Fredagen den trettonde

Vaknade av regnet imorse. Det var inte måttligt vad det vräkte ner. På avstånd hördes Tor mullra. Men det ska visst bli solmulet senare. Bra så, när jag ska till Coop.
 
Har ringt och fått en tid för provtagning innan skiktröntgen. Nästa fredag klockan två ska jag vara på VC , Björkskatan. Isabel ska skjutsa mig till Kalix den tjugofjärde. Hon börjar ju sin semester den veckan. Vi får ta det som en utflykt med en middag och en glass, på hemvägen.
 
Igår kväll såg jag en gammal film med Mel Gibson, tror det var den första Dödligt vapen-filmen. Såg sen "Skenet bedrar" med den dråpliga Hyacint. Sen blev det radio för hela slanten. Jag har ju radion på hela natten. Sover bäst då.
 
Har satt in 43 kronor för en bok jag köpt på tradera. Det var ännu en bok av Andrew Taylor, "Det blödande hjärtat". Till min samling av Taylorböcker. Så nu är det bara att vänta på boken.
 
Har mindre ont i höger lilltå nu. Men då har det flyttat sig till vänster stortå. Men det är bara att bita ihop och trava vidare. Huvudsaken är att jag tar mig till Coop fram och tillbaka. Isabel ska köpa jordgubbar i dag på Ica Maxi till mig. Få se om dom gått upp i pris sen förra veckan, då dom kostade 19,90 . Rätt vad det är så finns det inga gubbar. Det har ju varit ganska blött neröver landet.
 
Undrar hur det är i Finnerödja, jordgubbslandskapet? Där var jag en sommar och plockade jordgubbar. 16 år var jag då. Flink i fingrarna när man plockade bären, liggande på knä. Men knäna tog stryk trots knäskydd. Men en erfarenhet rikare var jag när jag kom hem därifrån. Andra sommarjobb jag hade, var på Nordlunds gård utanför Örebro. Där fick man arbeta i sitt anletes svett. Hårt jobb och långa dagar. Det var där jag lärde mig mjölka, köra traktor, hässja hö m m. Mjölkningen fick jag nytta av när Jocke var liten, då jag arbetade som avbytare på helgerna. Då fick jag vara heltidsmamma i veckorna.
 
                 
Livet på landet passade mig ypperligt. Gillar djur både små och stora. Nu bor jag i en småstad visserligen. Men jag omger mig med djur om jag kan. Ekorrar, igelkottar och fåglar. Igår såg jag en ekorrunge. Så pyttteliten, ljust röd med en gullig svans. Kan säga att av djur gillar jag inte myggor. Tar hellre spindlar då.
 
Nu ska jag in i duschen och sen i kläderna. Får kolla när jag kan gå ut. Blir väl mellan skurarna. Ha en fin fredag den trettonde. Ciao!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0