Juldagen

Julafton avverkad och jag ser fram mot en ny dag. -1 grader är det och det ser ut att vara isigt utanför huset. Än ligger det lite snö kvar. Klockan är bara 9.38 och Matte sover på min soffa. Han ska väl jobba i natt, så han får sova tills han är utvilad.

Enligt PT har julafton varit en stökig dag med flera fall av misshandel och brand. Enligt FB har flera farit till julottan. Det var längesedan jag besökte julottan. Sista gången var det i Kåbdalis på ett barndop som var en tidig morgon. Före det var det i Moskosels kyrka när jag var med i kören. Och då var det för att sjunga. Jag är väl inte så kyrksam av mig.

Idag blir det väl att äta julmat till lunch och bruna bönor till middag. Bönorna ligger i vatten och jag börjar väl koka dom vid lunchtid. Just nu äter jag en skiva vörtlimpa med kalvsylta och rödbetssallad till frukost tillsammans med en mugg kaffe. Jag äter inte så ofta kalvsylta och jag tror jag är den ända i familjen som gillar det. Jag tror det är den dallriga konsistensen som gör att dom inte äter det. Smakade dom på det tror jag att dom skulle tycka om det. Men det är ju deras förlust och inte min.

Fick bland annat presentkort i julklapp  och det ska jag köpa en ny dammsugare för. Den jag har lever om så mycket, att jag skulle behöva ha hörselkåpor på mig för att inte bli hörselskadad när jag dammsuger. Igår startade jag dammsugaren klockan sju på morgonen. Och jag tycker synd om mina grannar, om dom sover då.

Nu ska jag spela lite häxspel och eventuellt lite mahjong i väntan på att Matte ska vakna. Ska också  kolla TV-programmet för dagen och kvällen. Ha en bra juldag mina vänner! Hej då!



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0