Byter radio kanal

Sista dagen i september. Jag säger bara hua!!! Solen skiner men nog känns det lite kallt. Jag känner mig inte så pigg idag. Har stickat lite och lyssnat på radio. Idag blev det webbradion och radio Västerbotten. Kan vara roligt att bryta av mot radio Norrbotten. Börjar tycka att norrbottningar på radion är ganska självbelåtna. Precis som om dom är bättre än andra.

Igår kväll såg jag Superstars, match mellan lag Salming och lag Ravelli. Ravelli vann och i kväll är det match mellan lag Stenmark mot lag Forsberg. Sen såg jag Desperata husfruar två avsnitt. Trodde det skulle vara nya avsnitt men det var de två sista i repris. Nästa vecka kör dom igång med nya.

Matte fick potatisbullar med bacon till lunch. Själv åt jag tunnpannkakor som var kvar från helgen. Efter lunch låg jag och läste och sov en stund. Nu har jag gjort pannbiff som blir middagsmat.

Skellefteå fick stryk i hockey i går. Synd men det är ju inte hela världen. Hörde på radion att Mats Sundin ska sluta spela. Han har ju hållit på länge så han tycker nog att det är skönt att sluta. Livet består ju inte bara av hockey. Tycker han har varit jättebra. Jag tycker att Peter Forsberg ska sluta också och göra nåt annat.

Blev inget uteliv i dag för mig. Känner inte för det, skulle bara vilja ligga i sängen. Men det är bara att hålla sig uppe. Nu är det bäst att skala potatis till middagen. Hörs i morgon i oktober. Hej då!

Katten

Skönt med måndag. Hade tänkt gå på Röda Korset för att kolla om som har nån karmstol. Men efter lunch satte jag mig med en undersökning från SCB och efter det la jag mig att läsa, och vad hände då, jo jag somnade. Vaknade inte förrän fyra och då stängde RK. Typiskt mig, så jag får vänta med stolkollningen till fredag.

Nu har jag hackat grönsaker till en korvgryta som vi ska äta till middag. Grytor tycker jag hör hösten till och idag är det verkligen en höstdag. Kyligt ute men soligt. Inte blev det nån utgång för mig. På förmiddagen satt jag och stickade och då gick ju tiden så fort till lunch. Skönt att ha kommit igång med stickningen igen. Tänkte få iväg paketet till Helsingborg i slutet på oktober. Har förstått av FB att Helena och Caroline har flyttat. Hör dom inte av sig om sina adresser så blir dom utan julklappar. Då skänker jag det till Röda Korset i stället. Om dom vill ha det? Förstår att dom har mycket att göra, men dom kunde ju skicka ett kort eller meil.

I kväll får jag se sista delen på Himmelblå. Sen är det CSI NY och jag tror att det var Roast på Berns efter det. Om jag sen ser Seinfeld så är kvällen späckad med TV. 

Måste berätta om katten på balkongen på andra sidan gatan. Han kommer att fixa en hjärtinfarkt åt mig. Som vanligt har han varit utlåst på balkongen igen. En annan hyresgäst har satt upp nötbollar till småfåglarna och katten är så intresserad av dom. Försöker ta sig till den andra balkongen 4 meter bort. Klättrar än hit och än dit. Man ser att han vill ta språnget och det är det som gör mig så rädd. Det är ju ganska högt för honom att ramla. Jag måste nog ha ner persiennerna så jag inte ser kattens äventyr. Om ni får höra att jag dött, så vet ni varför!
Ha det så bra!

Sol och blåst

Nu är det sista söndagen i september. Tiden går så fort att jag blir rädd. Om tre månader är det jul. Sen är det nyår och då vänder det ju mot våren. Härligt att tiden går fort. I går kväll såg jag "Här är dit liv" på ettan. Kvällens gäst var Jan Eliasson. I mitt tycke en fantastisk människa. Såna skulle det finnas fler av. I kväll blir det "Morden i Midsomer" på åttan.

Har varit inne hela dagen fast det varit fint väder, om än lite blåsigt. Har stickat lite på en lovikkavante. Läst lite har jag också gjort. Till lunch blev det kräm och mjölk samt mackor. Till middag gjorde jag pasta med gorgonzolasås gjord på fläskfilé, vitlök, Gorgonzolaost och grädde.

Glömde att jag har tvättat i dag. Det var därför jag tyckte att dagen hade gått så fort utan att jag har gjort nånting. Eftersom jag har varit inne hela dagen och inte träffat nån mer än Matte så har jag ingenting att skriva om. Det blir att gå ut i morgon så att det börjar hända nåt. Är det fint väder ska jag plocka undan lite för vintern på balkongen. Hua! För resten Skellefteå vann med 3-2 mor Brynäs. Bra så!  Hej då! 

Ännu en härlig dag

Frukost med melodikrysset som vanligt. Kollade facebook och där är det som vanligt. Lyssnade på radion och läste lite. Matte skulle inte komma på lunch så jag åt en hårdmacka med kött. La mig att vila men det var inte så skönt så jag steg upp igen. Gick ut och satt i solen. Sen gick jag till Ica och köpte frukt. Tillbaka till solen och där satt jag till 16.50.

Gick in och såg reprisen av Doobidoo. Sen kom Matte med pizza som vi åt. Undrar vem som är gäst hos Oldsberg i kväll? Efter det är det en konsert med Tina Turner, men hon är ingen storfavorit för mig, så jag skippar den. Få se om jag hittar nåt annat att se? Annars blir det läsning. Måste kolla hur det gick för Skellefteå i hockeyn idag. Hoppas dom vann. Har inget annat att säga idag. Vi hörs i morgon så hej då!  

