God morgon

Idag känns det kallt ute och det är -15 grader också. Sista dagen i januari. Och vi vet, av gammal vana, att februari är en kallmånad som väntar. Har druckit en kopp kaffe med en mjukkakemacka med skinka och tomat på. Har funderat på den dära LCHF dieten (eller vad den heter). Men jag kommer i så fall att sakna morgonmackan. Då ska man äta ägg och bacon på morgonen. Vet inte om jag klarar av det. Skulle sakna Leksandsknäcke. Så är det! Och jag som inte tycker jag har ätit mat, om jag inte får potatis. Hur skulle detta gå? Man får ju äta grönsaker och frukt. Ja i alla fall grönsaker som växer ovan jord. Inga rotsaker alltså. I alla fall måste jag först tömma lagren som jag har hemma innan jag börjar. Här kastas inget.

Jag har en murgröna i vardagsrumsfönstret som håller på att dö. Tror att det är för mörkt där den står. Blir att placera en konstgjord växt där kanske. Kanske det är ljusare i köksfönstret. Får se om jag kan rädda den stackars blomman. Drömmer redan om vilka växter jag ska ha på uteplatsen i sommar. Pelargoner bland annat. Kanske vita eller rosa.

Ikväll ser jag "Mot alla odds" på ettan klockan 20. Kanske jag sen fortsätter se på ettan, "Veckans brott". Får se vad mer sevärt visas. Jag binder inte upp nånting än. Men innan dess klockan 18 på tvåan, ser jag "Vandrar med björnar". Älskar dessa djurprogram.

Önskar er en fin dag och skickar en kram till er. Från en med onda fötter. Hej då!

Ny vecka

Ungefär samma väder som igår denna måndag. Bara en dag till så är det februari. O hi och hej! Men som vanligt tar det tid att få varmt och skönt igen.

Det händer väl inte så mycket för mig idag. Ja Isabel och Alec ska äta middag här. Och det händer ju. Blir väl nåt enkelt i matväg. Alec tycker ju inte om så många maträtter. Korv är väl hans passion. Likt mormor, som älskade korv när hon var liten. Därav smeknamnet, Korvis, som hon fick av sin storebror. En försvenskning av Mac Korvum, som hon kallades från början.

Annars blir det som vanligt Emmerdale till lunch. Lagar isterband och äter med potatis och rödbetor. Gott! I min familj är det bara jag som gillar det, liksom pölsa som jag äter senare i veckan. Ni hör att jag frossar denna vecka.

På TV är det inget särskilt i kväll Får väl bläddra och söka nåt sevärt. När jag läste AB idag, blir jag rent förskräckt av hur högerextrimisterna breder ut sig i Europa. Är vi på väg mot ett nytt facist-eller nasistvälde. Förra gången det hände, var det ju för att det var dåligt med ekonomin. Är det därför nu också? Många länder har dålig ekonomi och arbetslösheten blir större. Sen finns det inget ansvar längre bland dom som skapar den dåliga ekonomin. Alla ska bara roffa åt sig. Inte bra! Får väl vara bra så länge man får säga vad man tycker. Om högern tar makten, är det väl slut med det också.

Ibland känner jag mig så här. Men nu idag är det inte så. Härligt! Jag hoppas ni har det bra också. Sköt om er och era kära! Hej då!







En vanlig söndag

Klockan är nu över tre och det är -11 grader. Alec har nyss farit hem efter att ha sovit här i natt. Vi steg upp vid halvsjutiden, så jag tror jag ska sova middag strax. Annars blev det en lugn lördagkväll som vanligt. Vi glodde på gladiatorerna (mer ovanligt för mig). Men Alec ville se detta.

Det börjar mörkna redan. Hade vi nu varit snöfria skulle det vara asmörkt redan. Men det blir längre dagar nu för varje dag som går. Längtar så!

Jocke ringde och berättade att han kom hem igår från Tyskland. Nu ska han vara hemma till nästa söndag, då han far tillbaka. Måste vara skönt för honom att komma hem till familjen. Han sa att han höll på att bli uppäten av åtta valpar med vassa tänder. Kan tänka mig det!

Har inte så mycket att  skriva om idag. Ville bara visa att jag är i livet. Ska knoppa in en stund och sen se på TV. Åtminstone "Doc Martin". Hoppas ni har det bra. Hej då!

En present från ICA

-7 grader och molnigt. Känns pigg nu på morgonen efter en skön sömn. Har druckit mitt kaffe och ätit två små limpmackor, med skinka och senap på. Ska tvätta klockan 13, så jag laddar upp för det. Tar två panodil en timme innan. Har inte så mycket tvätt men det ska ju göras ändå. Jag har ju inte så mycket kläder heller.

Var på Ica Maxi igår och handlade lite. Hämta också min present från Ica. En daimtårta och en tårtspade. Skulle få detta till min födelsedag, eftersom jag är så bra kund. Bra så!

Vad som jag inte kan tycka vara bra, är färdtjänsten. Bra att den finns, javisst! Men hur dom sköter sina kunder, mindre bra. Jag beställde en bil på förmiddagen till 14.15. Fick vänta utanför huset till 14.50. Likadant när jag skulle hem. Hemresan beställd till 16.00 men tror ni att den kom då. 16.40 ringde jag och undrade om dom glömt bort mig, men då var bilen på väg, och skulle komma inom 10 minuter. Skulle det gå om man ringt en vanlig taxi. Knappast!

Jag ska lyxa med maten idag. Köpte entrecote igår. Det var år och dag sen jag åt det. Men idag blir det, i min ensamhet. Jag ska njuta av den härliga skivan kött. Kanske jag gör pommes frites och en god sallad till. Köpte också en burk beanaisesås, ids inte göra min egna bara för mig. Blir bra så. Borde ta en bild och lägga ut på FB, som andra gör, så jag också får skryta. Men ids inte det heller.

Ikväll blir det väl TV som vanligt. Vet inte vad det blir ,men om jag kan hålla mig vaken till 22.10 ser jag "Southland" på åttan. Nu blir det melodikrysset och sen "Vinterstudion" (på TV).



Ha en bra dag. Hej då!

Är det psykiskt?

Idag är det -6 grader och igår eftermiddag kom det lite snö, igen. Alec var här på eftermiddagen då hans pappa skulle till Haparanda. Alec är inte nån älskare av bilåkning, så han ville hellre stanna hos mormor. Han åt middag här tillsammans med Matte och undertecknad. Isabel hämtade honom senare.

