Vasaloppet

Vaknade med att vasaloppsåkarna startade. Jag hade radion på och hörde det. Dessa starka och modiga kvinnor och män som har siktet inställt på att åka de nio milen till Mora. Jag har aldrig besökt vasaloppet  däremot var jag på VM i skidor i Falun 1954. Vi var hos en kusin till pappa en helg och passade på att se skidåkningen på Lugnet. Det var en upplevelse för mig som åkte mycket skidor på den tiden.

I dag är det -6 grader. Ser ut att bli ännu en solig dag. Måste gå och köpa mjöl idag så jag kan baka lite mer matbröd, det jag hade bakat är slut. Beror nog på allt soppätande. Tur att det är åtgång på brödet. Skulle behöva nåt läsvärt också. Böckerna jag köpte på Kupan är kass. Inget i min stil. Såna där utförligt  beskrivande som jag inte orkar med att läsa. Saknar spänningsmoment.

Såg filmen "Seven" på femman igår kväll. En ruskig film med tråkigt slut. Jag har faktiskt inte sett den förut. Såg sen "Criminal minds" innan jag gick till sängs. Har sovit gott hela natten. Det är så skönt nu när jag inte har ont i benet. Jag uppskattar verkligen att smärtan har försvunnit.

Vad jag ska göra idag har jag inte tänkt på än. Men alltid blir det väl nånting. Har stickat slut på garnet till hundtröjan så jag kan inte sticka just nu. Kanske åker tygfärgerna fram. Köpte ju några babylakan så jag har nåt att måla på. Beror på om hur lusten är idag. Ibland vaknar man och känner bara lust för målning men sen försvinner lusten innan man kommit i kläderna. Så är det.

Pga vasaloppet är det inget "Mannheimer & Tengby" i dag. Istället är det sportradion med utsändning från vasaloppet. Skellefteå vann hockeymatchen mot Södertälje i går medan Luleå fick stryk av Djurgården. Jag säger bara "Heja SAIK". Dom främsta i vasan har hunnit till Risberg.

Lunchen idag blir Minestronesoppa och middag kassler med potatis. Jag köpte ju en stor bit kassler och har kvar en bit av den. Inget får kastas bort (mitt måtto) så det är bara att laga till den i dag. Gör nån god sås till detta och en sallad. Brödbaket gör jag i morgon. Idag är det ju söndag, vilodag.

I alla fall ska jag gå in på Farmville nu och kolla mitt jordbruk. Har slutat med mjölkproduktion, sålt alla kor och har hästuppfödning nu i stället. Odlar också kaffe och annat. Så ni ser att jag har fullt upp. Vi hörs i morgon igen. Ha det så bra! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0