Klantigt bokköp

Idag är det vackert snöigt på Hagelvägen och -13 grader. Man kan säga att det ser julkortsvackert ut, rent och fint. Och det ska bli soligt idag enligt väderkartan på lulekommun. Har intagit en macka med skinka på och kaffe till det.
 
Igår for jag ut på Storheden och Ica Maxi och handlade. Köpte garn till Isabels sockor och en pocket att ha och läsa när jag vilar. Men när jag kom hem med boken, som jag så noga valt ut, ser jag att jag redan har denna bok. Så onödigt! Och ändå hade jag glasögonen på mig. Så jag har ändå inget att läsa. 
                        
                                                                      
 
Idag blir det till att göra julköttbullarna. Fryser ner dom i påsar. När jag var liten hade man inte frys utan allt skulle konserveras. Mamma lagade mat i oktober då grisen slaktades. Skinkan saltades och även sidfläsket. Kotletter och annat konserverades. Korv, syltor och leverpastej gjordes också. Kan ännu känna smaken. När sen nån kalv eller tjur slaktades gjordes köttbullarna. Det var hos mormor och morfar det slaktades. Så nån brist på mat hade man inte.
 
Träffade Alec och hans pappa på Ica där dom hade varit på Apoteket och hämtat ut medicin till Alecs halsfluss och kanske scharlakansfeber. Stackars liten som har ont i halsen. Tur att inte Matte var här i helgen när Alec sov här. Matte har ju ingen motståndskraft när han tar cellgifter, så han skulle bli jättesjuk. 
 
Nu ska jag lägga upp för att sticka i mitt nya garn som går i rosa, svart, grått och vitt. Kanske jag lägger in några ränder i ljusrosa också. Ha en bra dag i solen (haha vi får se solen idag). Hej då!

 
                                           
 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0