På kvällen såg jag TV en stund. Hade lite disk och ta hand om. Hatar att lämna disk till morgondagen.

Börjar tro att det är psykiskt det jag lider av i foten. Igår bestämde jag att jag ska fara och handla idag. Och i morse när jag vaknade, hade jag skitont i foten. Är det för att jag ska ha skor på mig idag, när jag far till Storheden. Man kan undra? Ja det är bara att bita ihop. Jag far ändå på Ica Maxi idag.

Det är mycket skriverier i tidningarna idag, om nya sosseledaren. Man anar att dom bara är ute för att skapa sensationer. Varför ska det vara så? Så mycket elakheter det finns i politiken. Man blir så less.

Efter att ha kollat TV-programmet för ikväll, vet jag inte vad jag ska se. "På spåret", förstås. Men sen vet jag inte. Kanske "Irene Huss" på nian. Skulle vilja se "The voice" men då är det på fyran. Och jag orkar inte med de långa reklampausarna där. Så det ser jag inte.

Nu är det bara att hä sig in i duschen, och sen fixa nån lunch. Eller ska jag äta lunch på Ica. Får se! Ska i alla fall se Emmerdale innan jag far. Hoppas ni får det bar idag. Vi hörs sen. Hej då!

Jag längtar!!!

Semlorna klara

Idag -6 grader och samma gråa som igår. Matte har sovit här men han steg upp så tidigt, så jag har inte sett honom denna morgon.

Nu är semmelbullarna klara och inne i frysen. Ångrade att jag hade gjort degen på en liter. Hade varit nog med en halv liter. Jaja, nu är det gjort i alla fall. Inte blev dom så vackra direkt, men smakade gott.

Matte gjorde några stycken i går kväll som utföll till belåtenhet. Isabel och Johanna kom och hälsade på en stund. Dom var ute på en promenad. Isabel smorde mina ben och sen tog dom soporna när dom gick. Jättebra!

Och vem är Stefan Löfven? För mig helt okänd. Men enligt media ska han vara den nya partiledaren för sossarna. Hur ska detta sluta för dom stackars sossarna. Jag är glad att jag inte är i de leden.

Såg på TV igår då Anton Hysen gjorde avbön, för att han var homosexuell. Ska det behövas i denna tid, i detta land? Herre min skapare, man är väl som man är. Människa!

Såg också "Seinfeldt", jag tycker det är så roligt. Kan skratta mej redlös! Det är så befriande att få skratta ibland.

Det blir nog att handla i morgon. Ska försöka mosa i mig värktabletter så jag kan få på mig skorna. Men det blir på eftermiddagen jag far.

Idag blir det väl inget särskilt för mig. Ikväll ser jag "Gäster med gester" och klockan 21 på tvåan, ser jag svensk dokumentär, "Hoppets hamn".

Jesses så mycket snö vi har nu. Tycker det får vara bra med det. Snart är vi inne i februari, så jag vill inte ha mer av det vita nu. Men när brukar jag få som jag vill. Igår gick stolen, som jag brukar sitta i vid datorn, sönder. Så jag satte den i det tomma förrådet tills vidare. Undrar när jag kan skjutsa den till soporna. I alla fall sitter jag nu på en obekväm köksstol. Kan slå vad om att jag inte sitter för länge där.

Nu ska jag sluta skriva för idag. Ha det bra och hej då!

Baka semlor idag

Trodde inte mina ögon igår då jag helt plötsligt fick se solen. Ja ni läste rätt SOLEN! Underbart att se att den finns kvar, och bara väntar på att få komma och lysa upp mitt liv igen. Och sen kom Matte som hade handlat ingredienser till semmelbak. Ja så att jag kan baka semlor. Tror jag gör det på eftermiddagen. Ska i alla fall försöka. Om jag gör på en liter mjölk så räcker det hela våren, i alla fall till fettisdagen.

Nu kan jag inte hålla mig längre utan måste sätta in en bild på Hedvigs valpar. Hedvig är hund hos Jocke och Pernilla och bor i Skellefteå. Hon fick åtta valpar för fem veckor sedan. Medge att dom är söta.

Synd att jag inte kan ha hund eftersom jag vissa dagar inte kan promenera. Och så är det så hemskt när man måste ta bort sin hund. Minns sorgen efter Emma, min cocker. Trodde aldrig jag skulle sluta gråta när hon dog. Bäst att inte skaffa husdjur mera.

Idag är det -12 grader, men jag tycker det ser kallare ut när man kollar ut genom fönstret. Hinner nog inte ut i alla fall, pga baket. Skyller på det, när jag skulle kunna skylla på min fot. Måste i alla fall på affären denna vecka, hur det än är med foten. Har inte varit där sen den dagen jag köpte dammsugaren.

Löningsdag för många idag. Själv ska jag väl betala räkningarna snart. Funderar på att byta TV-kanalsleverantör. Är ganska less på comhem och deras nonchiga inställning. Samt deras anställda som svarar i telefon och är alllmänt otrevliga. Har inte tänkt betala för den stilen.

Önskar er en bra dag! I morgon får ni veta hur baket blev. Hej då!




Mot alla odds

Nu är vi inne i SM-veckan då många tävlingar anordnas. Tror inte att vi får se på TV om detta förrän kanske i helgen. -12 grader här på Hagelvägen. Idag ska jag njuta av dagen. Igår dammsög jag och dammade så jag behöver inte göra så mycket. Har tagit fram kycklinglår som jag snart ska sätta i ugnen. Till det en sallad eller ris med grönsaker. Brukar koka ris och blanda ner ärter, paprika och ananas. Riktigt gott!

Matte kommer vid 17 då han slutar jobbet. Han blir nog här över natten. Har för mig att han börjar om igen vid fyratiden i natt. Skönt för honom att kunna sova här. Blir mer vilsamt. Annars måste han upp så tidigt för att resa in till Luleå.

Tänk vad livat det blev för att Rolf Göran Bengtsson fick Jerringpriset. Igår kväll handlade Kvällsöppet om detta. Det finns dom som tycker att det är orättvis att inte Alshammar, Sedin eller Hellner fick det. Och att han bara fick det för att en massa småflickor röstade. Precis som om det inte skulle gillas då. Säkert är det bara en massa gubbar som tycker det. Jag tycker det var bra att ridsporten fick uppskattning! Bra så!

Nu ska jag leta fram ett recept på semlor så jag vet vad Matte ska handla till detta. Har för mig att jag har ett med kesella, som gör att dom blir så goda. Sen ska jag duscha innan Emmerdale börjar. Glöm inte se på ettan ikväll klockan 20. Då är det "Mot alla odds". Ha det bra och hej då!