AIK forever!

Så vann då Skellefteå över Luleå med 3-1 i går. Heja! 

Ja vad har jag gjort i dag då? Har haft så ont i fötterna (ondast i den vänstra) så jag har fått hålla mig inomhus. Åt tunnpannkakor till lunch och till middag blev det en gratäng med ris, majs, sparris och skinka. På detta en ostsås gjord på kantareller. Nu är det avklarat och disken diskad.

Igår kväll såg jag en stund på den afrikanska filmen men sen slog jag över på Seinfeld. Idag när jag höll på med middagsmaten såg jag en repris om en finlandssvenska, Jessica Forsman, som bor i London. Hon är dansare och så snygg så man nästan dör. Hon är vacker på ett rent sätt. Naturligt blond, fin hy och hon verkar ha bra klädsmak. Hon är trettio år och under tiden som hon jobbar som dansare utbildar hon sig. Klok kvinna.

Ikväll är det "Morden i Midsomer" och jag tror jag ser det, sen får jag se vad som händer. Nu ska jag äta en glass och vila en stund. Tar två värktabletter så att jag kan koppla av mina fötter. I morgon går jag nog ut om än det gör ont. Folk får väl glo när jag stapplar fram.

Spektakulärt

Igår hörde jag ett ord som man inte hör så ofta, men igår hörde jag det minst hundra gånger. Ordet är SPEKTAKULÄRT. Det användes i samband med inbrottet med helipkoptern i Västberga (Stockholm). Först hörde jag det på radions nyheter flera gånger. Sen på Norrbottensradion "Callne & Co" och TV:s nyheter på kvällen. På "Efterlyst" användes det också. Alltså var det ett spektakulärt brott.

I dag kom Barbro och gav mig sprutan med guld. Ser fram emot att den börjar verka. Matte kom med sallad med räkor som han köpt på Centrum. Verkligen god sallad. Det var lunchen det. Gick ut i det soliga, lite kyliga vädret. Handlade på Ica bl a köttfärs för 39,90/kg. Köpte två kilo som jag kan frysa in i mindre portioner. En ny Året runt med nya korsord blev det också samt lite mat till helgen. Träffade Lily utanför och vi satte oss och pratade en timme eller så. Sen bar det hemåt.

Vi ska äta ärtsoppa till middag. I kväll ser jag "Superstars" och "Criminal minds". Är sugen på att se på tvåan 22.30, en sydafrikansk film från 2004. Den heter "Carmen" och bygger på Bizets opera. Den har fått fyra plus i TV-tidningen. Får se hur jag gör. Vill ju gärna Seinfeld också. Seinfeld börjar ju 23.00 så jag kollar filmen först och tycker jag den verkar dålig ser jag Seinfeld. Så får det bli!  I kväll spelar Skellefteå hockey hemma mot Luleå. Håller tummarna för Skellefteå och deras unga killar. Ha det så spektakulärt bra så hörs vi i morgon!

Kom och fika

Idag regnar det inte och solen tittar fram. Tänkte gå ut för att det är ganska skönt ute men min kropp säger ifrån. Axlarna och nacken är värst i dag. Det värsta är att det inte är skönt att ligga heller. Men det ger sig väl, får jag hoppas.

Har stekt kotletter till middagen och till det gör jag kina-ris. Det är ganska gott i mitt tycke. Jag har även gjort en äppelkaka, typ sockerkaka med äpplen och kanel i. Bra att ha när det kommer nån och fikar. När man gör nåt med äpplen och kanel i luktar det så gott från ugnen. 

I kväll blir det TV, "Superstars" och "Efterlyst" vad jag vet.  Det kanske blir nåt annat också men  jag har inte kollat TV programmet. Pratade med Isabel på förmiddagen, hon höll på och sorterade papper. Typ kvitton, räkningar m m. Hon lyssnar väl aldrig på nyheterna så jag berättade om stollet som hade haft sönder däcken på 21 bilar på en parkering på Porsön. Vänster bakdäck på varje bil. Inte så kul för dom som kommer ut och ska ta bilen till jobbet. Nu var det så att nån hade sett personen och kunde lämna ett signalement, enligt radion. Porsön är ju universitetområdet men det bor ju inte bara studenter där. De finns mycket tokigt folk. Nu är det tid att kolla maten. Vi får höras i morgon igen. Hej då! 

Höstdagjämning

I dag är det verkligen höstväder. Började bra i morse med sol men nu regnar det och när jag var ut för en stund sedan kändes det verkligen höstlikt. Men det är väl inget annat att vänta. Det är ju höstdagjämning i dag.

En distriktssköterska kom och tog prover på mig på morgonen. Så nu skickas dom till reumatologen för bedömning om jag ska få sprutan eller inte. Det brukar gå bra och förra månaden var proverna så fina som dom aldrig varit förut. Säkert jordgubbarnas förtjänst.

Gjorde makaroner och korv till lunch. Sen gick jag på Konsum och handlade lite. Det regnade så jag blev ganska blöt men det hindrade inte mig för att äta en Cornetto classic (glass). Folk tittade lite mystisk på mig som satt i regnet och åt glass. Har dom inte vant sig än vid att se de konstiga grejer jag gör?

Ska sätta in en öring i ugnen och skala potatis. Kanske jag ger Matte köttbullar och sås i stället. Tror han äter det hellre än fisk som det är ben i. Han får göra som han vill.

