Tankar från en tant

"Nu blir mamma glad när hon får höra Gyllene Tider." Tänk er att ligga i sängen och läsa, mitt i natten, och höra detta mantra upprepas om och om igen. Det var nån ute på Storgatan som skrek detta. Till slut gick jag upp och ut på balkongen för att se (nyfiken) vem det var. På andra sidan gatan, tror det är nr 2, sitter det ett gäng på en balkong och skränar och spelar musik. Tänker på andra gamlingar som är lättstörda och har svårt för att sova. Jag kan sova hur det än är. Men andra kanske inte kan. Hade jag haft högre röst skulle jag ha skrikit "Håll käften"!

I går var en stökig dag. En del av Storgatan var avstängd för kommers, så dom vanliga raggarna (både mc och bilar) som kör upp och ner, dagarna i ända fick en mindre sträcka att köra på. Så det blev flera körningar i stället. Knappt att man kunde ha balkongdörren öppen. En del motorer låter hiskeligt plus alla dompadompa från högtalare. Och jag ska inte skylla på ungdomarna, som brukar få bära hundhuvudet. Det är karlar och kvinnor över trettio, även gänget på balkongen var över fyrtio. Efterlyser skärpning hos mina medmänniskor.

Klockan åtta i går kväll, såg jag en dokumentär på tvåan "En film om Marianne Greenwood". Hon var en äventyrlig fotograf, som bodde i kappsäck nästan hela sitt liv. Och hennes liv var äventyrligt må jag säga. Bland hennes vänner fanns bl a Evert Taube, Picasso och Yves Montand. Om ni inte såg den, kan jag rekommendera den. Jag såg även "Morse", som jag vet att jag sett förut nån gång. Men minnet är kort så jag visste inte vem mördaren var. Ser "Morse" i kväll också. Säkert har jag sett den förut, för det är en repris och Morse är ju död, både i verkligheten och rollen.

Var ute en stund men det var så trångt när man skulle gå till affären att man knappt tog sig fram med rullator. Satt en stund och kollade på myllret men gick hem ganska på direkten. Till mitt lugna hem. Gjorde korv och fläsksås med potatis till middag. Såg sen fotbollen, Brasilien - Holland, tillsammans med Matte. Holland vann med 2-1. Brasilien brukar vara bättre än så. Men i går var dom dåliga, i mitt tycke.

Till lunch idag blir det soppa med painriche och till middag spagetti och köttfärssås (igen). Ska nu först lösa melodikrysset. På eftermiddagen går jag väl ut som vanligt. Solen är på flykt i dag få se om den kommer tillbaka nåt. Ute på gatan är det tyst än så länge men innan kvällen är det väl mer livat, det är ju lördag. Längtar till baka till Ersnäs där det var lugnt och skönt. Där kunde man sitta ute på kvällarna och filosofera. Titta på hästarna i hagen och ett eller annat vilt djur som smög omkring i sommarnatten. En igelkottfamilj som passerade min altan, och brydde sig inte om, att jag satt där. När Emma, min cocker levde, låg hon alltid bredvid mig, lyfte på ett ögonlock och kollade lite lojt. Precis som om hon tänkte, "hur orkar ni?". I alla fall var det sköna, lugna sommarkvällar. Tur att man har minnen som man kan tänka tillbaka på. 

Nu är det väl bara att logga ut detta samt logga in melodikrysset. Hoppas ni inte har somnat av mitt svammel.                           
                                                                 Trevlig helg!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0