. Bara för att jag är envis och inte tar sprutorna. Vill hellre ha fina ben utan sår än att ha ont och vara stel. Ja, ja säger då det.

Världen är i kris, och då menar jag ekonomisk sån. Inte bara jag som har lite pengar i börsen, utan hela världen verkar ha det. Utom då kineser som har det ganska bra ställt. USA drar med sig hela västvärlden i sin dåliga ekonomi. Tror vi kan tacka Bush för detta och hans jakt på terrorister, som inte gav mycket i utdelning. Krig kostar!

Birgit ringde och pratade en stund. Roligt att höra från henne. Annars är det lugnt på västfronten. Matte kom in igår och tog två panodil. Han jobbade natt. Undrar om det är några som åker taxi till och från Lulekalaset. Kanske det är så. Luleå är ju ganska utbrett, långt till allt.

Undrar vad jag ska göra för mat idag. Till att rota i frysen, tror jag. Ikväll ser jag väl "Lavendelflickorna" på TV4 play. Missade den igår då jag såg friidrotten.

Slut för idag vi hörs. Hej då!
         



                       

Bläh för myndigheter!!!!!!!!

Idag bara 15 grader, börjar hösten redan? Solen är framme, men lyser lite blekt. Idag hade jag tänkt städa lite. Får se hur det blir med det. Få se hur Isabel har tid idag för att hjälpa mig med några saker som jag inte klarar av. I skåpen som Matte tog bort luckorna på, ska två hyllor flyttas. Sen vill jag att luckorna som är kvar ska tvättas på översidorna. Skulle kunna göra det om jag haft en stegstol. Måste köpa en sån i farmtiden. Sen ska jag be Isabel att handla lite.

Närmast på agendan är det dusch som gäller. Sen måste jag ju se mina TV-program på lunchen. Sen städningen.

Igår ringde jag pensionsmyndigheten. Nu är det nya bestämmelser som gäller. Måste börja om ifrån början igen vad gäller bostadsbidraget. Det som gällde när jag hade nytt kontrakt gäller inte längre. Och det kan ta 14 veckor innan beslut. Var också tvungen ringa AMF och banken för att få en del papper att skicka in till pensionsmyndigheten. Nu förstår jag, att dom pratar inte samma språk, försäkringskassan och pensionsmyndigheten. Va trött jag blir! Stackars alla gamla som inte kan tala för sig och inte har nån som kan hjälpa dom. Hur gör dom, bara tackar och tar emot. Jag fattar inte varför dom inte hörde av sig, när det fattades papper för beslut. Och då har jag ringt flera gånger för att höra hur det gick med bostadsbidraget. Man ska tydligen inte vara fattig pensionär.

Det blir väl att se lite friidrott ikväll på TV. Nåt annat har jag ingen lust att se. Till veckan får jag fler kanaler att se på. Isabel och Matte har ordnat det. I tre månader har jag 70 kanaler(?) och sen 8 favoriter. Jag behöver inte så många kanaler, det blir att jag får svårt att välja vad jag ska se på. Nu har jag ju nåt att läsa, så det är ingen fara om det är skit på TV. Och sen har jag ju Gardens of time.

Ja det var allt för denna dag. Ha det bra och hej då! 
                          

Lulekalaset börjar

Har vandrat runt bland mina favoriter på datorn. Börjar alltid med att läsa mina mail och sen läser jag AB samt PT. Tittar in på FB och brukar fastna på Garden of time. Så även idag. Nu har jag kommit till bloggen som jag alltid slutar med.

Idag lite kyligt ute men solen är framme så det blir nog en härlig dag. Igår kom Matte med hamburgare till lunch. Han var nog trött, för han la sig på soffan och sov så skönt medans Emmerdale var. Sen tog han bort luckorna som jag ville ha bort  i köket. Nu kan jag säga att det var ganska skitigt på överkanten på luckorna. Har verkligen nån städat denna lägenhet innan jag flyttade in? Börjar känna en äckelkänsla. Har upptäckt mer och mer hur skitigt det är. Hua!