I går kväll skrattade jag åt "Roast på Berns". Har ni inte sätt det så se reprisen. I kväll på trean är det fortsättningen på "Superstars", jag ser det. Efter det blir det samma som vanligt. Har läst ut boken "Sjöjungfrun". Den är skriven av Camilla Läckberg. Läsvärd men lite rörig. Nu ska jag börja på Viveca Lärns "Aprilväder". En forsättning på "Saltön" som även varit TV- serie. Den boken hette, tror jag, "Hummerfesten" och nästa bok hette "Värmebölja". "Aprilväder" är den tredje boken i den serien. Tror att det blir en fortsättning på Saltön också på TV.
Nu ska jag laga mat så vi får höras i morgon igen. Ha det så bra!

Steven Kings födelsedag

Ännu en strålande dag. Förmiddagen gick åt till dammsugning mm. Hörde på radion att Steven King fyller år idag. Tyckte dom sa 62 år.
 Gjorde en grönsakssoppa till lunch som jag tror Matte inte gillade. Han sa inget men ibland kan man som mamma bara ana. Jag tyckte den var god. Den innehöll vitkål, morötter, röd paprika, lök och buljong. Kryddade den med salt och peppar och smaksatte den med chilisås. Frös ner det som blev kvar. Bra att ta fram när matkassan sinar.

Hyresvärden kom och kollade min fläkt som inte fungerar, men enligt han ska det vara så. Det är en centralfläkt så den ska räcka till alla. Hm! Jag la mig för att läsa och då kom Tova med sin mormor och hälsade på. Jättekul. Dom hade fikabröd med sig, kladdkaka med grädde, som dom hade köpt på Centrum. Dom hade varit på en shoppingtur. Köpt bl a skor i affären under mig.

När dom farit stekte jag två ägg och gjorde pyttipanna till middag. Ikväll är det hockey på ettan i stället för Himmelblå. Det är Färjestad som möter Skellefteå. Törs inte titta. Ser på femman kl. 21 "CSI NY", 21.55 "Roast på Berns" där det är Robert Gustavsson som grillas. Sen är det "Seinfeld". Härlig TV kväll. Fram till det blir det läsning. I morgon bitti kommer dom och tar prover för sprutan. Längtar efter den. Vi hörs i morgon, hoppas jag! Hej då!

Ogräsligt

Kände mig ganska risigt i morse. På torsdag är det dags för sprutan igen och det är därför jag risar nu. Men det är bara att bita ihop och tänka på nåt annat. Älvsby kommun t ex och deras planteringar. Utanför biblioteket har dom en ganska stor plantering. Där står det en buske och allt annat som växer där är bara ogräs, massor av ogräs. Sen går man till kommunhuset och när man ska runda hörnet till arbetsförmedlingen finns en plantering där också, med ogräs. Varför undrar jag? Är det inte lika bra att ta bort planteringarna. Undrar vad turisterna tänker när dom ser dessa planteringar. Och det är bara två som jag sett, finns säkert flera.

När jag nu är igång så har jag en annan åsikt och det är om svensktoppen. I fem år har en låt legat på listan och det är "Du är min man" med Helen Sjöholm. Jag har ingenting emot låten, den är ganska bra. Men i fem år!!!! Är det så dåligt med svensk musik att vi måste ha samma låt år ut och år in? Snälla ni som röstar, bryt!  Tycker ni att jag är gnällig? Jag vet.

Det blev sillunch i dag. Tog sen en motvillig prommenad, gick förbi Ica och köpte mjölk och en glass. Det var så härligt ute så jag satt och njöt av vädret. Det är bara att passa på innan kylan och snön kommer. Jag hann vila en stund när jag kom hem innan jag skulle göra mat. Lövbiff och pommes frites med en sallad med mycket tomater och gurka.

Nu vet jag inte vad jag ska se på TV i kväll. Blir det fyran och deckaren från Gotland eller åttan med morden i Midsomer. Morden i Midsomer börjar 20 så jag kan kolla om jag har sett den. Har jag det så börjar deckaren på fyran kl 21. Lätt som en plätt att välja då. I morgon är det ny vecka. Då får jag återgå till min kära Seinfeld och hans galna kompisar. Nu har jag inget mer att förtälja. Ha det! Hej då!

Längtan

Jag sov verkligen gott i natt. När jag vaknade såg det lite mulet ut men det var ganska varmt. Gjorde två skinkmackor på en limpa som heter Längtan. Och jag Längtar redan efter frukost i morgon, så gott var brödet. Starkt kaffe till detta som pricken över i. Duschade och sen var det dags för melodikrysset. Brukar se yran från Albert Hall i London och tur var ju det, för annars hade jag inte känt igen musiken som spelades på lodrätt tre.Där skulle det bli Elgar, kompositörens efternamn.

Till lunch blev det bara kräm och mjölk och sen la jag mig med boken. Vid tretiden var det dags att göra köttbullssmet och rulla köttbullar till middagen. Gjorde dom i ugnen för att slippa stekoset (fläkten funkar inte). Det gick ju bra så nu är det bara att göra sås och koka potatis. Nu är vädret soligt och varmt.

I kväll ser jag väl Oldsberg sen vet jag inte vad jag ser mer. Det är ju några filmer som visas. Igår kväll skulle jag se en film på ettan som heter "Fight club" med Edward Norton och Brad Pitt. Men dom hade bytt ut den mot "Dirty dancing". Det var för att Patric S har dött, och folk hade ringt till SVT och bett dom visa "Dirty Dancing". Det kan jag förstå, men jag har sett den förut så jag skippade den. Såg i stället "Taggart" på 4+.

