Sommartid

Det är tre grader idag och solen skiner, än så länge. Sitter och lyssnar på "Ring så spelar vi" med den hurtfriska Lisa Syrén. Sen blir det melodikrysset, en dusch och matlagnin.

Tog fram benfri högrev från frysen igår och ska göra en fransk gryta. Mycket örter och lök, eventuellt sätter jag dit blomkål. Kommer ihåg farbror Otto när mamma bjöd honom  på mat. Då åt han bara köttet för "potatis hade han hemma", som han sa. Jag äter inte potatis (som jag älskar) pga att det är mycket kolhydrater. Och det verkar hjälpa att ta bort sån mat. Märker det på mina kläder.

I natt ställer vi fram klockan en timme. Sommartid! Och i morgon ska vi äta våfflor enligt almanackan. Klockan kan jag kirra, men några våfflor tror jag inte det blir.

Fick ett brev från polisen igår. Jag skulle fylla i en undersökning dom gör i Luleå om folk är trygga eller otrygga med sitt boende. För mig är det enkelt, jag känns trygg. Ganska lugnt område jag bor i. Tänker då på den pojke i Florida som blev nedskjuten när han skulle hälsa på sin pappa. Han skulle köpa godis när han blev nedskjuten av en självutnämnd vakt, för att han såg skum ut. Vakten var vit och pojken var färgad. Nu är det inte säkert att skjutningen kommer till åtal, fastän pojken dog. Därav tvistas det. Ska vara USA med deras konstiga bestämmelser och lagar. Bläh!

Ikväll ska jag se på nian och "Lewis" klockan 20. Tänkte först se "Smartare än en femteklassare" men jag ser reprisen på detta istället.. Kan inte missa Lewis. Han är så mysig och klok. Upplärd av kommissarie Morse.

På tisdag ska jag och Isabel fara tillbaka med kaffebryggaren. Nu inser också min tekniska dotter att det är nåt fel på den. Skönt att veta att jag inte är dum i huvudet.



Ja mina vänner det var allt för idag. Hoppas ni har det bra. Hej då!



Kommentarer
Postat av: Åsa

Klokt att lämna tillbaka kaffebryggarn svagt kaffe är det värsta som man kan dricka, jag blir direkt illamående av det. Idag bjuder Hälsingland på 12 graders värme, det är i princip snöfritt och blåsipporna tittar så fint fram i vår stenparti, har sett lite gäss flyga i ett stort V på himlen, väntar på att höra tranornas tutande, de brukar "rasta" på en intilliggande åker på sin långa resa upp mot nordkalotten. Det är alltid ett kärt återseende.

2012-03-24 @ 12:16:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0