Kommer snön idag?

Oj då, -9 grader nu på morgonen. Snö att vänta idag enligt SMHI. Hm! Tvättdag, och idag ska jag verkligen tvätta. Ska först byta lakan i sängen. Sitter och lyssnar på radion. Bra musik men mycket svammel om norrbotten. Precis som om det var ett annat land. Verkar som om norrbottningar inte vill vara svenskar.

Linköping-SAIK i hockey 1-4. Hjärtat sväller lite. Läste i PT om att Thomas Rosenberg från Boden fällde en älgtjur i Riebnes, norr om Arjeplog. Älgen vägde bara 300 kilo men hade ett skovelhorn med 32 taggar.

                              
Stort horn måste jag säga. Kan inte varit lätt att bära på ett sånt mastigt horn för älgen. Thomas ska behålla hornet som ett minne. Och det förstår jag. Har ätit mycket gravad röding, fiskad i Riebnesjaur, av Fridolf Fjällman. Jag brukade köpa små hinkar med den gravade fisken. Åt den med potatis och tunnbröd. Det var så gott, men nu är det länge sen jag åt den.

Appropå mat, gör jag en kycklingsallad till lunch. Till middag endera pannkakor eller potatisbullar. Var ju på Konsum igår och handlade lite. Bl a shampo, duschcreme, tvättmedel och sånt annat som man inte köper varje vecka. Säger bara dyrt. Det är dyrt att hålla sig fräsch. Men värt ändå. Köpte fyra trisslotter. Tror ni jag vann nåt? Inte en spänn.

Nu ska jag göra klart med tvätten och sen göra salladen. Har plockat fram painrichen från frysen. Sen invänta snön som ska komma. På TV ser jag väl den danska serien "Brottet". Ha det så bra, kanske jag kommer på nåt matrecept till i morgon. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0