Hörde på radion att alla som arbetar ska få sänkt skatt med 250 kr i månaden nästa år. Då förstår jag varför pensionerna ska sänkas. Nån måste ju betala skattesänkningen. Kul va! Undra vad jag ska kunna dra ner på. Blir det TV:n eller datorn eller kanske telefon. Men har jag ingen telefon så kan jag ju inte ha nån dator heller. Jag sparar alltså in mer om jag skippar telefonen. OK!!! Hörs i morgon hör ni. Hej då!  

Inga vilodagar

Det blev ingen blogg i går. Isabel och Alec kom hit så det blev fullt upp att göra. Det skulle städas garderober och källarförråd. I duschrummet knäskurade Isabel golvet. Och mitt hår klipptes (skönt). Sen skulle det lekas med bilar, med gubbar och kort skulle spelas. Alec har ju ork så att det räcker till ett kompani. Men det är bara att leka när man får göra det. Jag var så slut när kvällen kom och dom for till Matte, där dom skulle övernatta. Jag sov som en stock efter det att jag hade sätt "Superstars" på TV.

I morse efter frukost tvättade jag persiennen till balkongdörren. Den var svart som sot efter denna sommar. Det är ju för att man har balkongdörren öppen nästan hela sommaren och det blir så mycket avgaser och damm från gatan. Jag tvättade samtliga persienner förra hösten men det har blivit nytt sot under denna sommar. Undrar hur lungorna ser ut på insidan. Blääh!!

Jag hade tvättid mellan 10-13 och jag hann plocka i maskinerna innan Isabel och Alec kom. Isabel tvättade målningen till skåpluckorna, rengjorde spis och ugn vilket var behövligt. Vi gjorde våfflor till lunch, eller rättare sagt Matte gjorde våfflor. Alec vispade grädde.

 Efter lunchen gick Isabel och handlade åt mig. Alec ville hellre vara hemma och leka med mormor. Till middag handlade vi från Aramo. Jag och Isabel delade på en soavasrulle, Alec åt en barnpizza och Matte en het pizza. Vid 18-tiden åkte mina älsklingar hem till Luleå igen. Jag började skriva på bloggen men då kom Susanne så jag pausade och fikade med Susanne. Vi hann med två parti skipbo innan hon skulle hämta sin son från träningen. Just då började Lasse Kroners program på ettan så jag såg det och nu sitter jag här och skriver igen. Kl. 22 ska jag se en film på ettan. Har glömt vad den hette men den har fått fyra plus i TV-tidningen. Sen blir det nog sängen direkt. Kommer att sova gott i natt, tro mig. I morgon kommer allt att vara som vanligt igen. Ha en skön kväll! Natti natti!!

                           

Mindre hår i morgon

Det vackra vädret fortsätter att glädja. I morse såg det inte så lovande ut men helt plötsligt sprack det upp och solen log så vackert mot mig när jag gick ut på balkongen. Knappt att jag ville gå in igen men jag kunde ju inte bara vara där ute. Jag hade mina sysslor som jag måste göra (som i lilla huset på prärien). Isabel ringde och sa att hon och Alec kommer i morgon förmiddag. Dom stannar till fredag eftermiddag. Kul som bara den. Hoppas hon kommer ihåg saxen. 

Till lunch blev det rester. Matte fick äta upp gulaschen och jag åt pasta med ostsåsen. Efter det att jag hade diskat la jag mig och vilade en stund och sen gick jag ut. Jag gick till Ica och köpte en marinerad kyckling till middag. Satt ute en timme och njöt av solen. Den är lagom varm nu tycker jag. Sen var det bara att gå hem och sätta kycklingen i ugnen. Gör en sås till den och kokar ris.

I kväll fortsätter jag väl och ser "Superstars" sen kanske jag ser "Efterlyst" innan Seinfeld. Helt plötsligt blev jag sugen på Whiskey. Varför vet jag inte, har inte druckit alkoholhaltiga drycker på minst 3 eller kanske 4 år sen. Kanske man köper en pava till helgen, eller? Det återstår att se. Nog tid att fortsätta med maten nu. Hörs i morgon. Hej då! 

Bättre Eagles än finska

Samma väder idag också. Klart man blir glad men ändå är jag så slö. Har mest läst och slappat. Hörde på radion i morse att "Dirty dancing"-Patric S. dog i natt. Det var ju väntat efter hur sjuk han varit. Men ändå är det sorgligt. Han har ju kämpat så länge.

 Sen har riksdagen haft sitt högtidliga öppnande idag. Med pompa och ståt, hur orkar dom? Det var utsändning på TV så dom som är intresserade kunde följa spektaklet. Jag trodde sånt där hade försvunnit, men nej inte det. Där sprang politikerna huller om buller och dunkade varandra i ryggen och fjäskade. Så kom också kungafamiljen och då vart det mera fjäsk. Jag såg det inte men hörde på radion och sen visade dom en snutt på nyheterna. Vore det inte bättre att dom höjde pensionerna i stället för att kosta på nåt sånt där. För det är säkert inte gratis.

Gjorde Gulaschsoppa till middag. Så nu är jag så mätt att jag nästan mår illa. Vi åt lite tidigare idag för Matte hade några ärenden att göra. I kväll ska jag se "Superstars" på trean kl 20. Det är före detta svenska idrottsstjärnor som tävlar mot varandra. Efter det blir det "The mentalist". Gissa vad det blir sen? Seinfeld naturligtvis. Jag är glad att jag inte såg det när dom visade det förut. Då kan jag glädjas nu i stället.

