Sista bloggen från Älvsbyn

Det blir en snabb blogg idag. Klockan tio ska jag börja tvätta det sista, som t ex gardiner, och innan dess ska jag hinna duscha. Ska sen också ringa pensionsmyndigheten och be om blanketten för höjd hyra. Till lunch blir det räksoppa och räkorna är framplockade ur frysen. Sen efter lunch ska jag rengöra golvbrunnen i duschen och fara till affären. Så jag har fullt program denna dag. Och i morgon smäller det. Känner en mindre stress. Ska också frosta av frysen och stänga av den.

Såg i PT att Chicago har varit på Pite havsbad. Undrar om dom blivit nåt äldre sen jag såg dom i Spanien på sjuttiotalet. En del verkar ju behålla sitt utseende fastän dom åldras. Kan tänka mig att dom framförde samma låtar som då.

Det är växlande molnighet idag. Bara det inte är så varmt i morgon, så är jag nöjd. I morgon blir det ingen blogg från mig. Så detta är det sista från Älvsbyn. Nästa blogg kommer från Luleå. Ha det så bra govänner. Önska mig lycka till med flytten. Hå, hå ja, ja! Hej då!
                                        Mina drömmars barndom!

Söndag före flytt

Det blev ingen blogg igår. Jag hann inte. Först var det melodikryssfrukost med Birgit och hennes dotter. Sen grillkorvlunch med Matte. Skulle efter det blogga, men då blev jag så trött att jag la mig en stund. Och efter det droppade Jocke in med familj, och då blev det fart på allting. Pernilla rengjorde ugnen så den skiner som en ny ugn. Alla hade en uppgift och packade eller skurade nåt. Sen blev det pizza från Tres corona innan dom gav sig av.

Kvällen tillbringade jag med en film på TV. "Vi hade i alla fall tur med vädret, igen". Och nu har jag vaknat till en ny dag och hoppas jag har ork kvar att packa nåt. Man blir trött att se andra arbeta flitigt. Till lunch idag värmer jag på fiskgratäng i micron. Till middag fläskfile med grönsaker.

I kväll ser jag TV som vanligt. Nu börjar det närma sig tills jag drar från denna by. Glad att jag slipper se nedskräpningen utanför detta hus. Glasskärvor, fimpar, papper osv. Hoppas att det är mindre skit dit jag flyttar. Nu börjar jag se fram emot flytten. Jag vet ju att den ska bli av snart. Ingen ide att ångra sig.

I morgon gardintvätt på förmiddagen. Men det är då det. Är regnigt idag, än så länge. Men det är bara att ta emot det väder som bjuds. Ha nu en bra dag vänner. Hej då!

                                     
                                  

Midsommarafton

Dagen började med solsken men nu är det mulet. Såg en vacker midnattssol över Lomtjärn i natt. Tänk att det vänder nu och går mot vinter. Hua! Så var det sista helgen i Älvsbyn och på Storgatan. Känns lite vemodigt, men bara lite. Jag slipper ju avgaserna och bullret.

Jocke och Oscar var hit på en snabbis igår. Roligt se dom, om än det bara är en titt. Idag gör jag inget mer är mat. Till lunch blir det äkta midsommarmat. Inlagd sill, gravad lax, kokta ägg, potatis, gräddfilsås samt limpmackor. Matte blir då glad. Han älskar inlagd sill. Till middag kycklingpanna.

Ikväll vet jag inte om det är nån idé att sätta på TV-n. Dom som lägger programmen tror väl att alla är i glada vänners sällskap. Tur att jag köpt en bok. En deckare av Mari Jungstedt. Och så har jag korsord.

Nu ska jag in i duschen (som vanligt). Pratade nyss med Vivi i Örebro. Hon ringde och önskade trevlig helg. Härligt att prata med henne. Nu önskar jag er en trevlig helg också!

                                                GLAD MIDSOMMAR!  
                                       

Bu för myndigheter

Skuldfri för denna månad när jag har betalat räkningarna. Har lite pengar kvar på kontot, men ska betala bensin för flyttbilen. Handlade mat för midsommarhelgen i går. Igår som jag var till pensionsmyndigheten, och vad?  Denna myndighet hade inte öppet. Nej det var stängt hela sommaren. Vill man nåt får man fara till Piteå. Så man kan tala om myndighetsservice. Som inte existerar.

Fikade hos Birgit på eftermiddagen. Fick en god skinkmacka. Tur det, för jag hade inte ätit nåt innan. På kvällen åt jag en liter jordgubbar. Bra för blodvärdet.

Ska packa lite snart. Åtminstone en kartong och en säck. Klockan ett blir det tvättstugan. Till lunch öppnar jag en Bullens pilsnerkorvburk. I morgon går Matte på semester. Tror jag blir skönt för honom. För mig också som får hjälp med flytten. Tror att jag ska slänga ut en förfrågan på FB om bärhjälp vid flytten. Kan i alla fall försöka. Tänk om man var frisk och kry i kroppen, och kunde göra allt själv. Men den tiden är förbi, för min skull.