Så kom Isabel hit och vi satt ute en stund tills Matte skulle fara och jobba igen. Isabel for också iväg nånstans och jag stekte upp lite pytt som jag hade i frysen. Låg och läste en stund innan jag såg Wallanderfilmen. Sen var det dags att sova.

Nu på morgonen såg jag Tudors på ettan play. Det var sista delen och Henrik VIII dog (1547). Då blev hans son Edvard kung, fast han var omyndig. Han dog ung (1553) och då blev hans äldre sister Mary regent, men hon blev det inte så länge det, innan hon puttades ner från tronen. Hon brände många protestanter och fick namnet Blody Mary. Efter det blev den yngre systern Elisabeth drottning och regerade i 44 år. Man kan säga att Henrik VIII och Elisabeth I var förebilder för dagens kungahus. Eller? Nu fick ni en historielektion eller hur? Jag gillar historia och ser gärna sånt på TV.

Vad ska jag göra idag då. Först ska jag se Emmerdale och Holby City och efter det kanske jag städar lite. Det är ju snart helg igen. Men det ger sig väl vad jag gör. Det blåser lite ute. Idag börjar Lulekalaset. Tur att jag inte ska vara på stan. Skönt slippa stressen med en massa folk.

Hoppas ni har det bra! Hej då!

               

Får man göra så SJ?

Efter en skön dag igår och en vilsam natt steg jag upp 7.30. Gjorde kaffe och en limpmacka och satte mig vid datorn, där jag är fordfarande. Matte tittade in vid åttatiden, då hade han jobbat från fyra. Han kommer tillbaka vid elva då han är ledig några timmar. Antagligen äter han lunch här. Hade tänkt göra en tonfisksallad.

Det första jag hörde när jag vaknade var nyheterna, om den elvaåriga flickan som hade blivit avvisad från tåget i Kumla eftersom hon inte kunde visa att hon hade biljett. Biljetten hade hennes storasyster som var på toaletten. Flickan kunde inte svenska och då blev hon avkastad från tåget. Nu var hon försvunnen. SJ tar väl priset, eller hur?
Inte nog med att dom inte kan hålla tiderna, om nu nån i alla fall vill åka med dom så får dom passa sig, annars blir dom avställda. Bläh!!!!!!Nu hörde jag på radion att en kvinna i Kumla hade förbarmat sig över flickan och tagit hem henne till sig och gett henne mat och en sängplats. Det finns i alla fall mänsklighet nånstans! Tack och lov. Men det hade kunnat sluta illa, det finns ju knäppisar också som kunde ha utnyttjat situationen.

Har beställd en klippning av Isabel denna vecka, när hon har tid. Min frisyr börjar vara vildvuxen. Det är så skönt med kortklippt hår. Bara att tvätta och rufsa om lite, klart! Skulle också behöva lite färg på mina ögonbryn också. Dom är som håret vita. Jag har färgen men kan inte sätta på den. Isabel kan!

Ikväll vet jag inte om jag ska se Tudor eller Wallander på TV. Kanske jag ser Wallander och sen nån dag Tudors på play. Bra med play alltså. Tills man ska betala för det också. Fyran gör ju det fastän den kanalen ska betalas på licensen. Men fyran är den snålaste kanalen jag vet. Tre reklampausar i halvtimmen. Och då menar jag länga pausar. Dom som jobbar där börjar snart skämmas eller dom borde det.

Nu ska jag in i duschen och sen kanske göra nåt nyttigt innan Matte kommer. Ha det så bra, det blir nog en fin dag i dag också. SMHI säger det. Njut av sommaren som är kvar! Hej då!