Jag brukar lyssna på P4 Norrbotten på dagarna. Nu måste jag stänga av för efter fem är det bara program på svenska. Kan inte det språket så jag skippar det och sätter på en skiva. Vad ska jag spela. Det blir The Eagles, verkligen bra musik. Sen lägger jag mig och lyssnar. Vi hörs i morgon. Hej då!

Hur är det med svenska språket?

Vilket väder vi har nu. Idag 20 grader, inte ett moln på himmelen. Va glad jag blir. Har varit ute hela eftermiddagen. Gick först till biblioteket och sen satt jag ute nån timme innan jag gick till Konsum och handlade.

 På förmiddagen satt jag vid datorn och kollade bokrecentioner. Gjorde pasta med skinka och ostsås till lunch. Läste också några bloggar och blev förskräckt när jag såg hur dåligt dom använder vårt språk. Långa meningar utan komma, så att man knappt förstår vad dom menar. Man kan också säga att dom skriver som dom pratar. Jag vill inte pracka ner på dom, men jag tror nog att dom vill att vi som läser ska förstå. Hur skulle det vara Jan Björklund att såg till att de svenska barnen i skolan kan svenska språket innan du klagar på invandrande gamla kvinnor.

Lövbiff med pommes frites blev det till middag. Vid åttatiden kom Jocke och Tova och hälsade på. Tova visade sin nya kornett som hon börjat spela. Hon var riktigt duktig att spela. Nu ska jag se på TV, det blir CSI Miami.
Jag hoppas vädret blir lika vackert i morgon som i dag. Höres sen! Hej då! 

Beroende av andra

Så är det söndag, har slappat hela dagen. Gjorde plättar till lunch, lätt som en plätt! Hela eftermiddagen har jag legat och läst omväxlande sovit. Nu har jag stigit upp för att ansa en fläskfilé och steka den lätt och sätta dit lite grädde. Servera den med en potatissallad och nåt grönt till. Sen blir det mer slappa.

TV:n sätts på och friidrotten ska kollas. På fyran visas "Kommisarien och havet" kl.21. En film baserad på Mari Jungstedts bok. Nu har fyran så dålig bild för närvarande och har haft det hela veckan så det är ju inte så roligt att se den. När bilden är bra så försvinner ljudet. Kul!!!!!! Och i går kväll när jag såg på deckaren på ettan så försvann texten. Tur att man kan lite engelska så man kan förstå hjälpligt vad det handlar om. Men inte är det kul, blir förbannad när man betalar TV-licens och Boxer-avgift och sen ska man hålla tillgodo med bara skit. Man ska nästan alltid få vara arg på nånting. Det är ju så när man är beroende av andras tjänster.

Till veckan kommer min kicka hit och klipper mig (förhoppningsvis). Det behövs verkligen. Och så längtar jag efter henne och Alec. Ser fram mot det. Måste gå en sväng till biblioteket i morgon och lämna tillbaka tre böcker och hämta en. Ska på Kupan också och kolla en sak som jag tänkte köpa till en i födelsedagspresent, som jag sen kan måla och göra snygg. Måste forska vilken färg som hon tycker om. Ser fram mot det. Nu är det slut med blogg för i dag. Blir kanske mer i morgon. Hej då!


En hårdmacka till middag

Ska skriva några rader innan friidrotten börjar på TV. Har varit en lugn dag som vanligt, med melodikryss och salladsgöra till lunch. Min vän Vivi ringde och vi pratade bort en stund. Det är så roligt när hon ringer och piggar upp mig. Hon berättade att dom har så mycket viktoriaplommon. Och jag älskar dom så jag blir lite avundsjuk.

 Efter lunchen gick jag ut och handlade på Ica. Jag satt ute en timme och njöt. Måste passa på nu innan snön kommer. Visserligen kommer inte den så tidigt numera, ibland inte före jul, men ändå. Får se hur det blir i år. Ikväll efter friidrotten ska jag kolla på Oldsberg på ettan. Efter det är det en engelsk deckare. Såg den där thrillern i går kväll med Clive Owen. Tyckte den var bra. Brukar tycka att amerikanska thrillers eller deckare bara innehåller en massa skjutande och biljakter. Men den här var riktigt bra.

Matte ska se fotboll i kväll så han ska inte äta middag här idag. Därför tar jag det lugnt med maten, har en bit grillad karre som jag kan lägga på en hård macka. Gott blir det. Tror jag ska slå en signal till Isabel, om jag blir pratsjuk. I alla fall ska ni ha en bra lördagkväll. Vi hörs!

11/9

I dag är det den 11/9. Det verker vara ett olycksdatum. 11/9 1978 dog Ronnie Peterson efter att ha kraschat sin formel 1 bil på Monzabanan. Ronnie var son till Bengt "Bagarn" Peterson på Kungsgatan i Örebro.
                                            

 Den 11/9 2001 flög två flygplan in i World trade center i New York
                                              


och den 11/9 2003 blev Anna Lindh mördad. Säkert har det hänt mera saker på detta datum men det är vad jag kommer ihåg just nu.

                                
Denna dag har varit en ond dag för mina fötter men jag var och badade på Ugglan mellan 14-15. När jag kom hem blev det sängen direkt och jag sov ett par timmar.  Matte jobbar så jag blev ensam till middag. Jag värmde upp pastagratängen och gjorde en hård macka till.