Nu blir det en dusch och sen lite knog. En bra dag önskar jag er. Här skiner solen just nu. Hej då!
                        

Det drar ihop sig

Sitter här inklämd mellan kartonger och försöker skriva. Hade en fullrulledag igår tillsammans med Isabel, Alec, Therese och Rasmus. Rasmus är Therese son ett år och fem månader. En glad liten skit, hypergullig.

Mina fötter blev fina och glada. Vi pratade och åt kycklinggryta samt jordgubbar med glass. Supergott! Flera kartonger blev packade. Snabbt packat med flinka händer. Men nu är jag solo igen och då går allt på sparlåga. Idag ska jag till pensionsmyndigheten för att ändra bostadsbidraget. Hyran har ju gått upp med en dryg hundring, och det är ju pengar det också.

Regn idag också och enligt prognosen ska det regna hela midsommarhelgen. Får se hur det blir. Ska handla för helgen idag. Måste också tömma frysen så jag får frosta av den och stänga av den. Så är det gjort till tisdagen då flyttlasset går. Tänk att det bara rör sig om sex dagar till det smäller. Hur ska man orka? Hoppas nu att det ordnar sig med dragbil också. Jag känner en viss oro för att det ska skita sig med nåt.

Ingen matgäst förrän fredag. Kan vara skönt nu. Blir nog inget firande vid midsommar, inte kul med alla dessa kartonger. Och fler ska det bli innan allt är klart. Hur ska jag t ex få ner gardinerna, dom ska ju tvättas också innan flytt. Jag ska ju tvätta i morgon och hade tänkt be Isabel om att ta ner dom, men det glömde jag igår. Jag blir så less på mig själv och mitt minne.

Det är väl sista avsnittet i kväll av "Herrskap och tjänstefolk". Synd att det är slut på detta nu. Nu är det bäst att jag tar itu med viktigare saker. Städskåpet ät tömt nu, så jag ska städa det. Ha en bra dag hörni! Hej då!

                                  

Sommarsolstånd idag

Sommarsolståndet är det idag. Förr var det alltid midsommar den dagen. Men då kom dom på att  midsommarafton skulle vara på en fredag, oberoende vad det var för datum. Så då flyttade man midsommarafton fredagen efter sommarsolståndet. Basta!

Om en stund ska jag röja lite här innan Isabel och Therese kommer med sina battingar. Länge sen jag såg Therese så det ska bli skoj. Isabel ska sköta mina fötter och det ska också bli inte skoj, men skönt. Ska också göra en kycklinggryta som dom kan äta. Så det blir inte så mycket skrivande idag.

Igår kväll såg jag en film på fyran, den om Johan Falk spelad av Jakob Eklund, en i mitt tycke usel skådis. Och sen film på fyran är förkastligt. Alla dessa långa reklamavbrott. Inom en timme var det fyra jättelånga avbrott. Man lessnade se filmen. Jag brukar försöka slippa se på fyran. Och gårdagens film var då inget undagtag. Jag bojkottar fyran från och med nu. Basta!

Regnväder idag också. Hade tur igår att det var uppehåll mens jag var ute på språng. För annars regnade det hela dagen. I alla fall gkorde jag mina ärenden och även köpte jag lampan. Det jag glömde bort var färgen som jag skulle köpa. Och ändå var jag i grannhuset där dom säljer färgen. Får se om jag kommer ihåg det i morgon när jag ska till pensionsmyndigheten och meddela hyreshöjning (igen).

Nu ska jag in i duschen innan jag börjar med röjet. Ha en bra sommardag. Misströsta inte sommaren fortgår. Åt en liter jordgubbar igåt kväll. Smaskens!  Hej då!

                               

En händelsefattig dag

Regnet det bara öser ner. Kommer ni ihåg den låten? Ja, idag passar det in. Det blir till att ta färdtjänst till banken, tror jag. Inget Emmerdale idag, dom har väl semester. Men Matte kommer på mat idag. Soppa till lunch vet jag, till middag har jag lämnat öppet för jag har inget förslag ännu.

Såg mitt favoprogram igår och dessutom en film med bl a Robert De Niro, "I skuggan av Bronx". En bra film med handling om maffian på femtio- och sextiotalet. Jag har sett den förut men tycker den är sevärd.

Annars kommer väl dagen flyta på som vanligt. Det kommer tre dagar utan matlagning då Matte jobbar. På fredag går han på semester. Skönt för han att få vila upp sig och ha det bra.

I morgon är det meningen att Isabel ska komma hit. Tur det, för mina fötter riktigt skriker att dom vill bli omskötta. Härligt för dom om det infrias.

Ja då har jag inget mer att skriva om. Önskar er en bra dag. Hej då!

                              
 

Molnigt

Ingen sol nu på morgonen. Har nyss ätit frukost. En sån där frukost, alltså bara en ostmacka med kaffe. På TV i går kväll kan man säga att det var bara skit. Nu känner man att sommaren har kommit för TV har bara skit att visa. Det är som om dom tror att alla människor är ute och ingen ser på TV. Vi som inte är ute, behöver inte se nåt bra TV-program. Ikväll får jag i alla fall se "Från Lark Rice till Candleford". Jippi!