Längtar efter semlor

Har intagit en mugg kaffe och två limpmackor med skinka och senap på. Ute är det -12 grader och något vitt faller från skyn. Jag brukar säga att det sneggar. Inåt landet är det kallare, upp mot 25-30 grader. Hua!!!!

Ny måndag utan något planerat. Känns ganska skönt att få bestämma över vad jag ska göra. Naturligtvis finns det en del måsten. Som att duscha, laga mat osv. Men man gör det i sin egen takt och när man vill. Hade jag haft jäst och smör hemma tror jag att jag hade bakat semlor. Fick lust till detta. Jag gjorde inga semlor förra året. Jag hade för ont i händerna. Men jag tror att jag skulle mäkta med det i år. Får be Matte om att köpa ingredienserna nästa gång han kommer. Fick en sån lust bara. Kan väl bara prova hur det går.



Tycker det är godast med hemgjorda semlor. På sjuttiotalet kunde man köpa wienersemlor, åtminstone i Östergötland, där vi bodde då. Har dom helt försvunnit? Min gubbe älskade dom.

Ikväll ser jag "Mildred Pierce" sista avsnittet. Nian visar "King Arthur" med Clive Owen. Kanske jag ser den. Jag tror jag sett den förut, men är ju en film i min smak. Historisk handling som jag gillar. Har för mig att Stellan Skarsgård har en roll.

Ja mina vänner nu ska jag sluta skriva för idag. Önskar er en bra dag, slit inte ut er utan ta det med ro. Ni hinner med det som ska göras utan stress. Kram på er!



Dom frossar och har sig

Söndag och idag -9 grader. Skönt att jag slipper tvättstugan idag. Jag slipper väl allting nu. Utom värken i foten. Bläh!

Det blir väl att titta på skidor från Vinterstudion idag. Sen ikväll klockan 19, på tvåan, ser jag "Frozen planet", ett naturprogram. "Så ska det låta" startar ikväll, men jag tror jag ser reprisen som visas senare i veckan. Jag tycker inte det programmet är så kul längre. Vet inte varför? Då ser jag hellre "Doc Martin" på nian. Ettan börjar visa en ny svensk serie ikväll, "Äkta människor", som jag inte ska se. Handlar om mänskliga robotar och är inget för mig, kan jag säga. "Mamma Mia" den amerikanska versionen visas på trean och den ser jag inte heller. Jag bestämmer senare vad jag ser.

AB frossar i Juholts avgång. Hade nog inte trott nåt annat. TV-nyheterna förlänger sina sändningar och analyserar allt. Herre min skapare hur dom håller på. Först hetsar dom till avgång och sen undrar dom varför? Kan dom inte låta det vara nu?

Sen har vi Victorias mage. Den ska fotograferas korsan och tvärsan. Den är väl inte annorlunda än andra gravida kvinnors magar. Vem är intresserad, mer än skvallertanter? Och att Nordman bor i en bil i skogen? Vem bryr sig mer än hans familj? Han har väl valt det livet själv.

I natt har polisen anhållit en man, i 50-års åldern, i Älvsbyn. Han har misshandlat en närstående. Så arg jag blir på dessa misshandlare. Dom skulle få smaka sin egen medicin. Bläh!

Fortsätter lyssna på radion. Nu är det "Mannheimer & Tengby". Men nog kanske jag måste köpa en ny radio. Tycker den jag har lever sitt eget liv, precis som jag då!

Nu ska det bli skönt att komma in i duschen. Sen kanske jag dammsuger lite, om andan faller på. Kanske jag vaskar också. Ha det så bra denna söndag.

Kram på er!

En sen blogg

En sen blogg idag. Nu ska jag väl ändå ta mig tid, när nästan dagen är slut. Sov länge och sen har jag haft tvättstugan. Fortfarande är min fot ond, så jag har svårt att ta mig till och från tvättstugan. Undrar hur länge jag ska klara av detta? Kanske jag måste tillbaka till huset jag bodde i förut. Där behövde jag bara ta mig till hissen för att tvätta. Det var enklare med soporna då också. Tål att tänka på.

Igår kom boken jag köpt på tradera. Bra så! Har inte lagat nån mat idag, funderar på om jag ska göra det eller inte. Kanske blir det varm choklad och nån macka. Känner mig inte hungrig direkt. Har nyss ätit en blodapelsin.

Såg på TV att Juholt har avgått. Jag tror det var nödvändigt för sossarnas skull. Om detta parti ska resa sig igen och få regeringsställning, måste dom ha en bra partiledare. Men vem är frågan? Skulle önska Margot W eller Tomas B men dom vill inte. Precis som om jag skulle bry mig.

Sen vet jag inte vad jag ska se på TV ikväll. "Blood diamond" på femman, en amerikansk thriller med Leonardo di Caprio eller "Precious" på tvåan, ett amerikanskt drama med Gabourey Sidibe. Det lutar mot den senare.

Nu ska jag göra annat. Blir mera i morgon, tror jag. Ha det så bra mina vänner. Hej då!





Inget speciellt

-6 grader denna fredag morgon. Har just läst AB och kan inte förstå varför Juholt klamrar sig kvar som partiledare för sossarna. Märker han inte att de flesta vill ha bort honom. Och jag förstår dom som inte kan lita på honom. Han är ju inte min partiledare, och är inte den som jag skulle rösta på. Men ändå! Jag har ju varit sosse för länge sedan. Dom har gjort mig så besviken, så jag har funnit ett annat parti att luta mig mot. Får se hur det blir i framtiden.

Matte lämnade mitt hem i tidig morgon. Tror att han dyker upp under dagen. Skickade ett meil till bokförsäljaren på Tradera, där jag undrade om boken var på ingång. Jag betalade den förra fredagen. Får se om jag är blåst eller inte. Bara 56 kronor i så fall. Undrar om nån tycker det är nån mening med att blåsa nån för den lilla summan.

Jag behövde inte fara och handla igår. Isabel gjorde det istället. Skönt för min fot i alla fall. Sen åt vi en pizza innan dom for hem.

Jag såg "Antikrundan" och "Gäster med gester". Såg och såg, jag tror att jag slöade bara. Var så trött, kan man säga. "På spåret" ser jag ikväll och eventuellt "Irene Huss" på nian.