I går köpte jag en bok "Sjöjungfrun" av Camilla Läckberg och den har jag börjat på i dag. Ikväll ser jag "Dobbidoo" kl.20 på ettan och jag tror att jag ser "Derailed" kl.21 på samma kanal. En amerikansk film med Clive Owen och Jennifer Aniston. Regiserat har Mikael Håfström gjort. Han som regiserade filmen "Ondskan". Efter det blir det nog sängen.

Kanske ska jag nämna dagens väder. Lite dimmigt på morgonen men sen strålande sol och 19 grader.
Nu (18.30) är det lite mulet men fortfarande varmt. Till dags dato har 17 björnar blivit skjutna i norrbotten. Tillståndet gäller 55 björnar. Dom flesta jägare skjuter hellre en älg än en björn. Isabels svärmors karl brukar skjuta björnar. Nu är det slut för i dag. Vi hörs i morgon kanske. Hej då!  

Ute blåser höstvind

Idag blåser det som sjutton. Det känns i mina leder minsann. Men skam den som ger sig. Jag har tvättat idag och städat (vaskat). Efter lunchen gick jag till Ica och handlade. Tog Ica för att det är närmast, för mina fötter.
Igår kom Susanne till middagen och hon åt med oss och sen när Matte for spelade vi skipbo och drack kaffe. Jag vann igen, konstigt nog, jag brukar inte vinna.

När hon farit la jag mig en stund för att läsa lite. Hade tänkt se fotbollen men jag lyssnade på radion i stället. Glad att jag inte såg matchen, den var visst inte nå bra. Gick sen upp för att se Seinfeld. Om ni brukar se Seinfeld, Vänner eller Sex in the city (eller vad den heter) har ni tänkt på att dom verkar lite knäppa i New York. Jag var tre veckor med min bror i NY 1961 (tror jag det var). Då var ju folk som oss men nu verkar det gå till överdrift med tokigheterna. Men jag ser Seinfeld i alla fall. Gillar det. Bästa karaktären är Kramer tycker jag.

Efter middagen och disken ska jag gå till Birgit en stund. Hon bor i samma hus. Sen ikväll ska jag se "Criminal minds" på femman och sen ett nytt frågesportprogram som heter "Nöjespokalen". Ska kolla om det är nåt. Har tänkt gå och bada i morgon, skulle vara skönt. Nu måste jag börja med maten. Ska koka makaroner och göra en pastagratäng. Har ju kvar köttfärssås i kylen. Det blir samma smak som lasagne. Med mycket tomater och riven ost, en grönsallad till är pricken över i. Fredag i morgon, är det sant det var ju nyss måndag. Vart tar tiden vägen. Tänk på det så hörs vi i morgon. Hej då!

090909

Igår blev det ingen blogg för mig. Varför? Jo internetuppkopplingen bara försvann. Jag har ju den via min telefon för hyresvärden har inte råd att koppla in bredband. Och det vet väl alla som har bott eller bor i norrland att telefonen försvinner i bland. Appropå hyresvärden, har jag bett om att dom ska fixa min fläkt över spisen, för den funkar inte. Steker man nånting så osar hela lägenheten (en liten lägenhet). Ibland när man lägger sig på kvällen osar hela sängen av mat. Det kanske inte är meningen att man ska laga mat här. Jag började klaga för över två år sen men inget händer. Kanske det är en ekonomisk fråga. Men är det inte så att om man har ett hyreshus så kan man inte bara hova in hyran, utan man har även skyldigheter att lägenheterna funkar också. Det är ju därför man betalar hyra.

Vad hände då igår. Inte så mycket väl. Jag duschade som vanligt och sen läste jag en stund. Matte kom med pizza till lunch och det var gott. Sen läste jag igen till fram emot 16.30. Sen började jag med middagsmaten. Stekte fyra kotletter och rostade potatis och grönsaker. När jag var klar kom Susanne. Hon hade skjutsat en av sina pojkar till fotbollsträning. Hon åt med oss och efter kaffet for Matte hem och jag och Susanne spelade ett skipbo. Jag vann konstigt nog. Susanne skulle hämta sin pojke och fara hem. Jag diskade och sen satte jag mig att se på TV. Det blev Idol på fyran och sen the mentalist på trean. Gjorde en paus och löste ett korsord. Sen gick jag över på femman och såg Seinfeld och efter det CSI. Nu har jag berättat allt som jag gjorde under gårdagen. Det var inte mycket det. Nu var det bara sängen som väntade.

I dag då, vad händer? Tll lunch ska jag bara steka upp fläskpannkaka. På eftermiddagen ska jag gå ut. Nu verkar inte vädret så toppen men det kan ju vända. Till middag ska det bli köttbullar och potatis. Sås , lingon och grönsaker hör till. 

I kväll spelar Sverige fotboll mot Malta. Kanske jag ser det. Jag brukar bli på dåligt humör när Sverige spelar. Tycker dom schablar för mycket. Men jag giller ju ZLATAN! En fantastisk spelare. Annars är det väl inte så mycket att se på TV i kväll. Har ju en bra bok, så jag ska inte klaga. Nu ska jag göra en bjudkaka. Bra att ha om det kommer kaffefrämmande. Vi kanske hörs i morgon. Hej då!  

