Var inte elaka

Idag -15 grader och varning för sol. När man kollar på FB och vad det gäller snöovädret i Stockholmstrakten, skäms jag att bo i norrbotten. Vad är det som gör dom flesta norrbottningar så perfekta. Är det för att dom har snöspadar, skotrar, bilar med dubbdäck osv. Eller är det bara för att dom har stora käftar? Man behöver väl inte vara elak för att det blir snöoväder. Även jag blir strandsatt när det snöar, för där jag bor i Luleå, där vet dom inte hur man gör när man skottar snö. Så efter första snön får jag bära rullatorn när jag ska ut. Och tom skolorna får sig en känga för att dom har stängt i ovädret. Skulle väl vara bättre att ungarna frös ihjäl i nån snödriva, när dom ska gå flera mil till skolan. För bussar och tåg står stilla pga ovädret. En del har ju stopp i hjärnkanalerna som gör att dom inte tänker innan dom uttalar sig om saker och ting.
 
Igår klädde mina tår av sig bandaget så jag fick be Isabel att komma hit och plåstra om dom. Jag har sovit ganska bra men har fortfarande ont. Ska det inte ge sig nån gång. Jag har inte lust att göra nånting när jag har ont. Tog fram köttfärs från frysen igår så jag ska göra köttfärssås idag. Matte ska ju till Sunderbyn på återbesök i morgon. Så jag ska bjuda honom på lunch och det blir pasta med köttfärssås.
 
Boken har jag läst ut så jag måste skaffa mig nån ny läsning. Ska jag fara till affären på lördag eller kanske på söndag? När jag ser ut genom fönstret ser jag vitt, vitt, vitt. Cykeltstället är översnöat och cyklarna som står där har försvunnit under snön. Dom flesta har stått där sen förra vintern. Punka på däcken har dom.
 
Hade tänkt börja sticka  raggsockor idag. Men vet inte vilka garner jag ska ta. Har ganska mycket svart garn och har svårt att sticka i svart, pga synfel (tror jag). Ögonen blir ansträngda av svart garn.
 
Ikväll derby mellan SAIK och Luleå på Coop Arena. Tummarna håller jag för SAIK naturligtvis. Som vanligt! Nu blir det att dra sig mot köket och matlagning. Ha nu en bra dag mina sanna vänner. Hej då!
 
                                       

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0