Att måla på siden

Lördag morgon med det gamla vanliga "ring så spelar vi" på radion. Ute är det mulet, men det kan bli bra sen. Så blev det i går. Det började med grå himmel som sen blev blå med sol. Visserligen hann jag inte ut, men solen spred sig in i min kropp. Härligt!

Hörde på radion att Martin Ljung är död. En gammal Lulebo som blev stockholmare och en av Sveriges största komiker. Vem minns inte "Ester". Sen hörde jag att en 69-årig Brommabo störtat med sitt flygplan på järnvägsspåret utanför Älvsbyn. Tur hade han som inte skadade sig allvarligt.

Nu har jag bara fem TV-kanaler. Ettan, tvåan, fyran, sexan och kanal 24. Kommer att sakna åttan och nian. Och naturligtvis animal planet. Men det går bra det här också. Måste gå när inte pengarna räcker till. Fyran brukar jag inte se på, så jag kunde gärna byta denna kanal mot nån annan. 

Fick en förfrågan om sidenmålning. Man målar med pensel på torrt sidentyg med silkfärg. Sen kan man använda sprayflaska med vatten och spraya på tyget. Kan även strö salt över tyget som borstas bort när tyget är torrt. Vattnet gör att färgen flyter ut och saltet att färgen blir typ prickig. Sen stryker man på tyget med ett varmt strykjärn, som gör att man kan tvätta sidenet utan att färgen försvinner. Lite svårt att förklara. Jag har två alster på DS och när jag hämtat hem dom, ska jag be Matte ta nån bild på dom, som jag kan lägga ut på min blogg. Är väl inte så märkvärdigt egentligen. Det är lättare att måla på bomullstyg. När man målar på siden blir det inte alltid som man vill. Spännande!

Matte kommer med lunch idag. Det är också spännande, kan bli vad som helst. Nu har jag kommit ganska långt på bäddsocka nummer två, av dom röda. Tänkte ha dom klar för skick så att min Långshyttevän har dom när hon kommer hem från Mallorca och är småfrusen.

Har tagit fram högrev ur frysen som ska bli kalopps. En skånsk sån med mycket grönsaker i. Det blir middag i dag. Sen ska jag nog ut på balkongen och slänga pelagonerna. Nu har dom gjort sitt. Bara att säga adjö till sommaren. Få se om jag är kvar i denna lägenhet nästa sommar. Hörde att gatutrafiken på denna gata ligger på kommunens bord. Har ingen förhoppning om att det ska ändras.

Nu måste jag in i duschen så att jag hinner innan melodikrysset. Ha en bra lördag det ska jag ha. Hej då!♥

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0