Första dan på älgjakten

Ny vecka igen, ganska bra väder. Mådde pyton när jag vaknade, steg upp och tog medicin och sen sängen igen. Fortsatte läsa boken och helt plötsligt var boken slut. Läste hela kvällen i går och såg inget på TV. Tur att jag har en bok till, men den är av Åsa Larsson och heter "Till dess din vrede upphör". Såg i dag att fyran visar filmer som är från Mari Jungstedts böcker. Det blir fyra filmer med början på söndag. Spännande och tur att jag har läst hennes böcker redan annars skulle det inte varit så roligt att läsa dom sen.

Gjorde fläskpannkaka till lunch och efter disken gick jag ut. Satt i solen en stund men det blev så varmt att jag flyttade till skuggan. Gick på Ica och köpte lite frukt och grönt samt lite annat. Träffade några bekanta som jag pratade med ett tag. Sen gick jag hem och gjorde köttfärssås. Till den kokar jag pasta så blir det middag.
I kväll ska jag se på TV har jag bestämt. Det blir Himmelblå bl a.

Glömde att berätta att älgjakten här uppe började idag. Så nu är alla gubbar i topp form. Tänk på att jag jagade älg på sjuttiotalet. Då var man i bra form. Vi hade så stor jaktmark (20000 hektar) och var så få som jagade där så man fick gå hela dagarna, s k smygjakt. Det vart flera mil per dag man gick. Ja det var tider det och nu orkar man knappt gå till affären. Vi jagade ovan odlingsgränsen och när man då skjutit en älg skulle man bära ner köttet till en bilväg. Då blev det flera mil dit också. Köttet vägde ganska mycket och nu kan jag inte förstå hur man orkade. Och aldrig klagade man det var ju så bra att ha köttet i boxen så det räckte ett år. Jag saknar älgköttet. Det blir jättegod köttsoppa. Ibland kan man få tag på älgkött på affären, men det kostar skjortan. Jag tycker om köttfärsen också. Köttbullarna blir så goda på älgfärs. Nu ska jag fortsätta med middagsmaten. Jag blev hungrig av allt prat om kött. Ha det så bra så hörs vi!!!!!!!

Vilodag

Nästan hela söndan har gått. Och vad har jag gjort denna dag, läst och läst. Ätit kräm och mjölk samt lövbiff, pommes frites, persiljesmör och sallad med melon i. Glömde att jag har diskat också.

Har ont i vänster lunga eller om jag har ont i sidan bara. Ska snart fortsätta med läsningen. Vet inte om det blir nån TV tittning i kväll. I går såg jag ju en svensk film som var sådär. Såg också en engelsk thriller som var ganska bra, fortsättning nästa lördag. Underhållningen med Robert Plant var bra men filmen "Lord of war" tyckte jag var dålig.

I dag har Sture namnsdag, har en kompis som heter Sture som bor i Arvidsjaur. Pratade med Isabel i dag och hon är ledig i helgen. Hon lät då så trött så hon behöver nog vila upp sig. Det är ju vilarväder idag. Grått och regnigt. Det är därför det är så skönt att ligga och läsa. Boken är så bra så det är svårt att lägga den ifrån sig.

 I veckan har jag inget bokat. Hade tänkt gå på reumatikerträffen på tisdag, men vet inte om jag törs innan jag har blivit vaccinerad och det tar väl sin tid. Har så risigt med andningen nu att det är dumt att chansa. Det är inte det att jag är rädd utan det är för att jag inte vill vara nån till besvär. Bättre att hålla sig i skinnet. Kanske jag går och badar på fredag. Hade tänkt göra det i fredags men då öppnade sig himlen den dagen och regnade det som bara den.

Kul för Sverige att dom hade tur med målet mot Ungern i går. Ja se denna Zlatan, han kan han. Nej hör ni boken väntar,vi höres. Hej då! 

TV för hela slanten

Dagen började molnigt men varmt. Frukost till "Ring så spelar vi", roligt att höra dessa personer som ringer från när och fjärran. Sen blev det melodikrysset som vanligt. Undrar om jag ska vinna någon gång?
Vid ettiden kom Matte och vi åt lunch, bara soppa med bröd. Efter disken la jag mig en och vilade samt läste lite. Naturligtvis somnade jag en stund, skönt.

Sen bar det ut och då tittade solen fram. Satt en stund vid Mixkorsningen och solen värmde så härligt. Gick och handlade lite. När jag kom hem fortsatte jag läsa. Matte jobbar så han ska inte ha nån middag. Därför värmde jag upp lite fiskgratäng som var kvar och åt en hårdbrödmacka till. Och nu sitter jag här och ska försöka skriva några rader till er.

I kväll blir det att se på TV på ettan. Först en svensk film kl.20, "Nina Frisk" heter den, ska vara nåt i stil med "Masjävlar" som jag sett för några år sen. Efter det blir det "Kommisarie Barclay", en engelsk thriller i två delar. Kl. 22.20 underhåller "Robert Plant (från Led Zeppelin) och Alison Krauss (en countrysångerska). Därefter kl.23.05 "Lord of war" en film med Nicolas Cage och Ethan Hawke. Hur länge tror ni jag kan hålla mig vaken? Det beror på underhållingsvärdet. Nån kanal visar väl fotbollsmatchen Ungern-Sverige, vet inte vem. Hur går det för Sverige? Tror dom får svårt mot Ungern. Lilly har namnsdag i dag, så Lilly Bergström på Östermalm i Älvsbyn GRATTIS!! Nu var det allt för denna dag. Ha en bra lördagkväll så hörs vi!!

Bara att andas i flaskan

Då vart det helg igen. Det har regnat mest hela dagen i alla fall framåt fem. Sen kom solen tillbaka. Tvättade på förmiddagen och så var det meningen att jag skulle på Ugglan och simma på eftermiddagen men då fick jag så svårt med andningen så det var bara att inta sängläge. Hade tänkt handla för helgen också men det får bli i morgon. Om jag kan då.