Hade tänkt steka kotletter idag, men Coop på Björkskatan hade inte några kotletter. Typiskt när det var det jag längtade efter. Får väl göra nåt annat då. och sen får jag väl småplocka lite och kanske dammsuga. Jaja, inte så mycket att skriva om idag. Ha det bra och vi hörs. Hej då!

Obegripliga tankar

Ny dag med nya överraskningar, kanske. -5 grader och vitt, vitt som lyser upp mörkret. En Vimmerbybo har vunnit 134 miljoner som väl lyser upp dennes mörker. Mycket pengar som kan skapa mycket bekymmer. Är jag avis. Bara lite. Visserligen skulle jag ge bort det mesta av pengarna, kanske det mesta till äldrevården, som regeringen har misslyckats med. Man blir nästa rädd när man tänker på vad som väntar, om man hamnar på hem.

Läste om att lärarna vill ha ett lönelyft på 10 000 per månad. Ska det verkligen gå igenom. Dom är visserligen Björklunds skyddslingar, men ändå? Var det inte att ta i?

Gläds i alla fall år SAIK och deras vinst igår. SAIK i mitt hjärta. Hörde också att Lulehockeys spelares fruar (flickvänner) ska spela derby mot SAIK:s kvinnor. De unga pojkarna i SAIK har väl knappt fruar. Kanske deras mammor ställer upp. Återstår att se hur det blir.

Dialekter är väl kul, eller hur? Men viktiga program på TV skulle väl avstå från dialekter. T ex nyheterna. Vissa dialekter har jag svårt att begripa. Är det bara jag som har problem med det? En sak som jag inte fattar, är dom som pratar dialekt, sjunger på rikssvenska (om dom vill). T o m skåningar kan sjunga på svenska. Hur kommer det sig? För mig är det obegripligt.

På TV igår såg jag "Uppdrag granskning" om kommunen som gjorde lagbrott. Sen en film "Förhandlaren". Matte kom vid 23 tiden och lade sig att sova nästan direkt. Han skulle ju upp i ottan och jobba igen. Men snart dyker han väl upp för långrast. Ska göra chili så han får äta innan han ska börja igen.

Kanske jag far på Ica Maxi sen. Måste handla innan helgen. Ha nu en fin dag! Ni finns i mina tankar. hej då!

En kopp choklad

Idag -5 grader och några snöflingor faller från den molniga himlen. Har sovit gott och känner mig pigg, åtminstone i skallen. Jag känner mig redo att tackla denna onsdag.

Jag kan säga att lägenheten jag bor i nu, inte är lika varm som den jag hade i Älvsbyn. Så fort det börjar närma sig -10 grader ute, börjar jag hurves inomhus. Igår kväll var en sådan hurves kväll. Gjorde varm choklad, det hjälper. Får också nostalgi med den varma drycken. Kommer att tänka på söndagarna när jag var liten, då hela familjen satte på sig skidorna och for till Gamla Uppsala. Där drack vi choklad med vispgrädde och bullar och kakor på värdshuset.

Först motion och sen belöning. Innan jag kunde åka skidor satt jag nedbäddad i en pulka som pappa drog. Ja det kommer jag inte ihåg, men har fått det berättat för mig. Härliga minnen för mig.

Igår kväll såg jag "Mot alla odds" och det programmet ska jag följa fortsättningsvis. Tio personer med funktionshinder som vandrar tvärs över Afrika. Från Victoriafallen i Zambia till Skelettkusten i Namibia. Jag skäms när jag klagar om mina tår och onda fötter, när jag ser detta program. Här kan man tala om att dom är duktiga med att ta sig fram i oländig terräng, trots sitt handikapp. Underbara människor som kan.

Snart dusch och sen vet jag inte. Naturligtvis ser jag gamla Emmerdale. Matte dyker väl upp tror jag. Han ska väl sova här i natt. Kanske jag ser "Efterlyst" ikväll, sen vet jag inte. Ni får ha det så bra denna dag. Jag hör väl av mig med några ord i morgon. Hej då!

Löjtnantshjärtan

Så var det då tisdag och -8 grader, molnigt. Sov till 8.30 och kände mig utvilad då jag vaknade. Kvickt upp ur sängen. Ja det var en önskan bara. Stapplade upp ur sängen, ska det vara. Kaffe med rostat bröd. Sen vid datorn där jag sitter kvar ännu. Läst PT och AB och varit in en sväng på FB. Nu till bloggen.

Såg Idrottsgalan igår kväll. Ganska så händelselöst egentligen. Dom som skulle ha pris, fick det. Kul för hästsporten som fick Jerringpriset genom Rolf Göran Bengtsson. Såg på AB att Lasse Anrell inte vet vem det är. Han tyckte hästen skulle få priset. Precis som om hästen skulle kunna gör det själv, utan nån som red den. Skärpning Anrell! Patrik Sjöberg fick pris för att han skrivit en bok. Som tack för detta sågade han galan och Nicke Borg som sjöng. Inte snällt, men det är väl likt Sjöberg.

Det enda jag har kvar av julen, är en röd duk på bordet i hallen. Den får vara ett tag till. Kan väl inte göra nåt. Annars är allt borta och ska bara ut i förrådet idag. Nu ljög jag, för gardinen i köket är kvar uppe. Den där gardinkappan som jag målade och sydde innan jul. Och den får jag ha kvar till närmare våren, då gardinkappan som min mamma har målat, kan sättas upp. Motivet på denna är löjtnanshjärtan och andra sommarblommor. Löjtnanshjärtan får mig att tänka på mormor och morfar. Utanför huset i Hessle växte flera, som buskar där.

Tänk vad en bild kan få en att minnas. Och det jag minns nu, är bara glädje och kärlek.

Idag vet jag inget särskilt jag ska göra. Ska sätta mig vid symaskinen och laga lite. Och jag ska sätta en ny hängare på min nya duschhandduk. Den som är nu, gör att handduken ligger som på golvet. Den är så stor och behöver en ny hängare på långsidan. Ikväll ser jag "Mot alla odds" på ettan klockan 20. Kanske jag också ser "Veckans brott".

Nu ska jag in på com hem och klaga på att jag ska betala för kanaler jag inte har beställt. Vilka bov och rackartyg dom använder för att tjäna pengar. Kanske jag säger upp skiten och tar nån annan leverantör istället.

Ha en bra dag hörni! Hej då!

