Man får inte slösa

Oj va trött jag är! Skulle med lätthet ligga kvar i sängen. Ser ingen sol idag och temperaturen är -21 grader. När jag läste min mail nu på morgonen såg jag att boken som jag köpte ligger på busstationen. Helgen är räddad, om jag nu får Matte att åka till busstationen och hämta den.

Igår bakade jag semlor och Matte gjorde klart dom med grädden. Pernilla och Tova kom och fikade. Hundarna, Wittra och Hedvig var med och dom fick en slick grädde. När dom farit hem såg jag lite skidskytte. Ingen medalj idag. Däremot fick Anja Pärsson en brons. Jag är inget fan av henne men det var ju duktigt att knipa ett brons.

Idag ska jag gå till nedre Kupan och kolla. Ska också handla lite skaffning till helgen. Det är ganska tomt i både kyl och frys. Blir ju lätt att plocka in när jag handlat. Men jag måste komma ihåg att hålla i börsen nu när dom har minskat pensionen. Det som räckte i fyra veckor förr räcker bara i tre veckor numer. När jag har betalat räkningarna har jag bara matpengar kvar. Det känns hårt. Hoppas att det räcker till några apelsiner. Jag längtar efter apelsiner. Drygt fyra månader till jordgubbar. Måntro det räcker till jordgubbar i sommar. Om jag byter ut ett mål mat mot jordgubbar räcker det kanske. Är jag för gnällig? Jag vet det, jag är avundsjuk på dom som kan göra så mycket av sina liv utan att tänka på vad det kostar. Men det ska jag sluta vara, avundsjuk menar jag.

Hörde på radion i dag, att nu när dom ska lägga ner högstadieskolan i Voullerim så vill föräldrarna skicka sina barn till Harads i stället för till Jokkmokk. Harads ligger ju i Bodens kommun och Voullerim i Jokkmokks kommun. Två av mina barn har gått i skolan i Jokkmokk. Matte i högstadiet och Jocke i gymnasiet. Sen flyttade vi till Älvsbyn och när Isabel skulle börja högstadiet bodde vi i Luleå. Jag förstår mycket väl Voullerimborna. Jokkmokk har ju inte det bästa rykte när det gäller skolor. Ja när det gäller det mesta får man säga. Som barn ska du nog vara stark om du ska klara av skolan där.

Fortfarande ingen sol. Synd, jag skulle vilja att det var sol när jag ska ut på eftermiddagen. I kväll är det väl skidor på TV. Slår en koll då. Hoppas ni får en skön fredag! Hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0