Kräm och mjölk samt mackor till lunch idag. Till middag vet jag inte än. Blir en överaskning kan man tro.

Två döda och åtta skadade i en bilolycka utanför Gällivare. En minibuss gick av vägen. Dom döda och skadade var rumänska skogsarbetare, anställda av ett skogsbolag. Tragiskt när nåt sånt händer.

En annan tragisk sak var att en 18-årig kvinna blivit mördad på ett hotellrum i Spanien. Trodde man var fredad på sitt hotellrum. Hemskt!

Vill ni se en bild på lampan jag tänker köpa i morgon. Ja inte den lampan men en liknande. Jag har tänkt ha den i sovrummet. Passande med det andra jag har där. Jag sätter in bilder när jag är på plats och allt är klart. 
                                    I morgon ska jag också på banken och betala hyra för nästa månad. Jag brukar betala via nätet, men jag har ju ingen skrivare och behöver kvittot, för att få ut nycklarna till lägenheten. Så det är bara att knata dit och betala. Ska också på Öbergs och köpa grön färg så jag kan bättra på höstolen. Och sen på Kupan.

Nu ska jag in i duschen. Kanske det bästa för i dag.  Hoppas ni får en bra söndag! Hej då!

                                                              

                                                                  

Inget OS på SVT

Idag är det Björn som har namnsdag, och det hette min storebror. Annars är det den 18 juni och solen skiner. Jag var till Kupan i går och köpte denna fotoram som jag skrev om igår. Satte ett kort av min pappa som femåring i ramen. På Kupan hittade jag en bordslampa, typ fotogenstuk, fast den drivs med el. Köper den på måndag när jag hämtat ut pengar. Tror inte dom tar kort på Kupan. Det blir väl det sista jag köper på Kupan här. Nästa Kupan blir i Luleå.

Jag kan inte säga att det var nåt att se på TV igår kväll. Läste en stund och löste korsord i stället.

Vad sker idag då? Ja det kan man undra. Matte kommer på både lunch och middag. Till lunch blir det skaldjurssoppa och till middag gör jag biff med lök samt wokade grönsaker. Det får duga så.

Sitter nu och lyssnar på Lisa Syren och "Ring så spelar vi". Kan tycka att hon är snål om CD-skivorna. Men sveriges radio har väl lika dåligt om pengar som SVT. Skam att SVT inte får visa OS nåt mera.

Skönt att Maud Olofsson ska avgå från ett parti som inte behövs. Skulle tycka att Lena Mellin på AB också skulle avgå. Finns det nåt possitivt att hon skriver i en kvällsblaska. Bläh!!!!!

Snart kommer Birgit för krysslösning och frukost. Börjar känna mig lite hungrig. Men först ska jag duscha. Vet inte om det blir nåt TV-tittande i kväll. Inget som lockar precis. Men jag önskar er än härlig lördag. Hej då!
                                      

Min havsamling

Torvald har namnsdag idag. Det hette min pappa, världens bästa. Sen har Island nationaldag också. Såg en isländsk deckare i går kväll. Tyvärr bröts strömmen innan slutet. Planerat så, alltså strömavbrottet. Kanske deckaren går i repris. Den sändes ju på ettan och dom brukar reprisera sina program. Annars är det en fortsättning på denna serie nästa torsdag.

Var en snabbis på Ica igår. Köpte bl a jordgubbar. Två liter för 45 kronor. Äkta Finnerödja. Till middag stekte jag isterband och kokade potatis. Isterband är inget Matte äter, så jag passar på när han inte äter här. I alla fall var det jättegott. Senare åt jag en liter jordgubbar, också smaskigt. Började lösa nya korsord i ÅR och läste en stund.

Idag kommer Matte på mat. Har förberett en sallad med räkor. Det blir lunch. Till middag kanske jag steker strömmingsflundra och gör mos.

På eftermiddagen går jag ut med sopor och kollar på Kupan om en fotoram med havsmotiv, Kanske jag köper den till min havsamling. Har en keramikfyr, en sjöjungfru, en trämås. Inte mycket till samling, men jag har nyss börjat samla. Är man fisk så är man.

Ja det är inte mycket jag har att skriva idag. Tänk att det är helg igen. I min almanacka verkar det vara måndag-fredag. Så fort går veckorna för mig.

Ha nu en skön fredag. Det är mulet här men ändå skönt. Ha det och hej då!

                              

Utedass

Soligt idag och just nu 16 grader. Kan bli en fin dag om det nu inte blir för varmt. Idag ska jag till Ica och helghandla. Mina fötter värker men det kan inte hjälpas, kylen måste fyllas. Annars blir det väl inte så mycket gjort. Läser väl lite i boken jag har. En deckare i Gotlandsmiljö skriven av Anna Jansson, Drömmen förde dej vilse. Ganska bra handling.

Blir väl TV ikväll, bl a reprisen av Tudors. Sen har jag förhoppningsvis köpt en ny ÅR med korsord som jag kan ta itu med. Kvällen är räddad.

