Rädisor, torrkött och rökt fisk

Ännu en ny dag. Vad ska hända idag, kan man undra. Har inget objekt på gång. Har nyss ätit frukost och tagit medicin. Mulet idag, men det kan ändra sig.

I går var jag ju och köpte jord och då sken faktiskt solen. Satt utanför huset en stund och fick lite luft. Sen gick jag till en granne och hälsade på henne en stund. Matte skulle inte äta middag här, så jag stekte en kotlett och åt den till en sallad. Sen la jag mig och vilade med boken. Såg på TV en stund och åt ½ kg jordgubbar, innan jag kröp i säng.

På radion nu (P4 norrbotten) gnäller dom om att det inte blev nån norrbottning som ska sommarprata. Men värsta gnället är varför Annika Östberg får sommarprata. Hon som är en mördare och har suttit i fängelse i 30 år (ungefär). Varför får hon sommarprata? Jag blir så less på allt gnäll. Dom kunde ju låta Donald Johansson prata, VD för Älvsbyhus, och en stor lurendrejare (men inte dömd i domstol). Han är ju norrbottning! Han kunde ju dela med sig om hur man lurar husköpare. Lurar och lurar, kanske man ska säga att man inte uppfyller kraven som man lovade när man köpte huset. Kanske mera rätt av mig att säga.

Få se om jag tar mig till blomförsäljningen i dag. Ska verkligen försöka. Nu tittar ju solen fram så det verkar lovande. Om det blir det så, ska jag sätta ner blommorna i lådorna i kväll. Sen börjar det vara klart på min balkong. Så i morgon kanske man äter frukost där ute. Härligt! Men vi får väl se hur det blir med den saken. Ska inte ta ut nåt i förskott. Om jag förbereder middagen så hinner jag kanske.

Matte skulle ta ett kort i dag på duken jag målat på. Jag har ju ingen kamera men Matte har en bra telefon med kamera, så han fixar det. Blir det bra kort så kan jag lägga ut det på bloggen sen. Inte för att det nu ska vara så märkvärdigt med vad jag gör. Konstigt nog finns det dom som är intresserade. Och jag vill att alla ska vara nöjda.

Köpte rädisor i går. Kommer då ihåg när Isabel var 4 år och hade köpt frön till rädisor för egna pengar. Vi bodde då i Kåbdalis och hade ett potatis-och grönsaksland. Hon hade då stoppat ner frön här och där och det växte rädisor överallt i landet. Till hennes glädje, för hon älskade rädisor. Undrar om hon kommer ihåg det. Hon hade en underlig smak som barn. Ville hellre ha torkat renkött i stället för godis på lördagarna. Rökt fisk var också hennes favorit. Placerade man en tallrik med nyrökt fisk framför henne, så kunde hon sitta i timmar och bena denna fisk, och äta på tunnbröd. Helt borta från omvärlden. Jag tror att hon tycker om rökt fisk och torrkött ännu. Och nog är det gott, i alla fall rökt fisk.

Nu väntar duschen som vanligt på mig. Ha det bra govänner så hörs vi imorgon(!!!!!!) hoppas jag. Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0