                                      

Ännu en härlig dag

Det blev en underbar dag trots en knagglig början. Såg Emmerdale och sen var det tvättstugan ett par timmar. Isabel kom hit och vi for till biblioteket på Björkskatan. Jag lånade en bok, Ro utan åror. Fick ett nytt kort och en kod med lösen så jag kan kolla hemma i katalogen, och sen beställa böcker. Precis som jag gjorde i Älvsbyn. Var också in på konsum och kollade lite vad dom har. Lite större än konsum i Älvsbyn, men kanske inte lika stort sortiment. Men fräschare på nåt vis. Är väl nyare. Köpte lite frukt och annat.

Sen bjöd Isabel på mat på Björkskatans restaurang. Vi satt på uteserveringen i det härliga vädret. Annars var det väl som överallt annars, några ölande människor som satt och drack den ena ölen efter den andra i solvärmen. Hur orkar dom? Där satt jag präktig och fördömande. Men jag tycker mest synd om dom som inte har nåt annat att fylla sitt liv med. Jag vill inte döma, jag är ingen som vill se ner på en annan människa, tvärtom. I alla fall var maten god och jag tackar min dotter för den. Sötnosen!

På kvällen såg jag "Lotta på Liseberg" och sen stängda jag av TV-n. Såg på SVT play, "Angels in America" istället. Hade tänkt se några gamla avsnitt av en engelsk deckarserie på fyran play. Men det kostade så det gjorde jag inte. Fyran är den snålaste kanal jag vet. Allt kostar! Jag gick till sängs i stället. 

Idag klockan 7 var det 17 grader. Åt frukost vid datorn samtidigt som jag spelade Gardens in time. Man kan säga att man tränar upp minnet i det spelet, och det behöver jag. Sitter väl ute och läser idag. En kille från Lulebo var här och klippte gräset nyss. Ordning och reda vill jag säga. Ska väl lägga ut lite mat till igelkottarna som är här dagligen. Lite gurkskivor gillar dom. Annars är det Alecs jobb men nu är han hos farmor, så då får jag träda in som vikarie.

Ikväll kanske jag ser "Allsången och kommissarie Montalbano".

Solen skiner så det blir nog samma väder som igår. Ingen konst att leva då fastän man har värk. Hoppas ni njuter lika mycket som jag av sommaren. Ha det bra och hej då!

                                         
 
 

Nu börjar augusti

Ja då är vi inne i augusti, sista riktiga sommarmånaden. Åtminstone här uppe i norr. Nästa månad plockar de fanatiska älgjägarna fram sina vapen. Jag har tillhört den skaran, ja jag var inte fanatisk, men behövde en eller annan älg för att föda mina barn. Så kan man man säga i alla fall. Numer får jag köpa älgkött över disk, om jag har råd. Kanske ett färspaket då och då, om man har tur.

Igår var en lugn dag för mig. Gjorde en fläsksås och kokade potatis. Det var gott, länge sedan jag åt det. Slog en signal till Birgit på eftermiddagen, och skvallrade lite med henne. På kvällen såg jag lite TV innan jag knoppade in.

Nu på morgonen var det bara 14 grader och det fläktar lite. Hörde på radion att Älvsbyn bara hade 9 grader. Kanske jag ska ta tillbaka, det jag skrev om sista sommarmånaden. Det kanske har varit redan. Nej det är nog bara en tillfällighet och att det blir varmt igen. Jag står nog ut, är ingen fryslort direkt.  Solen är ju i alla fall framme.

Ska snart in i duschen och 11.50 är Emmerdale tillbaka på TV. Då kan man tro att sommaren är slut förstås. Blir nog inget besök av Alec idag. Han skulle visst fara till farmor. Annars trodde jag att fritids började för han. Isabel har sin sista semestervecka och Matte börjar jobba på onsdag (Kl. 04.15 hua). Ska komma ihåg att ge honom en nyckel till min lägenhet.

Ja detta var väl vad jag kan skriva om idag. Ni ser att livet inte ger mig så mycket spänning. Skönt så. Ha det nu så bra så hörs vi. Hej då!
                                          

RSS 2.0