I mitten av januari

Ännu en ny vecka och idag bara -6 grader på Hagelvägen. Sov till niotiden och har inmundigat frukost (kaffe och rostat bröd med skinka). Tar det lilla lugna idag efter en dag med Alec igår. Ja det var väl lugnt då också. Mesta av tiden satt Alec vid datorn och jag vid TV-n. Vi gjorde uppehåll för lunch och kortspel. Alec lekte också med sina gubbar. Jag såg sprintstafetten. Vinst för de svenska tjejerna och killarna kom tvåa. Inte dåligt! Hörde på nyheterna att Helena Ekholm kom tvåa i skidskyttet. Det såg jag inte. Nekar se sport på fyran. Det är bara så dåligt och Eurosportkanalen har jag inte.

Idag ska jag ringa vårdcentralen och få receptförnyelse. Sen ska jag se Emmerdale vid lunch. I kväll ser jag "Mildred Pierce" och eventuellt "Idrottsgalan". Har inte röstat på Jerringpriset. Svårt i år att veta vilket som var bäst förra året. Kanske det blir Therese Alshammar. Hon är ju så bra.

Jocke ringde igår eftermiddag, då var han på väg mot flygplatsen. Han skulle fara till Hamburg för jobb. Så då blir han väl borta ett tag. Matte kommer på onsdag för att kinesa här. Undrar vilken dag jag ska handla. Torsdag eller fredag? Blir ingen storhandling, utan bara det nödvändigaste. Om jag nu kan ha skor på mig. Skulle vilja köpa några Saint Paula (blommor) att sätta i köksfönstret. Får vänta tills det inte är så kallt så dom fryser.

Ja det var väl allt för i dag från mig. Ha en bra dag mina vänner. Hej då!

Inte Saint Paula utan Pensée, men de liknar varandra. Tycker jag!



En lat söndag

-15 grader idag så man kan säga att det är lite skillnad från igår. Igår var jag ju ute, och det kändes skönt med promenaderna fram och tillbaka till tvättstugan. Men jag kan säga att det känns inte skönt i högerfoten med skon på. Vet inte hur detta ska sluta för mig, om det inte ger sig med värken. Får väl gå ut barfota när jag ska handla eller gå till tvättstugan. Minsta lilla tryck på tårna känns som onda nålar. Jaja!

Igår när jag skulle gå hem med min rena tvätt, var en kille på väg uppför trappen. När han fick se mig med en fullastad rullator, vände han i trappen och skyndade sig ner att öppna dörren för mig. Det finns faktiskt hjälpsamma människor fortfarande, eller hur?

Såg skidsprinten igår på ettan. Det gick ju bra för Sverige. Ida Ingemarsdotter vann och Theodor Peterson kom trea. Helt otippat kan jag säga. Tror det är stafetter idag (?). Ska i alla fall kolla in vinterstudion 12.30. Ikväll ser jag "Doc Martin" på nian och eventuellt nån film på Canal+. Vet ej vad det blir.

SAIK vann över Timrå borta igår med 6-2. Härligt! Än så länge går det bra för mitt favoritlag.

Idag gör jag bara mat och latar mig för resten. Jag var ju så duktig igår och städade, tvättade och bytte rent i sängen. Skulle ju kunna gå ut med julsakerna i förrådet. Om jag nu måste sätta på mig skorna. Får se hur det blir. Hoppas på en skön söndag för er! Hej då!

Min pappa, Thorvald, med sin fosterfamilj. Min pappa är den yngste på bilden som är tagen i Norrköping 1914. Han ser ju ut som en flicka, men det var så på den tiden. Gulligt!


Vitt och vackert

Melodikrysset är löst och det är bara att hoppas att det är rättstavat. Har svårt för dessa finska namn och hur det stavas. Men det är väl ingen risk att mitt kryss blir dragit som den rätta lösningen. Det är ju flera tusen svar som blir inskickade.

Vitt och vackert utanför min lägenhet på Hagelvägen. Nu tycker jag att det räcker med snö för denna vinter. Fasar för min gång till tvättstugan idag. Har två maskiner som ska tvättas och jag vet att jag kan ha problem med att rulla till huset bredvid, där tvättstugan finns. Men det är bara att hålla tungan rätt i munnen och hoppas på att jag inte tappar nåt.

Blev en sen kväll igår framför TV-n. Såg lite Lynley och lite Huss. Sov lite också i fåtöljen. Men först såg jag "På spåret" och gladde mig åt så mycket jag kunde. Faktiskt mer än dom som tävlade. Än är inte gumman ur leken. Resmålen var i går Zurich, Härnösand och Auckland. Zurich vet jag ganska mycket om pga att jag har goda vänner som bor där, Liz och Andy. Auckland har jag läst ganska mycket om. Och Härnösand är ju nästgårds kan man säga. Har passerat där massor med gånger i mina resor genom Sverige.

Jag köpte en bok på tradera igår. "De fyra yttersta tingen". Jag har haft denna bok, men gett bort den. Denna bok hör till en triologi och det är en sån bok som man kan läsa flera gånger, därför vill jag ha den. Nu gjorde jag ett fel när jag betalade den. Skrev rätt kontonummer men fel förnamn på den som ska ha pengarna. Nu är det bara att vänta på, om boken kommer eller inte. Rör sig inte om nåt jättebelopp som jag kan förlora. Är man klantig så får man stå sitt kast, eller hur?

Det blir kanske lite skidor på TV idag och ikväll blir det kommisarie Barnaby, båda visas på ettan, min favoritkanal. Nu väntar duschen på mig och sen ska jag väl städa lite, går bra när man har så fin dammsugare som jag har. Hej då mina vänner!


Tjugondedag jul

Isabels födelsedag idag! Tänk att det har gått tjugosju år sen. Det är inte klokt. Matte skulle ha julgransplundring den dagen och han blev smått irriterad, när jag väckte honom och sa att det inte blev nån plundring, för att jag skulle åka till BB. Han hade på förslag att jag skulle åka nån annan dag istället. Nu blev det BB i alla fall och lillgumman föddes 10.27. En glädjens dag för mig.

Då hon föddes var det på en söndag och i år är det en fredag. Fredagen den trettonde. Men det kan väl inte vara en olycksdag. Det måste vara en turdag.

Just nu -4 grader och molnigt. Kylen är fylld igen. Matte for hem igår och nu är han ledig till söndag. Ikväll ser jag nog "På spåret" och kanske nåt annat. Men innan dess ska jag kanske stöka lite och ta bort julen, tror jag i alla fall. Har ju en del grejer som jag behöver hjälp att få bort, bl a stjärnan. Får ta det när nån kommer hit och jag kommer ihåg. Om en timme ser jag Emmerdale.

