Mord och elände

Vilket busväder vi har i Luleå. Och snöskottningen på Hagelvägen är obefintlig. Visserligen är det ju ingen bilväg vid huset jag bor i, men färdtjänst och ambulans ska ju kunna ta sig fram även här. Att gå med soporna är stört omöjligt för mig, för rullatorn kan ej ta sig fram här. Matte och jag ska på Ica Maxi när han slutat jobba idag. Jag skulle köpa dammsugaren, men jag får se hur det blir. Kanske man kurar hemma istället.

Känns lite piggare idag tack och lov. Matte har också drabbats av den mystiska sjukan som jag haft. Men han jobbar ändå. Det är ju inte som att man har ont någonstans utan kraftlös är man.

I Vojakkala i Haparanda trakten har en kvinna mördats och en 56-årig man sitter anhållen. Man bara ryser när man hör ortens namn. I den byn har en man slagits halft ihjäl med en yxa. Och en präst har blivit misshandlad och hotad. Förstår inte varför nån vill bo i denna ökända by. Jag skulle flytta direkt om det var på min hemort. Kan våldet vara smittsamt?

Igår såg jag en film på TV om Enid Blyton. Hon har skrivit 750 böcker för barn. Hon hade två egna barn som hon inte älskade direkt. I mitt tycke en olämplig mor. Ibland undrar man hur vem som helst får skaffa barn. Sen såg jag andra delen på "Mildred Pierce" och en film "Winthen`s bone", som handlade om människor som levde i armod, både kroppsligt och andligt. Ingen amerikansk dröm precis men så verkligt för vissa människor. Människor som försöker hålla näsan ovan vattenytan för att inte gå under.

Till lunch idag ska jag bara värma en burk gulasch som Matte hade med sig. Han kommer väl fram emot elva- tiden. Middag blir en senare fråga. Tour de ski idag på eftermidagen. Dom har flyttat till Italien nu. Tror väl inte svenskarna har så stor chans att ta pallplatser, men vill ändå se.

Ska nu spela en mahjong innan jag tar en dusch. Jag önskar er alla en fin dag! Till Margareta och hennes man önskar jag en härlig semester och hälsa till Kanarieöarna som jag inte sett på trettio år. Hej då!



Las Canteras

Kommentarer
Postat av: Åsa

Ja det låter härligt med Kanarieöarna, har aldrig varit där,men det ser fint ut. Mycket skit som går nu olika virus magsjukor och förkylningar, men du är på bättringsvägen i alla fall. Jag har sett på tv vädret att ni haft mycket snö nu, vi ska tydligen få imorgon, nu har det slaskat sista dagarna, ja usch vilket tråkigt vinterväder, nästan så att man skulle vilja beställa en enkel till Kanarieöarna omedelbums...

2012-01-03 @ 20:35:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0