Bärkräm

-20 grader och tro det eller ej men solen tittar fram. Man kan säga att kylan är långvarig denna gång. Det blir så att man börjar vänja sig. Säger hon som bara är inne. Men nog kan jag säga att jag längtar ut. Så fort jag är piggare så drar jag ut på byn. Och det verkar inte så länge till dess. Tycker att jag har mindre ont nu, kan då sova på nätterna om än en traktor som skottar snö nattetid försöker hålla mig vaken. Men tji fick då den, för jag sover. Har flera grannar som klagar att dom inte får sova, men jag sover. Nu är det ju så att pencillinet hjälper till att hålla mig trött. Skönt att det går åt rätt håll i alla fall.

Igår kväll såg jag litegrann på TV. Samtidigt löste jag korsord. Animal planet visade ett program från Djurpolisen i Arkansas. Man smäller nästan av när man ser hur en del behandlar sina husdjur. Såg också "The closer" på åttan. Ikväll vet jag inte vad jag ska se. Kanske jag ser dokumentären om svenska skidlandslaget kl 21 på ettan. Det är ju bara två veckor till OS så det är ju aktuellt. 

Här kommer ett recept på en bärkräm som jag brukar göra. 

Blanda 2 dl röd outspäddsaft med 3 dl vatten samt 3 msk potatismjöl i en kastrull. Rör tills det kokar upp och lägg i ½ liter (250 g) frysta eller färska bär (hallon och blåbär) och rör om. Häll över i en serveringsskål och strö på en gnutta socker (så att den inte skinnar sig). Servera med mjölk eller vaniljyoghurt.

Matte bjuder på lunchmat i dag. Få se vad det blir. Jag är öppen för alla förslag.  Till middag blir det rester. Eftermiddagen blir det väl läsning för min del. Ser med fasa att jag närmar mig slutet på boken. Måste ta mig till Kupan och se om dom har nån mer bra bok i stil med den jag läser nu. 

Ska också sy lite vita lappar som Tova kan måla på när hon kommer nästa gång. Det kan bli bakdukar, kuddar  eller nåt sånt. Man kan ju måla på fri hand eller använda mallar som jag har gjort förut. Har fyra textilfärger. Röd, grön, blå och vit. Sen kan man blanda som man vill ha det. Man målar och när det har torkat stryker man på motivet för att man ska kunna tvätta det, utan att det försvinner.  En del målar på T-shirts och det kan man ju göra. Min mamma målade ett påslakan till mig. En stor grann påfågel över hela lakanet. Tyvärr blev det stulet i tvättstugan. Jag tror jag vet av vem. Men när jag inte har nåt bevis kan jag inte göra nåt. Det finns ju folk som inte kan skilja på mitt och ditt.

Nu ska jag ta två Panodil innan Matte kommer med maten, känner att jag börjar få ont och det vill jag inte ha. Hoppas ni har det bra och får njuta av det vackra vädret. Vi höres i morgon så hej då!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0