På norrbottensradion avhandlas just nu dass. Kommer då ihåg 1990-talet då vi var mycket på folkrace. Denna helg var vi i Piteå och det var varmt och sandigt. Min yngsta blev bajsnödig så jag gick till bajamaja som stod uppställd mitt bland folket i depån. När jag öppnade dörren skrek min fyraåring "Fy va det luktar". Ingen ide att få henne över tröskeln. Då vandrade vi till gocart-banan där det var ett utedass. Ganska fint dass. Men nej, det blev inget uträttat där heller. Sista försöket var att gå in i skogen, och där blev det resultat, om än med protester. Tur att hon inte var född då det bara var utedass. Kan hålla med om att det kan lukta på dasset, men det finns fina såna också. Dom som nu har dass har väl också mulltoa. Då luktar det inte samma. Tror jag!

Fick hyreslappen igår och hyran var höjd med 112 kronor. Saftig höjning tycker jag. Men man kan inte göra nåt åt det, Bara att tacka och ta emot. Höjningen var större här, men det var ju för att vi skulle betala reparationerna för Gustav Rapps lägenhet som kostade över 100000. Lite orättvist kan tyckas. Jag har då inte varit med och förstört hans lägenhet. Bläh!

Nu blir det dusch och sen Emmerdale innan Ica. Ha en fin sommardag. Kanske jag äter jordgubbar till middag i dag. Hej då!
                                  

Solen kommer tillbaka

Onsdag i svalhetens tecken. Det har varit nära nollgradigt i natt. Skönt känns det när man ska sova. Men tidigt på morgonen blev jag väckt av solen. Fastän jag hade persiennen nere så tittade den in i min säng. Men jag somande om och sov till 7,30. Har nu ätit en skinkmacka och druckit det goda kaffet. Har också tagit två Panodil förutom den obligatoriska medicinen. Hoppas på en smärtfri dag (nästan i alla fall).

Ingen Matte idag men däremot ska jag tvätta klockan 13. Vet inte om jag har nåt speciellt att göra idag. Behöver kanske nåt från Ica. Jag vet inte än, avvaktar.

Såg några bra dansare igår kväll, som jag hoppas få se i senare program. Ikväll blir det väl "Herrskap och tjänstefolk" på fyran. Till middag i dag äter jag en fläskkotlett med sallad. Ska också gå igenom frysen och se vad det finns för mat att äta innan flytten. Bara att tömma den. Alltså frysen.

Nu den härliga duschen. Sen kanske packa lite innan "Emmerdale" och tvätt. 
                                        

                               Sköt om er och hej då!  

Det finns sovrum här!

Vi har behållit den svala temperaturen. Man sover så mycket bättre än när det är värmebölja. Så jag har sovit skönt i natt.

Måste berätta om att nägra personer, en äldre kvinna, en man och kvinna i medelåldern var och tittade på lägenheten igår. Mannen och kvinnan hängde upp sig på att det inte var separat kök. Medan den äldre kvinna var possitiv till att det var sovrum. Den äldre kvinnan var den som skulle ha lägenheten. Hon sa flera gånger, att det fanns sovrum här. Men dom andra sket väl i det, utan bestämde att hon skulle ha en lägenhet med separat kök. Så är det att bli gammal, det är alltid nån annan som ska bestämma, om man inte har mycket skinn på näsan. Tack och lov har jag det.

Matte tycker det är fel att jag ska betala så mycket för en städfirma som ska städa ur lägenheten. Han ska städa densamma. Då får jag dåligt samvete. Och det var ju det jag inte ville ha.

Vad jag ska jag göra idag vet jag inte. Matte kommer med sallad från Centrum till lunch. Och till middag kokar jag pasta och steker korv. En enkel matdag kan man säga. Kanske jag knatar upp till Birgit en stund på eftermiddagen och får mig en kopp kaffe. Det värsta är att hon bullar upp en massa gofika som inte passar min kroppshydda. Om ni förstår vad jag menar? Då gäller det att hålla fingrarna i styr och bara ta en kaka.

Ikväll sätter femman igång med "Do you think you can dance". Så då sitter jag som naglad framför TV-n. Underbart att se dessa unga fantastiska dansarna. Jag kan verkligen rekommendera detta program. Se det! Nu blir det duschen för mig. Vi hörs! Hej då!

                           

Skönt med 10 grader

Måndag morgon och 10 grader. Ganska skönt tycker jag att det är efter varmvädret som vi haft. Man kan åtminstone sova skönt på nätterna. Jag vill nog inte ha varmare än 25 grader.

Var på Coop i går och när jag kom hem så knackade Birgit på med laxmackor. Så jag gjorde kaffe och vi åt mjukkakor med gravad lax på. Riktigt gott!

Idag kommmer Matte på mat. Väljer mellan omelett, kräm och räksoppa. Köpte skinka och cognacsmedvurst på Coop, så det lutar mot att det blir kräm och mackor. Till middag strimlar jag lövbiff och gör wokgrönsaker till detta.

