Åska och sånt

20 grader idag men solen är osynlig, än så länge. Magdalena har namnsdag och fruntimmersveckan fortsätter. Gotland och delar av Svealand har haft världens åskväder i natt. Stora delar av Gotland har strömavbrott. Skulle inte vilja byta med dom. Inte för att jag är åskrädd utan för att vara utan ström.

När jag var liten och bodde i Dalby, var jag med om hiskeliga åskväder. En gång såg jag en ko bli ihjälslagen av blixten, när jag var hos mormor och morfar i Hessle. En annan gång på samma plats, började det brinna i vagnslidret. Också det av blixtnedslag. Konstigt att man inte blev rädd. Men det var väl så att dom vuxna inte var rädda, och det smittade väl av sig, så att man var lugn. Det hörde väl till vardagshändelserna, på den tiden.

Har nyss ätit frukost här vid datorn. Isabel och Alec kommer väl snart. Då blir det väl spel som vanligt. Alec har också hittat igen Schackspelet på datorn, och han försöker lära sig på egen hand. Det går sakta framåt för honom, men än har han lång tid kvar innan han vinner över datorn. Jag har då inte gjort det, men inte spelat så mycket heller. Jag vet att Matte har slagit datorn. Men han är ju mycket smartare än mig, och han har spelat mycket schack.

Måste ta ett kort på den vackra blombuketten jag fick, innan den vissnar. Ber Isabel idag. Jag vet inte var sladden till telefonen är, den som gör att man kan föra över fotot till datorn. Men Isabel kan ju ta kortet och skicka det till min dator från hennes. Bara jag kommer ihåg det. Ska också betala ÅR prenumerationen, dom andra räkningarna har jag ordnat. Nästan tomt på kontot och då har jag en fyrtioåring att gratta nästa vecka. En hård månad framför mig. Och ingen vinst på postkodlotteriet heller. Hm!

Jaja, det är bara att bita ihop. Jag lever ju och kan vakna varje morgon till livet. Nu får ni har det så bra, jag önskar er alla en fin fredag. Hörs i morgon! Hej då!
                     

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0