Ska nu in på Tradera och kolla om en bok. Ha en bra fredag nu mina vänner. Tänk på att nu är vi i mitten på januari och våren nalkas med små steg. SAIK vann över Linköping igår. Yes!!
Hej då för idag!


Ja se det snöar

Och tiden bara springer iväg, redan torsdag. Bara -3 grader på Hagelvägen. Och snön bara vräker ner. Matte har nyss vaknat på min soffa. Han börjar inte jobba förrän klockan 14. Ska värma lite mat till honom innan han far. Ska innan dess duscha och se Emmerdale.

Igår såg jag en film med Johnny Depp på åttan, "Public enemies". En riktig gangsterfilm som utspelades 1933. Handlade om John Dillinger och hade verklighetsbakgrund. Man kan säga att det var rena vilda western på den tiden. Folk skjöts ihjäl hittan och dittan utan urskiljning.

Dillinger var född 1903. Han skjöts ihjäl utanför en biograf 1933. Johnny Depp gjorde en bra tolkning av honom. Filmen var ganska bra. Tycker att Depp är en bra skådis och han har gjort många bra rolltolkningar.

Det blir nog en lugn dag för mig. Hoppas att Isabel hinner handla åt mig idag eller i morgon. Skulle också behöva hjälp med att ta ner stjärnan och annat julgrejs. Hoppas ni har det bra. Jag hör av mig i morgon så hej då!

Hinsehäxan

Jag brukar spela Bubble witch (kallar det för häxspelet) på morgnarna. Jag är så dålig på det, men det är en utmaning. Man ska skjuta ner bubblor och få poäng. Spelet finns på FB.

Från den ena häxan till den andra, så har jag nu sett Hinsehäxan på TV. Jag kommer ihåg vissa delar av hennes historia, nu när jag ser filmen. Det var ju mycket skriverier om justitieministern och henne. Geijer fick ju avgå har jag för mig. Man fick ju se hur livet kunde bli för en ensamstående mamma. Egentligen var det väl inget ont menat, i det hon gjorde. Men det var olagligt och därför hamnade hon i fängelse, ja inte bara en gång.

Hinsehäxan då och nu. 

Såg också "South Riding" sista delen. Jag tyckte inte att det var så roligt slut på denna miniserie. Men så är det i livet också.

Idag tror jag det är lite varmare ute. Jag struntar i att handla, som jag hade tänkt. Pratade med Isabel igår och vi kom överens om att hon handlar åt mig innan helgen. Skönt för mina stackars fötter att slippa fara nånstans just nu.

Snart dyker nog Matte upp för att vara ledig några timmar innan kvällskiftet. Kokar torsk till lunch och gör en dillsås och potatis till detta. Bra med lite kokt mat. För magen menar jag. Men innan dess en dusch och sen Emmerdale och spänningen där. Hur många avsnitt ska det dröja innan Marks lik hittas i skogen?

Ha en bra dag och hej då!



En dag i livet

Idag -16 grader men det ska visst bli varmare. Det märks direkt att det är kallare, på att det är mindre med folk som rör sig ute. Matte sover på min soffa och han verkar sova gott.

Sjukvården är på hugget ska jag säga. Först på morgonen ringde reumatologen för att höra hur jag klarar mig utan guldsprutorna. Säkert hade dom hittat igen mina papper, och sett att jag inte varit hos dom på flera år. Skulle bli kallad så småningom. Sen ringde Björkskatans vårdcentral och sa att dom fått papper från Älvsbyns vårdcentral att jag har en rullator. Och om jag använde den, och om jag betalat nån egenavgift för den. Va!!!! Rullatorn fick jag inte från Älvsbyn utan från Bergnäset. För flera år sen. Och jag betalade 300 kronor då. Man kan ju undra vad dom håller på med.

Igår kväll såg jag en film på nian. "En dag i livet" med Lasse Hallström som regissör. I rollerna bl a Robert Redford, Morgan Freeman och Jennifer Lopez. En jättebra film med en superb Redford, som vanligt. En annan roll spelar en björn som det kretsar mycket kring.

En dag i livet.               Robert Redford och Becca Gardner i en scen från filmen.

Jag missade "Hinsehäxan" men får se den på Play i eftermiddag. Andra delen är i kväll och även "South Riding" kan jag se i kväll.  Mycket TV alltså!

Det var en svår bilolycka sent i går kväll i trakten kring Vara. Fem personer omkom varav tre var barn, kanske en hel familj utplånades. Så otäckt det kan vara i trafiken.

Idag ska jag hålla mig inne och hemma. I morgon kanske jag måste till affären och handla lite mat och tandkräm. Inget kul direkt men måste man, så måste man. Inget mer från mig idag. Ha det bra och hej då!

Blåmåndag igen

Slog inte upp mina blå förrän 9.30 idag. Och jag känner mig helt utvilad. Ser ut att vara kallt ute. Man ser på snön hur den glittrar på ett kallt vis. Har en skön dag framför mig. Ser att Matte har varit hit med sin ryggsäck, vilket betyder att han ska sova här i natt.

Det var jobbigt att tvätta igår. Ja inte tvättningen direkt, men att ta sig till tvättstugan, fram och tillbaka, om och om igen. Men nu är det gjort för denna gång. Isabel var snäll och befriade mig från mitt sopberg igår. Det känns så bra för mig när soporna är borta.

Hörde ni på nyheterna igår om pappan som lämnade sin tioårige son vid Fyris i Uppsala, utan ytterkläder och med anmaning om att gå hem (till Stockholm), för att han varit så dålig i en innebandymatch. En tränare hittade den gråtande pojken och såg till att han kom hem. Nu är pappan polisanmäld. Hoppas han får livstids fängelse. Ska såna där föräldrar få ha barn. Ja, jag bara undrar?

En glädje i allt elände är Marcus Hellner, som täppte till norrmannens mun i tour de ski igår. Han var suverän i klättringen. En äkta sörlänning. För han är ingen norrbottning, fast än han bor i Gällivare. Jag är ingen äkta norrbottning, fastän jag bor i Luleå. Det har jag ju fått höra så många gånger.

Jippi, i dag är Emmerdale tillbaka i rutan. Klockan 11.50 sitter jag där och glor. Igår kväll såg jag "Pangpangbröder" en underbar dokumentär om två tvillingbröder. Se reprisen om ni missade den.

Den visas den 10/1 och 14/1 och jag tror man kan se den på Svt play också. Vi får följa bröderna från 9 års ålder tills dom är 19 år. Bröderna Oskar och Gustav Eriksson. Filmad av deras morbror Axel Danielsson.