Ska snart in i duschen för att fräscha till mig inför dagen då jag gör så lite som möjligt. Ska i alla fall se "Emmerdale" som vanligt. Packade ju två säckar i går. En med linne i (typ dukar, gardiner) och en med kläder. Blir nog en säck till med kläder. En annan dag gör jag det.

Såg speedway från Danmark igår. Ingen svensk på pallen. Sen såg jag "Brothers & sisters" och efter det "Från Lark Rise till Candelford". Sen blev det sängen för jag var ganska trött.

Som sagt var, har jag inga planer för dagen. Det får bli som det faller. Hoppas ni har det bra idag. Jag hör väl av mig som vanligt i morgon. Hej då!

                   

Pingstdag

Idag är det skönare temperatur. Ganska molnigt och svalare. Man känner att man mår bättre kroppsligt. Det måste vara åldern som gör att man inte tål värmen. Eller inte? I går eftermiddag kom Linnea, 82 år och hälsade på i denna värme. Hon hade svarta långbyxor och hör och häpna, kavaj på sig. Det var 32 grader och jag höll på att rinna bort i en lång T-shirt. Så det är kanske inte åldern som gör det.

Matte kom med pizza till middagen. Skönt att slippa laga mat. Det ända jag gjorde var en pizzasallad. Gott med pizza, det var ett tag sen jag åt det. På kvällen såg jag sommarprogrammet med André Pops och sen en deckare på nian. Har kvar Mattes boxerkort. Slog en koll på friidrotten från New York och Emma Green vann höjdhoppet.  Måste kännas härligt för henne att slå Blanka Vlasik.

Börjar vara ganska less att ha det stökigt ikring mig. Men nu är det bara två veckor kvar innan det bär av mot havet. Fisken i mig längtar efter vatten. "Ta mig till havet och gör mig till kung", låter passande för mig. Ska sjunga det när jag lämnar Älvsbyn. Det jag ska göra innan är att gå på Systemet och handla en flaska vin för att fira min inflytt. Det är år och dag sen jag var på Systemet men det ska jag väl klara av.

Idag kommer inte Matte för han jobbar. Men i morgon är han ledig så då gäller det att ha både lunch och middag. Funderar på att göra en omelett till lunch. Det var ett tag sen. Gott att fylla den med ost och tomater.

Nu är det bara att se fram mot kvällen och "Från Lark Rise till Candleford". Hoppas ni har det bra denna pingstdag. Vi hörs i morgon, i alla fall jag. Skriv gärna en kommentar. Roligt att höra vad ni tycker. Hej då!

                             


 


Pingstafton

Hallå i sommarvärmen. Nu får man tänka sig för, så att man inte klagar på värmen. Det är ju inte många dagar sen jag klagade på kylan. Men nog är det varmt över min förmåga att klara av detta. Men det ska visst bli mindre varmt i morgon. Jag önskar att jag hade varit nånstans där jag kunde glöta och plaska i vatten. Det skulle vara skönt.

Satte i mig två liter jordgubbar i går, bara så där. Utan någonting till, som typ grädde eller glass. Jordgubbarna kom från Finnerödja. Jättegoda! Jättedyra!

Hänryckningens tid är det nu, alltså pingst. Helgen har ju bantats ner när dom tog bort annandagen. Så nu är det som en vanlig helg. För mig spelar det ingen roll.

Jag började morgonen med att koka fyra ägg och skölja sallad. Tog också fram räkor och salladsgrönsaker från frysen. Två av äggen ska jag sätta på lingongrova tillsammans med ansjovis. Frukostmackor till mig och Birgit vid melodikrysset. Det andra ska jag ha i en sallad till lunch. Matte börjar ju inte jobba förrän i kväll så han kommer på både lunch och middag. 

Såg finalen i Talang igår. Han som vann gjorde kuben med förbundna ögon. Ganska duktigt, men vadå? Ska han nu fara runt i folkparkerna och visa upp sig, eller? Sen såg jag Wallanderfilmen "Mörkret". Som vanligt var det livat på gatan. Men vad gör det, slipper det snart.

Om jag inte är så yr i skallen på eftermiddagen, går jag till Ica och köper kött till middagen. Längtar in i duschen nu. Skulle gärna sitta där en lång stund. 

Ha en bra pingstafton tillsammans med era kära. Hej då!

                                                                       

                                
                                  

Skolavslutning

Har väl inget att skriva om idag. Fortfarande varmt och igår kväll ljudligt skrål från gatan. Är väl ungdomar som känner friheten närma sig när skolan slutar. För idag är det skolavslutning. Kommer så väl ihåg det från min barndom. Känslan att få sommarlov och ha hela sommaren framför sig, med allt vad det innebar. Lata dagar med bad och sol. Underbart var det!

Har just ätit en lingongrova med skinka på och till det en mugg kaffe. Längtar in i duschen. Och snart ska jag göra det. Snälla Birgit ska köpa ÅR och jordgubbar till mig idag. Jag är så himla ofärdig nu så jag har svårt för att gå. Det hjälper inte med panodil längre. Det är som jag väntar på ett under. Som antagligen inte kommer.

