Va ska vi ta strömmen från?

Sådär en 4 minusgrader är det idag och solen är framme då och då. Ska bli en bra helg vädermässigt enligt SMHI. För mig händer väl inget särskilt idag. Matte kommer på lunch och ska få ärtsoppa. Efter lunch går jag och eventuellt Birgit till Ica och hämtar vårat garn. Sen blir det väl till att sticka förstår jag. Matte kommer inte till middag för då jobbar han, så det blir god tid för stickning.

Jag har stekte två ägg till frukost och det var gott som omväxling. Min nya  stekpanna är superb att steka ägg i och jag har bara använt den till det. I morgon ska jag göra kålpudding till middag. Jag har längtat efter det och ser det framför mig med potatis, gräddsås och lingon. Jag brukar se reprisen på "Halvåtta hos mig" och tycker att dom krånglar till all matlagning, i min smak. Jag tycker om enkel husmanskost. Det enda matlagningsprogram jag kan erinra mig, där det förekommer sån mat är Per Morbergs "Vad blir det för mat?". Vad sägs om det?

Kärnkraft är på tapeten nu, eftersom det hänt en olycka eller en tsunamin i Japan. Därför pratas det mycket om kärnkrafts vara eller inte vara. Det konstiga är ju att alla vill ha obegränsat med ström och ingen vet hur eller var vi ska ta strömmen ifrån. Vindkraft vill inte alla ha, för det låter för mycket och drabbar bästa renbeteslandet. Vattenkraft vill inte heller alla ha, för då måste man bygga ut älvarna, t ex Piteälven. Kolström är ju för dåligt för miljön. Kärnkraft är för farligt. Det blir nog bara att förstå att vi inte kan ha så mycket strömtillgång. Låta industrin ta sin elkraft dom behöver, och vanlig befolkning får ransonera ström. Sluta att spela TV-spel och kolla TV på kvällarna. Dom som har eget hus får väl skaffa ett eget kraftverk. Fram med steariljus och braskaminer. 

Det kan inte vara roligt att vara ung nu och ha hela sitt liv framför sig. Jag vill då inte byta. En orolig värld vi lever i, visserligen tyckte mina föräldrar att det var oroligt när dom var unga. Med andra världskriget. Men dom kunde ju vara trygga i sitt land. Lite kriminalitet var det och nu händer mycket skit på gatorna. Tänk på alla våldtäkter och all misshandel. Misshandel var väl då också, mest i hemmen, då kvinnor blev misshandlade av sina män. Där har inget ändrats. Den händer fortfarande. Jag är glad att jag har ett lugnt liv i min ensamhet.

Ikväll sätter "Så ska det låta" igång på ettan. Nya pianister ska vi få se, två kvinnor är det. Märker FI det?  Sen ser jag "Sopranos". Nu ska jag duscha och sen göra lunch. Öppnar en burk Soldatens ärtsoppa. Verkar det krångligt, det kan vara det för en reumatiker. Matte gillar den ärtsoppan, så därför blir det så.

Ha nu en bra fredag. Hej då! 

.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0