Nu väntar den obligatoriska duschen på mig. Sen ska tvätten plockas in i lådor och hyllor. Ha en bra dag mina vänner. Hej då!




Frozen river

Idag är det -6 grader men det ska visst bli kallare. Nu behöver vi inte mer snö. Jag har nog svårt att ta mig fram i den som redan finns. Men nog tror jag det är roligt för barnen med snö. Bättre än regn i alla fall. Idag ska jag tvätta, men innan det, kommer Isabel och Alec hit och äter lunch. Det blir bara parisare och sallad.

Vinterstudion på TV måste jag väl kolla på. Sista etappen i tour de ski, med backklättringen. Egentligen är det väl redan avgjort, tror jag. Jag nästan spyr när jag hör en viss norrmans namn. Inte som Jonas Karlsson och Anders Blomkvist, som älskar samma norrman. Bläh!



Filmen jag såg på tvåan igår kväll, Frozen river, var ganska bra. Är det inte så att filmer med okända skådespelare, kan göra en förvånad. Melissa Leo blev Oscarsnominerad för denna roll. Jag vet inte hur känd hon är. Men för mig är hon okänd. Bra film i alla fall. Ikväll ser jag "Pangpangbröder", en svensk dokumentär.

I morgon sätter blåveckorna igång igen. Emmerdale är tillbaka och likaså Holby City. Mitt lunchnöje. Man tager vad man haver, heter det ju. Jag äter lunch med TV-n. Men nu ska jag äta lunch med min dotter och hennes son. Bra mycket roligare, kan jag säga. Ha en bra söndag hörni, vi hörs. Hej då!


Oj så mycket snö

Oj vad mycket snö som kommit. Nu kan man säga att det är riktig vinter. -6 grader idag, så det är riktigt behagligt ute. Men jag får hålla mig inomhus på grund av snömängden. Har inte lust att bära omkring på rullatorn. Fick be Isabel om att ändra min tvättid igår, mot tid på söndag. Hoppas det är bättre skottat då. Kan inte bära både tvätt och rullator.

Idag fortsätter Tour de ski efter en vilodag och flytt till Italien. Näst sista etappen idag, för imorgon är det klättringen uppför slalombacken. Få se idag om svenskarna lägger på ett kol. Chansen är väl inte så stor för en pallplats. Men när man tänker efter hur många duktiga skidåkare som startar, förstår man hur svårt det är.

Lyssnar på "Ring så spelar vi" som vanligt en lördagmorgon. Ska också lösa melodikrysset snart. Sen vet jag inte vad jag gör idag. Blir en dusch efter krysset och eventuellt skidor på TV. Värmer upp lövbiffsgrytan från igår till lunch. Men sen vet jag inte vad det blir.

Ikväll ser jag "Morden i Midsomer" klockan 21 på ettan. Kanske jag också ser "Frozen river" på tvåan. Den har ju fått bra kritik. Sen är det sovdags för mig.

Nu är det ju slut på jul och nyårshelgen. Skönt kan jag tycka. Nästa helg fyller min lilla dotter år och då är det ju en speciell helg. Hon är ju född på tjugondaknut. Nej nu börjar krysset. Ha en bra dag och hej då!


Trettondagen

Denna dag för över 2000 år sen kom Kasper, Melker och Baltsar, tre vise män, enligt bibeln till Betlehem för att hylla det nyfödda barnet, Jesus, som låg i en krubba i ett stall. Det är därför vi har denna helgdag. Och i år, här på Hagelvägen är det -6 grader och snön bara vräker ner.

Jag är sen med bloggen idag, beroende på att jag haft annat att göra. Alec har hållit mig sällskap och vi har spelat kort, sett på TV samt Alec har suttit vid datorn. När Isabel kom från sitt jobb, åt vi middag innan dom for hem till sitt och lämnade mig vid datorn. Passar på att skriva några rader innan jag diskar.

Läste PT för en stund sen och dom meddelade att sex kvinnor har blivit misshandlade i norrbotten natten mot fredag (idag). Säkert går flera av de som misshandlar fria. Så brukar det vara. Sen kunde man läsa att småkronorna tog guld i natt. SAIK fick bara en poäng i hockeymatchen igår. Jag missunnar inte Lulehockey de två poängen, däremot missunnar jag den äckliga klacken i Luleå. Dom som bara hatar och hatar. I alla fall leder SAIK ändå serien. Heja SAIK!

Ikväll ser jag "På spåret" och sen vet jag inte mer. Nu ska jag diska innan kvällen börjar. Ha en bra kväll mina vänner. Hej då!

Trettondagsafton

Idag är det -6 grader och ni skulle se hur vackert den vita snön bäddar in Hagelvägen denna trettondagsafton. Jag har haft sovmorgon till nio, och skönt var det. Efter besöket på Ica Maxi igår eftermiddag, for Matte hem till sitt. Nu är han helgledig.

Och jag ska snart inviga min nya dammsugare. Det ska bli riktigt roligt för en gångs skull, att dammsuga. Utan att bli hörselskadad.

En behändig dammsugare som jag kan tacka Jocke och hans familj för. Dom gjorde det möjligt för mig att köpa denna. I alla fall grundplåten för köpet. Jag skulle egentligen köpa en Volta, men den var slut på lager, så det blev en Siemens. Visserligen var den dyrare, men jag orkar inte vänta tills Voltan kommer hem. Jag är i alla fall nöjd.

Ska jag se Tour de ski idag, eller inte? Börjar bli less att se hur svenskarna faller igenom. Undrar vad som hänt med dom. Kan ju inte vara så kul för dom heller. Och ikväll då? Är det nån idé att sätta på TV-n egentligen. Buskis från Fredriksdalsteatern är inget för mig. Orkar inte ens le åt det. Möjligtsvis kan jag se "Brottsplats Edinburgh" klockan 22. Jag vet att denna helg inte brukar vara så kul att se på TV. Ser fram emot måndag, då allt blir som vanligt igen med Emmerdale.

Isabel och Alec ska komma på middag idag och Alec ska vara här imorgon då Isabel jobbar. Det är ju inget fritids öppet en trettondag. Det blir ju en långhelg för många jobbare nu. Tror att de flesta uppskattar detta. Men alla affärsanställda jobbar väl som vanligt.

Nu ska jag dammsuga och sen ta en dusch, innan jag sätter på min TV för att ha lite sällskap. Ikväll kommer SAIK till Luleå för att möta Lulehockey. Håller bägge tummarna för mitt SAIK. Lule ska ju krossa oss, men det kan jag väl inte tro. Heja SAIK!!!!!!! Och inatt spelar småkronorna final i Kanada i JVM. Håller en tumme på dom då!

