Älvsbyn innan vintern

Jag steg upp klockan 7 och nu är klockan 8.30 och jag har inte gjort ett skapandes grand. Ja, jag har ju morgonfikat och suttit vid datorn. Men jag har bara slappat. Ska till VC idag och lämna prover inför sprutan på torsdag. Ute är det 4 grader och grått. Ska ju regna, inte roligt! Ska bli kallt på onsdag. Vi får inrätta oss på att det ska bli vinter.

                      
Så här såg Älvsbyn ut innan vintern sett från ovan. Ser ut att vara mycket skog och lite hus. Det mesta som syns är Östermalm, ett villaområde. Den större delen av byn ligger mer till vänster. Till höger går vägen mot Luleå och nedåt vägen mot Piteå. Far man norrut hamnar man i Jokkmokk och sen Gällivare och Kiruna. Bara att komma och hälsa på när ni har vägarna förbi. Vägarna syns inte på kortet.

Har fått slut garn till mössan, den röda. Ska köpa i morgon. Plus ett annat garn till en mössa till Tova. Få se om jag kommer mig till biblioteket idag. Ska försöka fast än kroppen säger ifrån.

Matte är i Luleå idag så det blir bara middag att laga. Har en köttkorv som jag ska använda tillsammans med kålrot, morötter, purjo och potatis. Tror jag har lite vitkål också som jag kan blanda i. Det blir som en grytra, allt i ett och fort gjort, sätter bara till lite vatten och ser till att det inte kokar torrt. Det ska ju inte stormkoka direkt. Jag kan säga att det är gott och jag äter en Leksandsknäcke till. Nyttigt är det också för korven är mager.

Ska jag se nåt på TV i kväll? Vet inte än vad det är. Har jag en bra bok ikväll (om jag går till biblioteket) kan det kvitta med TV. Har snart slut korsord och garnet är slut, så vad göra? Ja nu ska jag duscha i alla fall. Sen äta nåt innan jag ska till VC. Ska ladda mobilen också, så att jag kan ringa om jag struttar ikull.

Oscars lag i hockey vann cupen i helgen i Ö-vik. Dom är toppenbra och Oscar är stolt. Kram till dig Oscar från farmor! Och kram till er alla vänner. Hej då! 

Kommentarer
Postat av: Margareta Bäcklin

Hej Jane!

Vilka stickor behöver du?

Här finns det resurser,ha,ha

M

2010-10-19 @ 10:33:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0