Värmebölja

Vaknade före sex i morse p g a att det kändes så varmt. Ändå är min lägenhet sval mot andras. Hade bara en springa öppen på balkongdörren, men steg upp och öppnade helt. På radion har dom sagt att lungsjuka personer ska hålla sig inomhus när det är så här varmt. Jag förstår det, känner att det är svårare att andas när det är varmt. Men jag tror ändå att jag går ut en sväng idag. Får väl ta det med ro och gå sakta. Skulle vara skönt att plaska med lite vatten, som när man var liten.

Nu är jag utan läsning, läste ut boken i går. Måste gå in på bibliotekets hemsida och kolla vad som finns att läsa. Om nån har nåt tips så lämna det under "kommentarer". Jag blir helt handikappad utan läsning.

Matte kom inte och åt middag i går. Jag värmde upp kalopsen som var kvar i kylen och åt. Slökollade lite på TV, bl a "Svalan, katten, rosen och döden". Det är ingen deckare i min smak. Helt korkade poliser. Men det ska väl vara så enligt manus. I kväll får jag se en av mina favoriter "Morden i Midsomer". På allsången i kväll är Movitz med. Pojkar från Luleå som blivit inne i USA, fastän dom sjunger på svenska. Jag tycker dom är bra, helst "Äppelknyckarjazz". Se dom!

Har inte ätit jordgubbar sen i fredag-lördags. Hoppas det finns i dag. Ja inte blir det nån städning eller så förrän det blir kallare. Vid Storforsen är det "Diggiloo" i kväll. Då ska det väl bara trångt på klipporna där. Matte skulle ju bjuda mig förra året. Men jag avstod och tur var det, för det regnade. Och ni vet ju hur hala stenar blir när dom är blöta.  Så många människor hade ramlat bland stenarna. Hade jag varit där hade jag säkert stått på örona.

Min närmaste granne ramlade i går, inne i lägenheten. Så det blev ambulans för honom och han blev kvar i Piteå på sjukhuset där. Om han har brutit nåt kan det bli långvarigt innan det läker och innan han är på benen igen. Och han är 80 år, och då tar det lång tid med läkning. Det är bäst att man tar det lugnt så man inte råkar ut för nåt fall eller så.

Nu är det tid att gå ut och vattna mina blommor, så dom inte torkar i värmen. Vad ska man äta till lunch? Inte soppa i alla fall. Kanske varmkorv och mos? Jag har två burkar Bullens korv i kylen. Öppnar nog en och gör mos till. Vill inte ens tänka på mat i dag. Och då ska man göra middag också. Bläh!

Lyckos ni som kan ta ett dopp i nån sjö eller i havet. Jag blir jalu på er. Men det är er väl unt. Ha det nu så bra i sommarsolen. Vi hörs förmodligen i morgon! Hej då!
                                                                                                                           

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0