Ättestupan

Ja idag regnar det som utlovat. Naturen behöver lite nederbörd. Men det behöver ju inte regna så länge. Jag vill ha lite mer sol och  värme innan sommaren säger farväl för denna gång. Det är inte bara nederbörd ute, jag har också lite svårt för att andas idag, kanske det är en förkylning på väg. Jag har tagit fram vattenflaskan, så jag kan andas i den, det brukar hjälpa. Jag får ta det med ro. Ska bara tvätta idag klockan ett. Jag har ju mat att värma så det går bra. Så jag behöver inte ta ut mig.

Läste i AB på morgonen att en tittare har anmält allsången för hets mot folkgrupp. Det var inslaget i tisdags när Grotesco skojade med sången "Att det är bögarnas fel". Men vad är det med folk? Förstår dom inte ironin i det hela. Det var ju en släng med skit åt dom som skyller på bögarna. Fatta det!

Isabel börjar jobba idag och Alec är kvar i Överkalix hos farmor. Så det blir ganska tyst hos mig, mot vad jag är van vid, nu för tiden. Får se om jag får papperna från banken och AMF idag, så jag får göra kopior och skicka iväg dom till pensionsmyndigheten. Undrar om jag måste rekommendera brevet? Men då är väl risken den, att dom inte hämtar ut det. Vad trött jag blir på dessa myndigheter. Sen är det bara att vänta 14 veckor (som han sa) innan jag blir behandlad och får bostadsbidraget. Som sagt, man ska inte vara fattig om man har med myndigheter att göra. Undrar om jag törs ringa om färdtjänsten idag? Visserligen har jag inte råd att åka nånstans just nu, men det skulle vara roligt att få höra om jag får behålla den i alla fall. Bara att hålla tummarna!

Vad mörkt det är inomhus idag. Det blir att tända lampor om man ska se nåt. Man kunde tro att det är vinter. Mörkt ser det ut i världsekonomin också. Hörde på nyheterna att pensionärerna får räkna med en sänkning av pensionerna. Igen! Kan dom inte ta från nån annan denna gång. Kan ju tänka mig att det skulle bli ett ramaskri om dom sänkte lönerna för inkomsttagarna. Men pensionärerna kan man visst behandla hur som helst. Till sist blir det väl så att man blir satt på fattighuset med vatten och bröd. Eller skjutsad ut på isen (ättestupan), där man får sitta tills isen försvinner och plopp, så är man borta. Reinfelt och Borg får väl ta ett snack om detta. Eller är det bögarnas fel?

Tur att jag har gamla Emmerdale att roa mig med. Har inte tagit fram garnet än, men det blir kanske idag. Nu ska ni ha det så bra. Jag ska försöka ha det så själv, och så hör jag av mig i morgon. Hej då!

                                                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0