Förnuft med känsla och hedern i behåll

Ja då var det ny vecka igen. Nu har väl många börjat om att arbeta efter sin semester. En del verkar tycka det är roligt, medan andra tycker det är pest. Själv tycker jag inget, eftersom jag inte har nåt arbete. Det enda jag bryr mig om nu är min tå.

Jag kan inte förstå vad ont jag gjort, som alltid har ont nånstans. Eller är jag hypokondriker? Som bara inbillar mig. I alla fall är jag gode less. I går låg jag och läste en stund, och som vanligt somnade jag. Vaknade med världens hjärtklappning som inte gick över förrän jag tagit två värktabletter. Det gjorde att jag nästan inte tordes somna på kvällen. Men i morse kändes det bra igen. Tack och lov!

Såg en dokumentär "Sämre en djur" på tvåan. (Repris i kväll kl.23.55) Handlade om två ungdomar, en kille från Irak och en tjej från Algeriet-Tunisien. Båda är homosexuella och har inget stöd från sina familjer. Stackars ungar, vilka problem dom har och vilka konstiga föräldrar. Inte i sitt tycke naturligtvis, men i mitt. Bara för familjens heder. Eller kanske för mannen i familjens heder. För det är bara mannen som räknas. Ingen kvinna och inga barn. Dom svenska lagarna gäller inte för männen (i deras tycke). Nu är det inte så att det är alla från andra länder som tycker så. Men det är nog så många. Jag känner flera som tycker som jag.

Såg också "Förnuft med känsla" på ettan. En miniserie i tre delar. Jag har sett den förut som film, men jag gillar handlingen från artonhundratalet. 

Gör en soppa på broccoli-blomkål och petar ner lite kyckling, till lunch.  Kl 13 ska jag tvätta. Kl 14.15 ser jag en film på ettan. Nostalgitripp, "Änglar.........finns dom" med Jarl Kulle och Christina Schollin. Minns att jag tyckte den var bra när jag såg den på bio 1962. Men jag var ju barnsligare då.
Sen kan jag inte se nåt av intresse i kväll. Möjligtvis kl.22 och det franska dramat "Hemlig agent". Den visas på ettan. 

Om jag hinner går jag väl ut en stund. Men det beror också på hur det känns i tån, när jag sätter på mig skorna. Till middag kokar jag några potatisar och värmer på filén sen lördagen. Matte ska på hjälpa mig beställa en ny dator. En bärbar billig, samt en skrivare, Ser faktiskt fram emot att ha en ny dator. Då får denna dator gå i pension. Såg en annons i AB igår med humana priser. Få se hur det går!

Ja då ska jag sluta detta prat och göra andra grejer. Man har ju alltid nåt att göra (tråkiga saker). Ha det bra ni som läser detta. Hej då! 
                                  
                          Mitt äldsta barnbarnsbarn Hugo 9 år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0