Patriotism

Just nu -5 grader och sol. Sitter här med min frukost och bara njuter. Jag vet att jag måste till affären i dag och jag vet också att det kan vara halt, men jag lever på hoppet. Kommer ändå att njuta av det fina vädret.

Hoppas det blir lugnare i dag än i går. Avslutade gårdagen med att se ett program på trean där dom tävlade i mat. Sen blev det "Saltön" på ettan och fortsättningsvis en engelsk film "Miss Potter". Den handlade om författaren Beatix Potter som levde 1866-1943. Det var hon som skrev och tecknade de berömda barnböckerna t ex "Pelle Kanin". Flera av hennes böcker hade jag som barn.  En söt film som var underhållande. Ikväll blir det mästarna och de desperata husfruarna.

Visst är patriotism bra , men ibland kan det bli för mycket. Norrbottningar kan vara för mycket ibland. När man hör på radio norrbotten får man veta hur bra kirunabor är och hur vackert det är i Kiruna. I nästa stund får man av en pitebo höra detsamma om Piteå, osv. Man skulle tro att det skulle kunna bli krig om detta. Har aldrig hört denna patriotism nån annanstans. Inte så starkt i alla fall. Själv har jag aldrig varit i Kiruna, har aldrig haft nån längtan dit. Men jag har ju sett på TV program där i från. Tycker inte stan ser ut att vara så vacker direkt. Och snart ska dom ju flytta på den. Däremot kan väl fjällvärlden vara vacker men det är ju inte bara Kiruna som har en fjällvärld. Jag kan säga till alla- håll på er hemort men se också att det finns annat att uppskatta. 

I går skadade mitt barnbarn Oscar sig på träningen. Efter att ha uppsökt akuten så fick dom veta att det inte var nån större fara med honom. Tack och lov. Mina barn och barnbarn är ju mitt allt och inte vill man ju att dom ska bli skadade. Hua!

Fick en idé av Susanne igår. Det var hur man stickade trekantiga sjalar. Jag ska faktiskt prova med mina restgarner. Verkar inte så invecklat direkt. Jag är ju ute efter presentidéer så varför inte. Kan vara nåt att ta fasta på när jag flyttar ut i solen i vår. 

I dag gör jag blomkålssoppa till lunch. Sen går jag ut i solen. Vad det blir till middag har jag ingen aning om än. Det ger sig väl så småningom. Nu ska jag syssla med annat och låta datorn vara. Vi hörs i morgon igen. Ha det!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0