Mahjong

 Helmulet idag och 16 grader nu. Regnet som har varit i mellersta Sverige är nu på väg hit. Det är bara att tacka och ta emot. Igår var det en fantastisk dag med en varm sol. Jag tvättade och det gick bra. Åt varmkorv och det gick också bra.

Hittade ett nytt spel på datorn som jag inte sett förut (på datorn vill säga).  Det är mahjong. Jag har bara spelat det som  sällskapsspel. Men nu har jag upptäckt det och man kan säga att jag fastnade i detta spel igår. Det är inte det enklaste spel, kan jag säga. Riktigt finurligt! Man brukar säga att, lite roar småbarn. Men nu kan jag säga att, lite roar en pensionär. Nämligen mig!

Läste i PT imorse att Älvsbyvattnet är historia. Och då menar jag vattenfabriken. Det är så fint och gott vatten i denna by, så några affärsmän ville dela med sig att detta fina vatten till fler människor. Men det verkade inte finnas marknad för det. Åtminstone inte i Sverige. Jag kan förstå detta.

Idag ska jag städa och stöka lite. Matte ringde och sa att han köper kräftor till imorgon kväll. Så då blir det att äta skaldjur i morgon. Han ville att jag ska säga till Isabel också, ifall hon vill äta med oss. Gott ska det bli. Det är ju inte varje dag man äter kräftor.

Nu har jag kvar att sätta lampan över matbordet och laga spegeln till hallen. Spegelglaset lossnade från ramen i flytten. Undrar om man ska limma det eller sätta plitar som håller fast glaset. Jag måste i alla fall ha hjälp med att lyfta spegeln. Den är jättetung. Till lampan måste jag köpa förlängningssladd och en sockerbit. Plus en krok att sätta i taket. Lampan är ett måste nu, annars kommer jag inte att se vad jag äter. Funderar också på att kunna ha ett pyttelitet bord i köket. Där jag kan äta när jag är ensam.  Får gå in på blocket och kolla. Fast det brukar vara så dyra grejer där. Som att köpa nytt. Men det kostar ju ingenting att kolla.

Nu ska jag sätta igång med min städning. Innan jag fastnar i mahjongen igen. Ha en fin dag! Hej då!

                         









Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0