Vårdagjämning

Vårdagjämning är det i dag och så har min äldsta son namnsdag, Joakim. När han föddes hade jag just läst en bok vars huvudperson hette Joakim. Jag kommer inte ihåg vad boken hette men att Joakim var en hyvens kille. Så då blev det Joakim som min son fick heta. Vårdagjämning, visst låter det härligt. Nu har till och med almenackan lovat vår. Men när man tittar ut ser det inget vårlikt ut. Det blåser lite och det är -4,4 grader. Hörde en traktor tidigt i morse så det kan ha snöat i natt. Bläh så less jag blir. Vad sägs om en vårblomma.


                            

Var och handlade i går eftermiddag men hann inte till Öbergs för att köpa färg. Det var jättemycket folk på Ica men jag handlade det jag skulle ha och glömde inget. Fastän det inte var soligt och inte ens behagligt varmt satt jag ute en stund. Snön lyser vit till och med på gatorna. Ingen skitig snö här inte. Hörde att första tranan har kommit till Ersnäs. Stackars den som inte har nåt att äta. Snön ligger halvmeter hög. Tranan har väl vunnit nån flygtävling, för den är alldeles för tidig.

Snart ska jag duscha innan jag börjar med lunchen. Det blir räksoppa med pain riche. Ska ta fram räkor ur frysen innan jag duschar så dom hinner tina. Eftermiddagen kommer jag att sitta framför TV-n. Skidspelen från Falun visas då. Sista helgen att få se skidor för denna säsong. Vad ska man göra sen då? Blir väl att vara ute mer om vädret tillåter. Till middag idag blir det renskav och potatismos samt lingonsylt. 

Såg "Så ska det låta" i går med ett korsord. Kollade sen på "Cliffhanger" på trean, fastän jag har sett den förut. En ganska rå film. I kväll ser jag "Millennium" på ettan. Jag har sett första filmen och läst böckerna. Har ni inte sett det eller läst det, så gör det. Böckerna var jättebra och spännande. Filmen får fyra plus i TV-tidningen.

Nu väntar melodikrysset, så jag måste sluta här. I morgon blir det mer svammel från mig, hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0