Jag gnäller för mycket

God morgon! För mig är det god morgon fastän klockan är 8.50. Skönt att inte behöva stressa utan att ta det lugnt. Har druckit en kopp kaffe och ätit en limpmacka med skinkost på. Har läst PT och AB samt kollat mailen. Det gör jag varje morgon så det är inget nytt. Ska tvätta idag och det är väl det viktiga för mig. Att lämna hemmet för tvättstugan. Gör en napolitanasoppa till lunch. Kanske blir det kokt torsk med äggsås till middag. Säger kanske för jag har inte bestämt mig än.

Jocke, Pernilla och Tova var här en stund igår eftermiddagen. Alltid lika roligt när dom kommer. Såg "Dansbandskampen" på ettan. Varför kan man undra? Vilket skit! Sen såg jag "Mördare okänd", ganska bra. Började också sticka på en mössa i det röda garnet som är kvar efter bäddsockorna. Roligt med nåt nytt att sticka. Beskrivningen är från Året Runt nr 41.

Nu lyssnar jag på "Mannheimer & Tengby" på P4. Roligt program tycker jag. Sen ska jag duscha, sticka, tvätta och laga mat. Mitt söndagsnöje. Ikväll kanske jag ser "Rallybrudar" fastän den är på fyran. Är väl inget annat att se på.

Jocke tycker jag gnäller för  mycket på min blogg. Och han har nog rätt.  Men det blir inte lätt att ändra på det. Ni är de enda som jag kan gnälla för. Men om mina barn inte tål att höra mitt gnäll så tror jag inte att ni kan det heller. Så mindre gnäll får det bli. Men jag kommer inte att sluta klaga på orättvisor och sånt.

                                                    SPENATSOPPA
   450 g hackad spenat fräses i 2 msk olja. Tillsätt 2 klyftor vitlök, pressade. Häll i 8 dl grönsaksbuljong. Låt koka upp. Krydda med salt, peppar och timjan. Blanda 2 msk vetemjöl och 2 msk smör. Tillsätt det och låt soppan koka upp. Dra kastrullen från plattan och håll den varm. Servera med ägghalvor. Räcker till 4 personer.

Detta var väl nåt nytt i bloggen. Servera inte med gnäll! Nu ska jag duscha. Ha det så bra, söndagsbra. Hej då!

Kommentarer
Postat av: Monica

Bra Jane!

Forsätt att skriva ut enkla recept åt mig och alla andra som lider av ständig fantasitorka vad det gäller matlagning. Jag lovar att testa allt du skriver.

Kram Monica

2010-10-17 @ 17:30:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0