Lulekalaset börjar

Har vandrat runt bland mina favoriter på datorn. Börjar alltid med att läsa mina mail och sen läser jag AB samt PT. Tittar in på FB och brukar fastna på Garden of time. Så även idag. Nu har jag kommit till bloggen som jag alltid slutar med.

Idag lite kyligt ute men solen är framme så det blir nog en härlig dag. Igår kom Matte med hamburgare till lunch. Han var nog trött, för han la sig på soffan och sov så skönt medans Emmerdale var. Sen tog han bort luckorna som jag ville ha bort  i köket. Nu kan jag säga att det var ganska skitigt på överkanten på luckorna. Har verkligen nån städat denna lägenhet innan jag flyttade in? Börjar känna en äckelkänsla. Har upptäckt mer och mer hur skitigt det är. Hua!

Så kom Isabel hit och vi satt ute en stund tills Matte skulle fara och jobba igen. Isabel for också iväg nånstans och jag stekte upp lite pytt som jag hade i frysen. Låg och läste en stund innan jag såg Wallanderfilmen. Sen var det dags att sova.

Nu på morgonen såg jag Tudors på ettan play. Det var sista delen och Henrik VIII dog (1547). Då blev hans son Edvard kung, fast han var omyndig. Han dog ung (1553) och då blev hans äldre sister Mary regent, men hon blev det inte så länge det, innan hon puttades ner från tronen. Hon brände många protestanter och fick namnet Blody Mary. Efter det blev den yngre systern Elisabeth drottning och regerade i 44 år. Man kan säga att Henrik VIII och Elisabeth I var förebilder för dagens kungahus. Eller? Nu fick ni en historielektion eller hur? Jag gillar historia och ser gärna sånt på TV.

Vad ska jag göra idag då. Först ska jag se Emmerdale och Holby City och efter det kanske jag städar lite. Det är ju snart helg igen. Men det ger sig väl vad jag gör. Det blåser lite ute. Idag börjar Lulekalaset. Tur att jag inte ska vara på stan. Skönt slippa stressen med en massa folk.

Hoppas ni har det bra! Hej då!

               

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0