Grattis Mattias!

Onsdag och just nu 4 grader. Lite småruggigt med regn, en riktig deppardag verkar det som. Jag ska tvätta och det är inte så kul. Tur att det finns tvättstuga med maskiner som gör det mesta. I slutet på sextiotalet bodde jag i ett hus med tvättstuga utan maskiner. Var till att handtvätta allt. Mindre roligt kan jag säga. Köpte till slut en toppmatad liten maskin och en centrifug och vips blev det roligare med tvätten. Men det var då det.

Var till Kvantum igår och efter många turer med samtal till färdtjänsten kom jag dit. Dom måste ju ha nåt vajs mellan växeln och chaufförerna. T ex jag ringer och beställer och dom säger en tid taxin ska komma. Jag går ut till den tiden och väntar, väntar men ingen taxi kommer. Ringer igen och har jag då tur kommer en bil. Men ibland får jag ringa flera gånger. Ja, ja det är inget att klaga på. Till slut kommer jag dit jag ska. Men man känner sig tjatig. Nu har jag bunkrat upp med mat för en vecka, tror jag. Det beror väl på hur många som ska äta.

När jag var på affären avslutade jag det hela med en varmkorv och en Cola zero. När jag åt korven blev korvskinnet kvar. Det gick inte att bita av korven utan man fick korvsmeten i munnen men skinnet stannade kvar i handen. Måste nog slipa tänderna om jag ska äta denna korv nån mer gång. Köpte också jordgubbar som jag ska äta till lunch idag.

Fick brev från Björkskatans VC att dom tycker jag ska komma och vaccinera mig. Jag ska det endera dagen. Tur att dom håller koll på mig.

Idag fyller Mattias år. Tänk vad tiden går. Tycker det var som igår att han föddes. 135 km till BB i första halkan. Och ingen klagade över avståndet. Och nu klagar Kirunaborna att dom måste fara till Gällivare för att föda. Men allt gick ju bra om än det gick fort. Jag hann då inte få av mig kläderna innan allt var klart och Matte var född. Med mörkbruna ögon och svart hårtoffs. Han blev alla sköterskors favorit. Och hemma väntade storebror på sin lekkompis. Tala om hans besvikelse när han såg hur liten han var. Men nu kan dom ju leka (via tv-spelet).

Nu ska jag byta i sängen så lakanen blir tvättade. Sen en dusch och lite mahjong före Emmerdale. Hoppas det blir bättre väder. Men klarnar det upp nu, så blir det väl halt och det är kanske inte bättre. Får skynda mig med soporna innan. Så jag klarar backen om det blir halt. Ha det så bra och hej då!

           


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0