Ingen Matte idag och jag äter upp chilin som blev kvar i onsdags. Ikväll blir det väl TV och nytt korsord. Det är ju helg igen och bara två veckor till flytten. Har två papperskassar med tidningar som ska ut till soprummet. Få se om jag lyckas med det. TV bjuder på mycket repriser nu när sommaren sätter igång. Dom tror väl att alla är ute och roar sig, och gamla pensionärer som inte tar sig ut kan dom skita i. Men det går bra ändå.

Ha det så bra nu i värmen. Hörs i morgon hej då!

                               

Värme

Fortfarande djungelvärme! Undrar varför det ska vara så, att det inte kan vara varmt eller kallt utan att det ska vara så extremt. Förstår någon vad jag menar? Jag gillar värme men det räcker med 25 grader, när man är i stadsmiljö. Jag var på Coop igår och tom inne på affären var det skitvarmt. Som tur är kan jag säga att min lägenhet inte är så varm, utan behaglig.

 Igår kväll kände jag att jag längtade till dagen då jag ska flytta. Lämna dånet på Storgatan och komma till lugnet på Hagelvägen. Kan nån förstå hur det låter här inne på kvällarna när man har balkongdörren öppen? Dunka, dunka från bilar, motorcyklar som gasar på allt vad dom kan, folk som skriker och smällare som knallar (nästan var kväll). Huj, va trött jag blir! Stackars dom som vill lägga sig tidigt och komma till ro. Dömt att misslyckas.

Såg uppdrag granskning i går. Det var om myglet inom Göteborgs kommun. Underligt hur kommuners mygel kan få vara obemärkt. Tro inte att det bara är i Göteborg det händer.

På Coop igår köpte jag bl a isterband och naturligtvis blev dom kvar på bandet vid kassan. Upptäckte det när jag kom hem och ringde till Coop. Men då var dom inte kvar på bandet, så nån annan plockade ner dom i sin kasse. Jag delar gärna med mig av min mat. Kanske nån som är fattigare än mig får ett mål mat.

Två dagar ledigt från matlagning eftersom Matte jobbar. Jag äter rester. Dom hade jordgubbar på Coop, kostade 99 kronor kilot. Så det fick vara för mig. Visserligen svenska gubbar, men ändå.

Undrar vad jag ska göra med min fula bordsskiva på matbordet. Den är i furu och obehandlad. Kanske jag betsar den i nån färg. Blå kanske eller vit. Tål att tänka på. 

Idag går jag ut och köper ÅR. Måste ha korsord. Är beroende. Nu ska jag in i duschen. Det känns också som ett beroende. Ha en fin sommardag  och hej då!  
                                                                                 


Bamsekram till er

Jag tror att det blir ännu en varm dag. Yrseln satt i hela dagen så jag höll mig hemma igår. Birgit var hit och fikade innan middag. Pratade med Isabel i telefon och hon var ute på gräsmattan i solen.

På kvällen såg jag "Mentalist", "Desperata husfruar" och sen en fransk film "Sanningen om fröken Drot". En film som var sorglig, så att tårkanalerna öppnade sig. Som gjorde så att jag fick gråta härligt, som bara en film kan göra.

Idag då, vad händer? Efter bloggandet duschar jag, sen lagar jag lunch bacon, ägg och stekt potatis. Ser Emmerdale och äter. Sen måste jag på affären, och om det blir Ica eller Coop beror på om jag kan gå eller måste ta färdtjänst. Det ger sig.

Matte har satt in sitt boxerkort i min TV. Han börjar ju jobba i morgon, så då tycker han att jag ska kunna se mer TV kanaler. Jag såg inte fotbollen igår, men vet att Sverige vann med 5-0. Zlatan gjorde hattrick. Alltså tre mål. Bravo!

TV ikväll-undrar om jag ska se "Tudor" på ettan eller "Herrskap och tjänstefolk" på fyran. Tror det blir fyran som avgår med segern. Då kan jag se reprisen i morgon på ettan som visar "Tudor" ganska sent.

Nu kom jag ihåg att jag ska tvätta klockan ett idag. Hade helt glömt bort det. Ja,ja det ger sig. Det är bara att bita ihop och tvätta. Ha det bra nu så hörs vi. Hej då!

                                

Sommardag

Ja då var det tisdag och jag känner mig lite bättre. Har lite yrsel men det går väl över, får jag hoppas. Har drömt mycket konstigt. Helt plötsligt var jag tillbaka i tiden då Matte spelade hockey, och jag skjutsade honom till träningar. Samtidigt flyttade jag till Luleå och skulle försöka att Matte skulle spela i sin gamla klubb, 100 mil därifrån. Skulle vara kul att veta hur det gick.

Till lunch idag gör jag en sallad med räkor och ägg. Till middag laxfilé med potatismos. Får se om jag tar mig ut idag. Det var ju varmt igår och verkar bli samma väder idag också. Skulle nog behöva handla lite. Matte verkar ju orolig för att jag är inne, i ensamheten. En sån oro känner inte jag. Jag trivs med mig själv och vill jag prata med nån har jag ju telefonen.

