Första maj

Hur kan man fira denna vårdag när det är så kallt och snöregnigt ute. Skulle bara vilja krypa ner i sängen och inte stiga upp förrän sommaren är här. Jag vägrar att gå ut idag. Ska snart försöka mig på att lösa melodikrysset. Har nog mer tur med det än med vädret. Stackars MC-åkarna som ska köra Piteå-Luleå-Boden-Älvsbyn-Piteå. Jag fryser bara jag tänker på dom. Visserligen får dom palt när dom återkommer till Piteå, men i alla fall! 

                                  

Fösta maj tåget ska väl gå om än det är dåligt väder. Men det brukar glesna ut nu mera. Min mamma var en riktig sosse och missade aldrig ett förstamajtåg. Sista femton åren var hon rullstolsgående, men ändå med. De unga idag kan nog inte fatta hur det var när min mamma växte upp och varför hon var så mycket sosse. Min pappa röstade på högern. Politik talades det nästan aldrig och gjorde det så, var mamma den starkaste. Dom var ändå lyckligt gifta i femtio år. Idag kan jag säga att min pappa aldrig skulle ha röstat på moderaterna utan kanske på centern. Men min mamma skulle ha varit sosse. Jag håller nog på dem röd-gröna. Kanske inte direkt miljöpartiet, men jag kan säga att Maria i miljöpartiet tycker jag är en vettig människa. Hon inger förtroende.

Hörde på radion att mtt valborgs-Uppsala hade varit stökigt i natt. Det hade varit stökigt i hela landet egentligen. Jag var då skötsam. I Kiruna har nån blivit knivstucken. Världen är upp och ner numera.

Lunchen blir soppa som vanligt, till middag kanske fisk. Matte jobbar så jag får rätta mig efter hur han kan äta, här eller nån annanstans. Ska jag äta ensam blir det nåt enklare.

Nu är det snart tid för melodikrysset. Det brukar ju vara lätt som en plätt. Ha en bra första maj fastän det är kallt väder. Tänk på att efter regn kommer sol och snart blir det sommar igen. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0