Vi har det bra

Förstår vi svenskar hur bra vi har det? Såg ett TV program igår "Drömmar om ett leende", som verkligen berörde mig. Om barn som reste flera dagar för att bli opererade av plastikkirurger. Barn som hade missbildningar i ansikte och gom. Kirurgerna hade kommit resande till Addis Abbeba i Etiopien. En del av dem från Sverige. Där var dom en vecka och opererade gratis.  Och patienter och anhöriga var så tacksamma. Jag skämdes för att jag klagar över värk och en sån sak att jag har metallsmak i munnen av pencillin. Vi borde alla skämmas för att vi inte kan vara tacksamma för hur bra vi har det med sjukvård.

-22 grader idag. Ska visst vara kallt hela veckan. Men jag är glad att vi går mot vår och ljusa dagar. Men än råder mörkret över Älvsbyn. Såg i alla fall en strimma sol igår när jag var ut. Men det var klockan 13 och det var bara en aning sol. Vet dock att solen finns kvar.

Idag kommer Matte på lunch och middag. Till lunch blir det grönsakssoppa och till middag potatisbullar med bacon och lingon. Idag ska jag också äntligen ta fram dammsugaren, och hör och häpna jag ska dammsuga också. Tror jag i alla fall. Sen får jag se vad dagen mer bjuder på. I kväll blir det väl TV som vanligt. Det blir "Emma" sista delen, "Bibliotekstjuven" samt "The pacific".

Ska också slå en signal till Isabel dan före hennes födelsedag. Nu ska jag in i duschen som vanligt och sen förbereda maten. Ska väl skriva nåt i morgon också, tror jag. Hej då alla svenskar och även norrbottningar! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0