Appropå telefon så ringde det igår och alla som känner mig, vet att det kan ta lite tid innan jag svarar, om jag inte har telefonen bredvid mig. När jag svarade fick jag världens utskällning, för att det tog så lång tid innan jag svarade. Kvinnan som ringde ville ha en taxi. Hon hade blandat ihop siffrorna när hon slog numret. Jag tipsade henne att hon skulle ringa taxi istället. Tala om att hon blev paff när hon förstod att hon ringt fel. Hm!

På TV igår kväll såg jag Djursjukhuset med Jonas L och programet med Tina Ahlin. I djursjukhuset visade dom den glada rottveilern som trots att han blivit så misshandlad var så glad och snäll. Hoppas han får ett bra hem nu. Ska nu packa klart den fjärde kartongen. Bl a åker venus in i en kartong med hopp om att hon klarar flytten helskinnad(?).

Ikväll spelar Sverige fotboll mot Finland. Visste inte att Finland hade ett fotbollslag. Matchen visas på fyran så jag ser den inte. Håller en tumme för de våra. Zlatan är ju med och han gillar jag.

En bra dag önskar jag er. Hej då!

                                        

6 juni

Hade en fruktansvärd dag igår. Rent kroppsligt. Inte så att det värkte mer , men tror att jag kan konstatera att det var hjärtat som inte vill som jag vill. Låg mest med andningshjälp på sängen. Mera konstigtigt att jag orkade laga mat. Och äta. Genom led i alla fall det hela och kunde se mitt favoprogram. Idag är jag inte heller så pigg, känns som om jag har feber. Bäst att jag håller mig i stillhet idag också. Nog om detta.

Såg dokumentären i går om Jim Morrisson. Är förvånad fortfarande hur han kunde bli en sån Gud, när man tänker på hur han var och uppträdde. Inte konstigt att han gick fort vid så unga år. Han ligger begravd i Paris och folk vallfärdar till hans grav fortfarande. Helt sjukt!

Idag är det vår nationaldag. Inte många som firar detta. Vi är väl inte vana att känna så. Förut var det väl flaggutdelning på Skansen och nu är det några kändisar som sjunger för kungafamiljen  i ett TV-program. Själv gör jag som vanligt. Pga att det är en röd dag numera, kan jag inte se Emmerdale. Annars blir allt som det brukar.

                                    

Tror jag ska få ihop en soppa minestrone till lunch idag. Och till middag kokar jag pasta till köttfärssåsen jag har plockat fram från frysen. Så det blir två pastarätter. Kan inte hjälpas. Allt för att förenkla för en som inte är så frisk. 

På TV i kväll är det inget särskilt att se. Jag håller mig nog till korsord och sängen. Ingen bok att läsa heller.  En tråkig kväll kan man tycka. Men jag är van sen urminnes tider, eller?

Nu in i duschen och jag hoppas jag känner mig piggare efter det. Solen skiner än så länge, få se hur länge. Ni får ha en fin 6 juni. Hej då!                           

Slut på Sopranos

Naturen har varit nyckfull igen. Igår satte det igång att blåsa som bara den och flera träd blåste ikull. Värst var det nog utmed kusten men trakten runt Älvsbyn var också inblandad. Jag kände då bara av det i mina leder men flera blev utan ström. Idag skiner då solen som vanligt. Sen vet man inte hur det blir framåt dagen. Det har ju inte varit så uppmuntrande hit intills. Den ordinarie våren blev ju inställd i år. Men!!!!!!

Idag gör jag sparrissoppa till lunch. Till middag blir det ugnstekt lättkorv och stuvad blomkål. Måste nog gå på affären idag och köpa lite skaffning. Matte är ju ledig till torsdag, så jag behöver lite att laga mat av. En dag blir det köttfärssås och spagetti. Köttfärssåsen har jag klar i frysen. Det gäller att jag tömmer frysen innan flytten. Jag minns när vi flyttade från Örebro för 25 år sen, då jag gav grannen det jag hade i frysen. Det var ganska mycket och grannen var glad (och fattig ensamstående mor). Nu har jag inga fattiga grannar så därför får jag tömma frysen. Jag är nog den fattigaste i det här huset.

Igår genomled jag en tråkig TV-slapparkväll. Såg först programet med Martin Stenmarck. Jag tycker bra om honom men programet är ingen höjdare. Lite grann som facebook på TV. Sen visade tvåan en film som handlade om George W Buch. Enligt filmen var han inte riktigt klok men det visste jag ju redan. Sen absolut sista delen av Sopranos. Jag måste säga att det var ett snöpligt avslut av den så fantastiska serien. Jag blev ganska besviken. Bläh!!!!

Men ikväll får jag se älsklingsprogramet "Från Lark Rice till Candleford". Härligt! Jag älskar engelska serier. Sen kan jag säga att jag har mindre ont idag. Visserligen har jag ont men uthärdligt.
Hoppas ni har det bra i alla fall. Nu ska  jag ta en dusch innan jag börjar med maten. Hej då!