På TV i kväll börjar Lasse Kronérs underhållningsprogram "Doobidoo" om. Det brukar ju vara roligt och så är det på ettan= ingen reklam. Klockan 21 på samma kanal är det en film "Brokeback mountain" som har blivit så omskriven. Den fick tre Oscars så jag tror att jag ska se den. Tror att det var Heath Ledgers sista film innan han dog. Om ni inte såg Henrik Dorsin förra veckan så gör det nu i kväll kl. 23.25 på femman. Jätteroligt!

I dag har jag läst ut "Den döende dandyn" och den var ganska bra. Ska nu börja på en annan bok av Mari Jungstedt "Den dubbla tystnaden". Har hört att den ska vara bra. Tack och lov för böcker. Vad skulle livet vara för mig om inte dom fanns. Det värsta i kväll är att jag inte har nån frukt hemma. Skit också! Men det får gå det också, får köpa i morgon.
Nu får ni ha en skön fredagkväll! Hej då!

Moonlight serenade

I morse hörde jag en melodi som jag inte hört på flera år. Det var "Moonlight serenade" med Glenn Millers orkester. Den och "In the mood" spelades mycket hemma hos oss när jag var liten. Glenn Miller var en amerikansk trombonist som hade en orkester 40-talet. Jag har trott att han dog i en flygolycka den 15 april 1944, bara fem veckor före krigsslutet i Europa. Men nu får jag veta att han dog på ett militärsjukhus efter att ha blivit torterad av tyskarna. Där ser man hur man blir lurad hela tiden. 
                                                
Detta är Glenn Miller med sin trombon. Kul att höra denna låt igen. 

Har varit ute ganska  länge på eftermiddagen. I går när jag kommit hem satte det igång och regna som bara den. Men det var ju bara en skur. Få se hur det blir idag.

Ska göra mat nu och det blir korvgryta som är lätt att göra. Gott att äta också enligt mitt tycke. Sen blir det att läsa innan jag ser nåt på TV. Har inte kollat än vad det är att se men nåt ska väl falla mig i smaken. Hoppas att det är skönt väder i morgon också. Vi behöver ladda upp innan mörkret och kylan kommer.   I morgon är det ju fredag och helg igen. Vi hörs då.                                     

Sensommarvärme

Fortfarande strålande väder. Förmiddagen gick fort, sov ovanligt länge och efter frukost och duschen var det dags att börja med maten. Gjorde fisk i ugnen med creme fraishe blandat med chilisås över fisken. Strimlad purjo och gul paprika la jag runt fisken. Sen in i 225 graders ugn. Sen var det bara att koka potatis.

Efter det att jag hade diskat vilade jag en stund och sen gick jag ut. Bl a gick jag till biblioteket och hämtade en bok som jag hade lagt undan. Sen blev det Konsum där jag handlade lite mat. Satt en timme mitt emot Gårdings och njöt av det sköna vädret. Fick sällskap av Hilding. Sen var det hem och laga mat igen.

Ska steka frukostkorv och göra pommes frites. Det blir också gurksallad med tomater till. Efter maten och disken ska jag ligga och läsa till 21.55 då det är sista delen av dansarna. Ska också se det gamla vanliga jag brukar se på femman. Hoppas det blir lika härligt i morgon. Ser faktiskt fram emot det. Ha den skön kväll ni som läser detta. Hej då!

Att leva i slummen

Har just varit ute på balkongen för att njuta av det vackra vädret. Kollade ner på gatan och trottoaren och blir som vanligt ledsen när jag ser all skräp som ligger där. Tusentals fimpar och snusar, pappersskräp, cigarettaskar, trasiga öl-och cocacolaburkar och en-och annan hundskit. Inte kul att bo på denna gata. Och ändå finns det papperskorgar med jämna mellanrum. Kommer att tänka på en bok som skrevs på 30-talet (?) av Lubbe Nordström. Den hette "Lort-Sverige". Var det sån lort han menade? Jag vet inte för jag har inte läst den. Tål att tänka på. Vi kan inte skylla på invandrarna heller utan vi svenskar, t o m norrlänningar är dom lortiga och skräpiga.

Matte kom med palt till lunch idag. Och det var gott som vanligt. Har så ont i höger fot idag. Vet inte om jag har gjort nåt speciellt med foten. Har en chokladkaka i ugnen nu. Och sen ska jag koka makaroner som jag ska ha i en Dalbylåda till middag. Det är förutom makaroner purjolök, tomater, rökt skinka och äggstanning.  Det gjorde min mormor under slåttern när det var mycket folk som skulle äta.

I går kväll blev det nästan för mycket TV för mig. Jag somnade faktiskt under CSI. Men jag såg Henrik Dorsin och skrattade så jag nästan kissade ner mig. Han är verkligen rolig. Ikväll börjar finalen i "So you think you can dance". Två stycken åker ut i kväll och sen får man veta vem som vinner i morgon. Sen är det slut för denna gång. Men dom har visst satt i gång ett nytt program. Bara att vänta på det.

Har gjort ett fotoalbum om min familj på Facebook idag, dom jag har kort på vill säga. Om det inte ligger inne så finns det på min profil. Få se om jag tar mig ut efter middagen idag. Vill foten så går jag en sväng. Annars får det vara till i morgon. Det är ju så varmt och skönt ute. Hej då och njut! 

RSS 2.0