Visst ska jag vara glad

För att undvika fler missförstånd från gårdagens blogg, vill jag bara säga att det var inte Annalena jag syftade på när det gällde posten och försändelsen som inte hade kommit fram. (Fast det hade den) Förlåt mig Elsy, men det var du. Nu har jag klargjort detta. Fast jag förstår att Annalena trodde att det var hon. Nog om detta!

Jag tvättar idag. Tråkigt! Och tråkigt är vädret! Ringde nyss och anmälde mig till Reumatikernas julfest den 6/12. Allt för att livet ska bli lite ljusare. Nu gäller det att hitta på nån julklapp att ta med på festen.
 
Idag har jag även fört in några sillrecept i min kokbok. Det är glasmästarsill bl a. Förr om åren när det var många som firade jul tillsammans la jag alltid in sill. Nu behövs inte detta. Lite sill vill man ju ha, men då köper jag den. Det är Mattes bästa på julbordet. Har varit det sen han var ca 3 år. Kom ihåg en gång då vi skulle äta julbord med mina svärföräldrar. Matte gick runt bordet  och sen sa han "Vet ni, den där kalla fisken är jättedålig". Bara för att han skulle få ha den för sig själv.

Skulle behöva köpa några uteskor. Några som jag bara kan stoppa ner fötterna i utan att använda händerna. Men var finns dom. När Isabel kommer hit nästa gång ska hon få följa mig på skoaffären och kolla om dom har några. Om jag har råd. I morgon är det lön. Jag har mycket räkningar den här månaden. Det klumpar ihop sig vissa månader. Och den här månaden är en sån klumpmånad. När jag har betalat allt, har jag kvar 1500 till mat och annat behövligt. Det blir mycket gröt (som jag hatar) denna månad. Vill inte tänka på nästa år då min pension blir mindre. Gud vad jag gnäller. Jag ska vara glad att jag har nånstans att sova och att det inte är krig osv. Det är inte alla förunnat!
Nu är det  tid att hämta tvätten i källaren. Sen ska jag förbereda middagen. Det blir renskav och mos. I morgon är det sprutdag. Hoppas jag får mindre värk då. Och hoppas att ni mår bra!
Hörs i morgon. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0