Konservering

Jag ska tvätta snart. Nyss sken solen på min balkong men nu är den borta. Jag har ätit frukost och läst Piteblaskan och Aftonbladet på nätet. Det var väl inget märkvärdigt direkt, som hänt här. Det hade varit öppet hus på vattenfabriken. Och några hade stulit cigaretter på OK under öppettid. Annars är det lugnt. Ja, det blåser lite ute men på händelsefronten är det lugnt.

Jag försökte rengöra mitt silver igår. Men det där med bakpulver och salt, funkande inte. Så det blir att köpa silverputs idag. Har annat också som jag måste köpa och ta ut pengar till surstömmingskalaset samt till fotvården på fredag.

Dom ringde i går och erbjöd mig en plats på dagsjukvården. Jag har varit där förut och jag gillar det. Man får träffa trevligt folk, göra gympa, bada i pool och ha terapi (måla eller pyssla . Det är inskrivning den 2/9 och sen börjar jag den 13/9. Två dagar i veckan (jag tror i fyra veckor ca). Kostar 60 kronor/gång och då får man lunch. Man blir glad av att vara där. Lite avbrott i tristessen.

Gör en sparrissoppa till lunch. Matte skulle köpa nåt soppbröd på vägen hit. Har tagit fram köttfärs ur frysen. Jag ska göra kålpudding till middag. Det var längesedan jag gjorde det. Blev längtande i går. Kålpudding är höstmat.

 Mamma gjorde kålpudding och kåldolmar på hösten. Som hon sen konserverade i en apparat. Det var innan frysens tid.  Tror inte att nån gör det numera, mer än konservfabriker. Maten lades i särskilda glasburkar med gummiband. Sen sattes burkarna ner i apparaten (en stor kastrull) där det var vatten i. Noga att det var lufttätt. Var det inte lufttätt i burkarna funkade det inte. Det hände ju att gummibandet lossnade, då fick man äta upp maten innan den blev dålig. Den konserverade maten förvarades i matkällaren. Nu mer finns väl inte några matkällare. Inte då i huset jag bor i. När jag bodde på Brostigen fanns det en jättebra matkällare. Samma kyliga temperatur året om. Bra för potatis och andra grönsaker. Brukade förvara drickesbackar där också. Saltade in Västeråsgurka och syltade gröna tomater på hösten. Som jag förvarade i källaren. Nu kan jag inte göra detta pga att jag inte kan ha det nånstans. Och sen är det ju bara Matte och jag som äter här. 

I kväll ska jag se fortsättningen på "Five days". Sen är det en dokumentär om Shirley MacLaine, som jag kanske ser. Skriver kanske, för jag vet inte om jag är vaken då. Men troligtvis är jag det.

Skulle duscha nu, men vet inte om jag hinner innan jag ska sätta tvätt i maskinerna. Men det ger sig. Matte ska ta ett kort på Venus idag. Så då ska ni få se henne, här på bloggen.
Har börjat på nya sockor, modell mindre. 
Fick brev från polisen igår. Dom ska inte gå vidare med undersökningen av kapningen av mitt mail. Det hade jag redan räknat ut.
 Igår kväll ringde det en kvinna från en undersökning om valet. Man fick svara på frågor hur man tyckte om valet. Tänk att nån bryr sig om vad jag tycker. Hm!

Nu ska jag sluta svamla och ta hand om min byk. Hej då!  

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0