Lilla julafton

Nu börjar det bli kallare igen, -22 grader nu. Hua! Bara det blir varmare på julafton. Inte så kul att fara till Luleå om det är smällkallt. Utan motorvärmare kan det bli knivigt att ta sig hem på julaftonskvällen. Men vi får väl se hur det blir.
 
Har sovit gott i natt och vaknade vid 8.30-tiden. Har svårt att vakna i mörkret. Stor skillnad nu mot ljuset på sommaren. Då vaknar man pigg som en mört på mornarna.

Fick rolig post igår, till skillnad från räkningarna som brukar ramla in i i tid och otid. Först ett brev med julhälsningar från Lund. Dom brukar skriva ett brev till julen. Och det är så roligt att höra från dom och veta hur dom har haft det under året. Sen ett brev från Dalarna med små presenter, en lavendel påse, så söt. Och två gulliga tomtenissar, som nu hänger i min kökslampa. En tändsticksask som var så fint dekorerad. Bra att ha när man ska tända ljus, och alltid måste leta nåt att tända med. Fick även ett band som jag ska dekorera ljushästen med som står på köksbordet. Det var rena julafton för mig igår. Kan man bli på soligare humör en så.

Vi åt tunnpannkaka med hjortronsylt till middag. I brist på fantasi blev det så. På kvällen blev det korsord och TV. Såg den engelska serien, var så där. Får se nästa avsnitt, kanske det händer mer då.

Matte jobbar hela dagen så jag äter ensam då. Det blir rester som vanligt. Ska också skriva brev till Lund. Dom har nog ingen mailadress vad jag vet. Så det blir att leta fram en penna och papper. Sen författa ett brev om vad som hänt mig under året. Måste höra om dom har nån dator dom är ju bara tio år äldre än mig, så kanske dom har det. Dom har ju båda varit lärare så nog tror jag dom hänger med i utvecklingen.

Ikväll är det inte så mycket att se på TV. "Mitt i naturen" förstås och kanske man ser Robinson. Annars har jag ju boken. 

I Älvsbyn har dom problem med vilken som ska bli kommunalråd. En kvinna från S eller en kvinna från C. Stora problem är det. Det kan bli vänstern som avgör det hela. Själv har jag problem med hur pengarna ska räcka över julhelgen och fram till nästa pension. Blir nog att gå på knäna. Men det går nog fastän jag dragit åt svångremmen allt som går. 

Ha det nu så bra så skriver jag nog i morgon igen. Hejsan svejsan! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0