                         

Ont

Just nu öser regnet ner från en svart himmel. Det känns svart i mitt inre också eftersom jag har mycket värk idag. Birgit har nyss varit här och löst melodikrysset. Har gjort en tonfisksallad till lunchen.

Ska inte skriva så mycket idag. Har svårt att koncentrera mig pga värken. Efter lunch tror jag att jag lägger mig och vilar lite. Om det hade varit bättre väder skulle jag ha gått ut och suttit vid torget och ätit en mjukglass.

Nu blinkar lystet, beror nog på att det är åska i luften. Till middag vet jag inte vad jag gör, men hittar nog på nåt. Kanske jag kör ner en säck med sängkläder till förrådet. Har också en papperkasse med tidningar som ska ut i soprummet.

Hoppas ni har det bättre än vad jag har. Blir nog bättre för mig när det blir annat väder. Ha det govänner! Hej då!
                                 

Klämdag

Än så länge skiner solen och klockan är nu 7,15, fredag morgon. Det 12 grader ute och det verkar lovande för denna dag. Har tagit min medicin och ätit en smörgås med kokt skinka på. Och inte förglömma det goda kaffet. Alltså en perfekt morgon.

Såg dokumentären om Patti Smith igår kväll. Man kan säga att hon är i min ålder. Ofrivilligt kommer jag att tänka på döden när jag ser detta program. Inte nu så att jag vill dö eller är rädd för döden. Döden är ju inget man kommer ifrån, alla måste ju dö nån gång. Men jag känner saknad när jag tänker på den. Allt som jag inte kan göra till exempel. Eller som jag inte kan vara med om längre. Ibland brukar jag tänka, att det kan jag göra i mitt nästa liv! Men om det inte finns nåt nästa liv då? Kanske det blev för komplicerat nu. Jag skulle i alla fall vilja hålla en vakande hand över mina älskade barn, även när jag var död. Kan man göra det?

Jag var ju på Konsum i går så jag behöver inte handla nåt idag. Men jag kanske snäpper ut i alla fall. Matte är ledig så jag lagar lunch och middag. Till lunch blir det spenatsoppa med ägghalvor. Till middag gör jag heta korvar med majskolvar, och wokade grönsaker.

Ikväll då, vad göra då? Ser väl på TV som vanligt. Lite "Så ska det låta" och kanske nån film. Köpte ÅR igår, så jag har nya korsord att sätta pennan i.

Nu ska jag ta fram dammsugaren och suga lite på golvet. Sen blir det en dusch. Hoppas att ni har det bra. Hej då!

                                  

Blir det en flygtur idag?

God morgon på er! En helgdag mitt i veckan. Kristi himmelfärdsdag, jag har för mig att det är folknykterhetens dag också. I alla fall var det så förr i tiden. Igår tillbringade jag eftermiddagen hos Birgit med en kaffekopp och nybakade bullar. Så jag tog mig inte ut fastän jag skulle. Bara bra eftersom jag ska spara pengar denna månad. Men idag har jag ingen återvändo, måste handla. Matte kommer ju och ska äta i morgon och då måste jag ha nåt att laga till av.

Såg Tudors igår och även sista delen av Midsomermorden. Vad som händer på TV-fronten i kväll vet jag inte, har inget TV-program. Jag har inga planer för denna dag. Tror att jag bara såsar på som vanligt. Beror också på hur vädret blir. Just nu är det som vanligt skitväder. Igår på eftermiddagen fick jag i alla fall se att solen finns kvar. Men den visar sig inte idag. Nu är det ju tidigt på morgonen så det hinner ändra sig.

Har nyss ätit frukost, kaffe och polarkaka med rökt skinka och svensk gurka från Tornedalen. Så jag inte blir smittad med gurka som har mellanlandat i Tyskland. Fast nu sägs det att smittan inte kommer från spanska grönsaker. Varifrån kommer den då? Tur att jag håller mig inom detta lands gränser numera.

Nu drar jag mig mot duschen för att bli som folk innan dagen börjar på riktigt. Kanske jag packar en säck eller så. Ha nu en bra dag och håll er på mattan (inte flygande mattan). Låt Kristus fara själv.  Hej då!




Första juni

Regnigt idag också och 10 grader. Nu är det första juni. Den skira månaden när hela sommaren är ny. Förhoppningsvis blir det sommar snart. Om än det inte känns så nu.

Packade en kartong igår och tvättade. Bland annat duschrumsmattan. Dammsög också för det blir mycket grus indraget. Åt lite rester som jag hade i kylen.

På kvällen såg jag TV, bl a "The mentalist" och dom desperata husfruarna. Ja, Matte har lämnat boxerkortet i min TV nu när han jobbar. Ikväll börjar SVT visa "Tudors" igen. Ni vet den där serien om Henrik VIII. Då förstår ni att jag sitter som klistrad framför Tv-n.

Annars knaprar jag Panodil för att hålla värken stången. Survädret är ingen höjdare för reumatiker. Få se om jag tar mig till affären idag. I värsta fall får färdtjänsten rycka in. Blir inget mer skrivet idag. Hoppas ni får en fin dag om än det regnar. Hej då!

RSS 2.0