Recept på min chili

Det regnar idag och är 3 grader. Det skulle enligt SMHI snöa och vara kallgrader. Men jag vet att det snöar i Jokkmokk och i Gällivare är det snöstorm. Men vad gör man, det är bara att tacka och ta emot.

 På radio norrbotten diskuterar dom bloggar. T ex varför folk bloggar osv. Jag bloggar för att hålla min hjärna i trim. Så är det för mig. Jag tycker det är helt oskyldigt och jag lägger inte ut hemligheter. Efter min stroke, upptäckte jag hur sårbar jag är,så tycker jag det är angeläget att hålla mitt minne i form. Rätta mig om jag har fel.

Efter lunch igår gick jag till Kupan men hittade inget jag ville ha. Gick efter det till tygaffären köpte stickor och ett mycket vackert spetstyg, som jag ska ha på matbordet. Efter det till Konsum för att köpa garn. Tala om min besvikelse, då det röda randiga garnet var slut. Köpte ett rosa-grått-grönt garn till mössa. Sen Ica för matshopping. Köpte också en liten teflonstekpanna. Men är i funderation om jag ska byta denna stekpanna. Ser när jag kommer hem, att det är så höga kanter på den. Inte bra när man ska steka ägg. Får se hur jag gör.

Hade en Ica check som jag köpte en trisslott för. Skrapade den i morse. Tji vinst som vanligt. Har nu  druckit kaffe och ätit en mjukkakemacka med mjukost på. Ruggigt mjukt med andra ord. Matte bjöd på middag igår. Han kom med fiskgratäng (Findus) och värmde den i ugnen. Till det hade jag gjort en sallad. Det dög det också.

Idag blir det lunch med Matte. Räksoppa med brytbröd. Till middag chili, som jag gillar till tusen. Enkelt att göra också:

CHILI
300 g köttfärs och en hackad stor gul lök brynes. Sätt i gryta med en hackad stor röd paprika. Salta och peppra. Krossade tomater tillsättes, och en burk vita bönor i tomat. Låt puttra tills paprikan är mjuk. Krydda med oregano och svartpeppar. Klart att äta. Jag gör en grönsallad till och äter ett gott bröd. Jag vet att en del vill ha ris till, men det tycker inte jag. Blir så behagligt mätt utan ris. Däremot kanske en del vill ha starkare smak. Då kryddar man efter smak.

På TV såg jag programmet med Leif GW Persson -Ett brott. Inte som jag skrev igår "Brottet". Det var ganska bra, ett upplysande program. I kväll visas den danska serien "Brottet" som jag nog ser i brist på annat. Snart går TV-tittande bort ur mitt liv. Beror det på att jag har så ointressanta kanaler? Kanske det.

Nu ska jag i alla fall ta duschen i besittning. Sen blir det väl soppkokning. På eftermiddagen städar jag och när det är klart blir det stickning. Kanske en utgång om vädret blir bättre. Risken är väl att om det blir bättre så blir det kallare. Och om det händer blir det halt. Tänk er en nyregnad väg och kyla, och Jane med rollator. Vad händer, jo en vurpa med risk för brutna armar och ben i en redan sargad kropp. Inte roligt. 

Nu ska mina vänner ha en bra dag. Vi höres, hej då!!  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0