Ha nu en bra dag, från mig till er. Hej då!


Skål hörni!

Ja nu kan jag inte säga att det är snöfritt längre. Det är jättemycket snö nu, och jag måste få säga att det är skitdåligt skottat här. Det kom en traktor i går eftermiddag och körde mest bara förbi. Ingen idé att fara ut med rullatorn för mig, om jag inte vill bära den. Det är bara ett par grader kallt, så det hade varit skönt med en promenad. Men kanske jag och Matte far till Storheden idag och kollar på dammsugare. Men det blir på eftermiddagen då han har slutat jobba.

Såg andra delen av "South Riding" igår och det vara väl ungefär det enda jag såg igår kväll på TV. Så mycket skit som visas i mellandagarna. Mest bara repriser från andra år, och jag tycker att det inte är några bra repriser. Visst såg jag lite skidor. Men tycker svenska skidåkare har fallit tillbaka nu. Men Kalla hon är nöjd, och jag tycker jag känner igen den filosofin sen förr. "Jag är nöjd om jag kommer på tionde plats", kunde man höra. Vad är det för skitprat! Man ska vara nöjd först när man vinner, basta!

Förlåt för att jag använder ordet skit. Men det visar vad jag tycker. När man läser på FB blir man lite avtrubbad av språket som används där. Det är mycket svordommar som fyller ut det svenska språket. Annars skålas det mycket på FB. Om det skålas i alkohol, undrar jag om det inte finns folk med problem på FB. Ja inte vet jag? Kanske det bara är på skoj, för dom som mest skålar är knappt myndiga. Man kan väl skåla i oboy också, kanske.

SKÅL!

Längtar efter dammsugaren (som inte låter så mycket). Behöver dammsuga och städa lite. Jag ska vara laddad och klar vid tretiden. Så får vi se vad som händer. Fortsättning följer i morgon då ni får se hur det gick med dammsugeköp. Hej då!

Mord och elände

Vilket busväder vi har i Luleå. Och snöskottningen på Hagelvägen är obefintlig. Visserligen är det ju ingen bilväg vid huset jag bor i, men färdtjänst och ambulans ska ju kunna ta sig fram även här. Att gå med soporna är stört omöjligt för mig, för rullatorn kan ej ta sig fram här. Matte och jag ska på Ica Maxi när han slutat jobba idag. Jag skulle köpa dammsugaren, men jag får se hur det blir. Kanske man kurar hemma istället.

Känns lite piggare idag tack och lov. Matte har också drabbats av den mystiska sjukan som jag haft. Men han jobbar ändå. Det är ju inte som att man har ont någonstans utan kraftlös är man.

I Vojakkala i Haparanda trakten har en kvinna mördats och en 56-årig man sitter anhållen. Man bara ryser när man hör ortens namn. I den byn har en man slagits halft ihjäl med en yxa. Och en präst har blivit misshandlad och hotad. Förstår inte varför nån vill bo i denna ökända by. Jag skulle flytta direkt om det var på min hemort. Kan våldet vara smittsamt?

Igår såg jag en film på TV om Enid Blyton. Hon har skrivit 750 böcker för barn. Hon hade två egna barn som hon inte älskade direkt. I mitt tycke en olämplig mor. Ibland undrar man hur vem som helst får skaffa barn. Sen såg jag andra delen på "Mildred Pierce" och en film "Winthen`s bone", som handlade om människor som levde i armod, både kroppsligt och andligt. Ingen amerikansk dröm precis men så verkligt för vissa människor. Människor som försöker hålla näsan ovan vattenytan för att inte gå under.

Till lunch idag ska jag bara värma en burk gulasch som Matte hade med sig. Han kommer väl fram emot elva- tiden. Middag blir en senare fråga. Tour de ski idag på eftermidagen. Dom har flyttat till Italien nu. Tror väl inte svenskarna har så stor chans att ta pallplatser, men vill ändå se.

Ska nu spela en mahjong innan jag tar en dusch. Jag önskar er alla en fin dag! Till Margareta och hennes man önskar jag en härlig semester och hälsa till Kanarieöarna som jag inte sett på trettio år. Hej då!



Las Canteras

Ingen ork

Ja än är det inte slut på julen. Vi har ju trettondagen kvar, men sen är det blåvardag igen. Ser nästan fram emot det. Ska jag säga som inte jobbar. Tror alla jobbande människor uppskattar ledigheten.

Igår åt jag inte så mycket. Två rostade mackor, en omelett samt en apelsin. Min mage ville inte ha mer. Idag har jag startat med två rostade bröd och är proppmätt. Det blir nog dåligt med mat idag också. Känner mig inte så kry.

Blir nog inte mycket nyttigt för mig att göra idag. Och inget Emmerdale på TV. Tour de ski har vilodag också. Kanske jag också har vilodag hela dagen.

Ikväll kl 18 ser jag en film "Den sanna Enid Blyton". Den slutar 19.25 och efter det vet jag inte vad jag ser. Har inget på lut.

Läste i AB att en kvinna i Karlstad skulle springa ikapp bussen, halkade och ramlade in under bussen och omkom. I Piteå krockade två ungdomar med ett träd och en omkom. En man brann inne i Boden när ett hyreshus brann. Det är bara ett par axplock om vad som händer.

Jag ska nu diska gårdagens disk och senare ska jag gå med ett lass sopor om orken räcker till. Det har varit dåligt med ork de senaste dagarna. Hoppas jag piggnar till.

Jasså, det är upptaget!

Nytt år

Ja då var det nytt år, 2012. Börjar det nya året med att vara risig. Känner mig inte så kry. Men kan inte peka på nåt speciellt. Jag har ju som vanligt ont i mina leder, men det här är nåt annat. Ja det är väl bara att bita ihop och tänka på nåt kul.

Det smällde mycket inatt. Av fyrverkerier menar jag. Stackars hundar som inte gillar smällar. På nyheterna har jag hört att det har varit mycket fylla och stökigt på stan.

Idag åker julmaten ut. Gammal mat är inget att äta. I alla fall maten i kylen. Det frysta klarar sig längre. Jag är ganska less julmaten.

Tour de ski idag på TV. Inte för att jag tror att svenskarna ska göra underverk. Kan ända slöa framför TV en stund. Har inget annat att göra. Har inget att skriva om heller. Får återkomma när andan faller på. Ha en bra dag mina vänner. Hej då!

RSS 2.0